kırgızla türkve ya türkmenle kazak arasındaki ilişki gibimi yani bizim aramızda olan bağ
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bizler Orta Asya dan geldik Anadolu ya Atalarımız Atamız Onlar fakat buradaki buraya gelene kadar ki bir çok ırkla birleştiğimiz çiftleştiğimiz için karışık bir toplum ortaya çıktı. Yani safkan değiliz artık... Balkan Göçmeni Kırgız Kazak Göçmeni Türkmen Yörük vs. böyle ayrılmış mesela Ben Yörük üm.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılZazalar büyük ihtimalle emevi döneminde İrandan Anadoluya gelen Türklerin, burada Kürtlerle karışıp, ortaya çıkarmış olduğu bir yarı-İrani millettir. Bulgarların Perslerle ne kadar ilişkisi var, pek bilgim yok, ama Bulgarların (Bulgar devletinin) Türkler tarafından yönetildiği kesindir. Yönetilenlerin büyük kısmı ise büyük ihtimalle slav asıllı bir topluluk. Zamanla bu ismi özümsemişler. Ayrıca zazalar kuzeyden gelen, kafkas kökenli bir topluluğa da mensup olabilirler. Bu tür konularda kaynaklar yetersiz olduğu için kesin bir sonuç verilemiyor. Sen araştırmaya devam et.
117 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHmm. Bu belgeleri yayınlamış bir internet sitesi varsa, bana linkini atabilir misin? Biraz araştırayım.
Cevap sahibi+1 yılTamam, sağolasın.
- +1 yıl
Zazaların İrani halklarla bir ilgisinin olması imkansız, Zazaca, Ural-Altay kökenli bir dildir ve Horasan bölgesinden gelen Bektaşi Türklerden oluşur, konuştukları dil ise Tatar Türkçesine yakındır, Anadolu Türkçesine değil. Bulgarlar ise, Avar-Bulgar-Peçenek boylarının bölgeye yerleşmesi, 1. Boris zamanında Hristiyanlığı 932 yılında kabul etmeleri sonrasında Ortodoksluk etkisi ile Slavlaşmış bir topluluktur.
Pers kökenli falan değillerdir, tarihçileri Türk olmaktansa Pers olmayı seçmiş olabilir ancak tarihte Bulgar adlı bir başka topluluk yok, sadece Türk Boyu var, onlar da Bolghar ve Bulghar olarak ikiye ayrılır. Birisi İtil-Volga ırmağında tüccar Krallığı diğeri ise Balkanlardadır.
Pers kökenli olsalar, Krallarının Tengri inancına sahip olması anlamsız olurdu, bir döneme kadar. - +1 yıl
Yani phhahaha diye gülünce içindeki öfkeyi gizleyemiyorsun :D Ayrıca evet Ural-Altay dil ailesinde, Kuzey İran dilleri arasında gösterilmesinin sebebi ise dil kuralları değildir, gidip bir Kürtçe'de eylem-özne nerede, Zazacada nerede yer alır bak.
Kaldı ki, Bulgarların Pers-Slav karışımı olduğunu söylemek ayrı bir arzalıktır. Persler Balkanlara geçtiklerinde bölgede Slavlar yoktu, Slavlar bölgeye geldiklerinde ise tarih 11. yy, Perslerin ise Balkanlarda herhangi bir nüfus kalıntısı dahi yok. Olsa bile bunu Tengri İnancına sahip Kralları nasıl açıklayacaksın? Sen bence kronik bir Türk düşmanısnı ve Türk Tarihini aşağılamak için her türlü yalana başvurabilecek kadar aşağılık hale gelmişsin.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Bulgarlar
https://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarian
İstersen bir oku da şu basit kaynaktan bile öğren. Tarihi Milliyetçilikle inceleyen insanlardan nefret ettik artık, hala delicesine oryantalist teorilere inanan saplantılı insanlar var, bu görüşler artık büyük üniversitelerde bile okutulmuyor. - +1 yıl
Meanwhile in 632 the Bulgars, originally from Central Asia,[4] formed an independent state north of the Black sea that became known as Great Bulgaria under the leadership of Kubrat. Pressure from the Khazars led to the disintegration of Great Bulgaria in the second half of the 7th century. One of the Kubrat's successors, Asparukh, migrated with some of the Bulgar tribes to the area around the Danube delta, and subsequently conquered Scythia Minor and Moesia Inferior from the Byzantine Empire, expanding his new kingdom further into the Balkan Peninsula
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Bulgaria
Azcık okuman olsun, en basit en yaygın en popüler kaynaklarda bile Pers adı geçmez. - +1 yıl
en.wikipedia.org/wiki/First_Bulgarian_Empire Bulgar İmparatorluğu ise tarihte 3 aşamada incelenir.
1. si Türktür.
2. si Ortodoks-Slav.
3. sü ise İmpartorluk değil Çağdaş Bulgaristan'dır.
Gir linke, din kısmına bak ;) Kapağını çevir çevir koy yerine şimdi. - +1 yıl
Ahahahahah belgeler geline laf anlatamıcam oldu :D Girip yabancı kaynağa bakınca nasıl da sustun acaba kendi içinde merak ettim :D
- +1 yıl
Bak son kapağını yolluyorum. Google'a git şimdi. TANGRA Dağı yaz. Orada Türk bereket Tanrıçası Umay'ın kabartmasını göreceksin.
Osmanlı bile dağa put dağı diyerek gidişini yasaklamıştır, adını da sonradan değişmiştir, Bulgarlar Türk Kökenlidir, Ortodoksluk ile slavlaşmıştır, boşuna da pasif agresif davranma rezil olduğun gerçeği değişmiyor tarih konusunda "canım" - +1 yıl
Cevap yazmak zorunda değilsin, zaten hoş cevap da veremiyorsun, bizi susturabilecek tek şey bilgi, sende de onun kırıntısı yok.
- Kültür & Sanat konusunda 374 cevap paylaştı.
+1 yılhepimiz ademle havvadan geldik gardaş s. et gerisini :D
01 Yorumla- +1 yıl
herkez EİG ye teşekkür eder ben etmiyorum farkım olsun anasını satayım :D
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
8Cevap
Kültür & Sanat konusunda 500 cevap paylaştı. Hepsini birbirine karistirip sacmalamis belliki iran kokenli bak cahil cocuk bizler saydigin kazak ozbek kirim azeri onlar ile ayni dili konusuyoruz sana bir ornek "Canim Jonim" anladinmi iran la alakamiz yoktur senin olabilir bulgar dedigin insanlarda turk kokenlidir sonradan hristiyan olmuslardir
00 Yorumla
+1 yılAlakası yok, Türkler, Turani bir topluluktur, İrani değil, ayrıca Kürtleri, Farslar da sevmez.
Cevap: Kürtlerle kardeş olmaktansa ölmeyi seçerim.029 Yorumla- +1 yıl
Canın falan değilim önce düzgün konuşmayı öğren, öyle bu sitede başlık aç. İrani halkların ise hepsi Acem değildir, Beluciler, Afganlar, Tacikler gibi farklı toplulukalrın yanı sıra, Yunan-Makedon kalıntıları ve 35 Milyon civarında Horasan, Tebriz-Güney Türkmenistan Türkü yaşar.
Ayrıca, Türkler ise, Fin-Lapon-Macar-Japon-Koreli gibi topluluklarla akrabadır. Turancılık ideolojisinin kurucusu bile Finli soybilimci Mathias Alexander'dır. - +1 yıl
Soruyu anlamayan tek ben değilim "canım" okuma yazma öğren öyle sor o zaman.
- +1 yıl
Belki de Türkçe bilgin 0 olduğu içindir, sonuçta herkes farklıdır ve farklı anlar, sebebi de soruyu kendi kökenine yönelik gereksiz propaganda ihtiyacından doğmuş olabilir ;)
- +1 yıl
Çekiniyorsun demiyoruz ki yapıyorsun zaten boş vakitlerinde, ne de olsa Zazasın, kendini Ermenilere yakın hissetme sebebin bile bu,"Ben kimim, nereye aidim" soruların da bundan, hatta Türklük anlamsız, önemsiz derken kendi kökenini araştırman da, bilinçli bir milliyetçilik göstergesi, boşuna insanlar bu çağda hala kökenin önemli olduğunu düşünmüyor, çok küçük istisnalar hariç, kökeni farklı olanın bağlılığı da farklı oluyor.
- +1 yıl
E yani, Ermenistan kurulduğunda 1926 sayımında, ülkede 565 bin Türk, 785 bin Ermeni var, bu sayı 1956 yılında 1.5 Ermeni ve 225 bin Türk şeklinde, daha sonrasında ise ülkede tek Türk, SSCB verilerine göre kalmıyor.
Haliyle de Ermeniler böyle Türk düşmanı iken ve yayılmacı iken benle değil senle kardeş olacak ne de olsa kukla olmaktan öteye gidemeyen bir potansiyeliniz var, Kürtler-Zazalar-Rumlar-Ermeniler olarak, ya Rus ya İngiliz ya Amerikan kuklasısınız ;)
Ayrıca, Zazaların dili, Ermeni-Yunan-Kürt-Fars dillerinden farklı bir kökendedir, ne yazık ki onlarla değil aksine Türklerle akraba durumundasın, bu durumu sevdiğimiz için söylemiyoruz, dilbilim bunu söylüyor.
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/13255210.asp 5. Maddede, Zazacanın kökenine dair 3 Ana görüş vardır.
Bu 3 Ana Görüşten, Türkçe kısmını savunanları, Tatar Tarihçilerde bulabilirsin, Prof. Dr. Kırımlı ve Hikmetoğlu başta gelir. - +1 yıl
Hahahaha, hayatımda daha soykırım var diyerek bir tane toplu mezar gösteremeyen ve daha kendi Ermeni Gönüllü Alayları Önderi Ovanes Kaçaznuninin bile soykırım yok dediğini okumamış hatta kendi 1. Cumhurbaşkanının bile kitaplarını kütüphanelerinden yasaklamış Ermenistanın tırı vırı tarihçilerine inananı görmemiştim.
Asimile etme çabam falan da yok, ben anca seni gebertirim Zaza, bizim sizinle zaten işimiz yok, ben tarihi söylüyorum, hoşuna gider gitmez, okuma yazman olmadığı kesin zaten. - +1 yıl
:D Demek istenilen ortada, senle kardeş falan olmak değil amacım, tarihi öğretmek, tarihin namusunu korumak, biz o bölgede öttüreceğimizi öttürdük, şu an iktidar Kürtçü olduğu için halk pasif muhalefet ile de uyuşmuş durumda, 1918'de de çeneniz böyle vıdı vıdı ötüyordu, 23'te sustunuz, 2023'te görüşürüz :)
- +1 yıl
Ahahaha arkadaş aşağıda amacını yazmış "Bırak ya zazasın kendini Acemlik üzerinden bulgarlara ermenilere dayandırmaya çalışıyorsun." :D Psikoloğa git, bugün Bulgarlara Türk desen kızaralr diyen, çıkmış Bulgarlara İrani diyor ve bunla gurur duyuyor diyor :D
Bulgarlar kendilerinin Türk olduğunu tabii ki kabul etmez çünkü kendileri çoktan Slavlaşmış durumda ama bu tarihi değiştirmez, Macaristan'ın %23'ü bugün Turancı, Finlandiya'nın %3'ü bunun gelecekte değişmeyeceğini nereden biliyorsun? Zamanında Macaristan da Türkleri sevmezdi bugün Turan Kurultayı orada yapılıyor :D - +1 yıl
:D Zazalar isyan etmemiş mi? Etmiş mi benim umrumda olmaz, Diyap Ağa gibi Zaza kökenli ve Türkçü Ağaları sevdik biz, izinden gittik, sen Türküm diyor musun? Hayır, e o zaman seni ne seveyim ben, ülkeme düşman bir parazitsin, kim olsa Türk seni sevmez zaten, biz kişiye göre yargılama yaparız, başka bir Zaza gelip ben ülkemi seviyorum, Türk Vatandaşı olmakla sıkıntım yok desin, banane Zaza olmasından
Türk Dil Tezini bile bir Ermeni yazdı ama Türk Vatandaşıydı, sizin gibi kaypak değildi anladın? - +1 yıl
Bu kız çok komik :D Macarlar, Turani olduğunu kabul eder, Hun olduğunu değil bize göre de Turan, tüm Türkçe ve Türkçe kökenli dilleri konuşanların toplamıdır.
Bulgarlar ise Türk Kökenlidir,
https://tr.wikipedia.org/wiki/Musala bak, Bulgaristan'da TENGRİ dağı var :) İçinde de Tengrinin kabartması, Ön Bulgarlar ile bölgeye geldiği biliniyor, sen hala kuruntularınla yaşa tarihin çöplüğünde :D
Mesele kabul etme meselesi değil anladın? Tarih bilimdir, senin keyfine göre falcılık yapmaz :D - +1 yıl
Şimdi buraya, Hepimiz Attilanın Torunlarıyız diye astıkları pankartları koyayım istersen? Birazdan Hunlar da Türk değil diyecek, bu Türk düşmanlarını iyi biliyorum çünkü :D
- +1 yıl
Many authorities suppose that Hunnic may have been mainly Turkic,[13][14] possibly a member of the Oghuric branch[citation needed] of the Turkic language family, to which Bulgar, Khazar, Turkic Avar and Chuvash also belong.[15][16] All except for Chuvash are extinct and known only from very scant records. Maenchen-Helfen held that many of the tribal names among the Huns were Turkic.[dubious – discuss][5] Although K. H. Menges was reserved towards the language evidence, his view of the Huns was that "there are ethnological reasons for considering them Turkic or close to the Turks.
Türkçe'de Bulgar Lehçesi diye bir lehçe olduğunu hiç anlatmayacağım, başa çıkamayınca sus dersiniz, klasik Türk düşmanı faşistler gibi... Türklere düşmansınız çünkü güçlüler ve büyük devletleri içinde erimeye mahkum olmuşsunuz, bu yüzden de tarihlerini yerer durursunuz, şimdi yeni yönteminiz de tarihlerini yok saymak ama günümüzde Milliyetçi görüşlerden arınmış tarihçiler var. - +1 yıl
Bizi de sevme de naparsan yap, hatta Kürtleri hiç sevme, senin gibi cahillerle onlar da bir yere gelemezler.
- +1 yıl
Cevap yazmak zorunda değilsin, zaten hoş cevap da veremiyorsun, bizi susturabilecek tek şey bilgi, sende de onun kırıntısı yok.
Nickim sana hediyedir, işine gelmeyince susturan-engelleyen Zaza Faşisti. - 10 gü
1 Öyle bir teori yok yalanlandı Finler nah turkler ile akraba Ural Altay red edildi 2 finliler oule deme nedeni türkler ile ile ilişki kurmak 3 bugün hirvatlar kendilerine İran'dan göçmüş Kürtler olarak görür 4 turkler Moğol Japon falan la akraba finlandiyada estonyada yaşadım adamlar bir çoğu halen turkleri Arap sanar hiçbirinde sizin bu saçma herkesi turk yapma tezini savunmaz Türkler Sarı tenlidir Avrupalı falan da değiller
+1 yılBulgarlar slav eski bulgarlar da türktür irani nereden çıktı.
00 YorumlaBulgarlar Türkdü... zazalar acem kökenli ama sasanilere dayanıyor... osetler de Türklerin göç güzergahı üstünde onlarında Türklerle alakası vardır
019 Yorumla
+1 yılhepsi doğru ama bulgarlar peçenek türkleridir.
017 Yorumla- +1 yıl
aslında bulgarlar da her Anadolu ve balkan halkı gibi bir karışımdır persler türkler yunanlar ve yerli kavimlerin karışımıdırlar.
- +1 yıl
neden bu kadar ilgi duyuyorsun bu konuya Trakyalı mısın ?
- +1 yıl
anladım peki doğal saç ve ten rengin ne ?
- +1 yıl
sarı saç ve beyaz ten baskın genetiğinin kuzeyli olduğunu gösterir yani fars kökenli olma şansın cidden pek yok ancak genetiğinde karışım olabilir o kadar.
- +1 yıl
valla senin dediğine göre ve benim bildiğime göre zaten kürtler ve Zazaların kökeni farslar sonradan arap kürt ve Anadolu halkları karışması da var ama bu tarife göre sen saf bir zaza olamazsın.
- +1 yıl
tamam da tarih yanılsa da genetik bilimi yalan söylemez ki hayatım :)
- +1 yıl
eğer tüm Zazalar senin gibiyse karışım olduğunuz ortada ama en baskın genetiğiniz kuzeyli genetiği Kafkasya ve ötesinden gelme.
- +1 yıl
o zaman senin aile ağacını çıkarsak atalarında mutlaka kuzeyliler olduğunu görürdün hayatım ama bence çok süper bir şey bence şanslısın bu konuda :)
nerden aklına geliyor böyle şeyler
06 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 14,3b cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir şey anlamadım -_-
00 Yorumla hiç anlamadım bak
02 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Osetler kürtler zazalar talışlar bulgarlara göre bulgarlar vb irani halklar diye sayılıyor yani hepimiz önceden aslında acemmiydik?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler