Ailemin kısıtlayıcı ve kontrolcü tavırlarından kötü yönde etkileniyorum. Bu durumu nasıl degistiricem?

Evet ailem korumacı ve iyi niyetliler benim için endislendikleri için yapıyorlar bunu biliyorum. Ama benim özgüvenini düşürüyorlar özellikle annem. Babam bana ve yaptıklarıma güveniyor çünkü. Annemse sürekli beni kontrol etmeye çalışıyor. İstediğim bir kiyafeti giyecegim zaman bunu giyersen evden çıkamazsın diyor. şu an isime başladım devlette çalışıyorum. Maasim var evimi de tuttum yani ailem de yanimda kalmayacak ama hala bana benim evimde kiyafetime karışıyor. Mimiklerime karışıyor. Kısacası ona göre sakıncalı ve yanlış bulduğu her seyime karışıyor ve mudahele ediyor. Babam kaç defa karışma dedi. Hala aynı. Ve bıktım artık kaygılı hissetmekten. Hiç de yalan söyleyebilen birisi değilim. Bana taktik verin bitsin artık bu durum. Düzgünce konuş demeyin. Kaç defa konuştum hatta babam da konuştu kıza bu kadar karışma diye. Anlamıyor.

Ailemin kısıtlayıcı ve kontrolcü tavırlarından kötü yönde etkileniyorum. Bu durumu nasıl degistiricem?