Aile, cekirdek ailem ve kisisel sorunlarim?

Merhaba arkadaslar, yasim 35, yurtdisinda yasiyorum. Yazacaklarim biraz uzun olabilir ama onca olanlardan sonra mecburiyet olarak basa kadar sarmam gerekiyor. El bebek, gül bebek olarak büyütülen ben, kiz kardesim ve erkek kardesim ailemizde cok mutluyduk. Ben 35, kiz kardesim 34 ve erkek kardesim 21 yasindayiz. Ben ve kiz kardesim evlenip yuvalarimizi kurduk. Erkek kardesim annem ve babam ile ayni evde yasiyorlar. Ben Kirada, kiz kardesim kendine ait bir evi var. Mesafelerimiz uzak degil, en yakin ben oturuyorum anneme. 2 Sene önce ciddi bir depresyon, burnout gecirdikden sonra uyku esnasinda nefes zorlugundan tedavi olurken, DEHB/ADHS oldugumun tanisini aldim. Bu sekilde kücük yasima kadar pisikolog/pisikyatr ile birlikte ilac alarak travmalari tekrar yasamaya basladim, tedavisi icin. Böylece ilk yasadigim deneyim 8 yasinda oldu. Babam ozamanlar eski bir telefonu ile isyerinde calisan bir bayan arkadasiyla mesajlar yazip, siirler atiyorlarmis. Bir okul sabahi, daha sicacik yatagimda yatarken annem odama dalip, bagirarak beni uyandirip benim olime babamin telefonunu sokusturdu. Bana msjlara girmemi ve onlari okumami söyledi. Malum babam ise odamin girisinde gözlerime bakip, sanki yanlisini anlamis ama birsekilde bunlarin olmamasini istiyordu. Bende annemi kirmayarak mesajlari actim, annem tüm mesajlari okudu ve olaylar cigrigindan cikti. Bosanmaya kadar ilerledi, ama son dakka vazgecildi. Bu benim gözümde onlara karsi cok ayip edip yanlis yaptigimin, onlarin bana herzaman ihtiyaci olup, herzaman onlarla olmami gerektirdiginin hissiyatini verdi.27 Yil, tüm günüm vicdan azabi, bir hata yapmis veya yanlis islemis gibi geciyor. 2013 yilinda annemin istemedigi bir kizi sevdim, ve evlendik. Evlene ne kadar esime cok yanlislar yapildi kendi ailemce. Esim, kendi annesinin benim annemin davranislaridnan sonra benden uzaklasmasini tavsiye etmis, ama esim beni secerek onlara kararlarinin yanlis oldugunu gösterdi. Durum öyleki, evlendigim ilk gün, icimde bir sanci, sanki cok büyük günah islemis gibi hissettim. Nitekim kavga edip, esimi birakip annemin yanina dönmemde, annemin eline daha fazla koz vermemi sagladi. Böylece annemin gözünde esim cok kaba, yanlis, yalanci ve igrenc birisi olarak kaldi. Herzaman esim kötü, ailesi kötü ve köylu, görgüsüz olarak benim akrabalarima belirtip, onlarla hicbir sekilde bir kontaga gecme cabasinda bulunmadi. Tam tersi, karimin ailesi cogu zaman annemi veya babami arayip konusmak, davet etmek isterken, telefonlariina bakan olmadi, geri bile yazmayi da anca 1 hafta sonraya birakti. Ölye bir hal aldiki durum, arada kaldim. Annemden dolayi cok kötü davrandigim esim, , ki annemden dolayi da cocuk kaybettik cünki haberi aldiginda sevinmeyip bakmak istemedigini söylemisti ve daha sorna esimle kavga ettik, benim suclusu, borclandik, agladik veya darlandik. Yani aslinda annemden fazla kendimde de suc var ama bir türlü cözemiyorum.

Aile, cekirdek ailem ve kisisel sorunlarim?