https://www.youtube.com/watch?v=TgxgaghegUs
Sizce ülkemizdeki cahilliğin en büyük sebebi nedir?
https://www.youtube.com/watch?v=TgxgaghegUs
Arkadaşlar geçen gün bir sokak röportajı yapıyorlar ve 3 tane gezegen soruyorlar. Adamın biri Mars, Uranüs, Anüs diyor :D Kimisi de Türkiye diyor. Başkent soruyorlar Konya diyen var. Sizce bizim toplumumuzdaki bu büyük cahilliğin ve geri kalmışlığın en büyük sebebi nedir?
Cahilliğin azaltılması için birkaç önlem alınabilir. Öncelikle, eğitim sisteminin iyileştirilmesi ve kaliteli eğitimin herkes için erişilebilir hale getirilmesi önemlidir. Ayrıca, bilgiye erişimi artırmak için kütüphaneler, internet ve diğer kaynakların yaygınlaştırılması da faydalı olabilir. Toplumda bilinçlendirme kampanyaları düzenlemek ve bilgi paylaşımını teşvik etmek de önemli adımlardır. Son olarak, insanların farklı kültürlerle ve görüşlerle etkileşim halinde olmalarını teşvik ederek hoşgörü ve anlayışın geliştirilmesi sağlanabilir. Bu önlemlerle birlikte, cahilliği azaltmak için sürekli bir çaba gerektiğini unutmayalım. 🌍💡
Cahilliğin azaltılması için örnek alınabilecek ülkeler arasında Finlandiya, Singapur, Kanada ve Japonya gibi ülkeler sıkça öne çıkıyor. Bu ülkeler, eğitim sistemlerindeki başarıları ve bilgiye erişimdeki kolaylıklarıyla dikkat çekiyorlar. Ancak, her ülkenin kendi eğitim ve toplumsal dinamikleri olduğunu unutmamak önemlidir. Her ülke, kendi önceliklerine ve ihtiyaçlarına göre cahilliğin azaltılması için farklı yöntemler geliştirebilir. Önemli olan, bu ülkelerin deneyimlerinden dersler çıkararak kendi toplumumuzda da benzer adımlar atmaktır. 🌍💡
Ülkemizi kötüleme ülkücü nefesi hisset🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🤘🤘🤘🤘🤘🤘🤘🤘😄😄😄😄😄
Temel nedeni, islamiyet.
Tamamen araplara göre bir inanç islam. Zaten başımıza ne geldiyse islam yüzünden geldi ve eski tek Tanrılı GÖK TANRI inancına dönmeliyiz. Şöyle ki müslüman olmasaydık;
- Yine de Anadoluyu fetih ederdik. Zira Çin baskısından, nereye gelecektik ki? Başka fetih edecek yer yoktu
-Alevi-sünni Türkler birbirine girmezdi ve şu an kardeş kavgası olmazdı
-Akp olmazdı ve akp olmayınca;Türkiye kutuplaşmazdı, suriyeliler , afganlar ve Afrikalılar gelmezdi. maalesef şu an hızla göçmenistan oluyoruz ve 10 seneye gitmez iseler; Türk vatanından söz edebilmemiz pek mümkün gözükmüyor
-Ekonomik açıdan, en azından Macaristan olurduk. Zira insanlar dinle uyutuldu ve cumhuriyetin tüm birikimleri satıldı. Artık kalkınabilmemiz için, kaynak kalmadı.
- Daha sonra Amerika şeriat üzerinden, ülkemizde iç savaş çıkarma planları yapamazdı. Şöyle ki;
Şimdi Amerika şeriat istiyor. Zira Türkiyenin bölünebilmesi ve sevrin uygunabilmesi için, şeriat gelmeli. Şöyle ki halkın, % 40 ı kesin şeriatı istiyor ama yarısı istemiyor. %10 nu temsil eden Mhp ve DEM seçmeni ise, belirsizliğini koruyor. Zira Mhp ile DEMİN toplam oyu, bu kadar. Şimdi bir kesim diğerini yok edemezse, şeriat ülkenin bir kısmında uygulanması için bölünme olması lazım. Aynen, Korenin bölündüğü gibi.. Zayıfladığımızı gören; Yunanlar ve suriyedeki dev pkka terö ordusu , bir taraftan bizden toprak kopartır. Kaldı ki bir kesim yok olsa bile, ülke yine çok zayıflar ve istilaya hazır hale gelir. Yani şeriat, Türklerin gelecek 100 yıla sağlam çıkmasına kesin engel olmakta.
Bu yüzden Amerika , şeriatı getirip Türkiyeyi bölmek için; suriyelileri ve Afganları başımıza bela etti ki şeriatın gelmesi kesin olsun. Çünkü akplilerin evlatları laikçi olup akpliler kendi evlatlarına kurşun sıkmayabilir. Bu durumda bunların gelmeleri için; Amerika/israil sınırlarımızı mayınlardan temizledi, Suriyeyi ve Afganistanın karışmasına neden oldu , daha sonra sürekli geldiler, akp de aldı ve bu şeriatçı sığınmacıların ülkemizde kalmaları için para harcadı. Bunları ülkede tutan ise, AKP. Suriyeliler ve Afganlar ise, şeriatçı olup; eşleri çarşaflı, şeriat istiyorlar, Esad şeriata izin vermediği için geldiler , hepsi silah kullanmayı iyi biliyorlar, Erdoğanı seviyorlar ve gitmemek için her şey yaparlar.
MAYIN temizleme detay: https://www.odatv.com/siyaset/nato-mayinladi-israil-yerlesecek-5462
Amerika suriyelilerin Türkiye'de kalmasını istiyor kaynak:
Bir de şunu da belirtmek gerekir ki NECMETTİN ERBEKAN, şeriatı 1997-1998 de getirecekti. Zira tüm belediyelerı cumhuriyet karşıtı konuşma yapıyor, şeriat isteriz gösterileri oluyor ve ERBEKAN '' adil düzen ( şeriat gelecek ) kanlı mı olacak kansız mı? '' diyerek ülkeyi adeta iç savaşa sürüklüyordu. Amerikanın ikazlarına rağmen PKKA yı bitiren TSK da bu iç savaşa engel oldu. ERBEKAN, pişman oldu ve TSK 'dan şikayetçi olmadı. Bu yüzden Amerikanın terör örgütü fetö, 28 Şubat davasını açabilmek için; Erbakanın ölümünü bekledi. Zira Erbakan, darbe yoktu diyecekti ve dava düşecekti. Akp ile FETÖ savaşı başlayınca, dava AKP ye geçti. Akp de bu davayı devam ettirip Amerikanın planladığı iç savaşı engelleyen ve pkkayı bitiren paşaları hapishaneye tıktı. Hapishanede, canlı canlı idam ediliyorlar ve hesabını elbet soracağız!!
Şeriatın gelmesini engelleyen paşaların hukuksuz yere yargılanmasına neden olan 28 Şubat davasının savcısı fetöcü kaynak : https://www.aydinlik.com.tr/haber/28-subat-savcisi-fetoye-yaslandi-74262
28 Şubatın önde gelen ismi Kahraman Genel Kurmay Başkanı İSMAİL HAKKI KARADAYI, Amerikanın ikazlarına rağmen PKKA yı bitiren Kuzey irak harekatı yapmış. 30.000 askerler yapılmış. Bugünün 70.000 askerine tekabül ediyor. Bugün ki suriyelileri ülkemize alıp Suriye'de kürdüstanın kurulmasına neden olan şeriatçı TSK ise, 60.000 kişilik YPG terör ordusu imha edemiyor. Çünkü Amerika izin vermiyor. Amerikanın neden, 28 Şubat paşalarından korktuğunun başkaca izahı olamayacağı gibi; şeriat istediğinin de en önemli kanıtlarından biridir.
Ülkemizde okuma oranı çok görülsede bence yeterli derecede kimse öğrenmiyor, Şimdi temel bilgisiz olunca maalesef duvar olan çocuklarda çok kendini derse ya da okumaya neyse veremiyor çoğu kişi sadece diploma olsun diye gidiyor bence okuyan herkesin bir hedefi olmalı ve o Hedef doğrultusunda ilerlemeli. Şimdi gezegenleri bilmiyor diye bir insana cahil demekte doğru değil olabilir heyecan yapmış olabilir , soruyu farklı anlamış olabilir bunlar olan şeyler.
fazla iyimsersin
Ama öncelikle öyle bakmamız gerekmez mi
eğitim sistemi komple yanlış ve en büyük sebep DİN
Eğitim sistemi çok yanlış , dinimiz güzel ama maalesef ki din üzerinden ticaret dönüyor, İnsanlar kandırılıyor hali ile insanlar bunu gördüğünde dinden soğuyor Yani bunu yine insanlar yapıyor
Ön yargı. Herkesin fanatik gibi kendi inancını savunuyor. Kimi bir siyasiyi, kimi felsefi ideolojiyi, kimi dini, kimi insanı. Kendisine katılmayanları da her cehaletin sorumlusu ilan ediyor. Hayır, değil. Cehaletin tek sebebi, ön yargıdır. Bilmediğin konuda yorum yapamazsın normalde ama bizim insanımız bildiğini söylemekten asla gocunmaz. Çünkü ön yargı, bizim temel besinimiz. İnsanları, olayları yargılamadan edemiyoruz. Kendine bakıp, gelişmek için çabalayan insanlar mı daha çok takip ediliyor yoksa yerinde sayıp diğerlerini eleştirenler mi? Bu bile toplumdaki yerimizi gayet net belli ediyor.
Cevap
105Cevap
Eğitim olmaması
Bu sorunun tek cevabı: Siyaset.
Siyaset halkın gözlerine, at gözlüğü geçirdi. Aklın kullanılmaması gerektiğini aşıladı. Aklını kullananlar, toplumdan dışlandı. Halk manipüle edildi ve aldatıldı.
Artık halk bu duruma o kadar alıştı ki, sahip olduğu cehaletin dışına çıkmaktan korkar oldu. Cahil kalmak istedi, cahillikten dışarı çıkamadı veya cahil kalmakta ısrarcı oldu.
Siyasi düzen düzelse bile, halk artık eski halk değil. Halkın yakasından cehaleti tutup atmak, hiç kolay olmayacak, belki de imkansız olacak.
Kahin değilim ama böyle gelmedi, böyle oldu ve böyle gideceğini düşünüyorum.
yüzde yüz katılıyorum
😊
Çok basit; okumuyoruz... Bizim toplum kulaktan duyma bilgiler ile hareket etmeyi sever, bir bilginin doğruluğunu veya yanlışlığını bulmak için çaba sarf etmez, Ahmet dediyse doğrudur Ayşe dediyse doğrudur der ve aynen başkanına aktarır bilgiyi... Mesela buna çok basit bir örnek olarak Nike ismini ısrarla "Nayk" diye okur halbuki biraz araştırma yapsa bunun ingilizce bir isim olduğunu ve İngilizcenin yazıldığı gibi okunmayan bir olduğunu öğrenecek ve "Nayki" şeklinde telaffuz edecek ama yok o etrafından "Nike" duymuş birkere, öğrenmeye lüzum yok.
bu şeye de benziyor yıllar geçti hala 1 milyon 5 milyon diyen insan var tl yerine :D
Benim annem 🤦🏼♀️🤣🤣 ama annem kesinlikle ev hanımı olmasına, ve tahsili ilköğretim olmasına rağmen çok kitap ve gazete okur ama ağzı alışmış kadın eski hesaptan çıkamıyor shsjskzkzk
annen söyleyebilir o zaman :D :D benim de dedem böyle :D ama gençlerden de var o sorun işte :D
Kendimizi geliştirmemek. Okumuyoruz ablacım. Araştırmayıp, denilen her şeye körü körüne inanıyoruz. Günü kurtarmayı kendimize kâr sayıyoruz. Medyanın da hatası var tabii. Televizyonda mesela günde 1 saat te olsa öğretici, faydalı bilgiler verilen yayınlar yapılsa, belki merak edip te izleyen bir kesim olabilir. Belki o da olmaz. Boş şeyler deyip ilgilenmezler bile. Siyasete girmek hiç istemiyorum. Eğitimin yanlış verilmesi de etken olabilir çünkü. Kafalar hep başka şeylerle meşgul. Bilemiyorum yani. Hâlimiz gerçekten içler acısı.
Senin okumaman bütün bir milleti bağlamaz. ana dolu irfanını öğren ve ülkücü nefesi hisset🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🤘🤘🤘🤘🤘🤘🤘
Eğitim vasat, kitap okumuyor falan. Geçen tatile gittim. Almanlar ve ruslar vardı otelde ve şöyle baktım onlara ve hepsinin elinde bir kitap var, okuyorlar. Etrafı incelemeden gayet odaklanmış bir şekilde. Yani bizimkiler ise elinde telefon, selfie çekmeler, etraftaki insanları inceleme ve kasıntı hareketler. Yani sebep çok.
çook çook
Bence kişinin kendisini geliştirmemesi. Her şeyi siyasi görüşe bağlamak çok mantıksız bunla hiçbir ilgisi yok. Herkes istediğini seçebilir ama cahil kalmanın tek sebebi örneğin kitap okumamak çoğu kitap okuyan insan tanıdım gerçek anlamda nerde ne yapacağını bilen kişilerdi. Bu ülkede siyasi anlamda bakarsak ikiye ayrılır bir taraf gerçek anlamda çok genişken (örneğin erkek arkadaşımla, arkadaşının sevgilisi sarılıp öpüşüyorlardı) diğer taraf da çok yobaz oluyor. Demem o ki bu işin CHP AKP ile hiçbir ilgisi yok cahil kalmamayı genişlik olarak düşünüyorlar insanların dini inancı olabilir ve onlar bunu kabul etmiyorlar diye onlara yobaz diyemezsiniz. Oyuzden uzun lafı kısası kitap okumak ve gercekten olması gereken doğru şeylere açık olmak at gözlüğüyle bakMamak.
bu da çok doğru...
Ben onların doğru olduğuna inanmıyorum, Türkiye'nin başkenti neresi diyor, adam Lefkoşa diyor. Bence dikkat çekmek, izleyici potansiyelini artırmak veya takip edenleri güldürmek şaşırtmak maksatlı önceden planlanmış olduğunu düşünüyorum.
Çünkü bu tür şeyleri genelde sosyal medya platformları için yapıyorlar.
Bir ara hatırlarsanız çöpten kağıt toplayanların, sokakta ayakkabı boyayan veya bir simitçinin aslında ne kadar bilgili olduğuyla ilgili sürekli videolar çekiliyordu.
Çünkü dikkat çekiyor, amaç bu.
bu da bir teori tabi.. ama bence doğru
Ülkemizdeki sınır tanımaz cehaletin en büyük sebebi maalesef okumamak ve okumayı sevmemek. İnsanların yüzde 70'i gazete bile okumuyor, haberleri takip etmiyor, etse bile araştırmıyor. Çünkü okumak ve araştırmak zahmetli ve beyni yoran aktiviteler. Bir de birilerinin fikirlerini zahmetsizce alıp bilgiye doymuş gibi hissederek yoluna devam etmek var. Ohh miss, etliye sütlüye karışmadan hayatına devam ediyorsun. Sorumluluk yok, kafaya takıp huzur bozmak yok. Boşuna dememişler cehalet mutluluktur diye..
Hiçbir şeyi gerçek manası ile bilmiyoruz içi bosaltilarak popilize edildi buda kitle halinde insanlar tarafından benimsendi. Tartışma kavga etmek bağırıp çağırmak, siyaset başkasını karalamak sen onu dedin bunu yaptın ya da yaptın, milli eğitim kutuplaşma ve ötekileştirme üzerine kuruldu, televizyonlar silah kaçakçılığı insan öldürmeyi adaleti herkesin kendi sağladığını ve uydurma tarih dizi ve filmleri insanlar üzerine etki bırakıldığı bir dönem için söylenecek çok şey var. Tek yönlü araştırmayı eleştirirken biz insanlara araştırmadan bir kaç uyduruk bilgi veren profesörler ve videolar sunuldu. Tarih diriliş ertugruldan, karakter kurtlar vadisiden, adalet çukurdan gibi gibi anlatmakla bitmez cehalet günümüzün kronik hastalığı artık.
Dini yaşamayı yeterli görüyor olmak. Ne yazık ki coğu insan böyle. Dini konularda yeteri kadar bilgisi olanı makbul görüyorlar. Başka hiçbir konuda kendini geliştirmeye gerek duymuyorlar. Hayata dair hiçbir bilgiyi gerekli görmüyorlar ve merak etmiyorlar. Edeni de aykırı ve günahkar ilan ediyorlar zaten. Yanlış anlaşılmasın bende müslümanım elhamdülillah, ama çevremdeki aşırı muhafazakar takılan kesimin halini hiç beğenmiyorum.
evet dinsizleri de canım sanıyorlar
Eğitim sistemi, insanların ''koyun sürüsü'' olmasına dair yapılmış bir düzeyde! Bu, 1940'lı yıllarda beri böyle ve gizli bir güç, bu durumun değişmesini istemiyor... Çünkü bu eğitim sistemi Eğer değişirse, gelişmiş ülkelerin en kıymetli müşterisi olan Türkiye, artık uyanışa geçecek.. ..
Okumamak... Sokak röportajında gördüğün çoğu insan yılda 1 tane kitabı açıp 1 sayfa okumamış kişilerdir. Okumayan insan cümle de kuramaz, genel kültüre de sahip olmaz. Kahvehane veya arkadaş muhabbetinden belli başlı kalıpları öğrenip ona göre yaşar. Telefonunu çıkar diyen dayılar buna örnek mesela. Toplum olarak kitap okumaya ihtiyacımız var.
Kulaktan duyma öğreniyoruz her şeyi. Okuma kültürümüz zayıf oldukça. İnternti de saçma tik tok videoları için kullanan insanlar var dolayısıyla genel kültürde en basit olanı bile bilemeyen insanlar ortaya çikiyor. Roportaj yapmışlar sokakta vatandaşa soruyorlar:Kuran'da ki ilk süre nedir? Bakara , yaşın cevapları geldi. Şasirtici ki müsluman toplumuz sözde.. Okumada da insan bilmeli dinini.
Anlayışla karşılıyorum ya, herkesin bin bir derdi var, bildiğini unutuyor veya hiç bilmiyor, veya yanlış yönlendiriliyor medya falan. Cahillik dediğin şey herkes tarafından kabul edilmezse cahillik oluyor ama herkes tarafından kabul görürse bilgelik (!)
Bence aile yapımızla ilgili. Ahlak ve eğitim seviyesi olarak yetkin olmayan bireylerin bir evlilik gerçekleştirse bile çocuk sahibi olmaları uygun değil bence. Evet herkes eğitim alamayabilir veya tamamlayamayabilir. Fakat ahlak olarak düşünce olarak gelişimin biraz kişinin tercihine bağlı olduğunu düşünüyorum. İlk okuldan terk olup da şehir dışında yaşamasına rağmen çok seviyeli olan insanlar var. Değişmek ve gelişmek için çabalayan bir yolunu mutlaka bulur. Herneyse bence en büyük sebebi bu.
( çok uzun oldu sanırım kendimi tam anlamıyla ifade edemesem de böyle düşünüyorum.)
Cahil olduğunu kabul etmemek, her konuda zerre bilgin olmadığı halde fikir beyan etmek, fikirlerinde ısrar etmek, anlamaya çalışmamak, tartışırken karşıdakini dinlememek ve kendini nasıl daha iyi ifade edeceğine odaklanmak
çok doğru çok
Egitime onem verilmemesi. Sosyal hayatin, gosterisin on planda olmasi. Kalitesiz bir toplumuz maalesef bence..
Evet ayrani yok icmeye iphonela gider sicmaya gibi
Aynen oyle. Şu an avm'de calisiyorum. Insanlarin tuketim cilginligi midemi bulandiriyor. Full geziyor yiyor herkes. Personeller firma sahibi gibi davraniyor. Anlam veremiyorum, evde oturup hobiyle ilgilenmek kendine vakit ayirmak falan neden bos sacma olarak algilaniyor? En kisa surede ayrilmayi dusunuyorum buradan.. 😅
Bir seylerin farkindayken izlemek zor cidden.. millet sirf tuketim derdinde. En yakin arkadaslarimdan biri kredi cekip iphone aldi yine kredi cekip 1+1 Dyson aldi.. iyi kiz ama gosteris meraklisi :d
Valla katlanamiyorum. Kufur edesim geliyo zor tutuyorum kendimi 😄 tanidik geldi maalesef..
Yetiştirilme tarzı ve tamamen politika, eğer ülke fakirse eğitim oranı düşer, eğitim oranı düşerse sığ düşünceli insanlar artar, nedense Türk insanlarında kendini geliştirmek istemeyen sanki yeni bilgiler öğrense ölecek gibi davranan bir kesim var. Bu insanların kafa yapısını çok merak ediyorum.
Hem insanlar anlamsız bir şekilde cehaleti seviyor -ki gerçekten mantıklı bir neden bulamıyorum- ona sıkı sıkıya sarılmışlar hem de yönetim kademesi bunu istiyor; bilmeyen, farkındalıktan uzak, sorgulamayan, örgütlenemeyen, hakkını aramayan ve koruyamayan, gerektiğinde ayaklanamayan... Böyle bir canlı türü içinde aynı türde var olmaktansa hiç var olmamak en iyisidir.
3 te 2 bilmiş yine. 😂 kars diyen umutsuz vaka. 😂
Sorunun cevabı: herkesin çok bilmiş oluşu. 😂
kars diyenin beyni memleketi odaklı çalışıyor :D
Ezbere dayalı eğitim sistemi ne olacak. İnsanların h birşeyi araştırıp ogrenmemesi slak gbı her soylenene mee demesi
aynen öyle kanka
Eğitimsizlik. Hazıra alışma. Bilgiyi öğrenmek yerine öğretilene inanmak. Ve belki kızacaklar ama din. Sorgulamayı engelliyor.
en büyük sebep din
En büyük sebeplerden biri din. En büyüğü o diyemem. Onunda payı büyük. Ama eğitimin inanılmaz kalitesiz oluşu, insanların müthiş şekilde kolaycı ve hazırcı olması da o kadar önemli bir faktör.
evet ama eğitim sisteminin kalitesiz oluşunun sebebi de yine dine çıkıyor..
Yok onun siyasi sebepleri de var
o da dine çıkıyor :d din siyaset hırsızlık hepsi iç içe..
Mevcut iktidar yüzünden böyle diyorsun muhtemelen ama sadece bizim açımızdan bakma genel düşün.
bundan önceki çoğu iktidarda hep din siyaseti yaptı... eğitimsiz toplum yetiştirmek amaç zaten hep.. bizim halkın yapısı da hazırcı dediğin gibi..
Fazla hazırcı. Bilgi konusunda da öyle. Öğrenmek yerine yanlış bile olsa biri söylesin daha iyi kafası.
evet her söylenene direk inanma bir de. at gözlüğü işte.
Umarım kurtuluruz bu durumdan demek bile gelmiyor artık içimden o kadar umutsuzum
Herkes insanlarla dalga geçiyor ama kendileride öyle demiyor yazik
dalga geçilcek bir halde çünkü. geçmeyelim diyoruz kafalarını değiştiren yok.
Yapacak bir şey yok
Cahilligin en büyük sebebi politikadır. Bazı gelişmemis veya gelişmekte olan ulkelerde Politikacılar toplumlarınin cahil kalmasını ister. Bu cahil insanlar da düşünen toplum olmaktan çıkar ve takım tutar gibi parti tutan düşünme yetisi alınmış insanlara dönüşür. Soruna donecek olursak, cahillik egitimsizligin sonucudur.. eğitimsizlikle fakirlik doğru orantılı artar. Fakirliğin oldugu yerde hırsızlık arsizlik vs. artar. Böyle böyle yozlasir giderler toplumlar.
Geri kalmış toplumlarda, sistem hep güçlü ve iktidarlardan yanadır. Bu iktidar ve güç yaptıkları adaletsizliğin sorgulanmaması için halkın bilinçli olmasını pek istemezler. Haliyle bunun için eğitimsiz cahil toplum , yönlendirilmesi en kolay toplum haline gelir.
En büyük sebep bu diyebiliriz.
Uzun uzun yazmaya gerek yok Henüz toplum değiliz Kabile feodalite ve ve dinsel dogmalar üzerinden gidiyoruz. Eğitim zaten içler acısı Dünya ilerlerken biz geriye gidiyoruz.
Hükümet. Ama ben bu halkın da genetikten gelme sağlam bir primat olduğunu düşünüyorum. Sen bu ülkede kaç ihtilal yaparsan yap malzeme belli, bunlar adam olmaz, bunların çocukları da. O yüzden ülke boku yedi.
Kitap okumuyoruz söylenen saçmalıklara inaniyoz gerceklere inanmıyoz bu aile yetiştirme tarzında ve alışkanlıklarımız dan hep kendimizi dusunuyoz arastirmaci ve meraklı değiliz şaka olarak türk milleti bel altı çıkın sözleri espiri zannediyor
Yani O anüs dayıyı bende izledim kurgu olmasın diye düşünüyorum bazen 😀
o derece absürt dimi :D
Bence degil ama
Burasi turkiye welcome to hell
İnsanları hazıra alıştırmak. Amerikaya gitsen yine aynı sonucu alırsın. Kim rahat ve hazıra alışmış armut piş ağzıma düş şeklinde yetiştirilirse aynı sonucu görürüz. Kafasını kullanmak zorunda olmayan insana adını bile sorsan cevaplayamaz.
Belki ailesi hiçbir eğitim görmesine izin vermemiştir ya da durumu olmamıştır ama bir yerden sonra eğitim almayı da kendisi isteyebilir ya da düşünebilirdi. Bazı insanlar boş boş yaşamayı sever.
Turkiyede ki insanlar kendilerini dis gorusune adamis. Avrupada ki insanlar egitimine. Arada ki fark bu.
kimse sorgulamıyor, kimse kaynak araştırmıyor, kimse merak edip önünü arkasını sorgulamıyor.. herkes basite kaçmayı seçiyor ya youtube videosundan dinlemeyi, ya tvden öğrenmeyi ya da kulaktan dolma şeyleri..
ben türkiyenin tarihini bile sorgulayan bir insanım “acaba doğrumu anlatılıyor herşey” diye, bazı şey yurtdışında farklı anlatılıyor çünkü..
Eğitim almayan insan sayısı çok oluyor onun dışında Eğitim alanların çoğu da tam verim göremiyor Eğitim kaliteside düşük
Kitap okumamak ve araştırma yapmamak... Carl Sagan'ın kitaplarını okusalar böyle demezlerdi...
Bu kitabı herkese öneririm
Cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan olması yeterli bir sebep.. teşekürler.
tutuklandınız :d
Umrumda değil.
zekası olmayanlardan çocuk yaparlarsa sonuç bu olur
Ne var bunda adamlar doğru demişler neden hakaret Edip kar alıyorsunuz herkes her şeyi bilmek zorunda mı gezegenlerin olduğunu nereden bileceğiz gezegen ne hem boş boş işler yav
Bizim ülkemiz çok iyi durumda halkımız çok iyi her şeyi çok iyi biliyor kıskanmayın bu millet ne yapacağını ne edeceğini çok iyi bilir eğitimimiz de iyi ekonomimiz de iyi sağlığımızda iyi sanayimiz de iyi her şey güllük gülistanlık mutlu mesut yaşıyoruz sizin derdiniz ne? Kişilerin mutluluğunu çalmaya hakkınız yok
umarım ironidir değilse komik değil :D
İroni? O nedir ekmek arası tatlı mı? Bir grup kişi mağarada mahsur kalmışlar gün ışığı görmeyen bir yer zifiri karanlık oraya uyumlu birkaç bitki ve başka bölgelerden bir şekilde içeriye giren canlılarla yaşamlarını ikame ediyorlar bir gün bir tanesi bir yerden ışık sızıntısı görüyor ve bir yolunu bulup o mağaradan dışarıya çıkıyor ilk başlarda çok zorlanıyor görüyor geziyor gerçekleri öğreniyor içeride kendilerini kandırdıklarını görüyor bilge diye geçinenlerin anlattıklarının hepsinin yalan olduğunu anlıyor güzel bir yaşantısı varken dönüp mağaraadakilerin karanlıktakilerini kurtarıp ışığa kavuşturmak istiyor mağaraya dönüyor ve oradakiler ışıklı olanlar gerçekleri anlatıyor mağazadakiler ne yapıyor o karanlığın sahiplerinin sözlerine inanıp ona hain yalancı deyip öldürüyorlar ve onun bulduğu küçük ışığı da kapatıp o karanlıkta yaşamaya devam ediyorlar musmutlu! Karanlığa birden kör edersiniz o yüzden bazı şeylere gerek yok biz yalancılara hilekarlara düzenbazlara sahtekarlara alışmışız sırtımıza kene gibi yapıştırmayı boynumuzda vampir gibi gezdirmeye kımızı emzirmeye alışmışız böyle mutlu mesut mesutuz dokunmayın bize gayet ciddiyim bilmek Aydınlanmak mutsuzluk getirir millet aç olabilir zorluklar yaşıyor olabilir ama birileri onlara şükür satıyor bununla mutlu oluyorlar en azından mutlu olabiliyorlar bazen bilmek mutsuzluktur bu ülkenin büyük bir devrime ihtiyacı var devrim de halkla olur ve halk böyle bir şeye kalkışmasın diye bu kıvama getirildi kıvamı bozmaya kalkarsınız sizi bozarlar bu ülkede iyi şeyler yapmaya çalışan kişilerin suikaste kurban gitti neyse çok boş konuştum ama bu ülkenin en büyük büyük sorunu yine kendi halkıdır eğitim vs bir kenara çünkü sadece kendi menfaat ve çıkarları düşünülür ama ben kendimi kurtarayım da ama oğlumu bir yere yerleştireyim de aman benim işim görülsün de neyse ya bunların hiçbir önemi yok çok gevezelik ettim size iyi hafta sonları
kesinlikle katılıyorum ama olan bize oluyor...
İnternetin olduğu dönemde araştırmak o kadar da önemli gözükmüyor da ondan.
Eğitimsizlik okumamak ve son zamanlarda sadece sosyal mecralarda takılmak
Sorgulamamak, kitap okumamak, kültür yapmamak, gözlerindeki at gözlüklerinden kurtulamamak
Gezegen anlayışı anüs olan bir tanıdığım olsa kahirdan ölürdum herhhalde
Eğitim sisteminin berbat olması, iki bilinmeyenli denklemden x ve y yi bulmaktan çok medeniyet eğitimi almamız gerekir..
1 devlet 2 halk
Örneğin halkın %99.9'u tembel
Eğitim sistemide çöp durumda ek olarak gençler ve çocuklar c@hil ailelerde büyüyor doğal olarak sonuç bu.
Bizim bi patron vardı bi şeyi tartışırken yav bilmiyorsun bilmediğini de bilmiyorsun hala konuşuyorsun derdi
Bence okumuyoruz bilmiyoruz bilmediğimizi de bilmiyoruz ama halen konuşuyoruz
Beyfendi sokak röportajı yapıyoruz bir soru sorabilir miyiz
Bana göre en önemli sebebi, halkın cehaletinin farkında olmaması veya bunu dert etmemesi :) Zaten cahil, bilgisizliğinin ve görgüsüzlüğünün farkında olmayan kişidir.
Ego kibir
Bu hiç okumamış biri olduğu gibi çok okumuş birinde de mevcut
Kaf dağını ben yarattım edasına sahip toplumuz ama ekonomik kriz var götte dön kalmadı işte 😂
Hazırcılık. Millet bilgiyi aramaya, öğrenmeye üşeniyor. burada bile bi kavram söylüyorsun, o ne diyor araştırmak yerine
Çok bile cevap vermişler gezegen yok diyen de vardır
Kendin ol dikkat çekmeye çalışma
ne alaka
Sen cevap yaz diye dikkat çektim
Bizim toplumumuzun cahilliği eğitim sisteminin bozukluğundan kaynaklı ama z kuşağı iyi bence iyileşme var
Eğitim sistemi ezelden beri gelen tek sebep.
Bir ülkede yap boz tahtasına dönerse sistem, sizce başka olumsuzluklara gerek var mı?
Calismaktan bitkinlikten usanmaşlar yetemiyorlar birde kitap okuyup arastirmami yapacaklar nezaman tatile gittiniz diye sorun birde
Ekmek ka çöi para burada bir ciddi soru var 2 cevap aldı erkeği kızı şak şak peşinde. sonra namuslu kız.
Fazla araştırma merakı yok milletimiz de her söylenene kanıt olmadan inanır az kitap okuma bu yüzden oluşuyor cahillik maalesef
Egitimle de ilgisi yok bazi seyler genetik bence. Sen bu adama egitim veremezsin yani.
genetik etki ediyordu mutlaka ama eğitimsizlik asıl sebep
Tabi ki. Ve yonetimdeki insanlarin da egitimli kulturlu insanlar olmasi gerek ki bilgi tabana yayilabilsin. Bu da onemli. Yani sen vatandasini iyi egitip akillica kullanmak zorundasin.
Katılmıyorum, genetikle alakası yok
Genetikle alakasi var. Tamamen genetik demiyorum ama onemli.
Isin icinde cevresel, kulturel faktorler de var tabi ki. Biseye karsi cikarken once anlayin sonra katil/ma umrumda degil.
Seninde genetiğinde sıkıntı var ozaman sadece fikrimi belirtim senin fikrini belirtiğin gibi seninde yanlışın varsa düzleştiyorum benimde yanlışım varsa sen düzelt anlama sıkıntın var demeki sende de
*düzeltiyorum
He aynen bende sikinti. Sen ubermensch.
Sende böyle ilerle ozaman :D
Ya sana bisey derim de :D ugrasmak istemiyorum.
Sende torunları ABD vatandaşı yap halkinida medreselerde veya ilk okul mezunu kalmaya zorla olacağı bu
eğitim yok ve ülkede türk mü var
suriyeli afgan arap dahasıda var
Vallaha benim 88 yaşında dedem şimdikilerden çok daha kültürlü bizim toplumumuz okumuyor okumuyor maalesef bu gerçek bizim toplumumuz daha tarihimizi bilmiyor çok acı bu gerçekler çok...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?