Bu askerlik kalkmalı değil mi sizcede?

Şimdi bana kızanlar falan olacak. Biz yaptık, onlar da yapsınlar diyenler falan olacak. Lakin, bence kalkmalı bu askerlik. Herkes biliyor ki askerde mıntıka temizliği, tuvalet temizliği ve patates soymaktan başka bir şey yok. Doğru düzgün ne eğitim veriyorlar, ne bir şey. Gidiyorsun vatan hizmeti adı altında 6 ay devlet için ücretsiz angarya işler yapıyorsun. Tabii, ülkede hak hukuk savunan yok. Devletin başındakiler de yılların getirdiği bu süreçte geleneklerimize kazanmış bu askerliği kaldırmak istemiyor. E kaldırmak isterler mi? Tabii istemezler. Böylece bu kadar adama para ödemeyi kabul ettirmişsin. Tabii kaldırmazlar.
Güncellemeler
+1 yıl
Bana kızın veya kızmıyın, ben düşünce özgürlüğümü kullanarak konuşuyorum. Dediğim gibi, bu ülkede hak, hukuk, adalet, bunlar bitmiş. Her şey çıkar ilişkisine dönmüş. Bu benim düşüncem. Askere gitmek istemeyen adamı tutup zorla askere gönderecek bu sistemi kabul etmiyorum. Söz konusu savaşsa ve askere ihtiyaç varsa anlarım, fakat barış halinde askere gitme zorunluluğu olması oldukça saçma. Birçok NATO ülkesinde profesyonel askerliğe geçildi.
Güncellemeler
+1 yıl
Giden gitsin kardeşim zaten benim dememle düzelmeyecek.
Bu askerlik kalkmalı değil mi sizcede?