Ekonomik nedenler dışında, günümüzde evliliğe bakış açınız nasıl, size göre evlenmek mutlu son mu yoksa hüsran mı?

Ekonomik nedenler dışında, günümüzde evliliğe bakış açınız nasıl, size göre evlenmek mutlu son mu yoksa hüsran mı?
Evlilik birbirini çok seven, her şeyi öyle kabul etmiş, yaşamına onunla devam etmek isteyen iki kişinin aldığı en güzel karardır.
Bunu evden ayrılma, aile baskısından kurtulma, düzenli seks yapmak, efendim ütü çamaşır yemek olarak görenler de yok değil.
Bana göre evlilik :
Doğru insan karşına çıkmış ise iyi ve kötü günde onunla birlikte yaşamak , kokusunu duyarak uyumak, her işi birlikte yaparak zorluklara göğüs gererek yaşamaktır.
Ben evlilik kadınıyım, öyle 2-3 sene sevgili olup bana somut bir hikaye sunmayan bir adama emek vermem. Evlilikte en azından verdiğim emeğe değdi diyebiliyor insan, her türlü garanti ayrıca bana göre sevgililikte ye iç gez dolaş seviş adam seni aldatıyor öyle ortada kaldığın ile kalıyorsun evlilikte öyle mi k. çındaki dona kadar alıyorsun adamın evet acısı belki geçmiyor ama en azından için soğuyor.
Marifetten sayılıyorsa hedef
Zorlamayla bence dkjfjf
He ya dkfjkdkf çoğu boşanmalar bence o yüzden 🙄😒
Teşekkür ederim 😴🌸🍓🐣🐥
Cevap
12Cevap
Bence daha çok zorunluluk gibi görüyor herkes.. her önüne gelen hemen evlenmeliyim diyor.. daha 25 yaşında geç mi kaldım diye soranlar var..
Herkesin evlenmekteki amaci kişiden kişiye farklılık gösteriyor. İşin acı tarafı da bu zaten. Kimisi heves için, kimisi sırf bel altı düşündüğünden, kimisi toplum baskısından evleniyor. Halbuki evlilikteki amaç bu olmamalı. Belki de çoğu insan evliliğin bilincinde olmadığı için evlilikler bu kadar kısa sürüyor, boşanmalar bu yüzden bu kadar artıyor belki de.
Maalesef
Ben eşimle aşk evliliği yaptim insan tabi sevdiginle daha yakin olmak istiyor bn sorumluluktan korktugum icin hemen evlilik istemedim ama dogum zor oluyor felan diye de düşündüm acikcasi 30 yasinda evlenen halam ve cevremdeki birkac insanin etkisi oldu ama baski degildi tabi.
Hem heves hem de doğru hedef, bazı kızlar çok aceleci davranıyorlar 18 yaşına bastıkları an direkt evliliği kurtuluş yolu olarak zannediyorlar, ama evlenince de kocasının kötü çıktığını görüyorlar
Acele işe şeytan karışır derler, zamanını bekleyip de bunu yapsalar daha iyi olabilir Allah herkesin kaderine bir insan yazmıştır ve bende sabırla bekliyorum o günü
Bu devirde çoğu kişi aile olmak için değil sadece çocuk sahibi olmak için evleniyor ve daha sonra ztn tekrar boşanmalar oluyor, ortada kalanda yine çocuk oluyor..
Evlilik her ne olursa olsun.
Şu bir gerçek ki.. hayat gibi bir piyango. zaten kumar gibi hayatlarımız..
Günümüzde ne oldu bilemem ama galiba benim hedefim sonrası için konuşmak biraz boş umarım umulan olur 😃
Amin amin 😅
Doğru hedef mi bilemeyeceğim de heves olduğu kesin 😄
Daha çok amaç ve heves odaklı oldu gibi. Şu olmazsa çeyiz olmaz bu olmazsa nişan olmaz eee sanane be
Hayatında doğru olduğunu düşündüğün biri yoksa boşuna heves etme 😂😂
Zengin olmayana maalesef Heves Aşağılıklar yüksek vergilerle batırdılar
Aksine giderek uzaklaşılıyor. Özgürlüğün tadına varanlar birinin gözetiminde yaşamayı hazmedemeyebiliyor haklı olarak.
Ama aşk da güzel şey ❤️🩹
Evlenmek doğru insan çıkınca güzeldir mutlu olmaktır yoksa günümüzde aldatmalar çok bu yüzden bazıları için hevesten ibaretdir.
Hedef olarak değerlendiren de var, heves olarak değerlendiren de. Bana göre ikisi de olmamalı ki sürsün. Evlilik bir tercih olmalı, zorunluluk değil.
Doğru insanla yapılırsa cennet yanlış insanla yapılırsa da hevesten öteye gitmeyen bir cehennem
Gercekten ruh esi ve dogru kisi olduguna eminse cift dogru bir hedef. Emin olmadan denemekten zarar gelmez kafasinda olanlar icin heves.
Ne heves ne de hedef olmalı nasip olmuşsa güzel bir şekilde sürdürmek gerekir sürmüyorsada kimseye zarar vermeden yollar ayrılmalı
Doğru insan karşımıza ne zaman çıkar bilemem, ancak evlenmek her kızın hayali.
Bence geneli için heves ama doğru insanı bulduğumuza 'gerçekten' inanıyorsak doğru hedef
Labirent ölümcül kaçış 😂
Yine haklıyım arkadaş 😎 haklı olmaktan bıktım bak 😂😂
Tamam o kadar ısrar etme bu sefer sen haklısın 😂😂😂
😂😂😂😂
Kişilere göre değişir dostum bu bence
Hevesten ibaret birçok insan için.
Çok yazık 😏
Evlenmek en kutlu birliktelik. Sünnet.
Benim için bir sevda. Ama nasıl denk geleceğiz 😂
Heves ve hedef ama doğru değil
Cazip yanı yok ki hele kadın için ama adalet iki tarafı da korumuyor bir ayrılık durumunda bu yüzden evlilik fikri doğru değil
Böyle biri yok olsa da iki doğru bir araya hiçbir zaman gelmez kendinizi kandırmayın yok ruh ikizi ruh eşi ya da doğru kişi diye
Hayal istek amaç olmalı bence
Toplum zorlaması ve ittirmesi
Heves oldu sanırım 😅
Ölü yatırım..
Kişiye göre değişir
evlenmek sart
Şahsen benim icin evlilik hedef
Şov ….
Biliyom reis
Heves abi ya
Heves
Seks veya çocuk yapmak için evlilik oluyor