bugün kayınvalidemlere gittik 2 saat yol çektik evlerine vardık bayramlaşır bayramlaşmaz hemen mangal için yola çıktık. Gittiğimiz yer de 30-40 dk sürüyordu. Nişanlımın ailesi uzakta yaşıyor haliyle sıkı fıkı değilim en fazla 2 ya da 3 kere görüşmüşüzdür onda da biri nişanımda birisi ilk tanıştığımda falan..
neyse mangal yerine geldik eşyaları koymaya başladılar. Eltim var , nişanlımın iki kız kardeşi var onlar hemen işe koyuldular bende ml gibi kaldım ortada. Nişanlım da bir anda yanımdan yok oldu. Kayınvalidem çok soğuk ruhsuz birisi asla kızım gel sende şunu yap bunu yap ya da otur et falan demez.
kayınpederim çağırdı dedi ki kızım gel yabancı değilsin misafir gibi durma yardım et diye..
gittim aldım poşetleri yardım ettim.
zaten ahım şahım bir düzenleri yoktu gelişigüzel koydular her şeyi. Biz de mangala gideriz ama biz böyle yapmayız.
Sonra bekliyorum öyle yapacak iş de yok. Kaynanam deseniz zaten hiç oralı değil eşinin yanında geziniyor. Kayınpederim deseniz büyük oğluyla etlerle ilgileniyor. eltim de istedikleri şeyleri veriyor. Eltime sordum abla dedim yapılacak bir şey varda yapayım diye boş duruyorum zaten dedim. o da yok canım babamlar etleri halletcek ben salatayı yapmıştım evde sen otur falan dedi. neyse gittim oturdum ama yok yani canım sıkılıyor kimse konuşmuyor. Bir insan evladı da gelip halin vaktin nasıldır demiyor.
sorun bende mi ya.. kendimi çok kötü hissediyorum.
nişanlım bize geldiğinde ablamın evine geldiğinde kimse ona bunu yapmıyor.
mümkün olduğu kadar onunla sohbet etmeye çalışıyorlar.
ama onun ailesi tam tersi yani ben ailenize yeni gelin geliyorum.. kayınvalidem sürekli ilk gelinine seslenip seda bunu ver seda şunu da yapsana seda baban bunu istiyor dedi durdu. Ulan bana söylesene.. gel yanıma kızım nasılsın desene konuşamadık hemen evden çıktık kusura bakma desene.. napıyorsun iyi misin desene.. sen annelik yapsan ben zaten koşarım sana.
Misal etler yapıldı yiyoruz tabağım bitiyor gelip bana kızım ister misin baban versin sana et demiyor.. kayınpederim soruyor onun yerine.. eltim gelip soruyor.
bugün kendimi çok yalnız hissettim.
nişanlımla yürüyüş yapmaya gittik en sonunda o zaman patladım.
dedim emre annen konuşmuyor sohbet etmiyor.
ailen çok soğuk bana karşı dedim.
diyor ki annem bütün evlatlarına karşı öyle.
sende şöyle böyle yapmadın dedi en başında. Bende dedim ki benim ailem sana bunu yapsa aynı şeyi kendin için söyleyebilir miydin acaba dedim.
sonra sustu.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sana karşı öyle olmamalı
Bir de sana kabahat bulması çok saçma
sen çok yalnız kalmışsın
düğün ne zaman
Nikah olcak sadece Temmuz ayında
Nerde yaşayacaksınız
Umarım beraber değildir
Nişanlın kaç yaşında
Çünkü ailesine laf edemez. Saat 19.00 olmuştu diyorum emre bak anneme bile gitmedin daha kadın 3 kere aradı keza ablam aradı geç dönmeyin dedi hadi kalkalım diyorum.. yok işte hala yiyorlar nasıl kalkalım diyeyim , kalkarız birazdan sakin ol. İstersen ablanı arayıp söylerim darlamazlar falan diyor. Dedim ben gitmek istiyorum emre sıkıldım.
Neymiş işte babası bana gel yanımızda otur demiş ben duymamışım. Ee dedim sen duyduysan niye söylemiyorsun. Arkam dönük oturuyorum sonuçta duymamışım dedim ama sen duyduğun halde söylememişsin dedim.
İlla bana kup takacak ya aman ailesine laf etmesin zaten.
Mangal ne alaka onu da anlamıyorum
Sana da hiç anlayış göstermemiş
Biz küçükçekmecede yaşıyoruz onlar velimeşe de yaşıyorlar 2 saat yolu var. Öyle sık gelmiyorlar.
Beraber yaşamayacağız evimiz var.
Nişanlım 27 yaşında bende 25 yaşındayım
Bu konularda nişanlına iyi bir ders vermelisin
Bir daha sana böyle bir bayram geçirmemeli
Nişanlın biraz aileci gibi oldu
Sana bağlı mı ilgili mi
Ne yapabilirim ki.. her bayram babamlara gitmemiz lazım diyecek. Yolu uzak demeyecek ilk gün gitcez mecbur diyecek. Hadi şu an nişanlıyız ama yakında evleniyoruz. O zaman ne olacak. Baba eşim gelmiyor mu diyecek.. zor aileyle uğraşılmaz.
Uğraşılır ama en azından sözünden çıkmamalı
Ailesini uyarsın bu şekilde yalnız bırakılma
Mangal olmasın
İstediğin zaman kalksın
Benim kaynanada böyleydi hiç gel kızım şunu yap bunu yap demezdi bende pek sallamiyodum açıkçası 😏🙂
İyi de insan böyle yerlerde sap gibi kalıyor. Eltimle normalde aram iyi ama bugün onunla bile çok konuşamadım sanki.
Bilmiyorum niye öyle oldu. Kız kardeşleri de sohbet eden tipler değil.
Kaynanam ilk gelinine yine daha bağlı.. tamam ona da çok sevgi göstermiyor 10 yıldır içlerinde olmasına rağmen ama en azından seda şunu ver seda bunu yap seda babana şişleri ver telleri al gibi şeyleri söylüyordu. Kayınpederim de öyle seda aşağı seda yukarı.. bende eltime sordum abla dedim yapılcak iş varsa yapayım diye.. o da yok canım dedi. Ee öyle diyince de ne yapayım zaten bir düzenleri falan yoktu biraz dağınıklardı.
Et dışında da hazırlancak bir şeyleri yoktu. Ya ne olursa olsun insan sohbet etmek ister. Nişanlım da dibimde durmadı sürekli. Bir baktım arabada işi var bir baktım kola almaya gitmiş.. o gidince zaten daha da yalnız hissettim. O ortamı yaşamanız lazımdı iğrenc bir histi. İnsanın boğazı düğüm düğüm oluyor. Herkes ayrı telden çalıyor kimse gelip sohbet etmiyor. Boş boş oturuyorsun. Ya misal etler pişti yiyoruz. Kaynanam bir kere demedi ki kızım daha ister misin diye.. öyle boş bir kadın. İlk tanıştığımda da böyleydi zaten. O zaman anlamalıydım.
Bir de bizim tartışmalarımız da oldu.
Bu böyle gider sen onları boş ver nişanlına bak onun sana nasıl davrandığı önemli olan gerisi hikâye
Nişanlımla aram normalde gayet iyi ama ailesi söz konusu olunca tartışıyoruz. O ailem nasıl laf edeyim diyor ben ise mecbur muyum onların bu hallerini çekmeye diyorum.
Misal bugün bayramın ilk günü benim ailem evimin dibinde oturuyor. Şimdi ilk onlara gitmeden kaynanamlara gidemezdim. Dedim ki emre biz ailene 2. günü gitsek olmaz mı bak bizim çıkmamız etmemiz geç olur o da dedi ki yok işte gitmemiz lazım iyi dedim tamam.
Neyse sabah saat 11 hadi diyor çıkalım ablanlara bayramlaşmaya gidelim , gidelim ki bir an önce babamlara gidelim.
Neyse ablamı aradım ablam dedi ki 1 saat daha işim var giyinmedik bile daha..
annem deseniz o da bulaşık yıkıyordu giyinmemişti.
Millet sabah şak diye hazırlanmıyor ki..
neyse bu konudan baştan anlaşamadık.
Sonra sabah öğreniyorum ki mangal yapcaklarmış. Dedim emre biz bayramlaşmaya gidelim mangala kalmayalım bak ben daha geri döncem oradan geç olur.
14.00 de gittik 21.00 da eve geldim.
Reva mıydı bu bana yani. Güzelce giyinip hazırlanmıştım üstüm leş gibi et koka koka geri geldim.
Bugün bir de trafik vardı gıdım gıdım gittik yol mahvetti beni üstüne hiç soluklanmadan hadi kalkın mangala diyerek kaldırdılar tekrar yola çıktık orası da 30-40 dk sürdü. Belki de daha fazla..
neyse ee bir de zaten kötü geçince yine aramızda problem çıktı.
Yürüyüşe çıkınca başladım saymaya.. o da bana saydı.
Erkeklerde ailelerini kabul etmeme gibi bir durum var.
Evet annem böyle yapısı bu diyor ama genel olarak ailesnin soğuk olduğunu ruhsuz olduğunu kabul etmiyor.
Öyleler yani.
Kendi ailemi de biliyorum sonuçta benimkiler niye o zaman böyle değil diye sorarım yani.
Göz var izan var.. ailesiyle ilgili her konuda tartışıyoruz ama onun dışında mükemmel iyi anlaşıyoruz. Keşke daha da uzağa taşınsalar yeminle kına yakarım elime.