Yani ömrü hayatımda Cumhur ittifakı kurulmadan önce de AKP ve MHP'ye bir kez bile oy vermediğim hâlde cumhur ittifaklı oldum dün. Çok komik birkaç seçim öncesine kadar MHP seçmeni olup daha yeni yeni CHPli olup "Sen cumhur ittifakını savunuyorsun. Anlamıyor olman normal. " deyip aklı sıra küçük düşürmeye çalışmak.
Eline hiç Osmanlıca metin almadan Osmanlıcayı Arapça yapmak çok vahim. Orijinal metinlerde Kutadgu Bilig yani Karahanlı dönemi eseri Arap harflidir. İsmi ile Türkçe oysaki. Kut veren Bilgi. Kut ne zamandan beri Arapça oldu veya bilgi kelimesi? Yani üniversitedeki Arap harfli metni geçtim. Hiç mi lisede hocaları acaba nüshaları hakkında bilgi vermedi? Ki oradaki kut daha önceki bencelerimde de yazdığım gibi sadece yönetme yetkisi anlamına gelmez. "Mutluluk, saadet ve baht güzelliği" gibi anlamlara da gelir. Kaynakça arayan Ahmet Bican Ercilesun'un ve Ali Akkar Hoca'nın kitaplarına bakabilir. Ki Karahanlı dönemi de iki alfabe kullanılır :Uygur alfabesi ve Arap alfabesi.. Bir nüshası da Uygur harfli.
Gerçi o Osmanlıca metin lafı etmişti. Osmanlıca bir yazı dilidir, konuşma dili değildir. Arapça ve Farsça kelimeler İslam etkisi ile zaten Karahanlı dönemi de yavaş yavaş girmeye başlayıp Osmanlı dönemi artmış olabilir ama günümüz Türkçesinde bile çok sayıda Arapça ve Farsça kelimeler var. Mesela benim ismim Arapça. Mehtap ismi Farsça, Gül ismi Farsça, Ali ismi Arapça, Kübra ismi Arapça, Merve ismi Arapça, Ahmet ismi Arapça, Mehmet ismi Arapça, Mahmut ismi Arapça, Kemal ismi Arapça, Mustafa ismi Arapça Muhammet ismi Arapça Elif Arapça, Jale ismi Farsça. Türkçede - J sesi yoktur. Farslardan almışız. Mehmed ve Mahmud normalde. Bizde yani Türkiye Türkçesinde kelime sonu - d sesi olmadığı için Türkçeleştirip Ahmet, Mahmut diyoruz. Neymiş efendim? Türk - İslam tezini savunuyormuşum. 🤣🤣🤣🤣Türk-İslam tezini okumadım daha az önceye kadar. Şimdi okumuş biri olarak yorum yapacağım. "Bütün Türkler Müslümandır." diye bir söylemde bulunmadım. Zira Gagavuzlar Hristiyan, Kararim Tatarları (Karay Türkleri) geçmişte Hazar Türklerinin devamı olarak hâlâ Musevi, Bulgarların bir kısmı Hristiyan (Tuna Bulgarları) iken savunuyor olmam komik olur. Hiç gidip Türkoloji kitabı okumamış olmam lazım. Bütün Türk dünyasının anlatılmış olduğu bizde kalın bir antoloji var. İsmi Türk Lehçeleri Grameri. Daha birçok kitap var. Anlatıyor.
Galiba arkadaşın biri eski MHP kafasından çıkamamış. Kendiyle karıştırdı. Ki şaşırmadım. MHP'lilerde bir diktatörlük hep vardı. Yani kendi fikrini karşı tarafa dayatma, dayatamayınca "Sen kim Atatürk kim?" deme sevdası. Zaten hep belinde silah taşıdıkları için bana mafya gibi gelmişlerdir. Ki bir de bunların üniversitelerde fakültelerde özel masaları var, mekânları var. Ne komik? Kim tahsis ediyorsa o masayı? Reisimize saygı duyun. O ne derse o. 😂😂Bir de Atatürkçü olmama laf etti. Senin demenle oluyoruz zaten. Sen seviyor deyince seviyor, sevmiyor deyince sevmiyor oluyoruz Atatürk'ü. Bunu sen belirliyorsun zaten. 😂😂
Bir tanesi de sen Müslüman değil misin diye sordu cumhuriyet rejimini ve Atatürk'ün laiklik ilkesini savununca. Tamam, yerseniz ben Türk - İslam tezini savunan Ateist biriyim. (Tövbe tövbe) Savunduğum tez ile de çeliştim. İyi mi? 🤣🤣
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer