Allah neden hayvanlara yardım etmiyor?

Bugün instagramda gezinirken bir video çıktı karşıma. Videoda poşetin içine koyulup çöpe atılmış bir kedi. İnsanlar bunları yapmaya devam mı edecek? Allah neden bunları yapan insanlara ceza vermiyor neden zararsız insanlar zor durumda iken böyle acımasız insanlar nasıl mükemmel bir hayat yaşayabiliyor aynı konu eros ve daha birçok hayvan için geçerli öldürülüp poşetin içinde gömülen köpekler, kediler ve diğer hayvanlar neden bu hayvanların insanlara hiçbir zararı yokken neden yinede zarar gören hayvanlar bunlar Allah neden insanları bu konularda ceza vermiyor ne yapmamız bekleniyor bu insanlara olmayan bu adalette sadece 1yıllık bir hapis cezası mı yeterli olarak görüyor ne? Elhamdülillah müslümanım ama bu tür videolsrı görünce dayanamıyorum bizden sadece sevgi bir kap yemek ve bir kap su bekleyen hayvanlar neden bunları yaşıyor ahiret gününe kadar bu hayvanların acı çekmesini mi görücez. Yolda ne zaman bir kedi görsem karnını doyururum ve bu asla zoruma gitmez bir mamaya 20lıra veremeyecek kadarda düşmedik düşmeyeceğiz. Hasta bir kedi gördüğüm için gün boyu ağlamış ve gecede uyuyamamış biri olarak sabah ilk işim o kediye bakmak oldu sabah yerinde bulamadım akşamüstü tekrar baktım eğer bulsaydım ve yerine götürücektim bence bunları yapmak bir insanoğlu için yük olmamalı biraz duygusal boşluğa geldiğim için yazmak istedim ama gördükçe dayanamıyorum Allah neden yardım etmiyor?
Videoyu instagramdan @konyagundemtr sayfasından bulabilirsiniz.
Allah neden hayvanlara yardım etmiyor?