Lisedeki kızların aşırı açık giyinip tiktokta video çekmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu nasıl düzelir?

İktidar bunun çaresini çözümünü müfredatı dindarlaştırmak olarak görüyor ama bütün okullar neredeyse imam hatip olduğu halde böyle oldu. Her okulda mescit var. Bu yozlaşma bu bozulma nasıl düzelir? Kızın birinin twitterda videosunu gördüm crop tarzı üstlük giymiş fermuarlı, tayt giymiş kameraya dötünü gösteriyor. Bunların anası babasının hiç mi haberi olmuyor? Normal mi bunlar yav? Çok garip geliyor. Kendim de bir öğretmenim ama kız benle yaşıt duruyor hatta benle onu yan yana getirseniz o benden büyük durur. Benim bildiğim ergende hala daha o çocuk saflığı masumluğu bir biraz devam eder. Ama bazıları var ki hiç masumiyet yok. Bunların anaları babaları bizden büyüktür. Epey büyüktür. Benim annem ben okula giderken o şekilde evden çıkmaya kalksam engel olmaya çalışır dinlemesem babama söylerdi. Babama söylemese anama görünmesem okul müdürü bir iki kez susar ama sonunda okula babamı annemi çağırır bu öğrencinin giyimi okula uygun değil derdi. Biz mi yanlış yetiştik bunlar mı yanlış yetişti bilemiyorum. 17-18 yaşında olup 25-28 yaşında bir kadın gibi gözükmeleri normal mi?

https://x.com/Skaplaaan/status/1789558420120428671

Güncellemeler
+1 yıl
Biri modernleşme demiş bunun modernleşmeyle alakası yok. Modern toplumlarda mesela İskandinav toplumuna bak böyle genç yok çocuk yok. Varsa da tek tük. Bizde çok olmasının sebebi çocuklar artık çalışarak okuyarak bir şey elde edeceğine inanmıyor. Kısa yoldan tiktok sosyal medya fenomeni gibi ünlü olup zengin olma derdindeler. Derhal okumanın meslek sahibi olup para kazanarak ev arabaya bireysel hayata özgürlüğe kavuşulacağı fikri yeniden inşa edilmeli.
Güncellemeler
+1 yıl
Ben lisedeyken 2008-2012 arası çok aman aman da eski değil aslında hocalarımız erkek hocalar falan okuyun kocanızın eline bakmayın kendi paranızı kazanın derdi. Özgürlük o zaman başlar derdi. Kimsenin sırtında asalak gibi yaşamayın derdi. Şimdikilerin okumaktan yana umudu yok. Evlilik de ölü yatırım gibi geliyor herhalde bu yollara başvuruyorlar. Okuyup meslek öğrenip yaşam standartlarını yükseltme sınıf atlama ihtimali kalmadı. Bu çok tehlikeli. Son 10-15 yıl içinde bu hale gelmemiz çok korkunç
Lisedeki kızların aşırı açık giyinip tiktokta video çekmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu nasıl düzelir?