Bir boşanma davasının belgeleri ne zaman zaman aşımına uğrar ve davayı açan kişi buna ulaşamaz? Şöyle sorayım ya da Erkek arkadaşımdan boşanma süreci ile ilgili belgeleri bana getirmesini istediğimi söyledim. Aylardır oyalıyor. Zamanaşımına uğramış, dilekçe vermek lazımmış falan filan diyor. Max 3 sene olmuştur boşanma kesinleşeli. Belge onun ulaşımına kapanmış mıdır? Bir de bana getireceği belgelerde şahitlerin ve tarafların ifadeleri de yer alabilir mi? Beni bir daha kandırsın istemiyorum.
Sadece "hukukçular" yazabilir mi lütfen, puan için yazılanlar şikayet edilecektir?
E-Vatandas denilen hizmet var. E devlet sifren ile girebilir oradan dava sorgulama yapabilir, dava ile ilgili tüm yazılı beyanlar savumalar, kararlari gorebilirsin
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben de bunu söyledim, çıkmıyor zamanaşımına uğramış dilekçe vermem lazım ama avukata gitmeye vaktim yok dedi 1 senedir beni oyalıyor. tak etti gerçekten. Geçen bi belge istedim e devletten, bana bilgi çıkmadı dedi. Babamın e devletinden 5 farklı belge oluşturdum hepsinde istediğim bilgi vardı. Kendimi ciddi bi yalanın içinde hissediyorum. İç sesim gerçekten çok basıyo damarıma 🤦♀️
Sana örnekle attım resmi. E- vatandaşlık yaz Google'ye.
E devlet şifresiyle giriş yap
Sağ üst köşede 3 cizgi üzerine tıkla orada Dava sorgulama seçeneği var
Çıkan sonuçlardan sağ tarafta davanın açık veya kapı olduğunu yazar "görüntüle" kısmına tıkla
Önüne çıkan sayfada en üste "Evrak" kısmına tiklarsan o davanın tüm savunmaları, kararları, posta giderleri, cevapları tebliğ tarihlerini herseyini görebilirsin. Geçmiş olsun
🤣🤣🤣 seni kekliyor. E-Devlet diye bişey var , uyap vatandaş portalında o kişinin taraf olduğu tüm davalar en ince ayrıntisina kadar var, oradan asla silinmez.