Bence düğün, eşimi karşıma alıp karşılıklı oynamak isterim bu birkere sunulmuş bir fırsat, evlendiğimi anlarım onu beyazlar içinde doya doya seyretmek isterim, arkadaşlarımla sahneyi kapatmak isterim damat olarak gömleğimin terlemesi gerek, ama imkanlar dahilinde düğün salonu bütcemizce en yi yerden olması lazım ve sahneyı teyzelerin aldığı bir düğün istemiyorum sahneyi gençler kapatsın. Bnece kesinlikle düğün
210 Yorumla
Soran+1 yıl:D sevdiklerinle küçük bir organizasyonda işini görür gelinliği ordada giyecek
Soran+1 yılsamimi rahat gereksiz kalabalık yok daha ucuz
- +1 yıl
Kalabalığa göre salon tutulur maddiyat konusuna gelincede ben evleniyorum gücümün yettiğinin en iyisini yaparım ve dediğim gibi saha genc nesile kalırsa eğlenceli bir düğün olur heralde.
Senın fıkırde iyi hoş ama seçmece insanlarla yapacagın ıcın o organızasyonu, sorun olur gibi
Soran+1 yılsen oynamayı sevenlerdensin, oynamayı sevmeyenler için ne eziyet o bir bilsen :D kız erkek tarafının en yakınları, bide kız ve erkeğin en yakın arkadaşları yeter bence ;) ama tabii erkek tarafına kabul ettiremezsek mecbur düğüne talim hayırlısı artık
- +1 yıl
oynamayı sevmeyen veya bilmeyen hiç bulaşmasın zaten ya da bulassın anı olur :) Sen en yakın cevrenı cagıracaksın eniştede öyle e baban dicekkı kızım evlenıyo cümle alem duysun e eniştenin babasına öyle diyecek en önemlisi göğsünü gere gere oynamak isticek misafirleri ağırlamak isticek bence en temizi ya düğün yapıcan ya yapmıcan diğer türlü sakat :) Hakkınızda hayırlısı olsun bu arada
Soran+1 yıl:D fikir alıyorum millet ne düşünüyor diye sadece enişte de yok evlilik düşüncesi de
Soran+1 yıloğullar kıymetlidir ya bizim ülkede biricik oğlum düğünsüz mü evlenecek diyen kaynanaya görümceye çatarsak diye :D
En İyi Cevaplar
Gözlerime inanamadım O_O Benim gibi düşünen ilk kızı buldum o_O Tabiki nikah daha iyi düğünleri sevmem. Bana düğünler hep anlamsız geliyor. Düğünde evlenen insanlar değilde düğüne gelenler eğleniyor ve gidiyorlar -_- En iyisi çok az sayda değerli insanlarla nikahı kutlamak :)
111 Yorumla
Soran+1 yılkatılıyorum sanaa dimiii ya değerli insanlarla kutlama keyfisi yaparuk :)
Soran+1 yılgösteriş ve oynama aşkı, düğünsever çok :D
- +1 yıl
Düğün sevenler düğünlerde göbek atıp eğlenselerde nedense kendi düğünlerinde eğlenemiyorlar -_- Aman gösterişte ne gösteriş ama :D Kadınlar şöyle pırlantalarını altınlarını diğer kadınlara göstere göstere göbek atıp eğleniyorlar :D İşte düğünü sevenler gösteriş için seviyorlar :D
Soran+1 yılkatılıyorum :D gereksiz her açıdan
Soran+1 yılvar var yalnız değiliz :D
Soran+1 yılevet evet ^_^
2 ay once abimin dugunu oldu hem dugune gelen misafirler icin hem de dugun sahipleri icin iskence diyebilirim dugun takilan altin para vs. De dugun masraflarini anca karsilar.. ve hicte eglenmedim niyeyse oldu bitti eve bir gittik yorgunluktan olmek uzereyiz. Dedik ki bunun icin mi? Nikahi biraz suslu puslu yaparsin gidersin iste... ne gerek var.
11 Yorumla
Soran+1 yılkatılıyorum gereksiz yorgunluk :D abinin düğünün bütün fikirlerini değiştirmiş
Gizli Üye(30-35)+1 yıltabiki de düğün... Şen şakrak eğlenceli sevdiğin herkes yanında olacak ki gerçekten her şeyin tadını çıkarasın... bizim düğünler kadın erkek ayrı oluyor isteyen istediği gbi oynuyor yabancı olan konuklar gidince biz gençler bir araya gelir gece yarısına kadar döktürürüz bu eğlencenin yerini hiç, bişi tutmaz :):):):)
26 Yorumla
Soran+1 yılkadın erkek ayrı nasıl oluyor nerelisin? gençlerle kısmına katılıyoruz bizde :D
Cevap sahibi+1 yılbir tarafım Suvas bir tarafım Angara :):) şole oluyor kadınlar salonda oluyor erkekler dışarda , sadece düğün pastası kesilince bir araya gelinir daha sonra yine herkes ayrılır :) Davul zurna oyun havası her telden çalıyosun :)
Soran+1 yılşaşırdım :) Angara da karışık değil mi, Angaralılar hem sever oynamayı hem de iyi oynar :D
Cevap sahibi+1 yılAngarada karışık , babam Sivaslı olduğu için karışık olmasını istemez ... oynarken oramız buramız sallanıyor kim yabancı bir erkeğin bakmasını ister ki :D
Soran+1 yılhmmm gönlünce olsun şıkır şıkır :D
Cevap sahibi+1 yılİnş canım ya ♡.♡
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Sade bir nikah töreni daha mantıklı ama bizim yöre insanı eğlenceye düşkün, o yüzden sade nikah törenine davet etsen gelmeme ihtimalleri yüksek. Kalabalık bir takı töreni olması için düğün eziyetine katlanırım :D
17 Yorumla
Soran+1 yıldüğünde takılan takılar ancak düğün masrafını karşılıyor
Soran+1 yıltakan yok ya öyle cimri bu millet :D
Soran+1 yıltamam sen düğünseverlerdensin yap düğünü bol bol eğlen :D
Soran+1 yıl:D sen bilirsin gerisini
ben mecburen yapacağım. Aile ve töreler onu gerektiriyor bizde. Bana kalsa bir nikah ve basit ve tanıdığım herkesi çağırdığım güzel eğlenceli bir balo.
Ama işte kültür ve aile bunu kabul etmiyor bizde...16 Yorumla
Soran+1 yılbizdede etmiyor da denemeye değer :D
Soran+1 yılimam nikahı ve resmi nikah şart! düğün vs gereksiz ;)
Soran+1 yılimam nikahı kadını erkeğe helal kılar gerekli
adam akıllı bir düğün ortalama 35 bin tl. Bunu mu istersin yoksa tam bir buçuk ay maldivler de tatil mi deseler eminim buradakilerin %90 ı düğün der...
13 Yorumla
Soran+1 yıl35 bin tl az bir para mı sence?
Soran+1 yıltatil içinde o para çok bence, sade nikah 1 hafta güzel bir tatil ancak olur gibime geliyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunlar hep kilise düğünlerini filmlerde göre göre oluyor üstüne birde halay horon çiftelli bilmeyen biri olursa hepten düğünden insanlar soğuyor oysa düğünde takılan para ve altınlarla bir araba alırsınız nikah salonunda o parayı toplayamazsınız inadına düğün isteyenler derneği kuracam teey teey aheyy aheyyy :))
14 Yorumla
Soran+1 yılyorgunluğa gerek yok beee, sen kur derneği meraklı fatmacık teey teey aheyy aheyyy :))
Cevap sahibi+1 yılDernek kuracam arabasız çiftler kalmasın diye :))
Soran+1 yılbende istiyore bir araba yolla bitanede bana :):)
Cevap sahibi+1 yılSen düğün istemiyon sana araba yok :))
+1 yılSadece nikah hiçbir şekilde düğünü çekemem. Hatta kına bile istemiyorum çok saçma buluyorum bu tur şeyleri. Normal nikah yaparsın olur biter. Düğüne harcayacağın parayla başka bir şeyler yaparsın.
15 Yorumla
Soran+1 yıldemi yaa
- +1 yıl
Karşı tarafta umarım böyle düşünür :D
Soran+1 yılinşallah düşünür düşünmezse de ikna olur :D erkekler sever parayı cebinden ne kadar az çıkarsa o kadar mutlu olur yolu doğru bulmalıyız
- +1 yıl
Bencede ona harcayana kadar guzel bir balayı yap mantıklı :D
Soran+1 yıldemii demii
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=flV25Uf9yxgdemek istiyorum sana :S :D ahah :D (böyle kız kaldı mı abi yaaa? :O )
17 Yorumla
Soran+1 yıl:D :D :D bu görüş yayılıyor bikaç sene beklersen daha çok bulursun benim gibi düşünen ;)
- +1 yıl
Yaş geçiyor ama yaa :S senin gibi bulacağıma sen ol olmaz mı? ;) :))
Soran+1 yıl30 a merdiven dayamadıysan daha vaktin var ;) ben daha gencim en az 3-5 senem var :D
- +1 yıl
Dayadım kız :S senin yaş kaç? (28 im ben :S )
Soran+1 yılben daha 20 nin baş kısmındayım :D senin hemen birilerini bulman lazım 30 dan sonra evde kalırsın alim Allah dikkat et ilgili yerlere müracaat etmelisin
- +1 yıl
Erkek 35 kız 25 o yüzden sıkıntı yok ;) bak senin daha az zamanın var gel alayım seni ;) kokmadan ahaha :D
Soran+1 yılçok düşüncelisin ama saol bekarlık sultanlıktır kısmındayım :D
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence de saçma. En güzeli nikah töreni. Ayrıca herkesle öpüşmek de neyin nesi. Gelmişler, görmüşler, yeter o :D
11 Yorumla
Soranvalla giderken bir hayırlı olsun bir sarılma bir öpme terli terli bide 2saat yüzümü keselerim düğün olursa düğünden sonra :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılinsan bir kere evleniyor benceee şimdikiler boşanıp boşanıp tekrar evlendikleri içinnn öleleri nikahtan gitsinler die düşünüorum ama bir keree dibine kadar eğleniceksin şahsenn kendim ve eşim eğlenelim die düğün yaparımmm.. milletten bana neee
12 Yorumla
Soran+1 yılçok yorucu bir sürü ıvır zıvır yahuuu
Cevap sahibi+1 yılben şahsen evlenirsemm çeyiz meyiz gösteremicemm sonuçta yokk bir düğün kına yapmayı düşünmüorum o da zatenn erkek karşılıcak kafam rahat :D
+1 yılbende aksine nikah sevmiyorum. düğün olsun, bir kere evleniyorum oynucam ailem akrabalarım karşılıklı oynucaz. pasta kesilicek falan. nikah sade oluyo bende pek sevmiyorum :/
12 Yorumla
Soran+1 yılsen şıkır şıkır olanlardansın, hayırlısı olsun canımm istediğin gibi olsun :)
- +1 yıl
aynen öyle oluyorum galiba (: Amin canım, hepimizin ki inşallah hayırlı olur (:
+1 yılDüğün olması şart bence insan on sefer evlenmiyor bir sefer evleniyor para değer bence sırf para gitmesesin diye nikah yapmak saçma türk gelenek ve göreneklerine aykırı olduğunu düşünüyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılpara gitmesin diye değil milleti eğlendirmek adına çekilen masraf, yorgunluk, zaman kaybı olarak görüyorum
- +1 yıl
Saygı duyarım ama gelenek ve gorenekler önemli o yüzden dedim
Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. Bence sadece bir nikah ve yakın akraba ile bir yemek.. Çünkü düğünde lüzumsuz bir sürü masraf.. O para ile bir ihtiyaç alınır.. Birde düğüne gelenler tenkit edip dedikodudan başka bir şey yapmazlar.. Sonrada düğün hakkında ahkam keserler..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yıldüğünsüz olmaz o sart dğünden sonra da ufak bir kutlama yparsnız
12 Yorumla
Soran+1 yıldüğün yaptıktan sonra başka tekrar kutlamaya ne gerek var
- +1 yıl
kutlayan ttanııklarım oldu bya eğleniyolardı
Nikah ama gelecek altınları düşünmek lazım zamanında az altın takmadık :) nikahda altın takılıyor mu?
18 Yorumla
Soran+1 yıltakılı olduğunu davetiyeye ekliyorsun ;)
Soran+1 yılgetirirler getirmeyenlerin evine gider istersin :D
Soran+1 yılerkek aileleri bence kabul etmez malum oğlumuz oğlumuz kelimesi düşmüyor dillerinden
Soran+1 yılmevlütlü düğün yapıyor onlar yeme haklarını :))
+1 yılBencede suanda dugun salonlarına harcanan para ıle bır sıfır araba ya da bır daırenın yarı parası odenebılcekken salon dugun yapıp bol para harcamak bence mantıksız :)
14 Yorumla
Soran+1 yıldemii demii milleti eğlendireceğimize o parayı kendimize harcarız
- +1 yıl
Aynen hatta ıyı bır bırıkım olur ınsanlar dıyorkı takı ıcın dugun yapıyoruz takıdan gelen para salona gıdıyorkı halbukı nıkah yapsa o takı yıne takılcak haksızmıyım :))
Soran+1 yılevet takı zaten masraflara gidiyor az bir miktar belki kalıyor millet cimri takmıyor da :D
- +1 yıl
Sende onlara takmazsın olur bıter :D birde altın karsılıklı takılır bılen bılır :)
+1 yıldüğünleri oldum olası anlamadım yok yani 3 saat bir insan evladı halay çeker mi yav? herif mendili bir eline alıyor tamam yandık 3 saat oradan oraya tüm salonu turluyor :D
14 Yorumla
Soran+1 yıl:D :D :D mahmut tuncer duymasın
- +1 yıl
bunları dedikten sonra mahmut tuncer ;
https://hizliresim.com/PY66Ob
https://hizliresim.com/J7kklj
fgjdfgsdgfsd :DD :DD
Soran+1 yıl:D :D :D
- +1 yıl
:DDD
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa gereksiz değil ama kına gecesi zaten düğün gibi oluyor üst üste bir anlamı yok boşuna masraf. Düğüne vereceğini parayla mis gibi balayı yaparsın
15 Yorumla
Soran+1 yılkına gecesi yerine düğün daha mantıklı değil mi düğünün içinde kına bölümü yaparsın tek olur yine
Cevap sahibi+1 yılAynı şey ki zaten sadece gelinlik giymiyorsun. Sen sadece birşey mi yapmak istiyorsun?
Soran+1 yılne düşündüğünüzü merak ediyorum daha evliliğe uzağım ;)
Cevap sahibi+1 yılYa kınaya hevesin var benim belki hem kına hem nikah uğraşmak istemezsem düğünde kına yaparım dediğin gibi
Soran+1 yılben hiçbirini sevmiyorum da hayırlısı uğraşıyorsun yoruluyorsun zaman kaybı
+1 yılmaddiyat iyi olsaydı sırf hava olsun diye 7 yıldızlı ötel kapatırdım.
düğün için11 Yorumla
Soran+1 yılgereksiz masraf gösteriş için
+1 yılKINA gecesinde zaten oynayıp kurtlarınızı döküyorsunuz. Nikah bence en ideal.
14 Yorumla
Soran+1 yılkına geceside gereksiz bence
- +1 yıl
Bana kalsa imza at Çık yeterli
Soran+1 yılkız arkadaşın sade nikah derse ama ailen illa düğün olacak derse ne yaparsın?
- +1 yıl
Nikah Yaparım.
Nikah ya en temizi. Nikahtan sonra al en yakın dostlarını yanına git yemeğe, eğlenmeye en güzeli.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTatlm bnde dgunleri sevmiorm. bnde tek kiz benim saniodm ama sevndm tek olmadgma. d
11 Yorumla
Soran+1 yıl:D yalnız olmamak güzel
Nikah tabiki
oldum olası sevmem düğünleri saçma bir kargaşa10 YorumlaNikahdan yanayım düğün yerine yakınlarla yemek yiyebiliriz mesela.
10 YorumlaNikah tabikide. Dugune harcayacagin paraya gex toz eglen yurt disina cikin.
10 Yorumlasonuna kadar katılıyorum
21 Yorumla
Soran+1 yıl:) :)
nikah canım en ideali
12 Yorumla
Soran+1 yılevet yaa bide tonlarca para milleti eğlendirmek için harcıyorsun
+1 yılDüğünler saçma tabii ki nikah !
11 Yorumla
Soran+1 yıldemii yaa
+1 yılnikahın bir çok yönden artısı var.
17 Yorumla
Soran+1 yılkatılıyorum
- +1 yıl
Keşke düğünü masraf olarak gören kızlar çoğalsa seni binlerce tl yi düğüne gömüyorlar karı koca harcamak varken millete harcanıyor halbuki nikah olsa takılan takılarda eşlere kalır düğün masrafına gitmez
Soran+1 yılbence toplum algısı zamanla değişiyor kızlar artık kızlarda yorgunluk eziyet olarak görüyor ama işte ailelere kabul ettirmek var;ben şimdiden yerleştiriyorum fikri ne düğünü sade nikah yeter diye alışmaya başladılar :D
- +1 yıl
En iyisini yapıyorsun birde nişan için salon tutan manyaklarda var sonra bunlar borç içinde yüzüyor :)
Soran+1 yılaynen nişanada en az 3-5 bin harcıyorlar ne için bakın bakın biz nişanlandık gereksiz
- +1 yıl
Senin gibi düşünen bir kızı bulursam şanslıyım bir ömür gül gibi maddi sıkıntı çekmeden geçiniriz :)
Soran+1 yılbulursun ya hayırlısı olsun da :)
Kesinlikle katılıyorum. Nikah olmalı sadece
20 YorumlaDüğün tabiki horon olmadan evnenilmez
13 Yorumla
Soran+1 yılnikahta horon tepersin :))
Soran+1 yıltamam :)
+1 yılBen hiç evlenmem sorunlar var
14 Yorumla
Soran+1 yılbelki değişir ;)
- +1 yıl
sanmam maddi ve ruhsal olarak kaybetme korkum var
Soran+1 yılbelki biri fikrini değiştirir
- +1 yıl
fikrim değil durumum böyle
+1 yılYaşlı teyzeleri eğlendiremicem. Nikah
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılNikah daha doğru geliyor.
20 Yorumla
+1 yılNikah en iyisi sade ve gürültüsüz ^:D
20 Yorumla
+1 yılnikah düğün masrafıyla balayı
10 Yorumladugun sacma geliyor bu devirdeki.
10 Yorumla
+1 yılDüğünn sevmiyom saçma
10 Yorumla
+1 yılEğlenilmesi güzel bir şey. Abartı olmadığı sürece.
10 YorumlaYalnız nikah ve imam nikahı :)
10 Yorumla
+1 yılimam nikahı.
15 Yorumla
Soran+1 yılo mecbur diğerleri?
- +1 yıl
hayatında kaç defa evleniyorsunki düğün yap bir güzel anın olsun.
Soran+1 yılsen düğünseversin tamam
- +1 yıl
aksine nefret ederim bayanlar çok sevdiği için söyledim.
Soran+1 yılyıkılıyor o olgu yavaş yavaş
o davull çaalacakkkkk :D
10 Yorumlaikiside
14 Yorumla
Soran+1 yılikisi?
Soran+1 yılsade bir nikah töreniyle evlenmez misin?
Nikah..
10 Yorumla
+1 yılGerdek
11 Yorumla
Soran+1 yılo zaten olacak sakin ol şampiyon :)
Nikah nikah ^^
10 Yorumla
+1 yılNikah
10 Yorumladugun sacma
10 Yorumladüğün
10 Yorumla
+1 yılNikah (:
10 Yorumla
+1 yıldost hayatı!
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!