Yargılamadan dürüstçe cevap verin lütfen?

Kendimi bildim bileli annemin yakında oturan arkadaşı ki bende severim ama Allah'ın her günü tam yemek saatinde geliyor.

Yemek yemek için değil kahve sigara için kocası izin vermediğinden burada içiyor desen kabul etmez ama annemde bende biliyoruz. Ben yemeği yalnız yemeyi seven biriyim ve her zaman diyetime uygun şekilde 7de yerim.

Rahatsız olduğumu gösterecek şekilde soğuk davranıyorum ama annem kızıyor. Anneme de kızgınım ya. Tamam her defasında dediği gibi burası benim değil onun evi ama sonuçta ben burada yaşıyorum ve bu bana hem annem hemde arkadaşının yaptığı büyük saygısızlık ve düşüncesizlik geliyor. O arkadaşı torunu, çocuğu geldiğinde ya da işi olduğunda misafir kabul etmiyor ama herkesi yedirip işini bitirip hep tam 7 de bize geliyor. Bizim yemek saatimiz olduğunu bildiği halde. Annem o kadar rahatsızsan yemeği al odanda ye diyor ama ben mecburmuyum Allah'ın her günü o yemek saatinde geldi diye yemeği odamda yemeye? Birde üstüne annemin tavrı ve suratını çekiyorum. Özür bekliyor ters davrandım arkadaşına diye. Ama arkadaşı yemek saati kabul etmiyor ya da çocukları, torunları olduğunda ve hatta işi olduğunda. Bu durumdan çok çok sıkıldım ve annem beni gram anlamıyor.

Yargılamadan dürüstçe cevap verin lütfen?