Yurtdışında yaşayan, ülkemde ki ekonomik, sosyal ve kültürel zorluklardan bi-haber Türk vatandaşlar 2023 te oy kullanmalı mı?

Yurtdışında yaşayan, ülkemde ki ekonomik, sosyal ve kültürel zorluklardan bi-haber Türk vatandaşlar 2023 te oy kullanmalı mı?
Yurt dışında yaşayan biri olarak söylüyorum; bence herkes sadece yaşadığı ülkede oy kullansın. Eğer yurt dışında yaşayan bir Türk, gelecek 5 sene içinde Türkiye’de yaşamayacaksa, seçilen başkanın devletinden yararlanmayacak, o hükümetin altına geçmeyecekse. Oy kullanmasının bir anlamı yok. Hani Türkiye’de yaşayanlar iyi de yaşasa, kötü de yaşasa bizim yaşantımızı etkilemeyecek, biz sadece izleyip geçeceğiz. Tabibi ki de oy kullanan gurbetçiler de ülkenin (kendilerince) iyiye gitmesi için herhangi iyi buldukları bir adaya oy veriyor yani kimse ülkemizin batmasını istemez. Ama dediğim gibi bence gereksiz. Ben şahsen oy kullanmıyorum ve ben de başka ülkede yaşayan birinin şu an yaşadığım ülkede oy kullanmasında rahatsızlık duyardım 🤷♀️
Türkiye'de yaşayanlar kötü yaşayınca yurt dışında yaşayanlar bundan olumlu etkileniyor. Siz gayet iyi niyetlisiniz ama herkesin aynı iyi niyette olduğunu düşünmüyorum bazıları Euro yükselince seviniyor bunu bizzat gördüm.
Vatandaşlık hakları olmasına rağmen yurtdışında ikamet ettikleri için buna haklarının olmamasının gerektiğini düşünüyorum. Onlar çok farklı standartlarda daha refah bir yaşam sürüyorken, burada olup bitenleri sadece uzaktan izleyerek söz hakkı sahibi oluyorlar ve bu hiç adil değil...
Tabiki de kullanmamalı
Oy kullanmak bir vatandaşlık görevidir. O şahıs yaşadığı ülkenin vatandaşı ise zaten kullanmiyordur. Vatandaşı değil süreli oturumlu ise kullanması en doğal hakkıdır. Yurtdisinda yasiyorsanda kendi ulkenin gelecegi icin en azindan vatandaşlık görevini yapmalisin meselan A partisi iyidir ülkenin geleceği için çok önemli dir. buna oy verilir desteklenir B partisi ise Allah bunlara fırsat vermesin diyesi geliyor insanın bunlara verilmez. Siyasi görüşümü destekleyen partiye rey'imi vermemde sakınca yoktur diye düşünüyorum
Cevap
78Cevap
Kesinlikle kullanmamalı yaşamadıkları yerin kaderini belirliyorlar.
Hayır kullanmamalı
Yani sunu sormak daha mantikli yurt dışındaki insanlar burada rahat vardi da yonetim iyi ve ülke çok iyiye gidiyor du da da da... is vardi da orada ne isleri vardi? burada kalsalardi anlardım. Şimdi döviz artışı oldu tl değer kaybetti ya sevecekler bu yönetimi.. neden cikarlari var parasi döviz katladi... bence burada yaşamayan insanin ne söz hakki vardir ne oy nede vatanim deme hakki olur
suriyeliler kullansin
afganlar pakistanlilar kullansin
gurbetciler kullansin
hatta
sokak kopeklerini barinaklara biz getirdik deyip onlarada kullandirsinlar :)
reis secimi kaybetmemek icin ucan kuslara bile oy hakki taniyabilir
eeee Ataturk de kadınlara secme secilme hakki tanımadımı reisin neyi eksik !
Kendi ülkemizde bile rastgele oy kullanamıyorsun. adresin kayıtlı olduğu yere gidiyorsun. Yurtdışında yaşayanlar kendi bölgesinde kalsın bize bulaşmasın
Bu akape rezaletinden en kibar ifadeyle bıktık. Tüm sorumlulardan alacağım var hakkımı helal etmiyorum onların yüzünden cennet ülke arap köyüne döndü
Türk vatandaşı olabilirler ama içinde yaşamadan Türkiye'ye sadece uzaktan bakarak, buranın şartlarında çalışmadan, okumadan, yemeğini, suyunu içmeden, havasını teneffüs etmeden tek görevi oy vermek oldukları için bence hak etmiyorlar. Sıkıyorsa buranın şartlarında okusunlar, çalışsınlar da görelim. Sonra oyu konuşuruz.
Hayır kullanmamalı. Avrupa nin demokrasisi, milli geliri, özgürlüğü ve huzurunda yaşayıp, sırf ülkelerini özleyerek burada başarısız hükumetleri tepemize dikiyorlar. Çok seven dönsün gelsin ama işlerine gelmez bunların. Ben bunlara vatandaş bile demem, hangi vatanı paylaşıyoruz ki?
Evet, bu ülkede yaşamıyorlar diye bu ülkenin vatandaşlığından neden gitsinler? Onlar da bu ülkenin vatandaşı sonuç olarak. Sık sık gelmeseler de, orada neler yaşadıklarını bilmiyoruz. Tatil için memleketlerine döndüklerinde 'burası senin ülken değil, kendi evine gitsene' gibi söylemlerle yaklaşmaları çok kaba geliyor bana. Gitmek zorunda kalanlar -o zamanki şartlarda hayatta kalmak için- evine dönmek isteyebiliyor. Ki her istediklerinde de dönemiyorlar. Bu yüzden onlar da oy kullanmalı bence.
İYİ AKŞAMLAR...
Önceden "Elbette kullanmalı onlar gurbetçi vatandaşımız onların da vatanı " diyordum ama Burası suler güç ülke olup ne zaman Avrupa ülkeleri bizi kıskanıyor diye bizi afedersiniz A. P. T@L yerine koyuyorlar o zamandan beri KULLANMASI KESİNLİKLE YASAK OLMALI diyenlerdenim...
Demokratik bir ülkede yaşayıp ta kendi ülkesi için diktatörlüğü ve şeriatı isteyen iki yüzlüler var içlerinde hemde çok sayıda. O yüzden oy kullanmamaları daha hayırlı olur.
Ayrıca ben mantık olarak ta bu ülkede yaşamayan insanın burası için oy kullanmalarına karşıyım. Ayrıca hiç bir kanuni gerekçesi ve izni olmadığı halde malum kişinin ben aldım oldu diyerek ülkemize soktuğu milyonlarda suriyeli ve afganın oy kullanmalarına da karşıyım hatta bunu ihanet olarak görürüm
vatandaşlıkları baki istedikleri zaman ülkeye gelip yerleşebilirler bu ayrıcalıkları olmalı ve gelip yerleştşkten snra oy kullanma hakkı doğmalı bakalım kaç tanesi dönüyor yaşamadığın evin ekonomisine karışamazsın
Türkiye yi , Türkiye de yaşayan bilir. Bence kullanmamalılar. Yazık orada duyguları hep sömürüldü , camiye yardım ediyorlar , adak kurban bağışında bulunuyorlar hepsi Fetö ' ye gitti zamanında. Ya da cemaate..
Birisi çıksın desin ki yurt dışında yaşayanların oy verme hakkını kaldıracağız. İsim, parti, ideoloji önemli değil. Direk oy veririm. Yeter da 10 gün tatil yapacaklar diye ülkenin içinden geçtiler.
Bugün kullnma haklarını ellerinden alsak yarın onların oylarına ihtiyaç duyabiliriz düşüncesi ile "Kullanmalı"diyorum. Çünkü ülkemiz sürpizlerle dolu.. Başımıza çorap örülebilir, ama şimdiki zamana baksrsak kullanmasınlar
İkamet ettikleri süre baz alınarak kullanabilirler. En az 6 ay her yıl Türkiye'de olanlar kullasın diğerleri kullanmamalı.
Hayır kullanmamalı.
Onlar yaşadıkları ülkenin vatandaşı artık bizim ülkemizin değil.
Burada yaşanan dertleri olayları cam ekrandan anca takip ederler.
Kullanmamali.
kullaniyorlarmiki zaten, Türk konsolosuna gidiceksin ( belli bilgelerde var) sıra bekleyip oy vereceksin, çok uğraşanın olacağını zannetmiyorum.
Yurt dışında ülkeye yabancı Türkler içimizdeki yabancılar derken
herkes oy kullanacak maalesef bu böyle olacak :)
Ben kullaniyorum türkiyede ailem hangisini dogru buluyorsa ona oy veriyorum yani kendi kafama göre bi partiye oy vermem cünkü banane sadece Ailem ne derse o
A*q o değil de o nasıl el *? Kuranı yırtan kızın eli gibi.
Anlamadım?
Kuranı yırtan kız diye yarı maymun bir şey vardı adamın elini onun eline benzettim.
Ha tamam, sonra anladım zaten :)
Hayır. Teee bilmem nerede yaşayan insan benım hayat standartlarıma nasıl yön verebılır ki bu çok saçma
Evet neden kullanmasın. Türk vatandaşı olan herkes kullanabilir. Ülkedeki herkes çok mu hayırlı kullanıyor oyunu.
Yaşamıyorlar, kullanmasınlar. Da ne desek boş, bu soruda boş, verilen cevaplarda boş, her şey boş, bende boşum
Yaşadıkları yerde hristiyan sol partilere oy verip burada vatan millet din iman ezan diye anıran gurursuz gurbetçiler oy kullanmasın tabiki
Kullanmamalı. Yurtdışında yaşayan biri olarak bu zamana kadar hiç oy kullanmadım. Oradaki hayatı ben yaşamıyorum. Etkilemek istemem.
Tabiki de kullanmamalı onların hakkı yok tatilden tatile gelen bunlar ne demeye oy kullanacak
Kesinlikle kullanmamalı ya bunlarda utanmada yok gitmişsiniz oraya yerleşmişsiniz bizim yasadıklarımızdan birhaberler ne diye oy kullanıyorlar
Kullanmamali ozellikle Türkiye’den göç etmiş Türkiye ile memleketi ve akrabaları olması dışında ilişkisi olmayanlar
Yılın 9 ayından fazla Türkiye de yaşayan ve 18 yaş üstü aklı sağlığı yerinde herkes oy kullanabilmeli
Kesinlikle kullanmamali, g. otu yiyen gelecek burada yasayacak turkiye ucretleriyle gecinmeye calisacak ondan sonra oy verecek
@naunau73 biraz kaba olabilir ama dogrusu bu
Bulundukları yerde vatandaşlık aldılar ise kullanmamalı. ama suriyeliler, afganlar pakistanlılar hiç birisi kullanmamalı.
Kullanmamalılar. Tuzları kuru, keyfince işine gelecekleri şekilde oy kullanıyorlar. Yaşamıyorlar ki burada söz hakları olsun
turkiyede yasamayan oy moy kullanmasin. calismaya gidenler kullanabilir. orada evi olan duzene girenin burada soz hakki olamaz. almanya sunlari bi kovmuyor ki ulkeden.
Bence kesinlikle hayır çünkü ülkede yaşamıyor tam olarak olayın içinde değil ve şartları bilmiyor
Bugün almanya da veya bir başka ülkede seçim olsa, ülkemizde olan o ülke vatandaşları oy kullanabiliyor mu?
Hayır !..
Bizim oy sistem saçmalığı gibi ikinci bir ülke yok..
Asla.
Herkes seçimlerinin sonuçlarını yaşamalı. Buranın düzenine karar verecekler burada yaşamalı.
Ulkemın sıkıntılarını bilmeyen neye göre oy verecek kunlmasınlar
kullanmamalı, euro ile maaş alıp türkiye cennet diyorlar
Hayir kullanmamalılar uzaktan davulun sesi hoş geliyor onlara!
Kullanmamalı ülkeye faydalarından çok zararları var
Kullanmamalılar. Hele burada her şey ucuz Almaya'da sefalet içinde yaşıyoruz diyenler vatandaşlıktan atılmalı.
İster kullansınlar ister kullanmasınlar netice belli
Belli bir sene ulkede bulunmayan bence oy kullanmamali... mesela 2 sene
hayır asla kullanmamalı.. yaşamadığın yerin kadariyle oynayamazsın...
Hayır kullanmamalılar , yaşamadıkları bi yer için oy kullanma hakkı verilmemeli..
Kullanmalı. Bu ülkenin akıllı insanlarada ihtiyacı var, unutuyorsunuz.
Beş yıl içinde belli bir süre turkiyede bulunmadiysa oy kullanamasin
Kesinlikle Kullanmamalı çünkü buranın eza cefasını en iyi biz biliyoruz
Kesinlikle hayir orada yasamiyorlar bilmiyorlar neden oy veriyorlar anlamiyorum
Bizim ülkemizde yaşamayanlar neden ülke hakkında söz sahibi oluyor ki çok saçma
burada yaşamadıkları için burdaki hükümeti de belirlemede rol sahibi olmamalılar bence
Benim fikrim kullanmamalı burada yaşayan insanların seçimi olmalı
Kullanmamalı burada yaşamıyorsan söz hakkın olmamalı
Bence kullanmamalılar, eğer oy kullanmayı çok istiyorlarsa gelip Türkiye'de yaşayıp kullansınlar.
yurt disinda yasayan biri olarak soylemeliyim ki asla ama asla kullanmamali.
Ben bir kere kullandim pisman oldum cunku hakkim yok.
Yasamadigim bir ulkenin gelecegine karar vermek hakkim degil, haddimde degil!
Ülkeye gelip sadece tatil yapanların oy kullanması saçma olur, kullanmamalı.
2000 lerden önce Türkiye nasil bi devletti? Yoksulluk çekmeselerdi avrupalara kimse göç etmezdi, keyif yapmaya değil çalişmaya gittiler. Benim dedem yer altinda çalişti yillarca avrupada, babam bile. Haliyle duzenleri oldu orada. turkiyenin şartlari iyi olsaydi gitmezlerdi. Şimdi de avrupa batiyor turkler kesin dönuş yapiyor. Herkesin maaşina zam geliyor, herkes lüks yaşiyor taksitle olsa bile. Evet hayat pahali çok pahalilaşti ama sadece Türkiye de mi bu saniyorsunuz? Avrupada herkes isyanda, vergiler kiralar benzin, yiyecekler almiş başini gidiyor. Siz sadece Türkiye pahali saniyorsunuz. Avrupaya göre çoook ucuz.
Önce Türkiye hakkında ne biliyor test yapılmalı sonra kullanmali
Hiçbir zaman kullanmasın gelsin yaşasın o zaman
Hayır yasaklanmalı resmen saçmalık birada yaşama ama benim hayatımı belirle vatandaşlık yazları lüks arabaları ile gelip tatil yaparak olmuyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?