+1 yılÇünkü insan görünümlü varlıklar seninle ilgili kafalarında bir profil yaratıyorlar ve bu profile göre seninle iletişime geçerler sen ne yaparsan yap onlar değişmezler ama sende değişme boş ver ne düşündüklerini
04 Yorumla
Soran+1 yılHah saolasinn bazen bazi inananların dediği sözleri çözmeye çalışırken iqum yetmiyor bazen haklı olsam da yanlış dediğini bilsem de takıntılı zihnim inanamıyor bı turlu bana vesvese yapıyorum ve sanki tek haklı bana laf atanmış gibi saçma fikirlerrrr öyle. olmadifini kanıtlasam bile ikna olamıyorummmmm çünkü benim. neyime o lafı dedi bilmediğim sürece kendi kendime 1 milyon konuda onun haksız olduğunu kanıtlarim ama. gidip. o kişiye de soramam neye dedin diye ( çünkü insanlar anlamadan ortaya atıyor çoğu zaman ) ben de düşüncelerde onun demesinden bile daha çok düşünüyorm boğuluyorum. sonra acaba belli bir konu düşünerek mı söyledi diye düşünüyorum. belli bir konu ise çünkü haklı olma olasılgu var bana laf atanın. ama. hakliysa ne fark eder ki offf kafam çok karışık. belki de ortaya atmadı lafı bilinçli söyledi. ben kendimi kusursuz anlatınca kusursuz anlıyorlar beni sanıyorum bu yüzden benle. ilgili tespit yapacaklarında inanma olasiligm artıyor bu canım mı bilmiyorum ama offf belki de bu yüzden onların lafini taktım belki de beni anlamadıkları için zihnim takıldı bu olaya of ya. biri bisi diyince neye dese onu bilip kanıtlasam neyse konu kapanır ama havada kalıyor benim zihnimde konuşana hava hosss. benim her şeyi çözümlemem lazımdı hakliydiysa. da yapacak bisi yok dimi 1milyon tane savunma bulmuş takıntılı bir zihnim ben ama. ikna olamıyorum... bu sebeplerddn anladın değil. mi? Paranoya da var takıntı kuruntu her şey var iq da yetmiyor bazen
Soran+1 yılEvettt tam olarak dediğin gibi aynısı fikirlerimin. of çok zor gerçekten inatla kafasında profil oluşmuş kişilerle iletişime geçmeye çalışmak çok ezik onlar artık farkındayım. ama. zarar verdi bu bana biraz önceden vermezdi okadar sadece benle. ilgili şunu bunu yap tavsiyeleri ya da benzeri şeyleri, eylemlerimi etkiledi ever kötü şeyler yaptırıyor insanlarin sana bakış açıları. ben bunda korkuyorum örneğin akıllı birine sürekli aptl. derssn ne olur? Bu psikolojik bir gerçek. ben de beni. boyle. degistirmelerinden korkuyordum mı korktuğum başıma geldi. once bedenimi hastalıklar falan olsun kaybedip sonra ruhuna girdiler. cunku artık bana dedikleri şeyleri savunamiyorm. benim fikrim. mi. onlaein fikri. mi ayırt edemiyorum çok korkuyorum ya. insnalarin fikrini almak. icin yıllarca kendimi yattigim yerin desenine kadar anlattım. cok anlattım çok tanıdılar cok sevdiler sandim. herkes kendi kafasını yaşıyor vallahi billahi ya. benm eylemlerime artık etki. edemezler. ama fikirlerime edebilirler bundan korkuyorum çünkü ben masumca birileriyle tanışıp fikirlerine hak veren biriyim özellik tanıştığım erkeklerin karakterini almak isteyen sevgi pitircigi biriyim. ama. resmen anlaşılma umudum onlar anlamadikca kine dönüşüyor sonra kendimi aşırı şeyler istiyor sanıyorum. ben sadece ben öyle. isem başkası da olabilir sandım
Sonra beni paranoyak ettiler
Soran+1 yılKendimden ilk defa emin olup hayatımı anlatmamaya baslamistim bir çocuk geldi ona anlatayım son kez dedim
Fikirlerimin olusmasinda yardım ediyordu felan. ama neden ya neden anlattım of
Keşke ben de başkası gibi. on yargılı olabilseydim. mesela bu anlamaz ya geç bunu desem ne kadar keyif alırdım. ama. bi umut herkese destan yazıyorum. keske anlatmama kararı alınca sussaydim. son kişi beni paranoyak yaptı. asiri performans bekliyorm belki evet aşırı anlamasını bekliyorm ama. bunu durduk yere beklemiyorm aşırı anlattığım için aşırı anlayış bekliyorum ki bu çok normal. ve sadece okuyup anlyinca anlarsın zor değil ki vallahi zor değl. sonra bends mı sorun diye düşünüyorum ya. benle ilgili yanlış tespitler yaptı buna eminim ben mesela. kendimi. asiri detaya inip ona anlattıkça bana dedi ki savunma mekanizması olan birisin beynime mı. girdin nerden biliyorsun of ya. okadar anlayış bekleyip tespit bekleyip anlattım kişiler olumsuz yorum yapıyor benim takıntılı bir zihnim. vae zaten. okadar emek verip anlattığım şeye gelen cevabın doğruluk payı vardır diye düşünüyorum. mantiken ve öyle. olmasini da istiyorum zaten kimse boş yere yazmak istemez bı sonuç olmalı tesptine sevgiyle kalpten inanmaliym yoksa dinlememin. anlami ne değil. mi? Ben gibi olanlar susuyor işte zorunlu narsist oldum resmen zorunlu ya. ben haklıyım en haklıyım diye gezicem yakinda. kimse detayciligima ne sevgisiyle ne baska bisi karşılık veremiyor. coo mı zor okuduğunu anlamak bir insanı tanımak
- +1 yıl
Sen ince ruhlu bir insansın ve yaptıklarına, anlattıklarına karşılık beklemen en doğal hakkın lakin insanlar artık anlamak için uğraşmıyorlar. Bu onlar için iyi olabilir ama karşısındaki için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Sen doğrundan vazgeçme elbet anlaşılacaksındır o hissiyatı biri ya da birileri verecektir sana
En İyi Cevaplar
+1 yılHayatın nasıl bilmiyorum ama anlatmak ihtiyacı hissettiğimde göre kötü bir hayatın var. Tabiki hakaret kötü muamele bunun açıklaması olamaz ama sen kendi hayatındaki şeyleri anlattıkça karşıdakine de bu kötü şeyler negatif olarak etkileyecek. Bir kaç sene önce olsaydı buraya çok farklı şeyler yazardım ama şu an net şeklide diyebilirim ki, herkesin kendine göre bir derdi bir hayatı var ve en yakının bile olsa senin negatif hayatını dinlemek zorunda değil. Çok anlatmak istiyorsan kâğıda anlat, dağa taşa anlat ama insanlara anlatma. Onlar ne kadarını merak edip soruyorsa sen de o kafasına cevap ver sadece. Fazla şey anlatınca daha iyi anlaşılırım diye bir şey yok. Bende bu yanılgıdaydım ama böyle değil. Kısa ve öz derler ya, kısa konuşamıyorsan sessiz kal daha iyi. Ayrıntılarda boğulma. Kendini açıklamaya çalışma. Dediğin gibi anlamak isteyen istediği gibi anlıyor zaten. Kötü biri kesinlikle ol demiyorum. O küfür edenlerle arkadaş olma.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bende hassas alınganım yalnız değilsin merak etme beni de anlayan yok insanlar işlerine geldiği gibi anlar işlerine geldiği gibi konuşur bunu bilmem ve farkında olman seni daha az kırılgan yapar
140 Yorumla
Soran+1 yılKırılmayi bırak okadar şey anlattıktan sonra yanlış tespit yapıyor sevdiğin ksiler bile. inanmak istiyorsun fikrine ama. yanlisss bir şeylerden yoksun insanların fikrine sevgiyle inanmak istiyorum daha ne yapaym tükendim ya sevgiyle söyleseler bari o zaman beynimi ele geçirdiklerini dusunmezdim. ama. benle. tartisir gibi emin şekilde tespit yapıyorlar. ben ya o dedikleri şeylere inandiysam bilinç altımda? Ne hakları var saatlerce kendini. dokme Cesareti göstermiş birinin aklına kendi fikrini koymaya ya. kriilganligi geçtim artık bana haksızlık gibi geliyor. biktim degistirilmekten.
Soran+1 yılBiraz uzun ama. ben mesela savunma mekanizması olan biriymisim
Şimdi bu lafı 2 kişiden duydum
Aynı şeyi çok fazla. insandan duymak mantıken doğru gibi. hissettiriyor ama. dogru olmadığını biliyorum kendime bunu defalarca kanıtlıyorum. ben hayatı yeni başlamış. biriyim karmaşık. nei varlığız.3 dk dinleyip tespit yapıyorlar bir de bunlardan hayaatim hakkında fikir. beklediigme yanıyorum sevgi dolu şekilde. bekledigime yanıyorum
Artk anladım ama. ne kadar karmaşık olduğmu, bunu anlayınca her bir. fikir. bekleyisim beni çok üzdü bir anda. sonra daha beni tam. dinlemeden hayatını kutsallastiriyorsun dedi. yani bu 2 lafı da iki kişi dedi bana
Aynı kelimeleri kullanmaları tesadüf. mu. bilmiyorum belki aynı ksii? BBen mesela burada ksde sorduğum. bir. konuda bana savunma. mekanizman var , kendini kutsallastiriyorsun diyen birine o konuda kendimi kantlayip o konuyu da unutmuştum. sonra kendimi. anlatmakrsn vazgeçtim
Biri geldi Ksden yıllar onca. tanidgm biri belki de aynı kişi mk, Ksden yaşanmadı mı. bunlar zaten XD. neyse biri kısa süreliydi işte. biri de eskiden Ksden tanıdığım biriydi birden yardım etmeye geldi bana fikirlerin yanlış. diye ( bu bana uzun süredir izliyor vibei verdi)
Soran+1 yılYani neyse işte aynı ksii olabilir korkunç evet. her neyse iki kere ust üste savunma mekanizması olan birisin ve şunları dedi: kendini kutsallastiriyorsun, geçmişin ders alma yonunde doğru şeyleri yaptın ama (ders alma. yonunde!!!), sonra acı varsa sorun vardır falan dedi. nekadar yüzeysel cümleler değil. mi? Okadar. cok ayrıntıya girip bı umut yardım etmeye gelen anlar diye anlattım. kendimi anlatmaktan vazgeçmis akıllı halimle bu kişiyi kabul etmeme çok üzülüyorum. paranoyak oldum çünkü. bu cümleler hep aklımda kaldı. hep süslü boş laflar değil. mi? Bak bunların geçersiz olduğunu ona şöyle dedim; benik. hayatim yeni başladı ve tek amacım üni mezunu olmakti çok acı çekmiş. olabilirm. ama. hedefi olmayan biri için acı. yoktur bence. gelip aklıma böyle felsefik şeyler sokamaz ya. anlatmayi. birakmisken bukadar. cok takacağım bir olay yaşamak. beni hayattan soğuttu ya
Soran+1 yılBen üni mezunu olduysam şu an istediğim yrdeyssm hedefi olmayan yaşamamış biri için ne kadar doğru tespitler yapabilir ki. cok acımasızca ya. ben tanınmak. icin çırpınıp can atıyorum narsist ezik biri ben gibi hoşgörülü. biriyle konusamaz ya. nasil kabul. ettm ya daha fazla ele. gecirilmek. istemiuorum :(
Savunma mekanizman var dediği olay da neye dedi bilmiyorm ben hayatı yaşamamış. biriym. sonrs. brden herkes. kullandi ama. kullanirlarken bile. trk. amacim ufacık da. olsa. yardm edenler sayesinde uniyi geçmekti psikolojik rahatlamami ben hep buldum yani. ama. tek amacım bile uniyi kazanınca. olustu düşünebiliyor musun? Ne diye gelip. gecmismi kurcaladi. ki yardım değil bu ya. önce. takintli biri olduğumu bilmeleri ve düşünmeleri gerek. herseyden önce. ben bunu anladım
Yoksa aklıma. her şeyi. takabilirler. o sözler mesela ne kadar anlatmaya çalışsam da anlamadı. givi hissediyorum engelledim ya. cunku ben şahsen hayatımda kimseye tespit yapmadım vallahi. billahi ufacık etkilerim. diye tespit yapmadım ama insanlarda kaba tespitciler görmek beni deli etti. bu. bile. engellememe yeter ya. ve zamanlamasi igrenc
İlk defa egosunu kazanmış biriyim ben başarıları yüzünden benim. kutsallastirmamin ne zararı olabilir hatta normal. benm. icin vallahi normal. gec yaşamaya başladıgm. icin bırakın kutsallastirayim bazen of ya. birakin ama. neye karşı savunma. mekanizmam olabilir ki sanki inkâr ettiğim. sey var.
Soran+1 yılsavunma. mekanizmasi. olan birisin lafı. bana okadar ağır geldi ki. okadsr şey anlattığım. biri bunu dedi anlam. vremiyorum. kendisi yalan olduğunu mı sanıyor acaba her dediğmin yani kendinden kaynakli.. olarak ben de savunma. mekanixmasi. olan biri olarak. mi. kaliyorum aklında acaba onun?, çok karmaşık ya of. iste. bu sebeplerden ben kendi. istedigi. givi anlıyor diyorum çünkü savunma. mekanizman var niye diyebilir. ki birisi? inanma gücu yoktur. belki çünkü savunma. mekanizmasi olan ksii fikrinin yerine başka. seyler söyleyen saklayan kişi değil mıdir? Ben neyi saklıyorum? Tam. tersine kendimi. onunla. kesfrtmeye çalısmistim... fikirlerini onunla. olusturmaya çalışan kıza bile savunma. mekanizman var diyorlar varsa söyle çözelim. saka mı bu ya. ben vallahi acizlikle. yorum. beklediklerimden daha akilliymisim. bu da sonradan fark ettiğim. seylerden biri oldu. bu narsist biri bu arada. kendisi narsist ya aşina olduğu konuları konuşuyor ben dhaa ayrıntıli. karmqsik biriyim. banane ben narsist. miyim. yoksa aşağılık. kompleksli miyim. gelip saçma sapan tespitler yaptı gitti ya.
Soran+1 yılBen de ağzım açık tspit beklediğim. icin işte sevgi. dolu olduğum için bi de her tespiti doğru sanma olasılığim. var bu kadar. iyi. oldugm. icin her şey haksızlık gibi. geliyor :( savunma mekanizması. konusunu resmen tüm. hayatima düşündüm ya. sirf. benim. sadce hayatını yasamams sonra erkekler üzmüş, din inancı. cok kalmamış bu bilgileri. bilerek sadece yaptığı. genis çaplı. yorumlara. bakar misin? Bukadar alıngan olmasaydım gerçekten çok gulerdim bukadar bilgi ile bana bu. yjkarda dediğim yorumları yapmasına
Çünkü savunma mekanizması ne? Yani önceden robottum kime karşı ne savuncam ( dediklerim. kelimesi. kelimesine doğru lütfen başka. dusunme robottum işte ) yani başladım bu kişiye savunmaya , egom. yeni oluştu. çok alcakgonulluydum kutsallastiriyorsam. bile. hakkim. duzelirm sonra zaten dedim. o da özür diledi zaten. yine de yanlış tspit yapan birini tutmak istemedim. engelledim. degisme. korkum. var en ufak şeyde alarma. geciyorm. cunju travma sebepli. zihnim. bari. bana kalsın diye... sonra savunma mekanizması konusunu başladım çocukluktan bugüne düşünmeye
Soran+1 yılAma. bi yandan da bukadar. cok düşünmek yani savunma mekanizmam olmadigini savunmak savunma. l mekanizmasi mı acaba diye kuruntuya düşüyorum böyle paradoksa girdim delirdim öyle bir. kelime. dedi. bana işte
Takıntili zihnim. var... cok ağır geldi bana..
Şöyle savundum:zaten ben önceden haksız olsaalar. bile. haksizsin dmeezdim çünkü yorum. bile yapmazdim benle. ilgili sorun var sanarlsr kendinden. bildigi şeyleri. bana atarlar. diye haksız. olsalar. bile. sustum nasıl ben gibi. birinij savunma mekanizması. olussun bu olayın kendisi mı savunma. mekanizmasi. yoksa dedim. aynen bunları dedim ona. yoksa bu olay o zaman için bir savunma. mekanizmsi mıydı hani başka bir olay için ( asosyallik sebebi
olabilir o. an icinama. suanda bana savunma. mekanzmasi olusmasin diye uğraşan bir kizmisim gibi. gelmesi suanda ona kendimi. savunurken olusmis bir. savunma mekanizmasi mı ) diye dusundum. yoksa kanıtlayacak olay mı arıyorum? İşte bunlari düşünmekten delirdim o. sirada. bu arada küçükken o. yaptigim. olay yani haksıza karşı kendi bildiği şekilde. beni sanmasin diye insanlarla iletişime. bile. geçmedigim olay var ya işte. onlari. bilincli yapmıyordum. suands. tahmin ediyorum sadece. yani kısaca ben geçmişte o. bilincsiz halimle. neyi savunacak neyin savunma. mekanixmam olacaktı. cok karışık ama. iste o Anlara özel savunma mekanizmam. olabilir veya o anı bu güne uyarılıyor olabilirim veya gerçekten deeee bu bir savunma mekanizmam olmadığına kanıttır? İstediğim de. o. cunku zaten savunma. mekanizmam olmadığıni düşünen biriyim- +1 yıl
Takıntılı olmanı gerektirecek bi sebep yok ortada sen içinde bu konuyu takıntı haline getireceğine o kişiye söyle o taksın kafasına savunma mekanizmasına gelince savunma mekanızması her insanda var herkeste yok diyen yalan söyler sonuçta insanız illaki kötü durumlara karşı kendimizi savunmamız lazım. Sen sadece kuruntu yapmışsın başka hiçbişey yok sende bi de takıntı yapmışsın bunları yapma gerek yok kendini düşün biraz egolu biriyim diyorsun ama hiç öyle durmuyorsun
Soran+1 yılİşte sonra lisede erkekler hep. kullandi. bu fikirleri ( yani insanlarla. iletisime gecmiyim kendileri dolayısıyla bana yorum yaparlar değiştirirler. beni fikrimi. birakip lisede bisiler. yasadim büyük ihtimalle bu da varsayım tabiki çünkü gerçekten o amaçla. mi sustum. bilmiyorum ama öyle seziyorum. suanda bunları diyorum. cunku bunları bile. bilmeyen birinin o yukarda saydığım sadece beni tanıdığı sebeplerin yanında nekadar. cok ayrıntı var gör istedim ne kadar çabuk yargılamis. bil istedim. iste çocukkenki. o. iletisimsizligi bırakıp bu iletişimsizlik değişim korkusu onlar. istedigi gibi. anlar. zaten ve anladıkları şeyle. beni de etkilerlee korkusu yüzünden mıydı bilmiyorum ama öyle. bisiler tahmin ediyorum kendimle. alakali
Her neyse lisede ders erkeklerden baya darbe yedim. ssvunma. mejanizmam lisede mimolustu dersin? bak. bana savunma. mrkanizman var felan diyen ksiinin. bildigi şeyler sadece kullanılmış. bir. kiz. oldufum geçmişte de savrulduğu robot olduğum yaşamadıgm bilgisi felan var bunda. ama ayrıntıya girince. bak haksız. oldunu kanıtlar gibi oluyorum geçmişimi bilmememe. ragmen geçmişime atılmış bir lafa. karsi direniyoruz ben daha napayım ya of. kendine saygin olsun gibi. cumleler. kursn biri normal. nir. kafs. givi gelmedi bana hak ettiğim. seyleri yaşamıyorum :(( engelledim. onu
Soran+1 yılSen sadece o çocuk. benle. ilgili neler. biliyor , ben geçmişle. ilgili. ne anımsıyorum ve neler. anlatiyorum. savunmam ne ve bu savunmalarim. benle. ilgili bilgisinin miktarına bakarak o kişiyi yenebilir. mi. ona bak lütfen. belki direkt diyebilirsin evet bakmaya gerek yok az şey biliyor. senle. ilgili. sen haklısın. ama. lutden geçiştirme
O ksiiye ben sevgiyle anlatmıştım. tum dediği. laflari. burds topluca yazınca. bile üzüldüm
Hayatıma bakınca sence savunma. mekamizmasi olan biri miyim? Liseye gelince. kullanildim dedim. evet ama o zamana kadar uyumuş olan savunma. mrkanizmam bence tam. kullanilirken kendisini çok güzel. sabundu ztenya ben nediyorum. ssvunma. mejanizmasi. olan olayların yerine farklı şey koymak değil. midir? Hala okadar safim. ki savunma. meknaizmam yktu olsa. olsa. simdi. olusurdu diye savunmaya çalışıyorum. halbuki her. seyi bukadar net anlatan. birinin ne savunma. mekanizmasi. olcak? şu an senin bildiklerin onun. bildiklernden inan ki az degil eşit. be. istr. ona çocukluğu sana anlattığım gibi anlattım. lise için de böyle dedim:o. kotu şeyleri yaşarken geçmişteki. uyumus olan savunma. mejanizmam çok güzel. bas etmiştir. olaylarla savunacak olsaydım çocukluktan alisirdim ve olayları lisede yaşarken kafama. gore cevirirdim. dedm. ama. ben ilk. defa şuanda düşünüyorm ve sadece olayları anlatıyorum. savunma. mekanizmasi. olacaksa. da ancak şuanda. sana anlatırken oluşabilir o da. senin yüzünden olurdu dedim. cnku dediği şeyler. aci varsa sorun. vardie gibi sözler benim. icin geçerli değil. deyip dursam da bende sadece acısı. oldufu için savunma mekanizması olan bir kız. gordu!
Soran+1 yılBenim. icin geçerli değil. ne demek ha anlamıyor mu? hayatımın yeni başladığını anlayamadığını hissettim hep. bana karşı savunma. mekanixmasi olan kız olarak. bakacakti. ben de dayanamadım. anlsilmamaya. sence de savunma. mekanizmamin oluşmasına fırsat verecek kadar yaşadm. mi. ben? İşte. her şey ortada zaten ne biliyorum. jendimi hayatımij yeni başladığını. duusnmek bile. savunma. mekqnizmasi. olmaayn brii. oldfumu. kanitlamaya yetiyor
Ama takıntılı olduğum için ben şey düşünüyorm acaba geçmişte gerçekten savunma. meknqizmam. var mıydı ya da bukadar çok olayları şuandan baslatmam da. mi. bir. savunma. mekqnizmasi. diye düşündüm ama sonra yok hayır dedim. olaylaru şuandan başlatmak normal. olani çünkü hayatım gerçekten ona anlatırken. basladi bu da savunma. mrkqnizmasi yani olayları kafama. gore algima. gore. degistirecek zaman. bulamadigmi. gosterir diye düşünüyorum
O da bunu anlamicakti çünkü geçmişim var sanıyor acı varsa sorun vardır ders alman. yonunde güzel taktikleri yaptın evet diyerek beni hep alcaltti
Ben ise doğru taktikleri yaptığı için bugünlere
Soran+1 yılDoğru taktikleri yaptığım. icin bugünlere geldik gerçekten tek amacım. uniye geçmek. hatta bu bile. uni. kazaninca amacım. oldu. bitirmek yani çok ekstrem biriyim böyle. olmasinim. swbwpleri. var tabiki
Ama. akilsizlik da. etken tabikyine de kendimle. cok. gurur. duyuyorum. bu günlere. geldifm. icin kendimi. yuceltiyorum doğru hareketleri yaptım her lafina karşı çıktı. o yardım ediyorum. dieyn kişi. cunku neymiş efendim ben doğru taktikleri yapmamisim kader anlayışından yeni çıktığım için kader diye. bakiyormusum daha iyisi olabilirmiş geçmişte. ya arkadaşım benim. beynim. buna yettiyse ben daha neyi savunuyorm ya
Deli etti ya
Dedim. ki. birak egomu yasayayim daha yeni kazandım. zaten anında. bitirdi. benim. egomu ya
Sevgiyle cevap beklediğim. birinden bilinç altıma sinsice tespitler koymasını izlemek. nekadsr. igrenc biliyor musun. hatta ona da dedim. bir. daha anlatmaktan korkucam yakında dedim haklısın dedi. zaten anlatmaktan yeni. vazgecmistim ki ben ne hakkı vardı bı de anlatmaktan nefffrt. ettirmeye. dogal sürecimde ilerliyordum ben
Her şeyi doğru yapmışım. ki bu günlerdeym neden nankör. nie. sekilde daha iyisi olabilirdi diym zaten mantıken daha iyisini hatta hedefini bile. bilmwywn birinin daha iyisini dusunemeden buralara gelmesi dhaa iyisinin olamayacağını göstermez mı? Zaten en iyisi bu , bunu anlamıyorlar ben böyle diyince kader anlayışım varmış. gibi. bakiyorlae hayır. sorn o. degil. kader anlayışım da. olabolir sorun anlamamalari.
Soran+1 yılOnlar zihnime girmeden önce bunu anlamak. iyi oldu. bu son kişinin travma. olmasi. bi yönden de iyi. oldu. ben zaten anlatmayı. birakmis. biriydim
Ama. iyice soğuttu beni. o son kişi. zaten korktugm. da buydu ya kendimi. anlatmaktan da vezgecerssm diyordum o kişiye ve bu oldu. ama. ya zihnime. girdiyse bu saçma yorumlarıyla? Ben anlasam.. nolur. ki. zaten bu kişiden önce de. anlamistim demek. ki de. anlatmiyordum off. bu kişi resmen zarar ve travma oldu. kimseye hayatımı anlatmamam. gerektigini o. kisiden önce anlamıştım zaten çok. fazlalik. biirydi. bu korkuma hak vermekten başka. bi şey yapmadı. zihnime. sacma. seyler. sokarsk. belki de. ilk savunma. mekanizmami oluşturan bu kişi oldu nefret ediyorum aklıma. bu kelimeleri. sokanlardan.
Soran+1 yılBenim egom. sonradan oluştu zaten iste çok. iyiyim. ben. şu an egoluyum. mesela sormayı. biraktim kendime. sonuna kadar güveniyorum bu kuruntu ve takintiyi da atlattım sayende faydan çok büyük saolasinn.
Yani beden de önemsiz, zihnime girip beni manipüle edenler. de önemsiz. neyim. onemli ki neyi savunayim? Ruhum varsa onu eskitmemeye çalışırım. ama. o. bile. belli değil. zihnime girenlere bile kızamıyorum artık kimiz ki biz insanlar benim. beynimin algilarimla oynamaları duygularımla oynamalarınin ne önemi var ki değil. mi insanlar ne acılar. ne işkenceler çekmiş. belki gelecekte algilariyla oynanan deney yapılanlar bile. olcsk beyninde. basima gelenleri buyutmemelyim değil. mi iki manipüle edildik diye? Hipnoz diye bir şey bile var yani ben kimim ki hem beden ( onu zihnimden önce ele gecirdiler zaten) hem zihin önemsiz yaaa. Şu an rahatsam ne birinin dediği söz ne bedenime verilen zarar umrumda değil. ki zaten sen farkındasın da dedin. yani çok. saol gerçekten kaç gündür taktığım konu şu an itibariyle son buldu özelden yaz felan dedin ama benim için önemi yok bı an önce çözmek daha önemliydi :)
Soran+1 yılzihnime de. gireemezler de dedin zaten. tam beklediğim cevaplar ya çok teşekkür. ederim. bazen bazi inananların dediği sözleri çözmeye çalışırken iqum yetmiyor bazen haklı olsam da yanlış dediğini bilsem de takıntılı zihnim inanamıyor bı turlu bana vesvese yapıyorum ve sanki tek haklı bana laf atanmış gibi saçma fikirlerrrr öyle. olmadifini kanıtlasam bile ikna olamıyorum çünkü benim. neyime o lafı dedi bilmediğim sürece kendi kendime 1 milyon konuda onun haksız olduğunu kanıtlarim ama. gidip. o kişiye de soramam neye dedin diye ( çünkü insanlar anlamadan ortaya atıyor çoğu zaman ) ben de düşüncelerde onun demesinden bile daha çok düşünüyorm boğuluyorum. sonra acaba belli bir konu düşünerek mı söyledi diye düşünüyorum. belli bir konu ise çünkü haklı olma olasılgu var bana laf atanın. ama. hakliysa ne fark eder ki ofkafam çok karışık. belki de ortaya atmadı lafı bilinçli söyledi. ben kendimi kusursuz anlatınca kusursuz anlıyorlar beni sanıyorum bu yüzden benle. ilgili tespit yapacaklarında inanma olasiligm artıyor bu canım mı bilmiyorum ama offf belki de bu yüzden onların lafini taktım belki de beni anlamadıkları için zihnim takıldı bu olaya of ya. biri bisi diyince neye dese onu bilip kanıtlasam neyse konu kapanır ama havada kalıyor benim zihnimde konuşana hava hosss. benim her şeyi çözümlemem lazımdı hakliydiysa. da yapacak bisi yok dimi 1milyon tane savunma bulmuş takıntılı bir zihnim ben ama. ikna olamıyorum... bu sebeplerddn anladın değil. mi? Paranoya da var takıntı kuruntu her şey var iq da yetmiyor bazen bu da bir etken. ama ne anlattığınıizin önemi. de. yok dedin birbirinize
Çözüldü ya her şey çok saol. bazi yerleri atliyrsun giib geldi demişsin ama sonradan anladın değil mı? Her şeyi yazmaya çalıştım
Soran+1 yılAnlattığım şey şu çocukkenki bilinscsizligimi savunma. mekamixmasi yönünde anlattım bı de son 3 yıldaki aci çekip. kandirilisim sırasında bile savunma. mekanixmami kullanacak vakit bulamadığımi söyledim çünkü yeni yeni. cozumluyorum dedim olayın özeti bu yani suanki zamanda da varsa da normaldir de dedik çok teşekkür ederim
Kutsallastiriyorsun konusunda da mesela ben bu günlere geldiğine bile şaşıran biriyim. bu yüzden kutsallstiriorum belki egom yeni oluştu çünkü o konuyu tam anlamamışsın sanki de. o kafa da takılmıştım ama kendimde normal. olarsk görüyorum yine bu olayı da. yeni başladı hayatım çünkü kutsallstirirm sonra normale. doner zaten beynim ama yeter ki egolu olmayı yasayayim artık
Soran+1 yılçok fazla bilinçsiz ve alçakgönüllü bir hayatım vardı saçma sapan kutsallstiriyorsun kendini gibi laflar beni anlamaktan çok uzak. saptirmak ya resmen vallahi saptırmak anladın değil mı? Geçmiş. hayatima laf atıldı suanki egosu yeni oluşmuş kıza bı şekilde kendine güveni oluşmaya baslamis kıza da laf atıldı neymiş kutsallastiriyormusum kendimi bu zaten yeni oluşmaya başlayan egomun yansıması. okadar da olacak be ben herkesten daha iyi saf biriydim. anca suanki zamanıma ve geçmişime laf atarak saptirmaya çalışıyorlar. ben okadae iyi saf kalıp. bir gün geçmişime ve toparlanma anima laf atılson diye yaşamadım. hatga okadar ileri. gitti ki kendisi narsist ya hani kendi dedi. bana narsisizm var bende dedi
Geliyor bukadar problemin içinde bana narsist miyim aşağılık. kompleksim mı var diye test yapıyor güya yardım ediyor ulan kendinden bildiği konular kendi hayatının kişisel gelisimi. benim. üzerimde en son etkili olacak ksiiym be bı narsistten bile mantıklı yardım beklediğime inanamıyorum. resmen ben ondan daha üstünün. okasar ileri. gitti ki asıl konular anlattığım konularken bak asıl. mesele aşağilik. kompleksi konusuna bile geldi. ulan bunu da takti neymiş aşağılık kompleksi olan çok sorar çok konuşuruz çok danisirmjs
Kendi allak bullak kafasını bana yansıttı. yahu niye ben aşağılık. kompleksli birisi olduk. simdi takıntımi çözmeye çalışırken deliricem yanlış tespitlerden artık ya.
Soran+1 yılAcaba şuanda da kutsallastiriyorsun kendini lafına karşı ilk savunma mekanizmam oluştu mı? Kibiri kendimde hak görmek bu lafa karşı savunma mı? Bence değillll çünkü kibirin bana hak olması o şahıs gelip bana kendini kutsallastiriyorsun dediği için cikmadi. o bana bunu dediği için farkına varması sağladı sadece. sadece aynanda oldu bazı şeyler bu karışmaya sebebiyet verebilir. umarim bı şeyleri böyle karıştırmadan devam ederim ya. egom yeni oluştu, geçmişimi kutsallastirmuyorum o lafa da savunmam yok sadece kendini yeni tanıdım o lafa karşı bı duruşumun olması yani ( kutsallastirmak değil. egom yeni oluştuğu için egoluyum bu yüzden geçmişimi kutsallastirmak eğilimi gösteriyorm ama bu hakkım demek o eleştiriyle harmanlanmış bir gerçek. neden savunma mekanizması olsun? Yani bak umarım o kişi benim. ilk savunma mekanizmami. olusturan kişi olmaz o derece nefret ediyorum. onun dediği sözler üzerine düşünüp kendimi bulduğum için. Bı de iyice kafam. karisiyor sevgiyle dinlemiştim çünkü anlattım ya hani. kendims güvenmem gereken bir noktadayim ama aynı zamanda hiç etmem. gerekiyor bu ksiiy çünkü gerçekten hiç. savunma mekanizması konusu evet normaldir ama nolur bu kişi aklıma gelmesin her konuda. cunku ben egosu yeni oluşmuş biri olduğumu bu yüzden kibirli olmayı kendimde hak bulduğumuz savunarak geziyorum. bunu yaparken o çocuk geliyor aklıma hep. sanki ona karşı savunuyorm gibi hissediyorum ama. hayır ya kafam karışmasın. dedigim gibi kendini kutsallastiriyorsun diye bana bu kişiden önce bir kişi daha demişti. onda fark etmiştim zaten egosu yeni oluşan brii için kutsallastirmanin normal. oldugunu. ama 2 kere duymak zorunda değildm ya of.
Soran+1 yılÖrneğin o. hep narsistti benim sonradan oluşmuş alçakgönüllü egomla ondan üstün hissetmem geçmişime acılarıma. karsi savunma. mrkanizmasi mı olmuş oluyor? Çünkü ister istemez kendimi beğeniyorum o narsisten daha üstün hissediyorum ozellikle bir parçam hiçbir şey anlamayan bir mal olduğunu biliyor o çocuğun. ama. bi yandan da kendimi. onla karşılaştırmak onu normal. bir insan olarak. baz almak yani ister istemez, benim hayatı yeni. baslamis olan biri için bir kıskanma belirtisi yani her şey daha iyi olabilirdi belirtisi mı yani kısaca savunma mekanizması mı acaba ya? Evet kutsallastirmaya devam. edip. etmemek benim elimde. ama istemsizce eğim yeni oluştuğu için e ozaman her konuda benim savunma mekanizması mı oluşacak bundan sonra? İlk bu çocukta başladı zaten kötü birinden kendini üstün görmek mesela. hayatini belki yaşadı o her anını ben ise robottum. daha iyi şeyler yasayablirdin demesi gerçekten haklı değil ama eylemlerimin onun dediğine çıkmasıni istemiyorm. cunku o çocuktan kendini üstün görürsem buna savunma mekanizması denebilir ve o daha iyisi olabilirdi dediği sözler o çocuğu kıskandığım için kendimi üstün görüyor olabileecegkm gerçeğiyle beraber savunma mekanizmamin oluştuğunu gösteriyor olabilir. bundsn korkuyorum işte. alismali miym sence savunma mekanizmamin olmasına? Çocuk sanki illaki haklı çıkacak gibi hissediyorum. ama özünde anlamayan biri o beni bunu da biliyorum. bana layık olmadığı gerçekti zaten. sadece bu savunma mekanizması olayına nasıl. alisicam bilmiyorm tek bildiğim egoluyum ve kendimi üstün görüyorum bu geçmişimin yansıması da olabilir çoğu zaman için ama genel. olarsk. bu ego. bir sonuç. bie seçim bir yol. arrik egolu biriyim kimseye inanmıyorm. bak yanlış. bi yorum vyapti. belki geçmişte ve onla konuşurken savunma mekanizması. olan biri değildm ama. oyle bsiey dedi ki resmen sanki ondan sonra başladı bu savunma mekanizmam bu da bilinclilige. gecis asamam işte çok rahatsız edici.
Soran+1 yılSanki geçmiste her şeyi o akılsız halinde en doğrusunu yaptım ama yanlış tespit yapan biri yüzünden geleceğim etkilenmesin ya. ben şimdi ondan kendimi. ustun görüyorum ya hani, resmen geleceğimi etkilemiş. oluyor dhaa beni yanlış anlamış. birisi yzuunden çok. sacma değil. mi? Bağlantıyı anladın umarım. yani bilinçli olma. anima denk. geldi. bi de bu çocuk o yüzden hassastim takabilecegim şeyler söyleme. riski. yüksekti. tek faydası. bi an önce. bu hale. gelmem. oldu bence. ama. komple. gitmiyor işte gecis asamamda. birisini almak hayatıma büyük hataydı ya. neyse bilincli olmanın cilvesi diyelim.. ben bu kişiyi sevmiyorum bu arada rastgele. internetren bı sure konuştuğum birisi akıllı sanıp da. ben yaşamıyorken bile savunma. mekanixmasi. olusturmamis biriyim. bence ben bunu anlatmaya çalışıyorum o kim ki ben. en değerli bilinçli animda saçma. bir tespiti ile. takintili zihnime girip yer ediniyor. ve saçma şekilde akıllı donemlerimde savunma mekanizmasi oluşturmamı sağlıyor ki... demek. ki ben akıllı. briiyim tek. sorun takıntı bu da zayıf noktam işte. ben düşünmeden bile en doğru hamleleri yapmışım bunu anlatmak için söylüyorum, şu an düşünürken nasıl olur da bir insanın lafına yenik düşüyorum ve geleceğim etkileniyor şaşırıyorum ya. akilli. olmak. zormus. gercekten. bari sevgiyle dediğine inansaydim belki bukadar takmazdim. iste sevgiyr inanmaktan yeni çıkıp. sadece tanınmak istiyordum resmen sevgisiz tanınma olmayacağını öğrenmiş oldum. sevgiden biktigim gibi düzgün tanimazlarsa. taninmaktsn da bikarim diye korkuyordum o çocuk da hak veriyordu. dusundugum oldu işte. sevgisiz. kimse. yaklasmasin bana vallahi ya. en buyuk şey o kendimdeki en büyük erdemlerimi gormeden bana kaba yaklasanlari. agzim açık dinledim
Ben daha ustundum halbuki.
Soran+1 yılBaşka biri bı şey dese umrumda olmaz ama geçiş döneminde hayatımı son anlattığım kişi bı şeylere dayanarak konuşmuş oluyor ne kadar atıp tutan birisi olsa da ben konuşacak laf verdim ona. yani akıllı ise kendine göre mantıklı konuşuyor dersek biraz da senin , senin ona anlattıklarınin önemi yok dedin ya hani sen ama bu kişi geçmişimi beni biraz da olsa yüzeysel bilen. Bilgisi olan ona gör ekonusam birisi. hic anlatmicam kafam rahat olacak artık ya. cunku geviş donemimde zaten ben bu darbeyi almadan kendini anlatmayan biri haline gelebilirdimmm niye illa. darbe alarak geçiş yapıyorum ki off. taam. biliyoem sıkışmadan değişmiyormrm ben ama bu da fazla artik ya. boyle birisnin savunma mekanizması gibi laflar etmesi geçiş donemimde özellikle biri tarafından tanınmak istediğim bir dönemde sevgiden uzak birinin aklıma böyle şeyler sokması bana acımasiz geliyor. gercekten seven tanıyan olsaydı bu dönemimde böyle laflar duymadım ama yine her zamanki olduğu gibi en iğrenç seçeneklerle yaşıyorum her dönemimi her olayimi geçiş donemimi bari bırakın ya. temix geçiş yapmam lazimdi
Kimseye bı şey anlatmadığndan gurur duyarak yasicaktim, o ezik narsistler gibi değil , hayatimin bir sonucu olarak kendimi begeniyor olmanin tadını cikarmaliydim ben farkliyim çünkü of ya.
Soran+1 yılHem de hayatım boyunca kendimo anlatmama rağmen her şeyde başka akla danışan biriydim kim üstün şimdi? Ben niye öyle. birinin etkisi altında oluyorum dimi. geçiş. Döneminde o ksii gelmeseydi ben de onun gibi kendinden emin biri olacaktım tek fark o hasta ben ise başarılarimdan dolayı egolu oldum. bunu anlayamaz onlar. SİMDİ geçmişimi bilen biri savunma. mekanizman var dedi ben her olayda bu kişiyi hatırlamak istemiyorum napmaliyim nasıl kabullenicem? okadar ayrıntı düşünüyorm kikendimi ilk defa birinden bilinçli olarak üstün hissediyorum onda da onun dediği bir lafa takılıyorum çok saçma ondan üstün hissetmeyi bile çok gördü bu hayat bana haklıyım aslında ama dediği o savunma mekanizması lafı geçmişimi de bilen biri olduğu için takıntılı zihnime girdi. ustun hissettikce o kişiden kendimi, beynimde savunma mekanizması bu diye ses geliyor. cunku geçmişle bağlantılı bir kavram o kişi kafamda. cunku sevgiyle anlatmıştım diyeceklerine tam inanarak dinledim. boyle olunca kendimi sonradan haklı gören birisi yani uyanan birisi için savunma mekanizman var lafı gerçekten manipüle edici oluyor. sevginin yanıltıcı yönü işte. biri bı şey diyince ben sevgiyle dinliyorm ve ozumsuyorum dediklerini bu büyük hataydı :( ama belki ds yeteneğimdi değişir :( geçmisimle bağlantılı bir kavram bana çıkarımlar yaptı ve savunma mekanizman var dedi. bunu egomu bilerek de söyledi şu an her egolu halimde özellikle o kişiden üstün hissdnce bu da hakkım aslında ama neyse , ondan üstün hissedince bile hakkım olan şeylerde bile savunma mekanizmam var sanıyorum :(
Soran+1 yıloo kişi çoğu şeyde haksız bak olay bu. haksiz biri. oldugunu sonradan anladım belki katlandım uyudum neyse , çoğu şeyde haksız birinden (sonradan üstün hissetmek olağan bir durum değil. mi? O sırada üstün hissedemezdim. cunku sevgiyle dinledim) işte sonradan farkedince , çoğu şeyde haksız birinin geçmişimi bilmesi yine de haklı olabileceği ihtimali ile karşı karşıya bırakıyor. beni. bu da savunma mekanizması olayı ya da her neyse takmak istediğim cümlelerle ortaya çıkıyor. bu yüzden haksız biri diyip duruyorum çünkü tam bilmiyor beni ama onun haklı olduğunu sanarkenki halimi hatırlıyorum yazık bana ya. o anki halim inanmış dmeek ki. Sonradan anladigm bu halim savunma mekanizması gibi bir lafla birleşince büyük bir takıntı çıktı ortaya. sonradan anladığım zamana denk gelmesi işte sorun bu da yanilmami sağlıyor olabilir işte. sonradan anladığımı sanmam da mı bir savunmaekanizmasi yoksa felan diyorum. ama cidden sevgiyle inandım ona haksız olmasına rağmen. Şu an da geç kalmışlık savunma mekanizması kelimesi ile. birlesti. o an tamamen inanmasaydim izin vermeseydim. yorumuna saldırgan olsaydım bu halde olmazdim. bu da sevgi dolayisiyla sonradan anladığımi kanıtlıyor sevgi aslında sonradan anladığımi kanıtlıyor. soradan anlamak savunma mekanizması mı dedim ya hani çünkü taktığım kelime o. sonradan anladığım şeyler ağır olmasaydı bu halde olamazdım mesela. takilacsk bir şey benim. icin demek ki. yani uyumuş olmam da faktör burada. sevmek faktör. hani haklı olabilecsgi tek. seyi yeni fark. etttim demek o ksiiye karşı savunma mekanizması mı (çoğu konuda haksız zaten ama geçmişi bilen birisi olduğunu bilmek tek haklı olabilecsgi konuda da onu yenmek için uydurduğum bir şey değil demek ki)? hayır yaa değildir sevgi yüzünden öldü işte geç farketmem. tek haklı. oldgu konuyu takıyorum işte tamamen haksız azıcık bilgisi var onun düşündüğüm konu benim takmayı seçtiğim. konuda haklı. olma. ihtimalini düşünmek işte.
Soran+1 yılbenim taktığım. bie konuda haklı olma ihtimali nerden doğuyor işte bı şeyler. biliyor olması benikmhakimda , kendi taakcagim şeyleri secenin ben olmasına rağmen Cok etkiliyor beni haklı mıydı acaba o diyorum. takacagim konuyu ben seçtim çünkü sevgiyle dinlerken çok takmamistim haksiz fikirlerine katlanırken takmamistim bu da sonradan anladığımi tek haklı olduğu bir konu yok demek. sonradan anladığımi (tek haklı olabilecegi konu derken yani savunma mekanizması konusu diyorum) tek haklı. olabolecegi konu buydu derken çoğu konuda haklı birini yok etmeye mı çalışıyorum acaba diye bile hissediyorum çünkü niye Bilgisi var benle. ilgili of her şey buraya bağlanıyor işte.
Bu fikir de diger fikirleri. dogru. oldgu gibi savunma mekanizması fikri de doğru. Olduğunu içten içe. bildigimden mı geliyor acaba? Bu yüzden tek haklı olabilecegi konuyu ben secmedim de acaba o. tum. konularsa mı. hakliydi? Çünkü benim sonradan anladıgm için onu haksız çıkarmaya çalışan bir yonum. oldufu için mı acaba ben tek haklı. olabilecgi konuyu savunma mekanizması konusu diye düşünüyorum acaba o çocuğun? yoksa sonradan anladığımi için ( sevgiyle dinlemekten vazgeçtiğim için ) onu haksız çıkarmaya çalışan bir tarafım yok mu? Onu haksız çıkarmaya çalışan. bir tarafım yoksa bu savunma mekanizması kelimesini ben takmak için seçtim demektir
Soran+1 yılAma ona saldıran bir tarafım varsa o. gecmizle. baglantili biri olduğu için her konuda haklıydı savunma mekanizması. konusunda da haklı. oldugunu bilen tarafım olduğu için savunma mekanizması kelimesini ben takmak için secmedim demek oluyor bu. bilmiyorm. mantik. kurmaya çalışıyorum onu içten içe haklı. oldufunu bilen bir ben varsa bu şayet ben mı takıyorum yoksa o mı haklı savunma mekanizman var dediği konusunda. olaylari değiştirir mı bilmiyorum. ama. bi yandan da tüm her şeyden bağımsız olarak. benim kendimi üstün görme hakkım olduğunu da biliyorum. ben takmak için seçtiysem o kelimeyi zararsız oluyor unutmuş olcam ama o çocuğun geçmişim bilen bir olduğu için içten içe haklı. oldufunu bildiğim. icin takıyorsam bu geçmişimi de savunduğum anlamına gelebilir binevi? yani ortada sadece sevgiyi bırakıp sonradan anlayan ve sonradan takmak için kelime secen masum bir kız mı var savunma mekanizması olmayan bir kız yoksa onun haklı. oldufjnubilen bu yüzden üstün hisseden bu yüzden savunma mekanizması olan. nir kız mı var? Kendimi üstün hissetmek hakkım ama böyle. bir şahsa karşı üstün hissetmek bunları düşündürdu ve bu da dolaylı. olarak savunmaekanizmam mı var diye dusundurttu. yani kısaca hakkım olan üstün hissetme işini bile doğru düzgün yapamadım :(bunlara boş diyebilirsin hak veririm.
Soran+1 yılBu tarz şeyler. tam düşünemedim
Soran+1 yılCevabını beklerim teşekkür ederim
Soran+1 yılHepsi soru da ksaca napmaliym ben
+1 yılSen kendini anla hele önce kendine değer ver sonra
12 Yorumla
Soran+1 yılAma. iste. onlarla beraber anlamak. istedigm. seyler oluyor bazen bu büyük hata ya. yanlis tespitleri bilinç altımda belki şuanda. o sevgisiz yaratıkların sevgiyle sorduğum sorulara hincla cevap vermeleri hala aklımda kırılganm işte beynime karşı en ufak müdahale beni manipüle olmuş hissettiriyor. sevgiyle söyleseler neyse tespitlerini. ama. kabalar. ve zaten inandıkları fikirleri de empoze etmek için benden aldığı. fikri. bana tespit şeklinde empoze etmek için kullanmadıklarini da asla. bilemem. paranoyak oldum iyice. keske kendim cozseydim her şeyimi kendimi tanımayı bile. sohbetlerime bile bin pişmanim
- +1 yıl
Hiçbir şey için geç değil Allah seni boşuna yaratmadı kendini değersizleştirme sen kendine odaklan kendine değer ver üzülme gerisi gelir sana değer veren güzel insanlar gelir ama önce sen kendine değer ver diğerlerini umursama
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar