AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları nerede yaşarlarsa yaşasınlar ülkenin geleceğine oy atarlar ve atmalılar. Onlar orada ama aileleri burada. Elbette ortak bir karar alabilecek kadar akıl danışıyor, yurt dışından buraya bakıp fikir sahibi oluyorlardır.
Ya ya tabii
😂😂
Yurtdisinda yasiyorum dovizden en cok zarari ben gordum aw tabi oy vercem. Ailem bana yillarca dolar bazinda para gonderdi. Sefasini cekmiyorsun kuzum bu hayatin
sahsen yurt disinda yasayan bir turk vatandasi olarak evet oy kullanmak bizim hakkimiz. Tamam Turkiye'de yasamiyor olabiliriz ama alinan her karar beni de dolayli olarak etkiliyor. Ben sahsen artik cok gec kalinan birseylerin degismesi taraftariyim.
Sizi nasıl etkiliyor?
@ProfDiceksiniz nasil mi etkiliyor? Ben emekliligimi turkiyede yasamak istiyorum bunun icin pirim vs arti yatirimlar yapiyorum. Seciceginiz kisinin yanlis politikasi beni de her yonden etkiler.
Sizi hiçbir şey etkilemez, gelin bozdurun sömürün gidin. Bu kadar basit. Dolar düşsün 5 lira olsun , euro düşsün 6 lira olsun, yine siz kardasınız. Endişelendiğiniz şeye bak allasen
@ProfDiceksiniz mal mal konusup canimi sikma benim. Oyle bir konusuyorsun ki sanki bedava para kazaniyorum. Ben senden daha cok kazanip bu ulkede yasamaya calisiyorum. Bal gibi de beni etkiliyor ailemi etkiliyor bakmaz zorunda oldugum insanlari etkiliyor. Yurt disina cikmamis belki de hic bir fikrin yoktur burada cikmis karsima boyle konusuyorsun
Cikan arkadasım var, cikacak olanlar da var.
Sizin bizim ülkemizde hiçbir söz hakkınız yok.
Biz yaşıyoruz, biz ağlıyoruz, biz üzülüyoruz, siz uzaktan bakıyorsunuz sadece.
Dolar euro düşsün, 2 lira olsun ya hadi, siz yine kardasınız, buradaki ailenizde karda, yani boş boş konuşan ben değilim, can sıkılacaksa bizimkiler sıkılıyor sizinkiler değil.
@ProfDiceksiniz yaw he arkadasin cikti diye yurt disina hakim mi oldun? ben 20 den fazla ulke gezdim ve Turkiye gibi lux yasam hic bir yerde gormedim.. Ben akpci filan degilim ama siz kazanciniz geregi cok lux bir yasam bekliyorsunuz. Dolar 2 lira da olsa 5 lira da olsa benim buradaki posizyonumu degistirmez. Ha ben neden mi buradayim aile durumundan dolayi buradayim. Ayda 4bin kazaniyorum ama ben senin gibi her hafta 3-4 kez disarda yemek yemiyorum. Once kendinize bir bakin ve finansal durumunuzu kontrole alin. Bugun turkiyenin icinde oldugu durum tamamen 10 yillik bollugun ve sarhos harcamanin eseri.
Gelsene ülkene o zaman , 20 ülke gezgin gördün hadi gel ülkene, yok kurulu düzenin vardır senin. Emeklilik zamanında gelebiliyorsan şimdi niye gelmiyorsun la hadi gel.
Gezmeymiş, asosyalim la ben ne gezmesi. şu an cebimde 1 lira varsa allah belamı versin, aylardır kafe yüzü görmüşsem allah belamı versin.
Ekonomistler çıkıp basbas bağırıyor, orta segment aile yok oluyor diye, ekonomi çökmüş ulan çökmüş.
2 gün önce aldığımın fiyatı ertesi gün değişiyor, etiket yetiştiremiyorlar. Lüks yerde değil lan bimden alıyorum la bimden.
@ProfDiceksiniz evet gecelecegim benim ulkeme faydam senden fazla. Ben vergimi de veriyorum sigortami da yatiriyorum butun vatandaslik gorevimi yapiyorum tipki senin gibi orada olmasam bile.. Bu yasina kadar ne yaptin kendini neden yetistirmedin de simdi cikmis karsima agliyorsun. Ben 2015 de yurt disina cikarken tum elektronik esyalarimi satip cebimde 200$la gittim gunde 16-18 saat calisip belli bir seviyeye tasidim kendimi. Sen hayatin boyunca ne yaptin da simdi bu haldesin. Senin gibi turkiyede yasayan bir suru arkadsaim var ve hepsi rahat yasayabiliyorlar. Neden sen bu haldesin o zaman ayni ulkede olmana ragmen
Ulan kaç kişiye yazılım dersleri verdim. Daha lisedeyken İstanbul medipol üniversitesinde okuyan öğrenciye yazılım dersinde yardım ediyordum la ben.
Sonra yaşadık bir şeyler bıraktım. Ama bırakmayan arkadaşım da var, ne oldu söyleyeyim mi? İstanbulun en iyi üniversitelerinden birinde yazılım mühendisliği okuyor, şu an bimde part time kasiyer. Kendisini geliştirmediği için de değil. Yazılımcıların cv si projeleridir. Projelerini paylaştığı yere biz github diyoruz, o github öyle dolu ki anlatamam. Kaç tane şirkete başvurdu, mülakatlardan geçti, yazılıdan geçiyor, uygulama ve proje bölümünü de geçiyor, sonuç. Olumsuz?
Ben hep vatan millet aşkı ile yazılım/siber güvenlik ile uğraştım, yaşadık bir şeyler bıraktık. Yaşım da daha 19.
Vergisi mergisi umrumda değil, sizin oy kullanma hakkınız yok. Oralardan gelip buraların seçimini yapamazsınız.
Hayır bir de o kasiyer arkadaşımın amcası almanyadan geliyor, sordum bizim hakkımızda ne düşünüyorlar diye, çok üzülüyoruz diyorlarmış. O zaman siz kolpasınız, peh
@ProfDiceksiniz sen ne kadar isyan etsen de konussan da ben babalar gibi gidip konsolosluga oyumu kullanacagim. Siz at gozlugu takip ulkeye genis kapsamli bakamiyorsunuz. Ben akpyi de nefret ederim. Bu sadece Turkiyede degil dunyanin tum ulkelerinde gecerli. Vatandassan ve vatandaslik haklarini yerine getiriyorsan oy kullanmak en tabi hakkindir. Hem Kanada icin oy kullaniyorum hem Turkiye icin.
akp değil istersen surileri gonderecez diyen zafer partisine de oy ver, farketmez. Da doğru ne desem boş
oylarin %1.8 ini olusturuyor zaten kullansalar ne olur kullanmasalar ne olur..
TC vatandaşı olan herkesin oy kullanma hakkı vardır. Oy kullanma ikamete değil vatandaşlık hakkına bakar.
Yorumların çoğu yurtdışında yaşayanların oy kullanmaması yönünde, size bu hakkı kim verdi istemeyen kullanmıyor aynı turkiyedeki gibi. Aptal , aptal yorum yapanlar acaba yurtdışında olsa aynı düşünürüydü kınıyorum saygısızca yorum yapanları.
Kullansınlar da hadi onlar bir haber oy kullanıyorlar bizim kardeşim bu ülkede yaşarken bir haberler hayattan onu napacağız
Bu ülkenin pasaportunu Taşıyan Her vatandaş oy kullanma hakkına sahiptir
Kullanmalı bence ama yurt dışı çok kötü diyenler değil
bence kullanmamalı onlar erdoğanı övüyolar
kullanmamalılar
Kullanmamalı tabiiki...
Gelmesinler gelmwdikleri gibi o beyinleriyle oyda kullanmasinlar
Hayır
Buna hakları yok
Türk vatandaşlığ olan kulanabilir
Türk Vatandaşı ise hakları.
Isi, evi, herseyi orada kullanmamalilar
Asla kullanmasınlar.!