bugün kayınvalidemlere gittik 2 saat yol çektik evlerine vardık bayramlaşır bayramlaşmaz hemen mangal için yola çıktık. Gittiğimiz yer de 30-40 dk sürüyordu. Nişanlımın ailesi uzakta yaşıyor haliyle sıkı fıkı değilim en fazla 2 ya da 3 kere görüşmüşüzdür onda da biri nişanımda birisi ilk tanıştığımda falan..
neyse mangal yerine geldik eşyaları koymaya başladılar. Eltim var , nişanlımın iki kız kardeşi var onlar hemen işe koyuldular bende ml gibi kaldım ortada. Nişanlım da bir anda yanımdan yok oldu. Kayınvalidem çok soğuk ruhsuz birisi asla kızım gel sende şunu yap bunu yap ya da otur et falan demez.
kayınpederim çağırdı dedi ki kızım gel yabancı değilsin misafir gibi durma yardım et diye..
gittim aldım poşetleri yardım ettim.
zaten ahım şahım bir düzenleri yoktu gelişigüzel koydular her şeyi. Biz de mangala gideriz ama biz böyle yapmayız.
Sonra bekliyorum öyle yapacak iş de yok. Kaynanam deseniz zaten hiç oralı değil eşinin yanında geziniyor. Kayınpederim deseniz büyük oğluyla etlerle ilgileniyor. eltim de istedikleri şeyleri veriyor. Eltime sordum abla dedim yapılacak bir şey varda yapayım diye boş duruyorum zaten dedim. o da yok canım babamlar etleri halletcek ben salatayı yapmıştım evde sen otur falan dedi. neyse gittim oturdum ama yok yani canım sıkılıyor kimse konuşmuyor. Bir insan evladı da gelip halin vaktin nasıldır demiyor.
sorun bende mi ya.. kendimi çok kötü hissediyorum.
nişanlım bize geldiğinde ablamın evine geldiğinde kimse ona bunu yapmıyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Merhaba. Sanırım sizi pek istemiyor müstakbel kayınvalide.
Yani birisi bana bunları anlatsa bende öyle düşünürdüm ancak kadının yapısı böyle ama aile genel olarak hani misafirimiz gelmiş kafasında değil.. hani yeni geliniz gelmiş onunla daha çok muhabbet edelim.. sonuçta nişanlım ne kadar yanımda oturabilir ki bir var bir yok oluyor. Ben ise kös kös tek başıma oturdum. Arada bir eltimle konuştuk arada kızlarla bir iki cümle konuştuk o kadar. Kayınvalidem neredeyse hiç sohbet etmedi. Konuşuyor ama benimle değil. Ruhsuz resmen. Oradayken nişanlımla atıştık zaten dedim emre ben ailenle yapamıyorum sıkılıyorum bunalıyorum. Konuşmuyorlar sohbet etmiyorlar hadi baban mangal başında ama dedim annen dedim hiç yönlendirici değil. Kızım şunu yap şunu et dese yaparım ama demiyor dedim. İşte annemi anlattım sana hep böyle falan dedi.
Siz nasıl hissediyorsunuz? Neticede olayları yaşayan sizsiniz; bunlar size ne hissettirdi? "Böyle olabilir" mi diyorsunuz yoksa negatif enerji mi alıyorsunuz?
Nişanlım bunca zaman ailemin evine gelmiştir hiçbir kimse ona bu muameleyi yapmadı asla yani hep onunla daha çok sohbet etmeye çalışırlar. Tabağı bitse hemen koyalım edelim derler. Eve gidecekken yanına yaptıklarından koyarlar işe götür sabah derler.
Ne kadar olaylarımız olursa olsun bir günden bir güne ne azarlamıştırlar ne laf etmişlerdir her zaman hoş geldin oğlum hoş geldin yavrum diye konuşurlar.
Dediğim gibi bence sizi istemiyorlar.
Yani bunu çok söyledim ama yok ya çok değişik bir aile yapısı var. Hoyrat mı derler ne derler bilmiyorum.
Arkadaşım da bugün kaynanasına gitti ama bakıyorum dört dörtlük ağırlanıyor.
Ya zaten bayram günü yoldan gelmiş insanları tekrar yola koyup da mangal götürmek mantıklı bir iş değil.
Bayram günü bayramlaşılır , tatlı yenir sohbetler edilir eve geri dönersin.
Üstüm başım et kokusuyla leş gibi eve geri geldim.
14.00 de gittim 21.00 da eve geldim düşünün.
Bazen ever diyorum nişanlımı çok seviyorum ama ailesiyle nasıl yapacağım nasıl olacak..
Kaynaşman lazım sanırım ortamda pek samimiyet yok
Nişanlın nereye gitti
Ne kadar böyle kaldın
Babası arabasına kolçak almış onu yapıyordu o sırada neredeyse 30 dk falan hiç yoktu.
Bir de düşünün biz 14.00 da yola çıktık vardığımızda saat 16.00 olmuştu velimeşe de oturuyorlar.
Yol yorgunluğu vardı ama düşünmeden tekrar yola çıkıp mangal yapmaya götürdüler.
Bayramın ilk günü insan bayramlaşmaya gider ve mangaldan da haberim yoktu bayram sabahı öğrendim.
Dedim benim de ailem var emre ve dibimdeler onlara gitmezsem olmaz.
Dedim ailene 2. Günü erkenden yola çıkıp gidelim. Yok dedi olmaz falan.
Ee noldu bayramlaşmaya bizimkilere gittik geldik saat 14.00 oldu.
Zaten mangal yerine geldik bir baktım nişanlım yok yanımda.
Düşünsenize bir aile etrafınızda koşturuyor ama siz dış kapının dış mandalı gibi etrafınıza bakıyorsunuz.
Mangal kültürlerini bilmiyorsunuz etmiyorsunuz. Herkesin mangal yapma şekli vs. Farklı.. kendi ailem olsa böyle olmazdı tabii.
Bayram günü ne mangalı ki
Bir de o kadar uzağa gitmeye ne gerek var
Nişanlının da o işi gelir gelmez yapması ayrı bir sorun
Yani sorunlu bir aile seçmişsin farkında mısın
Ailesini tanıyarak almıyoruz ki kimseyi. Benim ailem de aynı şeyi dedi. İnsanlar bayramlaşmaya gelir ne mangalı oğlum ilk günden dedi.
Bende zaten bayram sabahı öğrendim. Dedim emre mangala kalmayalım biz. Yok işte babamlara nasıl diyeyim de edeyim de bizi de yanında görmek istiyorlar da bilmem ne de.
Al işte gittik gördük ebemizi
Bu tecrübe olsun
Tekrarı yaşanmamalı
Yoksa ailesi ile anlaşman çok zor
Güzel dert dinlerim sohbetim de iyidir ister misin