Yaşadıklarımı anlattığım bir sitede birisi bu yaşadığın durum az bile, psikolojin bozulsun bir zahmet vicdan azabı çek kendini suçla yazmış. O yorumdan sonra daha çok acı çekmeye başladım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. önce günahların affı için tövbe et sonra yaptıklarının senşn ve diğer kişilerinin hayatına etkilerini düşün gerçekten suçlu isen o kişilerden özür dile ya da aynı günahları ya da suçları bir daha yapma vicdan azabı sana kalmış çekip çekmemek senin elinde
02 Yorumla
Soran+1 yılO kişi dediğin kişi başta bana zarar vermiş biri. Kendi gelip helallik istemiyor ama
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Geçmişini sorgulamak, hatalarını görmek ve bunlardan dolayı kalbinin sızlaması insan olduğunu gösterir.
Mesele tövbe edip, pişman olup, bir daha yapmamak ve aklından bile geçirmemek.
022 Yorumla
Soran+1 yılSizce neden böyle acımasız bir yorum yapmış olabilir? Ben iki yıldır daha acı çekiyorum bu yorum yüzünden
- +1 yıl
Siz ne yaşadınız ve ne yaşattınız bilmiyorum. Ama karşı tarafın hislerine tercüman olduysanız yani aynı acılarla hemdem olduysa hatıraları, acıları, kötü günleri aklına gelmiş ve hiç hak etmediği muameleyi gördüyse size bunu yazmış olabilir.
Eğer duru bu ise empati yapmak gerekir ve sûkut etmek gerekir. Bu hayatta hep sevdiklerimizden zarar görüyor olmamız ne acı değil mi?
Soran+1 yılHayır bilerek yargıladı beni kötü hissettirmek için sırf. Ayrıca kimse beni sevmedi üstüne zarar gördüm tecavüze uğradım seven biri tecavüz edemez karşısındakinin canını yakamaz
Soran+1 yılKendim de yanlış yaptığımı düşündüğüm için taktım aslında
- +1 yıl
Bazen acı gerçekler vardır. Hiç beklenmedik anda hayat sana geçmişine ayna tutar ve sana tekrar o anları yaşatır. Bu durumda böyle aslında.
Aranızda ki olayları bilemem tabii ki. Yaşadığınız durum çok üzücü. Bilmiyorum ama neden hukuki yollara baş vurmadınız. Hayat kötü değil ve asla da öyle olamaz. Kötü olan maalesef insanlar.
Soran+1 yılHukuki yollara başvurduğum için de zararlı çıktım zaten hayatımı mahvetmişim farkında olmadan.
- +1 yıl
Yaşamış olduğun psikolojik durumu ve içindeki buhranı bilemem tabii ki. Zaten elinden geleni yapmışsın. Yine en azından Keşke dememek adına doğru adımlar atmışsın.
Bazen hayatımız dört dörtlük olmayabilir. Bazen Haklarımızın karşılığını da alamayabiliriz. Bunları yaşıyor ve görüyoruz. Kabullenin demiyorum ama naif ifade olsun diye sadece yaşadıklarınıza rıza gösterin. Bu da sizin bir imtihanınız.
Soran+1 yılHaklısınız. Burdan detaylı anlatsam yorum yapar mısınız
Soran+1 yılBile isteye yapmadım bu hatamın farkına 2 yıl sonra vardım. Cinsel ilişki yaşadığım kişi tarafından arkadan tecavüze uğramıştım en son da onun zorlamasıyla psikolojik baskıyla ilişki yaşamıştım. Şahıs benden 5 yaş büyüktü. İlk başta rızamla bir sürü cinsel ilişki yaşadım bu kişiyle, zaten hatayı burada yaptım kendimi yanlış insanların kucağına attım. Esas konuya geleyim. Bu kişi bir gün tahrik olduğundan olsa gerek yataktayken bana arkadan tecavüz etti ağlamama rağmen de orgazm olana kadar devam etti. Benden zaten anal da istiyordu ama ben kabul etmiyordum yapmıyordum. Sonra tabi ben o kadar canım ki. bilmiyorum 16 17 yaşındaki bir kız bu kadar saalak ve saf olabilir mi onu da bilmiyorum. Bu kişiyle hiçbi şey olmamış9 gibi görüşmeye devam ettim. Benden faydalanmasına izin verdim. En son da psikolojik baskıyla ilişki yaşadım ama afedersiniz ben pozisyona girdim domaldım yani bir nevi izin vermiş olmuşum istemeyerek de olsa! Tabi ilk milleti memnun etmeye çalışırdım gördüğüm zararları bile görmemezlikten gelirdim. Kendimi suçlamamın nedeni de şu; ben bu kişiyi 17 yaşıma bastıktan sonra bana zarar veren bir kaç kişiyle birlikte şikayet ettim ama bu kişinin bana arkadan tecavüz ettiğini söyleyememiştim utandığımdan olsa gerek. Son zorlayarak istemeden de olsa izin verdiğim pozisyona girdiğim normal yolla olan ilişkinin zorla olduğunu söyledim polis de ifademi alırken zorla organ sokmak suretiyle tecavüz yazmış. Ben sonra kendimi suçladım o tam tecavüz gibi değil diye. Yıllar sonra bulunduğum şehirdeki mahkemeye gittim bu kişiyle olan mevzuyu olduğu gibi yazıp dilekçe verdim ama hiçbi yanıt gelmedi. Ben ne yapacağım? 🙏 😞 Elimden başka bişey gelmiyor. 😞
Soran+1 yılkız kuzenim bu şahısla olan ilişkimi biliyordu onu savundu o yapmaz o yapmaz diyerek. Zaten o kuzenimin dedikodusuyla akrabalarım da duyacağı için herşeyi olduğu gibi anlatamadım bana arkadan tecavüz ettiğini söyleyemedim. Yıllar sonra öğrendim ki şahıs yırtmış. Mahkeme tüm ilişkilerin rızaya dayalı olduğuna karar vermiş ama ben hala istemeden iftira atmış mı oldum diyerek kendime yükleniyorum. Sabah azapla uyanıyorum. Biri paylaşımıma seni allah affetmez dedi zaten ondan sonra hepten psikolojim bozuldu. Ben günahlarımın bedelini bir bir ödedim. Kaza geçirdim burnum hasar gördü. Saçlarıma genç yaşta aklar düştü. Yüzümde nur kalmadı. Kilo aldım şiştim. Buna rağmen içimdeki azap dinmiyor. Hep o ifade ve pozisyona girmem gözümün önüne geliyor. Allah beni affetmeyecek diyorum. Kul hakkına girdim diyorum. Ben ölüyorum. Gözüm kararıyor dünyamın karardığı gibi artık gözüm de kararıyor. Her şey için çok pişmanım. Ben allaha layık bir kul aileme layık bir evlat olmayı beceremedim. Bu hatayı bile isteye yapmadım mecbur bıraktılar ben ister miydim bu hatayı yapmak? Nerden bileyim polis öyle yazacak? Sanaldan bir adam da çok ağır bir şekilde yargıladı sen millete iftira atmışsın milleti karalamışsın birbirinizden farkınız yok dedi. Ben bile isteye yapmadımki bunu. Niyetim bu değildi Rıza dışı yaşadığım bir ilişki için de nasıl rızamla yaşadım diyebilirdim 😞
- +1 yıl
Açıkçası ne diyeceğimi ne yazacağımı bilmiyorum.
Elbette ki olan olmuş ve geçmişe dönüp hiç bir şeyi de düzeltemeyiz.
Yaşadıklarınız çok korkunç ve üzücü. İnsanın hatalar sonra gün yüzüne çıkıyor. O zaman fark edemediklerimizi tarihe kazıyor ve iz bırakıyor benliğimizde. Şimdi ki aklınız olsa elbette ki böyle bir şey yapmazdınız bunu biliyorum ve anlıyorum.
Çok küçük yaşta masum gibi görünen bazı hadiseler aslında bakıldığında yanlış olduğu da ortaya çıkıyor. Hatalarınız var mı? Evet var aslında. Zaten kendiniz de kabul ediyorsunuz bu durumu.
Ben burada karşı cins olarak her zaman kusuru Erkekte aramaktan yanayım. Çok özür dilerim sizin değil bir Kadın ben istiyorum diye Erkek onunla birlikte olmak zorunda değil. Ben böyle insanlara şu soruyu sorarım. Afedersin sen kendi kız kardeşinle annenle ilişki yaşar mısın? Bu soru kaldırılacak bir soru değil ama bir erkek bir ilişki yaşayacaksa bunu soruyu kendine soracak. İnsan evleneceği kişi ile ve ancak evlendikten sonra cinsel ilişkiye girebilir. O yüzden kim ne derse desin ben suçun büyük oranını Erkek te ararım. Yapmak zorunda değil Kabul etmek zorunda değil kardeşim. Ahlâk bekçiliği yaparken karşındaki cinsi latiflere de aynısını yapmak zorundasın. Gören Kalıbının Adamı desinler. - +1 yıl
Sizin şikayet ettikleriniz için sadece şunu belirtebilirim. Burada Kul hakkı var ise orta da zaten Zinâ da vardır. Sen bu rıza göstersen de onlar bu duruma rıza göstermemesi lazım. Kaldı ki bu kul hakkı değil. Hatan olabilir ama karşı tarafta bu suçu işlemekte hevesli.
Yaşadıkların kolay değil. Psikolojik travmalarını atlatmak o kadar da kolay değil. Bu konuda ne yapabilirsin inan bir fikrim yok.
Sadece yaşadığın yerden uzakta bir hayat sürüp geçmişe sünger çekip Allah' ın aff-ı mağfiretini istemek. Bu süreçte yapacağın bir de iyi bir arkadaş edinmek. Çünkü yalnızlık insana bir ağacın kurdu gibi kemirip çürümesine neden olur. Burada ki yalnızlık yaşadığın durumlardan dolayı aslında. Çünkü geçmişini unutmak biraz zaman alacak.
Soran+1 yılÇok korkuyorum. Sizce Allah beni affeder mi? Ben bu olayı yıllardır takıntı haline getirdim. Daha doğrusu olgunlaşınca farkındalık gelişince kendimi çok suçladım çok vicdan azabı çektim telafi etmek için de elimden geleni yaptım cimere bile detay vermeden yazdım cimer yoluyla ifadem alındı bana arkadan tecavüz ettiği için tekrar şikayetçi olmak istedim o kişiden. Eğer mahkeme açılsaydı herşeyi olduğu gibi anlatacaktım kendimi ifade edemediğimi söyleyecektim ama açılmadı ne yazık ki. İfadem alındı sonra ses seda çıkmadı. Elimden gelen herşeyi yaptım öncesinde herşeyi olduğu gibi yazıp savcılığa bile ifade verdim üstelik şu an başka şehirde yaşıyorum başka şehire taşındık buna rağmen çabaladım. En son da cimer yoluyla ifadem alındı. İfadem alınırken bayan polislerden biri bile güldü biliyor musunuz? Bayan polis bile güldü ben erkek polise nasıl o zaman o yaşta olduğu gibi anlatabilirdim ki? Utandım bu yüzden söyleyemedim.
Soran+1 yılBurdan bir erkek bana kul hakkı var bu yüzden tövbe etmekle için rahatlamıyor yazmıştı. Hem tecavüz etti hem de davadan sıyrıldı sizce benim hakkım daha çok geçmemiş mi?
- +1 yıl
Allah c. c Gâffur ve Râhim' dir. O çok bağışlayıcı ve merhamet edendir.
Mevlâm Kur'an-ı Kerim de şöyle buyurur; “Allah, kendisine şirk koşulmasının dışındaki, istediği kimselerin bütün günahlarını bağışlar." Nisa Suresi
Ayrıca Yüce Allah c. c. şöyle der; “Ey iman edenler, nasuh tövbe ile tövbe edin ki Allah da sizin kabahatlerinizi affetsin ve altlarından ırmaklar akan cennetlerine koysun.”
Burada bir yazıdan alıntı yapayım Nasuh Tövbesi hakkında;
1. Allah’a karşı günah işlediğini bilerek, bu günahtan dolayı Allah’a sığınmak ve pişman olmak.
2. Bu suçu işlediği için üzülmek, Yaratıcıya karşı böyle bir günah işlediğinden dolayı vicdanen rahatsız olmak.
3. Bir daha böyle bir suça dönmeyeceğine dair bir karar içerisinde olmak.
4. Kul hakkını ilgilendiriyorsa onunla helalleşmek.
Bir rivayette de "Nasuh Tövbe" şöyle tarif edilmiştir:
"- Günahlara pişmanlık.
- Farz ibadetleri yapmak.
- Zulüm ve düşmanlık yapmamak.
- Kırgın ve küskünlerle barışmak.
- Bir daha o günaha dönmemek üzere karar vermek." (bk. Kenzü'l-Ummal, II, 3808)
İnşallah bu şartları yerine getirirsek Allah’ın tövbelerimizi kabul edeceğinden ümitli oluruz.
Ancak insan her zaman korku ve ümit içerisinde olmalı. Ne ibadetlerimize güvenip övünebiliriz, ne de günahlarımızdan ümitsizliğe düşebiliriz. "Ben çok iyiyim, bu işi hallettim." demek ne kadar yanlışsa, "Ben bittim, beni Allah kabul etmez." demek de o kadar yanlıştır. Ayrıca, suçunu anlayıp tövbe edip, Allah’a sığınmak da büyük bir ibadettir. - +1 yıl
Elbette ki size tecavüz eden kişi sizden Helal' lik alması gerekir. Burada sadece Hakkımı helal ettim demekle helallik alınmaz. Bu işin içinde zina var. Bunun dinen yaptırımı nedir tam olarak bilmiyorum.
Ama sizin bu saatten sonra tövbe edip tam bir yola girmenizdir. Yukarıda zaten izah ettim. Rabb'im inşallah size kurtuluşa erenler eyler. Rabb'im size tam bir teslimiyet ve azim ihsan etsin. Sizi ancak bu yolda kulluk vazifesi kurtarabilir. Kalbiniz ancak bu şekilde mutmain olabilir. Bunun başkaca bir reçetesi yoktur.
Soran+1 yılTeşekkür ederim sağolun. Zaten tövbe ettim zina gibi günahlardan da kaçınıyorum ama geçmişten dolayı içim rahatlamıyor. Böyle nereye kadar gidecek bilmiyorum içim çok huzursuz çünkü. Her sabah mutsuz bir şekilde uyanmaktan bıktım kul hakkına girdim diye kendimi yiyip duruyorum. Anne baba ahı yüzünden bu duruma geldiğimi düşünüyorum ben
Soran+1 yılAnne babamı zamanında üzdüğüm için yorduğum için bu hale geldim bence. Ha onlar da bana çok mu iyi ana babalık yaptı. Tartışılır. Fakat bu duruma gelmemin zarar görmemin günaha girmemin başka bir açıklaması yok gibi. Biri kesinlikle ah etti bana
- +1 yıl
Rabb' im yâr ve yardımcınız olsun inşallah.
Bu süreç elbette kolay olmayacak. Hem geçmişin travmaları var hem de yeni bir sayfanın başlangıcında çıktığınız bu yolda ki sabrınız var.
Anne ve Babanın yeri ayrıdır dinimizde. Kur'an da hiç bir zaman Anne ve Babaya karşı kötü bir söz yoktur. Onlara iyi muamele de bulununuz der. Ne kadar kötü olsalar da Anne ve Babamız olduğu gerçeğini değiştirmez. Elbette Anne ve Babanın ahı tutar. Siz yine de, ah etmeseler de gönül rızasıyla, kalben onların duâlarını ve helâlliklerini alınız. Siz de onların evladınız ve bu bir gerçek.
Sizi üzmek gibi bir niyetim yok ama hatalarımızdan sorumluyuz. Başımıza ne gelir ise kendi hatalarımızdan dolayıdır. İnsan ne eker ise onu biçer misali. Bu durumu hâk ettiniz demek yazmıyorum. Sadece olanlar olmuş, ölenler ölmüş. Artık yeni bir hayatınız var ve buna odaklanmanız gerekir.
İnsan dipsiz bir Kuyu gibidir. Siz ne kadar hayata küserseniz, ne kadar kendinize kızar, üzer ve zarar verirseniz O Kuyu da öylece derinleşir. Kimse de sizin o kuyuda olduğunuzu bilmez. Bilen de olsa çıkarmaz. Tırnağın varsa başını kaşırsın. O yüzden yaşama sevincin olmalı. Hayata tutunmak için sebeplerin var. Bak en azından hâlen hayattasın ve nefes alıyorsun. Gözlerin her şeyi görüyor. Kulakların her şeyi duyuyor. Yediklerinin tadını bile alıyorsun. Dokunum hissedebiliyorsun. Eğer istersen gezip dolaşabiliyorsun.
- +1 yıl
O yüzden bu sahip olduklarına şükret. Bunlara bir kısmına sahip olamayanlar var. Böyle kıyas yap ki hâlimize şükredelim.
Yapacağın ön büyük terapi ibadettir. Rabb' inden başkasına el açma. Secdeye önem ver. Hiç şeyi, dünyayı düşünme sadece Allah' ı düşün. İnan bana ben de büyük badireler atlattım. Ağlamadığım gece yoktur. Secdelerim hep göz yaşı ile dolmuştur. İnan bana bu insana çok büyük huzur veriyor. Allah' ın varlığı sana yeter. Allah var GÂM yok. Bunu de sana ilaç gibi gelecek.
Yeni bir yoldasın bu yolda da imtihanın büyük olacak. Çünkü sen şu an Nefsinin büyük arzularını elinin tersiyle ittin. Nefs-i emmâre işin başıdır. Nefise hoş gelen her şeyi sana yaptırmaya çalışır. Sonrasında Nefs-i levvâme gelir. Artık Nefsin ile çatışır ve savaşırsın. Nefsin sana yanlışı gösterir ama sen hayır bu işin doğrusu başka der ve sana her daim vesvese vermeye çalışır. Bu sınavı da geçer isen Nefs-i mülhimeye mazhar olursun ki işte burası tam da araftır, yol ayrımıdır. Yanlış bir seçimin seni başlangıca iter. O yüzden doğru yoldan ayrılma. Unutma ki imtihanın büyük çünkü tövbe kapısını araladın.
+1 yıla a inanma her denilene. insan hata yapan bir varlık. hatanı farkedip pişmanlık duyuyorsan ve kalan ömründe iyilikler yapmayı istiyorsan iyi durumdasın
08 Yorumla
Soran+1 yılO yorum benim canımı çok yaktı
- +1 yıl
Önemseme bu kadar. yaptığın hatalardan kimler zarar gördüyse onlara kendini affetirmeye çalış
Soran+1 yılZarar görüp görmediklerine emin değilim ayrıca ben de zarar gördüm bana zarar vermiş kişiden helallik alamam ben sadece kendi hatamı telafi etmek için uğraştım onu da başaramadım
- +1 yıl
O zaman kalan hayatını güzel geçirmeye bak. eskiye ve eskilere takılma. insanlara hayvanlara iyilikler yap. ve çok gülümse
Soran+1 yılKorkuyorum olayları aşamıyorum
- +1 yıl
anlatmak istermisin? olayları?
Soran+1 yılYok bu şekilde yargılanma ihtimalini göze alamam artık. Canım çok yanar sonra
- +1 yıl
yo ben yargılamam. biliyorum hiçbirimiz melek değiliz
+1 yılBu senin Allahla aranda olan bir şey kimse karışamaz vicdan azabı çekmek yerine yapmadığın veya yaptığın şeyler için tövbe et ve düzeltmeye çalış kendini
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden böyle acımasız yorum yapmış olabilir ki
- +1 yıl
Bazı insanlar art niyetli insanları üzmekten keyif alıyorlar boş ver takılma
Soran+1 yılAllahtan da korkmuyorlar demek ki
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
+1 yılaman ne yaptıysan yaptın Allah'la senin arandaki olay kimseyi ilgilendirmez. Önemli olan bundan sonra nasıl davranacağın
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden böyle acımasız bir yorum yapmış olabilir ki
- +1 yıl
Ortam evladı olduğu içindir * et
Gizli Üye(36-45)+1 yılKötü enerji yayma kıskançlar kötü söz derler
024 Yorumla
Soran+1 yılBir erkek neden böyle acımasız yorum yapmış olabilir? Ben o günahı bile isteye işlememiştim ki. Telafi etmek için de elimden geleni yaptım.
Cevap sahibi+1 yılNembu kadar büyük günah aklıma gelen evli biriyle ilişki yaşamış olman geliyor
Soran+1 yılYok değil
Cevap sahibi+1 yılBirini mi öldürdün naptın
Soran+1 yılO da değil ne olduğunu söylemek istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılKıskançlık genelde bunu dedirten az yüz ver koşar sana
Soran+1 yılTanımadığım bir erkek yazmış neden peşimden koşsun
Cevap sahibi+1 yılAah şu erkekleri tanımadınız gitti 🤣🤣
Soran+1 yılSadece konuma yazmış
Cevap sahibi+1 yılKonuyu çok anlayamadım ama çokta kafana takma kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş
Soran+1 yılBen de öyle düşünüyorum büyük olasılıkla çok aşağı seviyede bir insan. Bu şekilde olumsuz yorumlar yapıp kendini iyi hissetmeye de çalışıyor olabilir
Cevap sahibi+1 yılÇokta dikkate almaya gerek yok herkesin doğrusu yanlışı kendine
Soran+1 yılEvet ama rahatsız olduğum bir durumdu yani kendim de yanlış yaptığımı düşünüyordum o da daha çok üstüme geldi sanki
Cevap sahibi+1 yılBakmış açık kapı yüklenmiş ordan 😀 dikkat çekme çabası demek lazım bu yaptığına
Soran+1 yılKendim de açık kapı olmuşum 😞
Cevap sahibi+1 yıl🤣 Delisin sen yaa her şey den üzülecek bir şey mi arıyorsun
Soran+1 yılYoo ama gerçek
Cevap sahibi+1 yılGerçek olsa ne ya erkeklerin çoğu kadınları bu konuda zorlar zaten
Soran+1 yılSonra da yargılar ve suçlarlar
Cevap sahibi+1 yılYüz vermezsen öyle oluyor 😀
Soran+1 yılYok canım evlenmeden veren kadını zaten suçluyorlar ama vermeye gelince yapmasını da biliyorlar. Evlenmek istersen de burun kıvırıyorlar bir daha verdiğin kişiyle evlenme şansın olmuyor çünkü seninle evlenmiyorlar evlenilecek düzeyde görmüyorlar
Cevap sahibi+1 yılboş ver çok mu önemli sanki herkes kendinden sorumlu yaşıyoruz gidiyor ama keşke saygı bozulmasa
Soran+1 yılHerkes gibi bizim de hakkımız evlenmek ama bizi evlenmeye layık görmüyorlar
Cevap sahibi+1 yılAman evlenip ne yapacaksın gereksiz
+1 yılBana mesaj atar misin benzer seyleri yasadim konussak belki birbirimize iyi geliriz bende cok kotuyum
01 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
+1 yılBu bahsettiğin sitenin adı ne?
07 Yorumla
Soran+1 yılNiye sordun
- +1 yıl
Merak ettim belki bende kullanırım
- +1 yıl
He bu arada sorunun cevabı evet günahlardan dolayı pişman olup tövbe etmek lazım. Samimi tövbe ettikten sonra da artık geçmişle ilgilenmeyip yoluna bakman gerekir.
Soran+1 yılPişmanlık yaşa demedi kendini suçla ve vicdan azabı çek dedi acı çek anlamında
- +1 yıl
Sorularla İslamiyet diye bir site var her akşam saat 20.00'da soru alıyorlar oraya sormanı tavsiye ederim. Bu siteden çok sağlıklı cevap alamazsın
Soran+1 yılOnlar da yargılarsa beni
- +1 yıl
Yargılamazlar sen sor
+1 yılyasadiklarini dinlemem lazim ki yorum yapayim
00 Yorumla
+1 yılMesele nedir
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Geçmişte işlediğim günahlar için kendimi suçlamalı vicdan azabı çekmeli miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler