Erkekler neden zamanında vermesi, yapması gereken seyleri yapmazlar?

Evlendim bosandim. Bir kizimiz var. Evlilik öncesi iyiydi, evlilikte iyi degildi, bosandik yine iyi. Cogu erkek evliligi kaldiramiyor galiba. Ya da cepte gördüğünden deger kiymet olmuyor.

Bosanirken de cirkinlesti. Bir suru sey soyledi. Biri de sana nafaka vermeyecegim dedi ustten ustten. Rahat bir sekilde vermezsen verme, sadece cocuguna ver yeter dedim.

Mahkeme verecekti ama yine istemedigimi soyledim. Sadece cocuga nafaka aliyorum.

Evliyken benden nefret ettigini falan düşünürdum, bunun icinde aglamisligim var boyle hissederdim. Ama simdi oyle değil.

Saygili, onemsiyor, bazen hediye falan aliyor alma diyorum. Cocugumun annesine aliyorum diyor, kabul etmiyorum. Sonradan tekrar evlenme teklifi de etti. Aile olalim, kizimiza yazik oluyor vs diye. Sen bitirdin ben sadece sonuçlandırdim dedim reddettim.

Hala umudu var galiba kendince, umit vermesem de. Keske bazi seylere elinizdeyken deger verebilseniz. Kadinlar oyle kolay yuva yikmaz, cocugunu da oyle kolay babasindan ayirmaz cunku. Para, nafaka icinde vs de yapmazlar bunu, yapilmaz.

Ama erkeklerin cogu anlamiyor iste. Her seye keske bu kadar gec kalmasaniz. bizi de uzmeseniz, ailemizde uzulmese, biz kadinlarda boyle ortada kalmasak.

Yani ondan tazminat nafaka alacagim diye cirkinlesen bugun kendi isteğiyle bana degerli hediyeler (altin kolye, gumus takilar gibi) almasi, hatta kizimla rahat edersin otobuslerde gitmeyin diye altima araba cekmek istemesi gercekten enteresan. Evliyken bana birakin araba almayi kendi arabasini zar zor verirdi oysaki.

Erkekler neden zamanında vermesi, yapması gereken seyleri yapmazlar?