Merhabalar,
bir ablam var psikolojik olarak iyi değil? 20 seneyi aşkın süredir evli, eşi de sirf çocuk yapmak için gelmiş sanki🙄 başka bir ise yaranıyor… ablam çalışıyor , 3 tane erkek çocuğu var. Biz elimizden geldiğince destek oluyoruz ama bizde bir yere kadar..
mesela sabah 6-7 mesaj yazar gurubumuza saçma sapan bazen alakasız şeyler , onlarca resim video gönderir. arkadaşıda yok oüyzden sanırım ilgi alaka bekliyor. Bir insan aileden başka biriylede dertleşmek ister , herseyi anlatmıyor bize haliyle, başka dertlesecek insan yok hayatında..
üzülüyorum onun bu durumuna 😟 nasıl yardımcı olabilirim?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Annem aynen böyleydi. Biz büyüdükten sonra boşlukta kaldı, sonra kendini en başta dine, sonra spora, sonra yogaya sardı. Hayatını tamamiyle onlarla alakalı yaptı. Kimseyle pek konuşmuyor, arkadaşları yok, tanıdığı yok pek. Hobiler desen pek yok, pek bir işi yok kendisi sürekli evde.
Psikolojik olarak kendini kontrol edemedi ve sonunda çok büyük kriz yaşadı.
Yanına destek olun, onu aktivitelere çağırın, mümkünse arkadaş çevresi yapmasına yardımcı olun, psikolog önerin. Ama lütfen hafife almayın, psikoloji hiç hafife alınacak bir şey değil
Biliyorum bende çocukluk döneminde iyi şeyler yaşamadım. Ama sonra ise başlayınca kendime geldim… ablamın kendi arkadaşları olmadığından kiminle nasıl konuşacağını bilmiyor, kendi arkadaşlarımızla tanistiyoruyoruz, ya çok soru sorar ya da olmadık yerde gülüyor… bu sebebten çevredeki herkes dalga geciyor onunla , arkadaş bulması zorlasiyor. Herkes uzak duruyor onunla
Aile arası birsenler yapalım diyoruz ama kendisi çok egoist bir insan, doğruyu söylemek gerekirse. Bazen kızıyorum ona ama böylede gördükçe üzülüyorum işte
Anneniz içinde üzüldüm, umarım Şu an daha yıldır durumu
Teşekkür ederim sağolun, kendisi daha iyi olmaya çalışıyor ama hala aynı. Bu tarz durumlarda en önemli şey destek sistemi...
Zor durumda olduğumuzda birbirimize destek olacağımız bir grup insana ihtiyacımız var.
Çevresindeki herkes onla dalga geçiyorsa sıkıntı. Egoist olmasının sebebi büyük ihtimalle geçmişte kalan yaralardan ötürü kendini korumaya geçmesidir.
Bu tarz durumlarda kendimizi çok meşgul tutacağımız bir şey olması yardım ediyor, dikkat dağıtıyor. Akıl sağlığımızdan daha ötürü dünyevi şeylere takıyoruz kafayı...
Bu psikolojik sorunların 21. Yüzyılda bu kadar büyük olmasının tek sebebi hayatın kolaylaşması.
Eskiden insanlar hayatta kalmaya çalışmakla meşgul oldukları için bu tarz sorunları pek yaşamıyorlardı.
Biz yaşıyoruz, beynimiz aktivite arıyor, aktif olmaya çalışıyor, çok boş olduğunda ise kendine zarar veriyor
Lütfen dikkat edin ablanıza
Çok istiyorum yardımcı olabilmek, egositliyi bekarkende vardı. Onun huyu böyle , ama ben yinede kıyamıyorum kimseye…
Aynen öyle eskiden bukadar yokmuş, biz herseyin kolayına alıştık, kendisi çalışıyor kafa dagitiyor biraz. Ama eve gelince yine aynı, aynı ilgisiz adam. 4 erkek evde, destek olmuyorlar, oğlanlar bile annesini sevmiyor böyle olduğu için 😕
Siz annenize karşı nasılsınız? Yegenlerim ablami pek ciddiye almazlar
Anneme değer veriyorum, onu seviyorum, kendisine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ancak şöyle bir gerçeklik var, annemle çok ortak bir yanımız yok, genelde konuşmalarımız nasılsın iyi misine geliyor.
Kendisi çok konuşkan değil, ne zaman bir soru sorsam pasif cevaplar veriyor. Çok pasif bir insan. Ama en azından destek veriyoruz ona elimizden geldiğince.
Ya bu psikolojik süreçte annem bir kere düşünme kabiliyetini yitirdi, yatakta uzanıp yanında 2 hafta boyunca başını okşadım. Yardımcı olmaya çalıştım.
İyi şu anda
🥺 geçmiş olsun,,,
Siz negüzel destek oluyorsunuz, yegenelrim öyle değil Neyazikki, destek de olmuyorlar ablamı anlamıyorlar. Saygi duymuyorlar hiç …
Ablanla karsılıklı otur konus
İlgiye ihtiyacı var
Evet farkındayım. Ama bazen çok egoist biri , herkes kendi kalbinin ekmeğini yiyor diyorum ama böyle de üzülüyorum
Yani abla sonuçta insan üzülüyor kolay degil 3 çoçuk ile hiç mi arkadaşı yok
Hic , sadece biz ailesi varız. Konuştuğu kişiler var , ama hiç gelip gitmezler. Ablami pek ciddiye almıyor kimse
Enişte beyde normal değil , yanında kala kala böyle oldu 😏
Kötü eşide mi ilgilenmiyor
Yok. Adamın kendine hayri yok ablama nasıl olsun
Sürekli ilgilenen olsa kafasını dagıtsa böyle olmaz birde sürekli evdeyse
Çalışıyor aslında ama eve gelince yine aynı …
Ozaman dr ihtiyacı var