En yakın arkadaşımın derdi ne?

Arkadaşımla 20 senedir çok yakınız, her hafta en az bir kere görüşüyorduk. Bir bucuk sene önce ona erkek arkadaşımın beni istemeye geleceğini söylemiştim ve isteme için beraber gidip elbise almıştık. Elbisem saten, pembe ve beyazdı. İsteme günü bana yeşil bir elbise giyeceğini söylemişti, fakat yeşil yerine beyaz saten bir elbise giydi (elbisesi benim elbisemden daha abartı bir elbiseydi). Neyse o zamanlar takmadıydım, nişanlımla uzak mesafe ilişkimiz vardı ve ayda bir hafta kadar ya o benim yanıma geliyordu ya ben onun yanına. Bir defasında, nişanlım geldi ve arkadaşım illede buluşalım dedi, bende tamam deyip üçümüz yemek yemeye gittik. Yemek beklerken, sürekli nişanlım’a bakıp, nişanlım komik olmayan şeyler söylesede kahkaha atıyordu. Nişan hazırlıklarını yaparken (elbisemi seçmiştim), bana mesaj atıp elbisemin fotoğrafını atmamı istemişti, elbisem gece mavisi bir renkteydi fotoğraf’ı attım, ve nişan günü aynı renk ve simli bir elbise giyip gelmiş. Nişan’da, yakın arkadaşım olmasına rağmen zorla dans etti (uzak olduğu insanların düğünlerinde hiç oturmaz). Nişan daha bitmediği halde ilk giden oydu. Bir çok böyle olaylar oldu, mesela nişanlımla otururken, arkadaşımı yanıma çağırdım ve o nişanlımın tarafına geçip (benim yanım boştu) önünde eğilerek nişanlımım bacaklarının ortasına geçip benimle konuştu, bu durumdan nişanlım rahatsız olup ayağa kalktı beni öpüp dans etmeye gitti. Fakat ben bunun derdi ne anlamıyorum, saçma sapan davranıyor, öyle ki şu aralar benimle görüşmemek için bahaneler uydurup duruyor, düğünümde sağdıcım olacaktı fakat artık pek emin değilim onun olmasını istediğimden.

En yakın arkadaşımın derdi ne?