İnsanlara hadlerini nasıl bildirmek lazım?

şimdi metroda sokakta ya da işte böyle hadsiz rahatsız edici birçok insan var mesela fiziğine özeline yorum yapan ya da rahatsız edici eşkilde dokunan temasta bulunan gürültü yapan eden bu tarz insanlara nasıl had bildirmek lazım. meseka ben çok sınırlarımın ihlal edilmeye çalışıldığını ve rahatsız edildiğimi düşünüyorum hayatta. başta anne babam bunu hep yaptı hiç kapı vurmadan odama banyoma dalmalar eşyalarımı paramı izinsiz almalar ve ben uyarınca bağırıp beni suçlamalar. üstüne anne babamın hep beni taciz etmesi seksten arkadaşıma giyimime kadar rahatsız edici her an yorum yapmaları. ben asla onlara karışmamama ve onlar her özelime yorum yaptığında kavga etmeme rağmen asla değişmemeleri.

benzer şekilde işte ya da özel hayatta tanıştığım birçok insanın özellikle flörtte erkeklerin ilk buluşmalardan maaş bix ev muhabbetleri yapmaları beni acayip bıktırdı. herkes böyle rahatsız edici değil ama böyle çok insan var zorla huzur kaçıran rahatsız eden. ne yapmak lazım ben uzak durup mesafe koyup işte tersliyor veya konuşmak istemiyorum söylemek istemiyorum diyorum ama bu kişiler asla değişmiyor düzelmiyor benzer bir sevgili olmaya karar verdiğim çocuk vardı çok sapıktı hep bix için darlıyor ısrar ediyordu birkaç kez uyardım ayrıldım özür dileyip yalvarıp sonra yine taciz ısrar edince ağzına edip bitirdim.

yani böyle sınır aşmayan edepli insan yok mu ya ya da niye çok az? ya da annem komşular akrabalar hep evlilik sevgili erkek muhabbetiyle bana sosyal psikolojik baskı yapıyolar hep ezip aşağılıyp zorluyorlar evlenmem birini bulmam için bundan da bıktım. birini bulsam onu da asla beğenmiyorlar hep eleştriyorlar. asla rahat bırakmıyorlar özetle.

İnsanlara hadlerini nasıl bildirmek lazım?