Bazen ailemizin tümü veya bir kaç üyesinde "Arkadaşını gözüm tutmadı." "Arkadaşlık etmeni istemiyorum" gibi söylemler duyarsınız. Bu durumlarda ailenize tepkiniz ne oluyor?

Bazen ailemizin tümü veya bir kaç üyesinde "Arkadaşını gözüm tutmadı." "Arkadaşlık etmeni istemiyorum" gibi söylemler duyarsınız. Bu durumlarda ailenize tepkiniz ne oluyor?

Ailem neden bu kadar ısrar ediyor diye elbette düşünürüm ki muhakkak aile bu kadar çok dile getiriyor ise ona göre adım atarım bazen benim hissetmedigimi anlamadığımi ailem hissedebilir görmüş geçirmiş demek budur
Ben kendim için doğru veya yanlış olanı her zmn net gören biri olduğumu düşünüyorum.. o yüzden niye böyle bir sonuca vardıklarını sorarım dinlerim, ama son karar yine bana ait olur
Oturup bir sorgularım çünkü olayların içinde olunca insan anlayamıyor bu yüzden dışardan göz önemlidir
Yani tabi ki büyüklerin tecrübesi bizden fazla olduğu için dikkat edilmesi gerekli bir konu fakat benim için geçerli değil bundan 5-10 sene önceydi ve o zamanlar tabi ki dikkat ederdim. 😇
Rica ederimm🍀
Cevap
25Cevap
Evet olurum.. bana kimse karışamaz.. zaten önemli olan benim bir insanla ne kadar iyi anlaştığımdır.. aile ise hiç karışamaz..
Babam sürekli o kişi ile arkadaşlık yapma sana zarar getirir diyordu ve dinlemiyordum. Genel olarak iyi biriydi ancak bana fayda sağlayacak bir durumu da olmamıştı. Ondan çok bir şey beklemedim aslında ama beni savunması gereken en önemli yerde savunmadı ve saçma sapan konuştu arkadaşlığımı bitirdim. Babam haklıymış
Eskiden böyle bir durum yaşamıştım. Ailemiz bizim için genellikle hep en iyisini isterler. Bu yüzden onları dinleyerek ve memnun olmadıkları arkadaşımızdan uzaklaşarak daha az uzuleceginize eminim.
Oyle bir sey yasamadim ama ailemin gozu tutmazsa kesin bi b. kluk vardir derim dikkatli olurum. Ailem de zaten gorusmeni istemiyorum demez muhtemelen dikkatli olmami isterler
Erkek çocuklarında bu durum pek dile getirilmez. Bu daha çok kız çocukların korunmasına yöneliktir. Ben ailemden öyle bu manada çok fazla tepki almadım.
Önce dinlerim ailem ne diyor diye. Neden beğenmediğini detaylı sorarım. Sonra kendi bildiğimi yaparım. Sanki ailemin kendi arkadaşları çok mu düzgün?
Annem tüm arkadaşlarımı tanır. Onun istemeyeceği tarzda birisi ile çok samimi olmam zaten. Sorun yaşamıyourz bu konuda.
Ailemin desteklemediği insanlar, benim de sevmediğim insanlar oluyor hep. O konuda ayrışmıyoruz yani.
Yıllarca her şey yasaktı takı evlenene kadar ama çocukluğum gitti yalnis kişiyle evlendim hayatım mahfoldu
Küçük çocuk değilim artık. Karşımdaki insanı tartıp biçmeden hayatıma almıyorum. Hayatıma aldığım gibi çıkarmasını da bilirim.
Ben bana zararı olabilecek kimse ile iletişim kuramam
Hayır ailem bir şey dediyse bildiği vardır ve doğru çıkar hep.
Olmuştum ve dediği gibi iyi biri çıkmadı yolları ayırdım djdjd
Ailem çevreme pek karışmaz. Kiminle arkadaşlık kuracağımı ailem tahmin edebiliyor.
Ailem diyorsa %90 doğrudur 😅 ama yinede bakarım değerlendiririm
Mantık çerçevesinde bulundukları ikazları elbet ciddiye alırım.
Olmam tabikii ama ailem arkadaşımı çok sever @helene1
Sapla samanı iyi ayırmalı ailenin dedikleri dikkate alınmalı
Olurum. Çünkü ailemi dinlediğimde pişman oluyorum.
maalesef oldum ve keşke ailemi dinleseydim aileler bilir
Neyseki kızla arkadaşlığım bitti
Genelde ben kendim direkt eliyorum o kişileri. aileme gerek kalmıyordu.
Hayır. Yaşımın bunu algılayabilecek yaşta olduğunu biliyorum. Kimseyi ilgilendirmez.
Ben bir arkadaşımla yakın olmadan önce anneme süzdürüyorum öyle söylerse idam bile ederim NDMWWÖWÖ
Hayır olmam çünkü anne baba ne zaman kötü dediyse doğru çıktı
Ben olurum ama normal arkadaş olurum, hemen her seyimi anlatamam. Ailem öyle istiyor diye değil, ben öyle istiyorum diye.
ailem çevreme karismiyo ama onların içine sinmeyen insanların bı sure sonra gerçekten onların dediği gıbı biri olduğunun farkına varıyorum hissediyolar demekkı
Kendi onaylamadığım birini ailem tanımaz. Genelde hissedersin negatiflik, kulak vermek lazım
Kimseye bir şey danışacak yaşta değilim artık
Kendi kararlarımı verebilecek durumdayım. Ailemin ne düşündüğüyle pek ilgilenmiyorum.
Ailemin neden desteklemediği burada önemli bir faktör.
Eğer Ailem tanıyorsa dolaylı yoldan onların sözlerini dikkate alırım.
Bunu yaptım ve sonrasında annemin ne kadar haklı olduğunu gördüm. Aileler anlar arkadaşlar yaşadıklarımdan sonra ailemin yorumlarına ayrı özen gösteriyorum.
Oldum halen daha arkadaşız
Arkadaşım olmadığı için hiç yaşamadım.
Ailemin değil benim ne düşündüğüm önemli
Ailem neden sevmiyor istemiyor bakarım nedenine
Annem ne diyorsa doğrudur
Olurum, bu benim kararım.
Ailemin sebepleri mantıklıysa, iletişimi koparırım
Arkadaşım yok zaten
Ederim ama çok yakın olmam
Annem dediyse bir şey vardır o işte olmam
ailemin yanildigini gormedim malsf olmam ya
Onlar diyor sa vardır bir bildiği
Olamam
Olmam
Ailem arkadaşlarımı tanimiyor zaten karışmazlarda
evet.
Olmam
Tabikide ben anlaşıyorsam sorun yok
Annemin sezgilerine çok inanırım o yüzden olmam.
Olmam
Evet
Hayır
Kim olduğuna bağlı
Ollunur Eğer istenirse
Duruma göre değişir yaa
Duruma göre değişir
Hayır
Olurum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?