En başta şunu söylemek istiyorum eğer zoruna gidiyorsa yapma diyor , evlenirken bazı sebeplerden dolayı eşyalı bir evde oturuyoruz eşimin ailesinden kendinden de bir talebim olmadı sadece düğünden takılan takıları onlar taktılar her neyse evlendikten sonra ben kazancımın her kuruşunu eve markete çoğu zaman da eşime veriyorum verme sebebim kira vs derken ancak denkleşiyor bazen oluyor ki kendime hiç para kalmıyor eşim eve harcamıyor değil ama ben ondan çok harcıyorum bir şey olunca da eşim kadın gibi onu al bunu al felan yapıyor sanki ben erkeğim o kadın bazen bir şey gösteriyor diyor ki bana bundan alsana felan halbuki hediye vs alırım ederim ama daha geçen doğum günümdü inanın pastamı bile kendim aldım hediyesinde değilim hediye almayan biri de değildi ama o gün bana hiçbir şey yapmadı kendimi kullanılıyor gibi hissediyorum evin işini yap işe git derken aramızdaki cinsel hayat bile bitme noktasında uzak duruyorum diye kızıyor bu ne böyle bilmiyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu daha baslangic. Esitiz dediniz simdi erkekler esitiz diye kadinlara yukleniyorlar. Parami kazanacagim sen parami odeyemezsin dediniz. Artik bir cay hesabinizi bile ödemiyorlar.
Calismak istemiyorum dediginizde islerine gelmiyor eve bedavaya gelen bir maaştan niye olsunlar? Erkeklerin hayatta yaptigi tek sey calismak eve para getirmekti kadinlar bunu da yuklendi.
Kadinlar maasli hizmetci oldu. Eve hem para getirip maddi destek oluyorsunuz hemde evde esinize hizmet ediyorsunuz. Hemde ekstra yoruluyorsunuz. Onceden ben kendi parami kazanip kendim harcayacagim, makyaj, kıyafet diye kurdugunuz hayallere erkekler çöktü.
Sizin kazandiniz parayi kendi parası gibi goruyorlar. Kendine mesela araba alacaklarsa kadinin parasini da kendi parasiymis gibi hesapliyorlar. erkege maddi destek olarak ona maasli kole olmus oldunuz, tebrik ediyorum. Kadinin calismasi para kazanmasi kadina degil daha cok erkege yaradi. Erkek ve kadin esit evet, yersen... turk erkekleri kadini her maddi manevi her acidan sömürüyorlar farkinda degilsiniz.
Guclu kadinim ayaklariyla kendinizi yuceltmeye calissaniz da aslinda kusura bakmayin ama acinacak hale düştünüz hem evde hem disarda calisan ve bir de parasini erkege yediren hanimlar. Agir oldu ama gercek bu.
Bu yuzden bir de ozellikle calisan kadin istiyorlar artik. Kadinlar erkeklere para dahil her alanda destek oluyorlar da erkeklerin, kadina destek oldugu tek bir konu bile yok işin gercegi.
Ha bende evliyim ve calisan kadinim. Ama kocama parami vermem. Boyle anlastik evlenirken. Gorucu gelenlere de esime de sunu demistim.
Ben evlenince calisacagim. sende muhtemelen calisiyorum diye benimle gorusmek istedin. Ama bunun bazi bedelleri var. Eger benim kazandigim parayi kullanmak istiyorsan evde tam esitlik beklerim. Yemekte, temizlikte, cocuk bakiminda.
Sen oturuyorsan bende oturur yapmam. Yemek falan tek basima bekleme benden. Sen gel yemek yapalim, bir seyler hazirlayalim demedikce kalkmam. Diger islerde de ayni sekilde. Oyle dolabinda yikanmis, utulenmis kiyafetler falan bekleme. Evi derli toplu, temizlenmis sekilde de bekleme. Bu kinularda sen ne kadar varsan ben de o kadar varim.
Ha ama dersen ki ben anlamam, yemek, temizlik yapamam sen yapsan daha iyi o zaman da bende parami kusura bakma da veremem. Benden maddi destek pek bekleme.
Ben hem evde hem disarda calisip sana maasli ev hanimi olamam. Ben sana hem maddiyatta destek olacagim, hem evdeki her seye ben kosturacagim ama senin bana destegin olmayacak. Bunu kabul edemem. Beklentin buysa yanlis yerdesin.
Islama gore de kadinin parasini rizasi yoksa yemek, kullanmak erkege gunah. Bu konuda rizamin olmayacagini bilmeni isterim, bosuna gunaha girmeni istemem. Parami kullanma rizasini göstermem icin yapman gerekenleri soyledim artik senin kararin demistim.
Bazi gorucu gelen beyefendilerin zoruna gitti tabi bu dediklerim. Kendilerine evde temizlikci, asci, bakici ve bir de eve para getiren bir kadin istediklerinden islerine gelmedi. Daha da gorusmedik kendileriyle. Kaybettigim zerre bir sey olmadi.
Hayatta bazi konularda gercekten sınırı cizmek lazim. Soran kisinin yasadigi sorunlar sınırı cizememekten kaynakli.
Eşimde bana calisip calismaman benim icin zaten onemli degil. Kazandigin senindir dedi. Evlendigimden beri esime bir kr verdigimi, onunda istedigini hatirlamam. Hediye vs aldim sadece. Evi gecindiren esimdir. Hatta bazen bana para da verir.
Ben calisiyorum para kazaniyorum ama daha cok kendime. Evdeki islerde bende o yuzden. Cunku ben kendim calismak istedigim ve kendim kazandigim, kendim özgürce harcamak icin calisiyorum.
Adam bana calis, kazan, eve daha cok girsin demedi, bu amacla da karsima gelmedi. Bazilari calisiyorum diye ozellikle gelmisti, islerine gelmedigi icinde tüydüler zaten.
O yuzden gelipte esime evde sunlari sunlari yap, yardim et pek diyemem. Ha arada kendi istedikçe bir seylere girisir bazen yorgun oldugumu falan farkedince (ki bu da bir erdem bence, kimi yoruldugunuzu gormez, gorse de umrunda olmaz) ama ben pek demem, boyle taleple gitmem. Parami kullansa derdim, paşa paşa da ev islerini yaptirirdim acik konusayim.
Ama calisma tercihi benim, bu tercih sonucu elde ettigim bir tatmin aracim var o da kendi kazandigim para. O benim kazandigima dokunmuyor bende onun keyfine dokunmuyorum.
Bunu da eşimin basina kalkamam, bende calisiyorum bana destek ol diye cirlayamam. Yani adama hem parami vermeyip hemde gel bana ev isleri yap diyemem. Eve maddi destek olsam, bunu benden istese ev islerine destek ol diye cırlardım fazlasiyla.
Ben kazandigimi isyedigim gibi kendime olsun ve yatırım olsun oyle harcıyorum. Cocuk olsa ona da ortak harcariz zaten. Borc harc olsa veririm zor durumlarda sıkıntı edecek degilim ama normal zamanda kazandigim benimdir.
Yoksa gercekten kadin ve erkek arasindaki sınırlar ozellikle kadin icin cok zor hale geliyor. Bu sınırları net belli etmediğiniz surece de en cok yipranan kadin oluyor.
Biraz akilli davranin hemcinslerim lutfen. Gerekirse kimse evlenmesin sizle bu kadar korkmayin. Ben yukarida dediklerimi söylerken evde kalirim, evlenemem kaygisi tasimadim. Olursa olur olmazsa yoluma bakarim Allah buyuk, nasipse gelir bulur zaten dedim.
Bu erkeklere ben parami vermem ya da parami kullanirsan evde isler yapmam dedikce gidiyorlar diye panige kapilmadim. Giderse gitsinler benden degerli mi? Baska erkek mi yok koca ulkede. Hadi yok diyelim. Eyvallah der yoluma baktim zaten bir sure. Esimle evlenmesem, kabul eden olmasa yine yoluma bakardım. Bu konuda sınır cizmez ve endise ederseniz olmaz.
Size kendisinin hicbir faydasi ve destegi olmayip, paraniz icin gelen de, sizi hem evde hem disarda calistirip, yoruldugunuzu gormeyen, etinizden sutunuzden her turlu faydalanan, hizmetinizi, paranizi oturup yiyen de adam degildir zaten. Vicdansiz ve merhametsizdir kusura bakmayin.
33 Yorumla
Soran+1 yıl👏🏼👏🏼👏🏼
- +1 yıl
Senin gizli olman çıkaracağımız bor mineralleri gibi hayalini kurduğumuz petrol kuyuları gibi
En İyi Cevaplar
+1 yılKimin maaşı ne kadarsa ona göre bir ödeme planı çıkarın ondan fazlasına da karışmayın. Aynı şekilde ev işleri konusunda da iş bölümü yapın ve kendi payına düşenleri yapmadığı takdirde evliliğinizin biteceğini söyleyin.
03 Yorumla
Soran+1 yılYapıyor ama o kadar özensiz ki ben tekrar üzerinden geçiyorum cinnet geçiriyorum resmen ağlayacak gibi oluyorum eşim hiç umursamıyor yapma kalsın diyor
- +1 yıl
Özensiz yapıyor olması da yapmıyor olması ile eş değer. Nasıl olsa siz yapıyorsunuz diye hiçbir şey yapmaya gerek duymuyor, burnunun sürtmesi lazım böyle olmaz.
Soran+1 yılÖzensiz yani öyle bende ister istemez sildiğim yeri 10 kere silmek istemiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunun tam tersinde de kadın kendi parasını saçına makyajını süsüne püsüne verir hep erkekten bekler evi çekip çevirmesini, ama böyle bi şeyi ilk kez duyuyorum hiç konuşmayı denedin mi tatlı bir dille
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet de zoruna gidiyorsa harcama dedi
Elbette, durumunu anlıyorum ve bu konuda Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bir ilişkide maddi konular önemli bir rol oynar ve bu tür konularda açık bir şekilde konuşman gerekiyor.
Eşinle yaşadığın durumu onunla açıkça konuşmalısın. Bu konuda hislerini, endişelerini ve düşüncelerini nazikçe paylaşarak birlikte çözüm bulabilirsiniz. Ona kendi maddi sıkıntını ve günlük ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını açıkça ifade et sessiz kaldıkça olmaz ama senin benim param konusu olmasın.
Belki eşin senin ne düşündüğünü bilmediği için haberdar olmadığından dolayı böyle davrandığının farkında değildir. Ona karşı dürüst ve saygılı bir şekilde ne düşündüğünü ne yaşadığını anlatarak, ortak bir çözüm bulmanız ilişkinizi güçlendirebilir. Eşinizle birlikte aile bütçesi oluşturmak ve giderleri adil biçimde paylaşmak gibi adımlar atabilirsin.
13 Yorumla
Soran+1 yılAslında senin benim kavramı yok düşünceleri mi de dile getirdim ama o yüzüne vuruyormuşum gibi yapıyor öyle davranmıyorum kibarca konuştuğumu düşünüyorum
- +1 yıl
Aranızda nasıl bir iletişim geçtiğini net olarak bilemiyorum ama umarım çözersiniz konuşunca her şeyi çözülür
Soran+1 yılEvet ama galiba iletişim de sıkıntı var o yüzüne vuruyorum gibi davranıyor ama kibar olmak için elimden geleni yapıyorum sadece maddi olarak değil ev temizliği olarak da sen evin kadınısın ağırlıklı olarak sen yapacaksın diyor bu da beni çok yoruyor işte
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu konuyu onunla konusabildin mi hic?
Belki de yaptiginin nasil gorundugunun farkinda degildir. Hani erkekler eslerini bir sure sonra biraz annesi gibi gorur ya, ek bir sey yapmasa da annesi hep hayatindadir ve sorumluluklari onun ustune yikabikir. Evlilikte sorumlulukta esit oldugunu da esine farkli ozen gostermesi gerektigini de unutabilir bu yuzden. Romantizmin devam etmesi icin, ondan esin oldugunu hatirlamasini ve buna gore davranmasini isteyebilirsin.
Belki ortak bir hesaba ikiniz de esit para yukleyerek ortak harcamalarinizi ordan yapsaniz, sen de fazladan oduyormussun gibi hissetmezsin artik.
Tabi ben uzman degilim, nacizane fikirlerim bunlar.
11 Yorumla
Soran+1 yılKonuştum aslında ama her seferinde nasıl oluyorsa kendimi elimi cebime atarken buluyorum galiba suç benim senin benim kavramı olmasın derken ben bütün paramı bir bakmışım eve harcamışım ama ben bir kadın olarak bir şey talep ettiğimde ev ile alakalı olumsuz cevap alıyorum ya da bir bakıyorum ailesine bana danışmadan vermiş halbuki ailesinin durumu bizden iyi felan neyse yani öyle bende kavga etmeden sınır çekmeye karar verdim
+1 yılÖyle bir şey olur mu sen ona destek için işe girip çalışıyorsun ama iyi niyetini su istimal etmiş normalde kadının çalışması şart değil illede çalışıp eve para getirecek diyede bir şey yok evin reisi kim erkek mecbur o evi gecindirmeye yatsın kalksın senin gibi bir kadına dua etsinki eşim bana sağolsun çok destek çıkıyor diye sanada bir ufacık hediyeyi çok görüyorsa yazıklar olsun o adama sende ister istemez bunları kafana taka taka içindeki ona karşı sevgiyi bitirmissin anlaşılan umarım düzelir bu şekilde devam ederse kendini düzeltme bile sende sevgi saygı kalmaz Kol kırılır yen içinde kalır...
18 Yorumla
Soran+1 yılİstersen çalışma diyor
- +1 yıl
Çalışma sende iyilikten maraz doğuyor demekki ye iç yat hayatını yaşa maaş zamanı eline de büyük bir alışveriş listesi ver görsün gününü
Soran+1 yılOlmadı öyle olcak beş kuruş parası olmasın ki yedirmesin sağa sola
- +1 yıl
Sen boşa kendini paraliyorsun iyilik bilmeze
Soran+1 yılBana göre şiddet ve ihanet yoksa yuva yıkılmaz
- +1 yıl
Herifi boşa demiyorum zaten kendini boştan yere paraliyorsun demiştim 😅
Soran+1 yılHe o kadar boşa yazmışlar ki kafa gitti 😂😂😂😂
- +1 yıl
burada adama conta yaktırırlar 😅
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılKadın veren kişi olmamalı almayı bilen değer verilen değerli hisseden olmalı evlilik bu uzun bir yolculuk hem maddi hem manevi sorumluluklarımız olmali ama taşın altına çoğunlukla erkek koyar elini elinde olmaz bir ay çıkaramadığı kirayı siz verebilirsiniz bu normal ama sürekli siz harciyorsanjz kendisi bu evliliğin neresi de kalıyor onu sorgulayin çalışıyorsa kendi parasının çoğu nereye gidiyor sınırlarınız olsun farkettim ki ben ihtiyaç fazlası gereksiz harcama yapiyormusum bu aralar para konusunda çok sıkışık durumdayım kisitladim harcamalarimi biraz evin sorumluluklarını sende yerine getirsen sevinirim ya da eksiklerim çok onları alırım diyip sonraki kazancınızı kurtarın böyle hem çok afallamiyacak hemde size hak verecektir bazı erkekler parayı kisktladin mi çok cirkinlesebiliyor biraz geride durun belki alışmıştır bu döngüye rahatını bozmak istemiyordur yoksa tabikide fazla harcamayı siz yapmayın evlilikte fazla fedakarlık yapan kişi hep hüsrana uğruyor.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Sen eşine yüz vermişsin o astarını istemeye başlamış işin özeti bu. Eşine bu konudaki rahatsızlığını dile getirmelisin ve harcamaları bölmelisin, örnek vermek gerekirse eşin aldığı maaşın kaçta kaçını eve harcıyor diyelim ki 3'de 2 sende o kadarı ayırıp geri kalanı kendine ayıracaksın. Hatta sen 3'de 1 harcasan yeter eşin evin kadını olmuş sen erkeği bu nasıl yaşamlar.
26 Yorumla
Soran+1 yılSöyledim sen kendi kendine problem yaratıyorsun harcama yapma diyor ama o kadar dağınık ki evi pislik götürse umrunda değil bulaşık asla yıkamaz felan filan yemek de yapsa batırıyor her yeri bunun önüne nasıl geçerim
Soran+1 yılYapmam artık davranıştan anlayacak muhtemelen bende para biriktirmem lazım
Soran+1 yılBen bizim adımıza biriktiriyorum diyor ailesi istiyor çat diye veriyor insanı verem eder bu adam
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılEşinin düzelmeye meyili yok.
Halinden memnun.
Memnun olduğu gibi demiyor ki l. n ben ne yapıyorum bir şey yapmalıyım demiyor.
Allah sabır versin diyemiyorum, hiç hak etmeyecek kişilere fazlasıyla tavı veriyorsunuz.
Goz göre goee tuketiyorsunuz kendinizi, yazık değil mi?111 Yorumla
Soran+1 yılYazık evet Allah bana yardım etsin sürekli beni kendime suçlu hissettiriyor o yüzden ben mi abartıyorum derken buluyorum kendimi
- +1 yıl
Boşa ugrasiyorsun bununla boşasan daha hayırlı olur
Soran+1 yılManipüle ediliyorum gibi geliyor sizce de öyle mi yoksa ben mi büyütüyorum
- +1 yıl
Ne gibi detay verir misin?
Soran+1 yılYani abartan ben miyim
- +1 yıl
Bak şunu söyleyeyim
Bu kadar masrafı şunu bunu sen kendi isteginle mi yapıyorsun o mu talep ediyor
Soran+1 yılBen yapıyorum
Soran+1 yılLazım çünkü
- +1 yıl
O neden yapmıyor da sen yapıyorsun?
Ayrıca, ekstra şeylerden bahsediyorum temel şeylerden bahsediyorum
Soran+1 yılYa mesela küçük şeyler ama diyelim bir ihtiyaç alacak felan sürekli demektense elimi cebime ben atıyorum ama yapmıyorum artık
- +1 yıl
Yapma, bırak adımı o Atsin
Gizli Üye(18-24)+1 yılValla boyle kadini bulmak bile zor bu zamanda boyle dusunen istekleri boyle en minimum da olan dugun taki hediye vs bile istemeyen pek ama gel gor ki bu sefer de karsi taraf ters cikiyor neden boyle oluyor ya bulmussun iste mis gibi insani basin ustunde tutacagin yerde.. ama neyse
14 Yorumla
Soran+1 yılDemi deveyi diken insanı … bu böyle
Cevap sahibi+1 yılEvlenmeden hic anlamadin mi
Soran+1 yılHediyelere boğuyordu bir mesajında şunu gördüm her şey evlenene kadar sonra yok yazmış
Cevap sahibi+1 yılUzucu
+1 yılBelki klasik bir tavsiye olacak sen zaten hayatını idame ettiren güçlü bir kadınsın adam ne ruhuna manevi dokunuyor ne de maddi katkısı oluyor. Pardonda sen onunla evlendin kendi kendine evlenmedin ki. Boşa gitsin. Çocuk yoksa hiç düşünme bile zaten olumlandırmaya çalışırım ilişkileri genelde ama o düzelmez. Ne köy olur ne kasaba ondan kısaca. Yol ver değerlisin🌹
10 Yorumla
+1 yılkadın evine bakmak zorunda değil. eve erkek bakmak zorundadır. bu tavırları çok yanlış. onu biraz bu konularda köşeye sıkıştırmalısın. sen zaten destek oldugunu ytazmışsın. erkek her zaman ailenin geçiminden mesuldur. bu hem dinen hemde hukuken böyledir.
10 YorumlaFazla alışmis o senin rahatlığına.. yerinde olsam işi bırakır evimde otururum rahat rahat o da mecbur sana bakacak ve böyle istekleri olmayacak.. valla kadın kadın erkek de erkek olacak
11 Yorumla
Soran+1 yılBaktım olmuyor öyle yaparım
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Adam seni bankamatik yapmış kendine evet yardım edilir ama her şeyin bir usul erkanı var bu çok saygısızca
14 Yorumla
Soran+1 yılHiç cebinden para çıkmasa bile erkeklik gururuna ben söyleyene kadar dokunmuyor
Soran+1 yılBana diyo ki sen başından beri böyle hissediyorsun ne yapabilirim diyor eğer istemiyorsan çalışma ya da eve harcama ben mi diyorum diyor
Eşin çok bencil , kendini düşün bakımına ve giyimine harcama yapabilirsin orta derecede, aşırıya kaçmadan.
11 Yorumla
Soran+1 yılAslında harcamama karışmaz asla ama ben bir şey yapınca bir bakıyorum ben eve de harcamışım o da rahatsız değil bu durumdan mesela hiç para harcamasa ben erkeğim bir dakika burada doğru olmayan bir şey var demez
Aile & Toplum konusunda 372 cevap paylaştı. Tek bir soru sorucam.. Eşinin erkek gibi hissetmesini sağlayacak ne yaptın?
11 Yorumla
Soran+1 yıl👏🏼 galiba burada benim yanlışım var
- Aile & Toplum konusunda 980 cevap paylaştı.
+1 yılEvlendiğin insan maalesef sorumsuz ve hala kendini bekâr ailesiyle yaşıyor zannediyor. Yapman gereken onu bu uykudan uyandırmak. Genç yaşta evlilikler bu yüzden risklidir. Çünkü evliliğin ne demek olduğunu erkekler henüz çözememis oluyor.
10 Yorumla Hayat müşterek parayı napcan kime versen eşine tabiiki de ıda evin koruması erkeği, ve ailenin genişlemesi. için kullanacak, sen paranla sefa mı sürcen ne diyon anlamadım.. öğretmen maaş bende araba aldık sattık ev borcu ödüyoruz, sonra yine oto bu bir döngü. denetimsiz bir evlilik olur. paralar havuzda olur.
00 Yorumla
+1 yılAdam sorumluluktan kaçıyor. Sonu iyi görünmüyor. Karar senin.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. En çok merak ettiğim şey hakkında bunları düşündüğün birisi ile nasıl yatağa girip sevisebiliyorsunuz. Ben biri hakkında böyle düşünsem aynı masada oturup çay bile içemem.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Birtane hesabiniz olsa ikiniz ayni yerde paranizi cekip her ikiniz ayni sarta para biriktirseniz, olur mu
03 Yorumla
Soran+1 yılO pek olmaz gibi aynı evde
Soran+1 yılEvde senin benim kavramı yok ama harcama konusunda ben abarttım sanırım o da keyfi yerinde
Bu ışıltılı hayatı kendiniz seçiyorsunuz sonra ağlamayın işte
010 Yorumla
Soran+1 yılorada haklısın
Soran+1 yılBenim işler çok farklıydı gördüm evlenmeden ne olduğunu ama mecbur gibiydim işte evlendim yani belliydi
Soran+1 yılÖyle bir durum değil işte evet değildim de mutlu olmak istedim
Soran+1 yılBak orada çok haklısın onlar görüştüğüm kimseye saygı duymamışlardı yani serseri kişilerle de görüşmedim ama herkese bir kulp taktılar bende karışmayın evleniyorum dedim öyle oldu
Soran+1 yılÖyle oldu gibi hakkımda hayırlısı
Senden para mı kaciriyor ortak harcamiyormusunuz nie tribe girdin anlamadim normal böyle seyler adam cok varlikli degilse senin gibiyse sende ortaya koycan oda ortaya koycak erkek likle ne alakasi var bunun
06 Yorumla
Soran+1 yılÇoğunluk olarak onun harcaması lazım ve parayı harcarken hesap vermiyor yani ben niye bütün parayı eve veriyorum saçma değil mi
Soran+1 yılKadın erkeğe göre erkekten fazla fazla mı eve harcamalı karıya gitmesine gerek yok benden habersiz ailesine ihtiyacı olmadığı halde parayı savurması zaten saygısızca. Ben hamile olsam ne olacak bakamayacak mı para yemeye gelince eşit ama ev işlerine gelince ellerinizi hiç bir yere sürmüyorsunuz çocuk olsa ilgilenmezsiniz de çalışıyorsam da çalışmıyorsam da eşimin desteği şart ben hizmetçilik yapmıyorum
Soran+1 yılKonuşamadık
Aile & Toplum konusunda 584 cevap paylaştı. Bence bişan ona bakacağına aldığın parayla kendine bakarsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAy hğc sevmem. Öyle erkek ortak olmalı evet. Ama eşit harcama yapın
Kirayı o ödesin mutfak eşyalarını sen öde.02 Yorumla
Soran+1 yılKira parası kadar para verip marketi de ben alıyorum yani resmen ben burada yanlış yapıyorum hatalarımı farkettim o da rahatsız olmuyor bu durumdan
Cevap sahibi+1 yılOzman sende onun gibi yap ödeme
Gizli Üye(25-29)+1 yılEsra emevi kitab seti al bi oku ciddi diyorum bak oku dua etcen Bana
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEsra ezmeci
Soran+1 yılHangi kitabı
Cevap sahibi+1 yılO 5 6 kitabını al oku anlarsın
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEşitlik ayağına karı parası yiyen heriflerden uzak duramayanlara acıyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHatır sakın yapma çevremde bunu yapan kocasına para veren her kadın aldatıldı
114 Yorumla
Soran+1 yılİşin sonu öyle zaten, ben erkek gibiyim o da kadın gibi bunun önüne nasıl geçerim
Cevap sahibi+1 yılKocanın parasını yemezsen o parayı başka kadınlarla yer. Kocanın seni aldattığını düşünüyor musun? Aldatan erkek karısından böyle bir şey ister. Bak Rus yabancı kızlardan bi kuruş bile almıyorlar değer verdikleri için.
- +1 yıl
Beni maaş karti karimda yaşım 24 bu arada yanlış anlaşılmasın
Cevap sahibi+1 yılArtık erkekler de karısının parasını yiyor devir iyice kötüleşti. Yalan söyle param yok veya başka bahane bul. Kendi parasını neye harcıyormuş ki. Bi erkeği çok şimartırsan sonu yüzde yüz aldatmak olur kadın değer verir erkek karşılık olarak hep aldatır iyi değer veren kadını.
Cevap sahibi+1 yılBu tip erkekler hemen eşitlik istiyorsan para ver der erkekler aynı ya hepsi aynı şeyi yapar işine gelmeyince susarlar işine gelince elitiz öde derler
Soran+1 yılYa biriktiriyor ama şöyle diyeyim örneğin market alışverişi yapılacak bu sürekli kredi kartını patlatıyor harcamaları görüyorum ama yani parayı dengede tutamıyor herhalde bende tekrar borca girmesin diye kirayı verip geri kalan paramı markete veriyorum yani ama bu durumdan çok mutsuzum geçen de bana 250 bin lira çık altınları ver araba alcam dedi midem bulandı ya böyle erkek mi olur
- +1 yıl
Soran+1 yıl@blnmyorkim17ys ben mi
Cevap sahibi+1 yılSakın parayı verme araba alması için en yakınımın bile başına geldi kadının altınını alıp kendine araba alıyorlar o altın senin hakkın o arabayla gezip tozmak için verilmedi sana sakın verme
Cevap sahibi+1 yılAltınları isteyen erkek fazla sınırı aşmış olur hiç mi okumuyorsun görmüyorsun ya altınını veren kadınlara yapılanları. Erkekler böyle işte düğün yapınca para verdikleri için sinirlenirler karısının tüm altınını alıp kendileri için harcarlar
Soran+1 yılVermicem zaten
Soran+1 yıl@blnmyorkim17yş erkek adam kadından para dilenmez
- +1 yıl
Bana göre kadın çalışmaz erkek çalışır evlilikte ama mecbursa yapacak bise yok hesabınızı iyi yapın işin ne senin ve onun
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenımle aılem arasındakı muhabbet 😔korkuyorum kı ılerdede senın gıbı olurum dıye evlıyken şu an bekarım
10 Yorumla
+1 yılO sana versin maaşını o zaman başka yolu yok. Ona da harçlığını verirsin ne tamam yer onla
01 Yorumla
Soran+1 yılAslında buna da okey sesini çıkaran biri değil zaten ben para felan istemiyorum ama temizlik felan çoğunluk ben yaparım o yüzden çok yoruluyorum maddi olarak da herşeyi eve harcıyorum gözüme görünmüyor ama baktım bu böyle olmayacak çünkü ben harcadıkça eşim de ailesine veriyor parasını o sebeple bu duruma bir sınır çizeceğim
+1 yılvall maddi işler erkekte olmalı hatta kadın çalışmamalı eşini kazandığıyle keyif çatmalı bana göre.
04 Yorumla
Soran+1 yılYani kocam dünya kadar malım olsa karım la çocuğumla yemeliyim demeli eşim öyle diyecek bir tip değil
- +1 yıl
kader diyip sineye çekersin ya da ayrılırsın. saçma bir durum erkeğin amacı belli kadının ki belli rolleri değişmiş. kız gey olmasın bak gey tipler biraz böyle
Soran+1 yılSorumsuz herhalde
- +1 yıl
şakasız diyorum geylik belirtisi bu durum. araştır
+1 yılCinsellikten uzak durursan olmaz yoksa arayışlar baslar
00 Yorumla
+1 yılSizin evinizde neden keseniz ayrı?
03 Yorumla
Soran+1 yılAyrı değil zaten ama ben çok harcıyorum kendime kalmıyor
- +1 yıl
Anlatış şeklinden ortak bir havuz var gibi gelmedi, benim param senin paran muhabbeti var hala aranızda. Sağlıksız olan asıl kısım orası bence
Soran+1 yılEvet var çünkü parasal anlamda kullanılıyor gibi hissediyorum ama öyle düşünüp de neden paramı veriyorum durumu yok bende stres yapıyor sadece
+1 yılİkinizde çalışıyor musunuz yani şimdi
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
O zaman her şey eşit olmalı kusura bakmasın kimse
Evliliğin nasıl gidiyor
02 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ki kendimi değersiz hissettiriyor
- +1 yıl
Abla sende herkese bunu sorma delimisin yaw
Ozmn ortak hesap acicaksiniz knk
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSenin işin cok zor ya
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Boşa gitsin öylesinden fayda gelmezz
00 Yorumla
+1 yılParaları birleştirin ve öyle kullanın bence
00 Yorumla
+1 yılevlilikte denklik bu yüzden önemli işte
00 Yorumla
+1 yılHayır olmaz kabul etme
00 Yorumla
+1 yılEşin seni kullanıyor bence boşan
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılİyi de evlilik bu değil ki
012 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bir şey
- +1 yıl
Birlik beraber olabilmek
Soran+1 yılBizim evde bu yok gibi ama eşim yanlış düşündüğümü söylüyor sallamıyor gibi konuşurken bende evime harcıyorum diyor ama parasını biriktiriyor o ben enayi gibi harcıyorum
- +1 yıl
Bence aranızda iletişim eksikliği var
Soran+1 yılEvet ben güzel güzel konuşmaya çalışıyorum o da böyle tersliyor azarlıyor ya da geçiştiriyor
- +1 yıl
İşin ciddiyetin de değil her halde
Soran+1 yılYani haklısın deyip geçiyor ben yapıyorum yapacağımı zaten para harcamak zoruna gidiyorsa harcama çalışma evde dur diyor bana blöf yapıyor gibi geliyor
- +1 yıl
Sende çalışma o zaman anlar değerini
Soran+1 yılBana bakabileceğini düşünmüyorum o yüzden çalışıyorum çünkü kira vs derken çok fazla gider var
- +1 yıl
Bunu ona göstermen gerekir karşımız da ki kişi vurdum duymaz hayali yaşıyor
Soran+1 yılEvet bende farkettim ondan dolayı rahatsızım
- +1 yıl
Bunu ona his ettirmekle başla bence
Aile & Toplum konusunda 578 cevap paylaştı. Yanlış bir evlillk olmuş seninki
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsen bitmişsin. kadın olmaktan çıkmışsın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCinsellik olmazsa iyice kötü olur durumlar
00 YorumlaO ne iş yapıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılÇalışıyor işte
- Aile & Toplum konusunda 734 cevap paylaştı.
+1 yılOnun maaşı nerde
01 Yorumla
Soran+1 yılBelirsiz
+1 yılAblacım trollük yapma
01 Yorumla
Soran+1 yılKeşke trol olsaydı be kardeşim
+1 yılSeks yapın düzelir sorunlar
02 Yorumla
Soran+1 yılHer şey o değil
- +1 yıl
Herseyi seks e bağlamayın aq
- Aile & Toplum konusunda 586 cevap paylaştı.
+1 yılProtesto edebilir
00 Yorumla
+1 yılEşin bence bazı şeyleri üstlenmeli
00 Yorumla
+1 yılNude at konuşalım bunu
00 Yorumla
+1 yılBoşananilirsin
00 Yorumlaiyi işte
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 509 cevap paylaştı.
+1 yılHaklisin
00 Yorumla
+1 yılÚzucu
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,5b cevap paylaştı. Uyar onu
02 Yorumla- +1 yıl
@Eziremsem ne anlamda
- +1 yıl
@Vincenzocorleone evin giderleri ortak olur diye
+1 yılSevgili yap
00 Yorumla
+1 yılacısını çıkar
00 Yorumla
+1 yılalisverisimi
00 YorumlaDoğru değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaş kaç
011 Yorumla
Soran+1 yıl28
Cevap sahibi+1 yılO o o
Soran+1 yılNoldu
Cevap sahibi+1 yılBöyle evlilik mi olur hiç evlenme daha iyi bu zamanda evlilik saçma ekonomi kötü çok hevesli biriydi evliliğe artık olumlu bakmıyorum sadece param olursa evlenirim
Cevap sahibi+1 yılO kaç yaşında yani
Cevap sahibi+1 yılİnşallah kötü şeyler olmaz sizin için
Soran+1 yılO da 30 işte çok hevesli olduğundan evlenmedi o da görücü usulü denk geldik
Cevap sahibi+1 yılNiye evlendin o zmn
Cevap sahibi+1 yılGeldi gördü tamam mı dediniz
Soran+1 yılMaalesef
Cevap sahibi+1 yılGörücü en iyisi ama ekonomi zorluyor sizi hay bu ekonominin enflasyonun aq
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe iş yapıyorsunuz
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne