Çalışmayan erkekler neden mesleği olan biriyle evlenmek ister? 😶

Çalışmayan erkekler neden mesleği olan biriyle evlenmek ister? 😶

Kadının çalışma mecburiyeti yoktur. Erkek evin geçimini sağlamak, kadın ise evin düzenini sağlamak zorundadır. Sorumluluklar karışırsa işin içinden çıkılmaz. Kadın çalışmak ister erkek bu duruma sesini çıkarmaz ise kadına ev işlerinde yardımcı olmak zorundadır ki çalışmıyor olsa dahi insan sevdiğine yardımcı olur. Sorumluluklar bilinir ona göre hareket edilirse mutlu olmamak için bir neden olmaz
Ben bu muhtaçlık olayına hiç girmiyorum. Yok kocasına muhtaç olmasın bilmem ne. Niye kadın o evi çekip çeviriyor da adam kadına muhtaç diye mi evleniyor. Karı koca birbirini tamamlayan unsurlardır. Çalışan kadının dini imanı ağlıyor. İş yerinde o kadar dert çekiyor yetmiyor bir de evde canı çıkıyor. Çalışmasın arkadaş parayla kreşlerde elalemin elinde yetişen nesil aha şu an gözümüzün önünde. Linçleyebilirsiniz serbestsiniz. Ama yuvayı dişi kuş yapar dedikleri şey budur. Aileyi aile yapan kadındır. Erkek sabah çıkar akşam gelir ama kadın o aileyi çekip çevirir. Her ikisinin de sorumluluk alanları ayrıdır. Ev geçindirmek benim sorumluluğumken bu sorumluluğu neden kadına yükleyelim. Akşama kadar bin tane it kopukla muhatap oluyoruz kadın neden bunlarla muhatap olsun. Kim ne derse desin bu ekonomik özgürlük dik durmak kimseye muhtaç olmamak hepsi hikaye. Kapitalist düzenin bizlere kitlemeleri ve daha fazla insan sömürme isteği.
İşte aranılan yorum
Tam destek 👏👏
Evlilik olsun olmasın. Bir kadın mutlaka çalışmalı. Şartlar gereği çalışamayan biri olarak söylüyorum bunu. Sosyal hayatta aktif olmak, üretmek bunlar insan sağlığı ve psikolojisi üzerinde çok önemli şeyler.
Cevap
74Cevap
Ben tabi ki de eşimin çalışmasını isterdim.. çünkü her kadın ayaklarının sütünde durmalı güçlü olmalı ve erkeğe muhtaç olmamalı.. ama günümüzde cahil bir toplum olduğu için kadının çalışmasını istemeyen çok kişi var maalesef
Kişiden kişiye göre değişir gadası
Çalışmayan erkek falan onları bilmem ama bence artık dünyada bir şeylere yetişip refah düzeyini arttırmak isteyen bütün çiftler çalışmalı sadece kadın ya da sadece erkekle olmaz bu işler. Kendi ailemde de bunu gözlemledim ve inanılmaz bir yaşam kalitesi farkı oluşuyor eve gelen gelir ve bu gelirin düzgün yönetilmesi ile.
Bu devirde her iki taraf da çalışmalı. Birinden birinin çalışmaya engel bir durumu oluşursa, gerçi şimdikiler bırakıp kaçıyor da, normal olanı idare edebilecek destek olunabilecek seviyede olabilmek. Çalışmayan bir erkek de gayet çalışan bir kadın isteyebilir, tabii keyfi değilse.
Kadın çalışmalı erkekde ev işlerinde vs yardım etmeli kadında yoruluyor sonuçta çalışan kadın istiyorlarsa eve gelince paşa paşa ev işlerinde yardımcı olacaklar.
Kişiden kişiye değişir. Kimi erkek "Çalışsın , kendi ayaklarının üzerinde dursun. Kimseye muhtaç olmasın." Derken kimi erkek "Benim kazandığım para ikimizede yeter. Eşimin bir işte çalışmasına ya da girmesine gerek yok." Diyor.
İşim olsa çalışmayan bir kadın ile evlenmek isterdim, eşinin parasını yiyen biri olmak bir erkeğe yakışı kalmaz.
“eşinin parasını yiyen biri olmak bir erkeğe yakışı kalmaz” işte budur 😄
Erkeğin kazancı iyiyse kadının çalışması kadına kalmış keyfi yani. Erkek her iki konu da da baskın olmamalı , illaki çalışmayacaksın , ya da çalışacaksın bunlar yanlış ,
Benim için karakteri önemli anaç bir tavır ve bir ömür ona güvenebileceğim hissiyatını aldıktan sonra hiç bir şey mühim değil zaten bir kadının 20 sine kadar karakteri oturur. Kendini her türlü gösterir işe de isterse gider gitmez onu kendisi bilir..
Valaha güzelim erkekler her şeyi yapan kadın ister ama iş biz isteyince onu bunu oyle yapamam derler oyuzden erkeğin değil sen ne istiyorsun ona odaklan
İki tarafta kendi refah seviyelerini yükseltmek için çalışmalı.
Geçim sıkıntısı çekilen ülkemizde. En azından kendi alanlarını oluştururken düşünmemeliler. Evlilikte sorunların çok olduğu sorunlardan biri eksilmiş olur böylelikle.
Çalışmayan erkekler mi ne alaka çalışmayan erkek ya zengindir ya da geçici bi süre boştatır iş bulamamıştır işi olmayan evlilik düşünmez zaten ayrıca çalışan kadın maddi olarak değilde daha çok özgüven verdiği için özgüveni olan bi kadın isterler
Kadının çalışması sadece para kazanmakla ilgili değil bence. Statü, sosyal çevre, özgüven, kendine özen gösterme vs. pek çok açıdan önemli.
Kadın mümkünse meslek sahibi olmalı ve çalışmalı.
Öz güven eksikliği ve ataerkil toplumun etkisi isyerinde acaba ne yapiyor? Birazda kendi zihniyeti ile alakalı aldatma potansiyeli ne kadar sa evlendiği kisiyide o potansiyele görüyor. Mahalle dedikodusu vs bunlarda etmen
Tabi ki de çalışan.
Mesele para getirmesi değil, kendi ayakları üzerinde durabilmesi.
Çalışmak ve bağımsız bir birey olmak, özgüven alametidir. Erkek için de, kadın için de. Aynı şey okumak, iyi eğitim görmek için de geçerli.
Erkekler de özgüvenli kadınları sever. En azından, ben severim.
Ben çalışmak istemiyorum. Erkeğime hizmet etmek istiyorum😄
Maddi açıdan demiyorum ama çalışan kadın erkeğe sarmıyor. Boşta kalan insan sevdiğini darlıyor bu kesin olay. O yüzden çalışan kadın daha iyidir.
farketmez istr calıssın ıster calısmasın ama öyle ezildigi horlandıgı cok uzun süreli 3 kurus maas alınan islerde calıwmasını istemem
Çalışmıyorsa ev işlerini öğrensin. Hem çalışmıyor hiç mesleği yok hemde ev işlerindende anlamıyorsa bırak otursun evde bir işe yaramaz.
Benim kariyerim yok maalesef. Hayat istediğim şekilde ilerlemedi. Erkeklerin geneli çalışan kadın ister.
Hm evdemı kaldın
@augenbling bu tarz seviyesiz bir yorumu neden fazla gereği duydun? Onu merak ettim. Yıl olmuş kaç, hâlâ evde kaldın sözü kullanılıyor.
Özür dilerim kotu bi amacım yoktu
Sorun değil.
Kendi tercihine bırakırım ama illa çalışsın veya çalışmasın demem. Çalışırsa ailemize katkısı olur daha geniş bir bütçeye sahip oluruz bu da bizi mutlu eder
Çalışın kadınlar verecekleri parayı kafanıza kakıyorlar sonra
Hem çalışıp hem koca parası yesek
Aklıma güldür güldür deki bir skeç geldi
Adam yıllardır kendi evine kira ödüyormuş hatta çalıştığı sirket bile onlarin jsjsjshs patronu karısı
Erkekler her kadîna aşık olur kizim sen ne diyorsun
Çalışan kadın isterler ödleri kopuyor evde oturup paramızı yerler diye.. he bence de çalışsın tabi erkek eline muhtaç olmasın ama cimri yaklaşımlar hiç hoşuma gitmiyor..
Hem çalışsın hem evi temizlesin hem çocuk baksın istekleri bitmez onların 😀
Çalışmayan kadınların artık hayatta çok söz sahibi olabileceğini sanmıyorum
Çalışmak isteyip istememesi kendi tercihi. Çalışmak isterse sadece nerede ve ne şartlarda çalıştığı beni ilgilendirir.
İkisinide isterler ama sorarsan hangisini daha baskın isterler çalışmayan daha çok isterler çünkü evinde eşini karşılaşın diye bekler her erkek
Öyle bir kazancım yok ki çalışmasın diyeyim. Çok kazancım olsa çalışmasın rahatına baksın veya hobi amaçlı çalışsın sevdiği işi yapsın derim.
Eski eşim çalışamazsın derdi evlendikten sonra çalışmak zorunda kaldım 8 yıl çalıştım gıkı çıkmadı parayı yerken demekki çalışan bayan daha cazip geliyor bazılarına
Erkekler adına cevap veriyorum çalışmayan bi kadın isterler 💯
Bütün gün evde oturmak sıkıcı değil mi?
@augenbling değil
Çalışan olması daha iyi. Kendini geliştirmiş biri izlenimini daha yoğun veriyor en azından.
İyi bir insan olsun yeterli gerisi falanlar ve filanlar.
Herkesin fikri ayrı ama çoğunluk çalışandan yana şu an
Çünkü kanka daha da büyütmek isterler kene gibi emcikleyecek kadın isterler.
Önceliğim huy ve karakterinin sevdiğim şekilde olmasıdır.
Genelde çalışan kadın istiyorlar ve bu en doğsl hakları
çalışan kadınla evleniyim çalışmayanla eğleniyim nasıl olur.
Görselde BİM, lcw çalışanı kızlar yerine bu patroniçeyi kullanma sebebiniz güçlü kadın imajı vermek mi acaba?
erkekler güçlü kadınları sevmez diye klişe üzerinden yürür çözer miyiz toplumsal sorunlarımızı?
Eskiden höt höt davranır çalışmayan kadın idealdirr agaa derlerdi şimdi durum tersine dönmüş anlaşılan
şu an mesleği olmayan hanımlar bile kendine uygun bi işte calışmalı şu zamanda erkek yetmez bi başına buda erkeklerin psikolojik olarak çökmesine sorunlar çıkmasına sebep olabilir
Kendi maddi durumu çok iyi değilse ve çok kodlama kompleksli değilse çalışan
Bencede
çalışmayan kadınlarda doktor mühendis öğretmen polis bilmem ne arıyorlar.
çalışan kadın olursa iyi olur isterse asgari ücret olsun
Ben çalışmayan bir kadın tercih ederdim 18ine girdiği gibi evlenirdim erkek olsaydım eğer
Çalışan kadın vaşa bela. uraşamam işim olmaz.
Ben şahsen çalışan kadınla evlenmeyi tercih ederim. Kendi ayakları üzerine durabilen kadınlara hayranım. Hem eşim de bende çalıştığımda daha refah dolu bir yaşamımız olur.
Ev işlerini ve çocuk bakımını nasıl halletmeyi düşünürsün peki
O zaman eşim izin alır Ben çalışırım evde işlerde yardımcı olurum.
Ben tembelim çalışmayı sevmiyorum ama çalışıyorm 😂
Çalışan, ayaklarının üstünde duran hazırcı olmayan mühim
Muhafazakar yobazlar calismayanla evlenmek ister
Evlenmek istemiyorum ama evleneceksem çalışsın isterim.
Şerefi olan bir kadınla 😏
sorun cevabi bu degil ki ama 🤔
Çalışmayan, çalışmasın yani mümkünse.
neden ki 🤔
çalışan çalışmayan farketmez kadının A mı olsun evlenmek isterler
Farketmez, kedi gibi sevilmek isteyen bir kız benim için her zaman değerli olur. Böyle birisi ile evlenmek istiyorum.
Ben ikisinin de sorgulamam kendiwi nasıl istiyorsa öyle yapsın. Ben Ian bakarım her zaman
çalışan hatun candır evde duran karı dırdırdan başka bişi yapmaz😂😂
Kadın çalışmasın bir zahmet çalışan kadın aldatırrrrr
Çalışmayan bi kadın tabiki eş adayım aptalmiki çalışsın evlenince
Bana farketmez canı ne yapmak istiyorsa onu yapsın.
Çalışmayan erkek mi olurmuş.
Çalışan bir kadın ile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?