Gizli Üye(30-35)+1 yılGayet normal bakıyorum.. Oruç tutan herkes açların halinden anlayarak mı tuttu, hayır. Oruç tutanlar da genelde aç kaldı sadece. Orucun maneviyatına kaçımız erişti.. Bu ramazan, regl olup, mecburi tutamadığım günler dışında 1 gün bile orucumu aksatmamış biri olarak şunu söylemek istiyorum ki; insanlık olmadıktan sonra ibadet olsa ne olur? Elbette Allah'ın emri ve olması gereken ama kalp kırmamak da dinimizin emri, ama kırıyorlar.. Yalan söylememek de dinimizin emri ama söylüyorlar. Açları doyurmak da dinimizin emri ama doyurmuyorlar. Merhamet edin denilen hayvanlara merhamet etmiyor, zorda kalana yardım etmeyi emreden dine mensup olup zorda kalana yardım etmiyorlar... Müslümanı, hem de telefon zil sesi müziğime kadar ilahi koyan dinine aşık bir müslüman ama ibadetlerini tam yapan insanların bazılarının konu insanlığa gelince şeytana dönüşmesi celişkidir kardeşim.. Ne güzel açıklamış Ömer Hayyam; için temiz olmadıktan sonra, hacı hoca olmuşsun kaç para... Hırka, tesbih, seccade güzeldir amma, MEVLAM KANAR MI BUNLARA?
115 Yorumla- +1 yıl
Reis ağzına sağlık
Cevap sahibi+1 yıl@kafamdadönüsümler teşekkürler 🥰
- +1 yıl
Güzel olmuş 🙏🌸
Cevap sahibi+1 yıl@Şişkolettaa ❤
En İyi Cevaplar
İlk 15 gün tuttum diğer 15 gün pes ettim.. Milletin bayramını kutlasam ne olacak yarı 15 günlük kısmını mı kabul edecekler yani.. Bu sitedeki üyelerin yarısı oruçlu ama üç büyük günahtan birini işlemedikleri ne malum? Allah ile kul arasına kimse giremez deyip noktayı koyuyorum..
03 Yorumla- +1 yıl
Tutup tutmadıklarıyla ilgilenmiyorum.. Bana garip geliyor sadece tutmayıp bayram kutlamaları..
- +1 yıl
Derine inersek çok şey çıkar diyip noktayı koyuyorum.. :/
Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı. Bakmıyorum. İlgilenmiyorum. Oruç tutmama, tuttuğum dönemlerde saygı gösteriliyor mu? Buna bakıyorum. Gerisi önemli depil. Yargılamak, çetelesini tutmak bana düşmez. Zaten bir şekilde kaydediliyor hepsi, hesap soracak vakti gelince yapacak bunu zaten☺️
00 Yorumla
+1 yılNe alakası var. Çok saçma bir soru 🤮
Benden sana tavsiye bu tarz çok düşünce içerisine girme zira yaradan karşısında böyle Düşünceler sakıncalı.- Tüm Müslüman âlemine gelmiştir gelmiş,
- Yaradan oruç tutanların bayramıdır tutmayanların değildir diye bir ayrım yapmamıştır
Ayrıca sen burada oruç tutmayanlara hesap sorar gibi bir tutum da sergiliyorsun yarın sana sormaz mı Benim soracağım sorguları sen nasıl sorarsın diye.
Yani olacağı şu bu biraz şirke kaçar.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence kendi kararları yani tutmak zorunda değil kimse.. belki hasatlığı vardır ya da dayanamıyordur.. veya tutmak istememiştir isteyen istediği gibi kutlar hatta onu geçtim inançlı olmayan bir kişi bile kutlayabilir bende mesela bazen noeli kutlardım ya da cadılar bayramını.. illa kalpten gelmesi geremiyor katılmak da yeter
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKutlayabilirler elbette, bir insanın oruç tutmaması Müslüman olmadığı anlamını taşımaz ki, tamam belki £şekliğinden tutmuyor, keyfiyeten tutmuyor lakin iman ediyor değil mi, en mühimi inanıyor olması ve hatasını da kabul ediyor olması, şirk koşmaması. Ramazan Bayramı tüm Müslümanların bayramıdır, oruç tutsun, tutmasın, hatta bence Müslüman olmayıp İslamiyete saygısı olmayanlar da Ramazan bayramını kutlayabilir, nitekim Mevlana dememiş mi "ne olursan ol yine gel"diye
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHastalık vs vs sebepler dolayısıyla tutmamış olana tabiki lafım yok. Ama sağlığı, yaşı falan normal olup, müslüman olan, kendine Müslümanım deyip tutmayanlar var ya... Çok komik değil mi? Ne alaka mesela bayram sana bayram değil yani 🤦🏻♀️ Şeker yemeler, el öpmeler, heyecan, sevinç falan bilmem ne Allaaaaahhh... Bunu çoğunlukla bi kesim var o yapıyor, zaten kendi dinlerini uydurmuşlar orası ayrı konu.
06 Yorumla- +1 yıl
İnanmıyorum tutmuyorum 2019’a kadar 11 sene tuttum hep 30/30
Cevap sahibi+1 yıl@Mert1718917 Knk Allah seni yaratırken sana AKIL VE İRADE verdi. Yani sen eğer başkasının baskılarıyla, cahilliğiyle bu yola girdiysen Allah sana yardım etsin, hidayet versin bir an önce. O zaman senin aklın yok, duygularını kontrol de edemiyorsun demekki ben seni dünyanın düz olduğuna da baskıyla falan inandırabilirim ya da ters psikolojiyle. BAŞKASININ İSLAM'I NASIL YAŞADIĞI, NE YANLIŞLAR YAPTIĞIYLA İSLAM'I KARALAYAMAZSIN. İnanmıyorum dediğin halde adam sana tut tut diyorsa İslam demiyor ki bunu adam diyor, adam cahil, yanlış olan adam. Çünkü hiç mantıklı değil bu. Çünkü insanda NEFİS diye bir şey var insanoğlu hata yapar. Ayrıca ben müslümansa diye belirttim sen niye üstüne alındın?
- +1 yıl
@Mert1718917 cevabını yaz geç.. Polemik yaratma sorumda.. Yoksa sileceğim yorumlarını.. İyi geceler..
- +1 yıl
Çevre koşullarından beyni sulanmış cahil insanlara boş ver bir şey anlatma. Çünkü Haş'a Allahı görseler yine inanmazlar.
Cevap sahibi+1 yıl@NazeninKadın Aynen öyle gözlerine perde iniyor galiba bunların, Allah hidayet versin diyecek başka bir şeyim yok.
- +1 yıl
Yorumu silmeye çalışıyorum silemiyorum bence uzatmanın manası yok
Gizli Üye(25-29)+1 yılOruç tutanların çok çok büyük bir kısmı İslama uygun oruç tutmuyor ki. Oruçta mühim olan "yokluk"ile nefisi terbiye etmek olmalı ama oruç tutanlara bakıyorum sahurda çeşit çeşit yiyecekleri tıka basa doldurup mideye yatıyorlar sonra kalkıp iftara kadar tekrar yatıyorlar sonra iftarda da sıcak sıcak pideler, türlü yemekler oh böyle oruç olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılRamazan'da müslüman olduğunu hatırlayıp imana gelenlerin oruç tutmayanları kınamasına gibi. Umarım oruçtan bahsettikleri sadece aç kalmak değildir, çoğu açlığı oruç sanıp kendini melek ilan ediyor. Ve bence bayram sadece çocuklara bayram büyükler için pek bi anlamı kalmadı.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. İsteyen oruç tutar veya tutmaz. Garip gelmesi bağnazlık olurdu. İslam dininin yaklaşımında böyle bir durum yok. Garip gelen kendisini sorgulamalı. Herkesin bayram kutlama hakkı var.
19 Yorumla- +1 yıl
Bence bayramı kimler neden kutluyor bilin önce..
- +1 yıl
Bayramın neden kutlandığını daha iyi biliyorum. Şimdi inanan birisi olarak bayramda herkesin kucaklaşmasını, kutlamasını, bir şeyler paylaşmasını emreden din var.
İkinci olarak orucu nefsi eğitmek, günahlardan uzak durmak, insanın eksik olanı tamamlama, yanlışı düzeltme olarak tutuyoruz.
Şimdi genele baktığımızda sen ayrım yapıp en çok ben oruç tuttum ben coşkuyla kutlayacağım diyorsan yap ama önümüzdeki Ramazan orucun mantığını daha iyi kavra.
Kötü eleştiri yaptım diye alınmanı istemem, sitede sevdiğim bir üyesin. Fikirlerimiz bazen yanlış olabiliyor sadece farklı açıdan bakarak düzeltebiliyoruz. - +1 yıl
Dediklerine katılıyorum tabii ki.. Hani rahatsızlığı olan olabilir, inanmayan olabilir.. Eleştirdiğim bunlar değil.. Adam inanıyor, sağlıklı da ama keyfi tutmuyor.. Bayram böylesinin neyine? Zaten 12 ay aynısın, neyin bayramı bu.. Demek istediğim bu..
- +1 yıl
Bence Cumhuriyet'i istemeyen, 19 Mayıs'ın anlamını bilmeyen biri o gün sevinmesin de ya..
- +1 yıl
Benim içime sinmez işte bu durum.. Seninle aynı olmaları sana da garip gelmez mi..
- +1 yıl
Peki kardeşim..
+1 yılNormal bakıyorum bazı şeyler dinden öte gelenek ve alışkanlık haline geliyor uzun bir zaman sonra. Ben müslüman olan arkadaşlarımın ve ailemin bayramını kutladım, akrabalarımı da ziyaret ettim bunda tuhaf bir şey yok
00 Yorumla
+1 yılİsteyen oruç tutar isteyen tutmaz Senden gelip izin alalım kutlayalım mi kutlamayalim mi diye güzel saçmalamışsin
12 Yorumla- +1 yıl
Tutup tutmamalarından bana ne.. Bayram neden ve kimler için var, okuyun önce bilmeden konuşacağına..
- +1 yıl
Bayram sen ve senin gibi insanlar için var tamamdır bayram senin 🤚
Diyecek pek bişey bulamıyorum. Allah ile onlarin arasında. Lakin bayram tutmayanlar için şeker bayramı, tutanlar için ramazan bayramıdır ecri de ona göre
00 Yorumla
+1 yılSaygı duyuyorum oruc ibadeti Allah ile kul arasında kişi demedikçe kimse onun oruçlu olduğunu dahi bilmez önce dilimizi kalbimizi temiz iyi tutmamız gerekiyor kalp kırmak daha büyük günah
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 539 cevap paylaştı. Atatürk'ü sevmeyip ama onun sayesinde resmi tatilleri sevdiğini söyleyen arkadaş aklıma geldi. Bende o konuda muzdaribim çünkü Ramazan Bayramı oruç tutana Allah tarafından ödül
00 Yorumla
+1 yılSonraki ramazana oruç onlara da nasip olur inşallah. Kutlayabilirler elbette hak etmiyorsunuz denmez de oruç tutan kişinin sevinci gibi olmaz tabii ki.
00 Yorumla
+1 yılDini bi merakim yok ve Bayram kutlamiyorum ama cocuklara harclik veriyorm ona bakilirsa bunu da yapmamam lazim :d
11 Yorumla- +1 yıl
Fotoda bebek sigara icen yasli adamin elini opuyo yani opturuluyo diyim. Bence korkunc. Iyk..
+1 yılKurban kesmeyenlerde kurban bayramını kutlamasın hjk
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bayram müslümanların bayramı değil mi oruç tutmayan herkes gayrimüslim olmadığına göre evet kutlayabilir
00 Yorumla
+1 yılTuhaf geliyo. Ben de deistim. Ramazanla alakam yok normalde ama Şu an misafirler icin börek yapıyorum😂
04 Yorumla- +1 yıl
Türkiye’de bu sadece inançla alakalı bir durum değil artık gelenek görenek olmuş bir bakıma o yüzden pek yapacak bir şey yok ben deistim ben inanmıyorum diyip çıkamıyorsunuz işin içinden
- +1 yıl
@Çağhan2734 türkiyede yaşamıyorum burada sadece ramazan bayram gibi kutlanıyor akraba ziyaretleri sizdeki gibi çok ve geleneksel değil. Herkes kendi evinde kutlar veya tatil icin bir yerlere gider. O yüzden inancı olmayanların kutlaması bana saçma geliyo kim oruç tutuyor ve inanıyorsa onlar kutlasın hakkını vererek.
- +1 yıl
Size katılıyorum ama hakkını verme konusuna gelince inananların kaçta kaçı bilerek inanıyor ki sadece ailelerinden ve çevrelerinden gördükleri için öyleler istisnalar vardır ama çoğunluğu benim gördüğüm öyle
- +1 yıl
@Çağhan2734 aynen oruc tutanların cogu da zayiflamak için veya kendi sagligi icin falan tutuyo benim gordugum hdbdbd te allam yaleppim
ramazan ve kurban bayramı dini bayramdır İslam mensubu olmayan biri kutluyorsa sadece kendini düşünerektir..
00 YorumlaBayram tatilinin herkese yaradığını düşünüyor bazı insanlar... Saatlik ücret alıyorum ve dokuz günüm maaştan kesilicek bu tatil sonucunda :d oley
00 Yorumla
+1 yılKutlasınlar elbette.. Yaradan şefkati gereği hepimize hayat verirken bu ne ki? Herkesin oruçla mevzusu Allah ile kendisini ilgilendirir sadece 💛
00 Yorumla
+1 yılBen sadece kendi kardeşime kızıyorum O da ablayım diye ablayım ben 😂 başkaları beni enterese etmiyor
00 Yorumla
+1 yılGüzel bakıyorum inanan inanmayan herkes kutlayabilir değil oruç tutan ayrışma başlatmaya gerek görmüyorum
00 YorumlaSevincimize ortak olmaları sinirime dokunuyor.
Mesela önlerinden baklava dolu tabakları alıyorum sbsbs00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılO yüzden ramazan bayramı değil şeker bayramı diyorum.
Bayramlaşmam zaten ben 9 gün tatilime bakarım.00 Yorumla Niye bayram sadece oruç tutanlara mı var
Etkileşim alacaksınız diye boktan sorular sormasanız mı02 Yorumla- +1 yıl
Kimlere ve neden bayram olduğunu oku önce cahil cahil konuşacağına..
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin inancı kendine, bayramı da bayram olduğu için değil tatili değerlendirmek için fırsat haline getirirler
00 Yorumla
+1 yılBence ramazan bayramı yapmamalı bu kesim adam ramazana karşı oruca karşı ama resmi izin olunca ses yok
00 YorumlaNoel kutlamayip noel parasini alan müslümanlar gibi
10 Yorumla
+1 yılBayram oruç tutanlar için var. Tutmayanlar bayram kutlamasın
00 YorumlaBaşka dinlerde de olduğu gibi,
bayram müslümanların, islam aleminin bayramı.00 YorumlaOlumlu, sebebini bilemiyoruz hesabını soracak da biz değiliz
00 Yorumlakutlayabililer bayrami.. orucu tutsun tutmasin herkesin gunahi kendine
00 Yorumla
+1 yılOruç tutmamış biri olarak benim için farketmiyor isteyen istediğini kutlar veya kutlamaz
01 Yorumla- +1 yıl
Herkes tatile gidiyor bayram kutlayan da yok zaten
Güzel bakıyorum tutan tutmayan herkesin bayramı mübarek olsun
00 Yorumla
+1 yılOruç tutsalardı güzel olurdu bayramı kutlamaları da güzel bişey. En azından saygısı var.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı. oruc tutmayan niye bayram kutlasin. tatilini yapar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kimsenin hayatına kimse müdahale edemez yorum da yapması doğru olmaz
00 YorumlaOruç tutmuyorum
Bayram Kutlamıyorum
Başka sorusu olan?00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u +1 yılHem ramazan ayını sevmezler, hemde 9 günlük tatilden yararlanirlar
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Hiç bakmıyorum çünkü hasta olabilirler babam şeker hatası ve tutamıyor
00 YorumlaKime ne? Bu nasıl barbar yobaz bı düşünce sen kulsun hesap soramazssın kimse soramaz
00 YorumlaKafasına göre takılabilir
Oruç tutanın da tutmayana karışması, en az bu kadar anormal ☺️00 YorumlaBeni alakadar etmez Allah'la kendi arasında oruçta bayramda
01 Yorumla- +1 yıl
arkadaş bu yönden şirke doğru koşuyor.
Herkesin kendi tercihi beni alakadar etmiyor.
00 YorumlaRahatsızlık dışında keyfiye tutmuyorsa acayip sinir oluyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Allah in öyle bir hükmü mü var 🙄🙄
Tutmadim , kutluyorum..00 YorumlaOruç tutmayanlar zaten ramazan değil şeker bayramını kutluyor
00 YorumlaRamazan bayramını dini bayram olarak görmediklerini düşünüyorum 😃 laf olsun diye kutluyorlardır
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı. Beleşci lik yapıyolar 😁 beleşten 9 günlük tatilde kaptılar oh miss
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılen çok oruç tutmayanlar hak ediyor bayramı
bir ayın sonunda oruç tutanların tiribinden kurtulmak harika bişey00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılister oruç tutar isterse de tutmaz kimseyi de ilgilendirmez bu şu bagnaz düsüncelerden kurtulun artık
02 Yorumla- +1 yıl
Öyle insanlar bayramı da yaşamasın o zaman 😏
Cevap sahibi+1 yıl@sozsuZzaman sanane bundan ! sen kımsın de buna karar vereliyosun? ne hakla kaybol görüşümden derhal !
Gizli Üye(36-45)+1 yılOruç tutmayanlar niye bayramı kutluyo harbiden?
Oruç tutmayanlar niye ramazan pidesi alıyo?
Almasinlar kardeşim06 Yorumla- +1 yıl
Oruç tutanlar yüzünden ekmek dahil tüm herşeyi zamlı yiyoruz
Cevap sahibi+1 yıl@malimüşavir35 niye la? Ne alaka?
- +1 yıl
Ne alaka olduğunu anlamayacak kadar vitaminsiz kalmışsın oruç tutma
Cevap sahibi+1 yıl@malimüşavir35 sen kaybol, bak şurdan * gidebilirsin 😂
Cevap sahibi+1 yıl@malimüşavir35 Lan bizim ülkemizde bizi beğenmiyo değişik!
Cevap sahibi+1 yıl@malimüşavir35 Yavrucum biraz tarih oku, çanakkale savaşında başta hangi komutanlar vardı? Atatürk o sırada rütbe olarak çok çok aşağidaydı. Bi araştir 😂
Sonra kurtuluş savaşinda kim komutandı? Mareşal Fevzi CAKMAK. Atatürk Ankara'da haber bekliyordu. Gelince Fevzi paşanın alnindan öptü.
Doğuda Ermenilerle kim savaştı? Kazım Karabekir.
Bak canım reklamlara değil tarihi kayıtlara bakacaksin. Birine hayranlık duyabilirsin ama Esas kahramanları harcamayacaksın
Gizli Üye(30-35)+1 yılİsteyen istediğini yapsın herkes özgür. İnsanlıkta neler neler oluyor tek kural dışı bu mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen de onu düşünüyorum bayramın anlamını anlamıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUlkede muslumanlik mi kaldı ki, oruca gelene kadar bin tane sıkıntı var
01 Yorumla- +1 yıl
Arkadaş adım adım şirke koşuyor farkında değil
Gizli Üye(25-29)+1 yılFormaliteden kutluyorlar işte napsınlar, kutlamamalılar mı yani sence yasak mı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Oruç tutan bayram yapar diye bir kural mı var?😄
Kutlayabilir isteyen.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 21,9b cevap paylaştı. Ramazan Bayramı oruçlular için ikram edilmiştir. Kutlayana da bisey diyemeyiz
00 Yorumlasana soracaktık değil mi, insanların hayatlarına değil de kendi rezil hayatlarınıza odaklanın azıcık? ne dersin
00 Yorumla
+1 yılOruç tutanlar bayramı değil...
Ramazan Bayramı 💀00 YorumlaAile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı. Kusura bakma ama çok saçma bi soru
00 Yorumla- Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat