AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Şimdi Bulgar göçmeni dediğin kişi etnik Bulgar demektir yani Bulgar göçmeni kavramı sadece biz Pomaklar için tanımlanabilir çünkü biz Pomaklar , Yavuz Sultan Selim döneminde müslüman olmuş , Bogomil Bulgarlar'ın torunlarıyız. Yani Osmanlının ikna politikasıyla Balkanlar'a koyduğu Türklerden değilim. Bulgarsitan Türkleri Bulgar göçmeni değil , Bulgaristan ülkesinden göçmüş etnik Türk'tür.
Biz Bulgarlar'a gelince , müslüman olanı da var hristiyan olanı da ki Müslüman Bulgarlar'ın adı Pomak'tır. Sanıldığı gibi ayrı etnik yapı değiliz. Mübadelelerde dine göre yapıldığı için biz Müslüman Bulgarlar (Pomak) , Hristiyan soydaşlarımızdan ayrıldık maalesef. Hristiyan olanlar Ortodoks'tur ; Müslüman Bulgarlar yani Pomaklar da Hanefi mezhebine mensup Müslümanlarız.
Büyük çoğunluğu hristiyan, azınlık kısmı müslüman
Gercek muslumanlar max 100
Hristiyan onlar. Bulgaristan turkleri ise sadece Allaha inanir, musluman degiliz
Bulgar turkleri denilmesi bizi bulgar gibi gosterir. Dogrusu Bulgaristan turkudur ☺️
Siz bulgar göçmeni misiniz
Ben Pomak'ım. Müslüman Bulgarım. Bulgarca konuşurdu dedem ve sizle aynı dindeyiz. Az da olsa BULGAR göçmeni vardır etnik olarak. Aynı şekilde Türkiye'den Yunanistan'a da mübadelelerle giden Karaman Ortodoks Türkler'i vardır. Aynı şekilde benim de Müslüman Bulgar (pomak) olup Türkiye'ye müslüman olduğumuz için gelmem gibi. Dine göre mübadeleler oldu hep. Tüm Bulgaristan göçmenleri Türk değil ve hristiyan Türk varsa ; Müslüman etnik BULGAR (pomak) da vardır ama sayımız size göre çok çok az. Çoğunuz Türksünüz
Hatta Bulgaristan Türkler'i asla Pomaklar'a kız vermezdi çünkü Bulgarca konuşan müslüman slavlardık. Biz dini siz daha laik ve milliyetçi bakardınız olaylara çünkü asimile edilmek , diliniz yasaklanmak istendi. E sen Bulgar isen neden geldin diye soracak olursan benim hristiyan soydaşlarım da bize Hristiyanlığa geçmemiz için baskı yaptılar ondan dolayı geldik. Aynı şekilde Bir çok Girit göçmeni de etnik Yunan/Rum'dur , onlar da Türkiyede Türkleşti veya Türk sanıyor kendisini ; Tıpkı Türkiye'den Yunanistana mübadele ile giden Hristiyan Türklerin Yunanlaşması gibi. Bizim gibi esas yerliler anavatanlarından oldu mübadele gibi bir saçmalık ile. Sadece Etnik kökene göre olmalıydı bu mübadele.
@oztrkilggm Bulgar göçmeni benim. Bu kız Bulgar göçmeni değil. Bulgaristan Türk'ü. Etnik Türk , ben pomağım ben Bulgarım
Müslüman genelde
Bulgar göçmeni olunca ne oluyor onu anlamadım
Bulgar göçmeni dediğin Türk mü Bulgar mı ona göre cevap vereyim
Bulgar knk
Bulgarlar Hristiyan o bölgede yaşayan azınlık Türkler Müslüman
Hayır Pomaklar da var yani Müslüman etnik Bulgarlar. Pomaklar Bulgar göçmeni oluyor iken , çoğunluğu oluşturan etnik Türk kısım ise sadece Bulgaristan ülkesinden göçen etnik Bulgaristan göçmeni Türk oluyor. Bulgar olan bizleriz pomaklar olarak. Hatta pomak kelimesi Bulgaristan'da aşağılayıcı bir kelimedir. Çoğu pomak kendisini Bulgaristan'da müslüman Bulgar olarak tanıtır. Ama etnik Türk müslümanlar , Bulgaristan'nın müslüman nüfüsunun buyuk çoğunluğunu biz Müslüman Bulgarlar'dan (Pomak) daha fazla oluşturuyorlar.
Müslüman.
Hırıstiyan diyenleede var
Bulgur
Hristiyan
türk mü?
Bulgar göçmeni onu biliyorum twkn
Müslumandır.
Hristiyan