Avrupada, ABD ya da başka ülkede yaşatıp sizin geleceğinizi belirleme hakları olduğunu düşünüyor musunuz?

Avrupada, ABD ya da başka ülkede yaşatıp sizin geleceğinizi belirleme hakları olduğunu düşünüyor musunuz?
Almancı gurbetçiler bize ülkeniz çok iyi kıymetini bilin çok paragöz sünüz şükredin şükredin almnaya çok kötü ekonomi berbat Almanya Avrupa bitmiş hiçbir şey alamıyoruz açlıktan ağzımız kokuyor diyor ama Türkiye'ye hiç taşımıyorlar ama Türkiye'nin ekonomisi kötü diye tatil için tüm Almancı gurbetçiler Türkiye'ye gelip krallar gibi tatil yapıyorlar birde yetmezmiş gibi paraları ile bize hava atıyorlar sırf Euro dolar artsın diye 2023 seçiminde çoğu Erdoğan'a oy atmış bilerek yapıyorlar Türkiye'nin ekonomisi daha kötü olsunda daha iyi tatil veya alışveriş yapalım diye kesinlikle yurt dışındakiler oy kullanmamalı ve sadece Almanya da yaşayan Türklerin Türkiye'de tatil yapma yasağı olmalı
Hiç biri oy kullanmamalı
Geçen bir Almancı gurbetçi ile konuştum bana daha beter olun siz beter oldukça biz daha iyi tatil yapıyoruz dedi ve beni engelledi
Oyu bırak Türkiye'ye tatil yapması yasaklanmalı
Ama Müslümanlık, hoşgörü konusu açılsa mangalda kül koymaz. Geneli değil hepsi böyle.
Onlar çakma müslüman her türlü pisliği yaparlar hırsızlık yaparlar rüşvet yerler adam kayırırlar yolsuzluk yaparlar ama bir kurban kestimi onlardan alâ müslüman yok (Almanya da sakın Türk'ün yanında çalışma diye bir söz vardır) benim arkadaşım almnayaya gitmişti türk patronun yanında çalıştı ama türk patron arkadaşıma maaşını vermedi
Gazze savaşı çıkmadan önce 100.000 den fazla Gazzeli Aşdot ya da aşkelona geçer çalışır akşam evlerine donderlerdi. cevre Arap ülkesi dolu gitmezlerdi. siz paramızı veriyorsunuz, mesai bile yapsak ödüyorsunuz diyorlardı. ama din kardeşlerine gitmezlerdi. ne oldu şimdi? Hepsi aç kaldı.
Kesinlikle olmamalı, bu haksızlık. Çünkü orada her türlü konfor içinde yaşayıp bizim burada sefalet içinde yaşamamıza sebep oluyorlar. Yazdan yaza Türkiye'ye sırf tatil için gelip yiyip içip alışveriş yapıp gidiyorlar. Açız, zam üstün zam geliyor, geçinemiyoruz diye yakındığımızda da "biz burada 1 pantulu bile zor alırken türkiyede istedüğümüz gadar alıyoh egonominiz çoh eyi, ülkenizin gıymetini bilin, avrupa battı bitti" diye bizimle dalga geçiyorlar.
Kesinlikle. Ben de yurt dışındayım ama Türkiyede iş yerlerimiz var. Haklısın. Türkiyede paraları değerli olduğundan aslında kriz onların lehine.
Biliyor musunuz aslında sadece o parti seçmeni için geçerli değil, tüm muhalefet parti seçmenleri de oy vermemeli. Gitmiş yurt dışında güzel, sağlıklı, huzurlu bir yaşam kurmuşsun (kıskançlık falan yok yanlış anlaşılmasın, istedikleri ülkeye yerleşip orada yaşam sürmek istemeleri insanların en doğal hakkı). İşini gücünü kurmuşsun, eş dost edinmişsin; yani kelimenin tam anlamıyla oraya adapte olmuş oraya uyum sağlamışsın, e daha ne diye artık yaşamadığın ülke için oy veresin ki? Şahsen ben yurt dışında yaşayan bir "gurbetçi" veya "alamancı" olsaydım isteyerek ayrıldığım ülkemin iç işlerine karışmazdım. Zaten mevcut ülkenin zorlu, yıpratıcı, pahalı yaşam şartlarından kurtulmak, rahat bir nefes almak için yurt dışına çıkmışsın, daha ne diye sırf cebindeki avron, doların, yenin, bilmem neyin değerlensin diye ülkene oy gönderiyorsun ki? Acaba burada yaşayan yabancı insanlar ülkelerindeki seçime katılıyor mudur? Hiç sanmıyorum. Son olarak bir şey sormak istiyorum, siz Türkiye'de oy kullanabiliyor musunuz?
Ben Türk vatandaşı degilim.
Pardon ama siz Türkiye Yahudisi değil misiniz?
Zamanında ordan göç ettik.
İlk yorumumda video paylaşacaktım ama tamamen aklımdan çıkmış.
👇🏿Bu video👇🏿 tam olarak yorumumun özeti aslında. Uzun değil sadece iki dakikalık bir video, izleyin lütfen.
GURBETÇİ KAOSU @IlaveTv / Deep Humor
https://www.youtube.com/watch?v=p9VwZBVHstE
Cevap
5Cevap
İsrail de kullanıyor mu yurt dışında yaşayanlar
Tabii ki yok. Sadece beyaz kafalar bunu destekler.
Kesinlikle hayır.!
asla olmamalı
Kesinlikle olmamalı.
Nüfusu Türkiye'ye kayıtlıysa normaldir.
Sacmalik
belirliyemez zaten
Oy kullanıyorlar ama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar