"Bizi bırakmazsın, değil mi Baba? Bize bunu yapmazsın." Ve Dağlar Yankılandı / Khaled Hosseini
Babalar alınlarımıza yazılmış yalnızlıklardır. Kuşlar Yasına Gider

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer "Bizi bırakmazsın, değil mi Baba? Bize bunu yapmazsın." Ve Dağlar Yankılandı / Khaled Hosseini
Babalar alınlarımıza yazılmış yalnızlıklardır. Kuşlar Yasına Gider

babamı hiç ağlarken görmemiş olmamdan dolayı olacak benim için ağlarken görülürse hayatın en kötü anlarından birinin yaşandığını belirtecek adamdır. inşallah hiç ağlamaz.
erktir. güçtür. güvendir. huzurdur. sevgidir. yeri doldurulamayan, özlenendir...
Tek kelime demişsin ama neyse 🙃
Baba, babadır.
Aynen
Sızı, tatmadığım/yaşamadığım duygulara özlem, hayal kırıklığı, yalnızlık, özgüven eksikliği, değersizlik duygusu, travma, depresyon, gözyaşı.. Benim için bu kelimelerden ibaret baba/m.. Adı bile yüreğimi dağladı, gözlerimi nemlendirdi, sevilmeyeceğime dair inanç kalıbım o benim. Onu aklamaya çalıştım iç dünyamda, başardım da lakin o kederden başka bir şey vermedi bana, artık onu savunamıyorum kendi iç dünyamda, beni bana küstürdü, beni bana kırdırdı, yaralarımın tohumunu o atmış, halbuki şifam O olsun isterdim, babasına aşık olan kızlara imreniyorum, babasının dizlerinde yatan, başını babasının omzuna huzurla yaslayan, işte o kızlar hiçbir vakit devrilmezler, baba gibi baba olan üvey babalar da var, babalık insanın içindedir ya.. Evlendiği gün babasıyla dans eden o kızı ağlayarak defalarca izlemiştim, biz de böyle olabilirdik demiştim içimden izlerken.
https://www.instagram.com/reel/CvSi361K5kg/?igsh=NTc4MTIwNjQ2YQ==
Babam sayesinde, belki de babam yüzünden şunu öğrendim; insan yaşa (ya) madığı güzel duyguları özlüyormuş, hem de daha çok özlüyormuş. Bazı babalara bakıyorum da; gözlerinden babalık akıyor, şefkat akıyor, işte ben o şefkat dolu bakışların esiri oluyorum, benim babam bana hiç öyle bakmadı, belki kendine de öyle bakmıyor, o kendiyle kavgalı, dışardaki herkes onu çok sevse de. Sadece kardeşlerden birisiyle arasında baba/kız bağı ucundan, kıyısından kurulmuş lakin onda dahi eksikler var, bir gün o kardeşim babama sarıldı, öptü defalarca, işte ben o vakit kıskandım, imrenme babında bir kıskançlık, yüreğime bir hançer battı sanki, hiçbir şeyi kıskanmam, zenginliği, şöhreti lakin bunu kıskandım. Kız çocukları için babanın varlığı daha mühim.. Tanıdığım bir baba da kızına "yavrucuğum" demişti, oğluna da diyordu, nasıl şefkat dolu sevgi ifadesi bu, erkek/kız diye ayırmadan evlatlarına yavrucuğum diyen bir baba, keşke demeyi sevmem de, o adam benim babam olsaydı.. Arkadaşların yorumlarını da okudum, şöyle bir göz gezdirdim; birisi ilk aşkım yazmış, iki kelimeyle benim baba özlemimi ne de güzel anlatmış, halbuki ben babam gibi bir adama aşık olmak istemem, başka bir arkadaş da özlem yazmış, ne güzel özleyecek bir baban var, ne güzel işte sana özlenecek anılar bırakmış, başkalarının babalığına imrendirmemiş seni, ben yaşa (ya) madıklarımı özlüyorum be arkadaş, sen yaşadıklarına özlem duyuyorsun. En ağır kırgınlık babadan gördüğündür, köklerinden gördüğün.
Geriye baktığında insan; maddiyatı değil de, maneviyatı özlüyor. Maddiyat gelip geçiyor ki, şu maneviyat yüreğinde sıcacık kalıyor insanın. Babamla uçurma uçurmayı, bisiklet sürmeyi nasıl da çok ister (d) im lakin bizim için artık çok geç, eğreti durur üzerimizde, çünkü savunamıyorum babamı kendime karşı, kendimi kandırıp, canı sağ olsun, yolu açık olsun babamın, bizim mazimiz iç acıtıcı ki o benim biyolojik babam sadece, daha da fazlası değil, varlık sebebim lakin mutluluk sebebim değil, dağım, ovam değil.
Teşekkür ederim🌺
🌿
Ben babamdan sevgi görmedim babamla sevgi bir bağ 'mız yok, aramızda konuşuyoruz bir sorun yok aile arasında yabancı gibiyiz.
Anne evlat sevgisi kadar babalarda öyledir ama anne olmak bir başkadır..
🌿
Cevap
14Cevap
Hiç bir şeyi çağırıştırmıyor.. olmaması daha iyi.
Ailem herşeyim.. Onlarsız kalmak istemez kimse.. Allah başımızdan eksik etmesin
Amin
Böyle sorular sormasak bir arkadaş çok üzülüyormuşta
Soran da üzgün, sen selam söyle benim kardeşime
Aleyküm selam
Benim lügatımda baba değilde babam kelimesinin bir tarifi yok. Eksik, anlatacağım cümleler karsisinda mahçup kalırım.
Tarif edebileceğim bir şey gelmiyor aklıma. Tek diyebilecepğm şey hem çok seviyorum hemde kırgın olduğum konular var.
Babam her şeyim olduğu için onu tek kelimeye sığdıramam 🙃
O kadar derin bi boşluk ki benim için. Cevap vermeyim.
Küçüklüğümü… arkamda sığındığım dağı, saf içten mutluluğu ve sevilmeyi
dağ gibi ulu çınar gibi arkanda ne olursa olsun duran kişi demek bence
Ozguvensizlik demek
Elestirilmek begenilmemek yaranamamak asagilanmak bunlar hep tek kelime ondan yazdim. Karar veremedim. 😄
Kurtarıcı sanırım hayatta ne yaparsam yapayım hep arkamda durdu ve durur da
Ş... fsiz geliyor aklıma sadece. :))
Ne diyeceğimi bilemedim 😂
:)
Toksik aksi sinir hastası biri.
Sakiniz
Olmazsa olmaz...
Benim için “dünya” kelimesinin eş anlamıdır.
Otorite, korku, yüksek ses, kavga
Kelimeler kifayetsiz kalıyor
Bende bir şey ifade etmiyor
Emek ve gölgesi yetecek olan adam.
Çatlakları olmasına rağmen yıkılmayan dağ.
bu ara ihtiyacım olan..
Eşi benzeri olmayan tek insan...
Para dermişim 😂
Mutluluk tabisi🙃
Arkamda durabilecek en büyük dağ
Bence baba tek kelimeyle anlatılamaz
Güç destek güven
Volkanik bir dağı
İlk aşkım
Bilmediğim bir şey keşke arkamda bir baba olsaydı eminim hayatım bu kadar zor olmazdı.
Bilmem belki de hayallerdeki bir sığınak.
Anlamsız biri.
Sahiplenici
İdolüm
Dağı çağrıştırıyor
Şükür sebebim, iyi ki en büyük şansım
Özlem
Sığınacak dal💞
Hiçbir şey
Güven
Güç.
Hiçbir şey.
Güven, cesaret