Erkekler neden kadının emeklerini küçük görüyor?

Agzimizla kus tutsak yaranamiyoruz. Erkekler hep yorgun. Niye? işe gidip çalışıyorlar. Tamam bunu bircok kadin kabul ediyor ve saygi duyuyor bence. Ki hem calisip hemde diger isleri de halleden cok kadin var. Kadinlar yorgunum demezken erkekler tek bir işi yaparken bile cok yorgun.

Milletin agiz kokusunu cekip para kazanmak kolay degil. Ben kadinlarin buyuk cogunlugunun erkege hak verdigini ve erkegin calisma hayatini kucumsedigini sanmıyorum. En azindan boyle buyuk bir cogunluk yok.

Ama erkekler kadinin işlerini hep cok hafife aliyor. Ev hanimisin mesela. Sen evde ne yapiyorsun ki? Evde kadinlar ne yapiyor ki oturup tv izliyorlar diye dusunceleri var.

Bunun daha da ilerisi meslegi olup hem disarda hem evde calisan, bir yandan cocuklara annelik eden onlara bakim saglayanlara da söylüyorlar. Abi Allah'tan korkun ya. Niye emegimizi bu kadar kucumsuyorsunuz ki. Cok kolaysa siz yapın bu işleri.

Eşimde bunu söylüyor arada. 1-2-3-4... sabir da bir yere kadar. Calisan bir kadin değilim atamam olmadi ama iyi ki de olmamis. Bir de disarda yorulacaktim. Evi ev yapmaya çalışıyorum, sabah aksam ikimizinde önune yemek koyuyorum. Kıyafetlerini yikanmis, utulenmis sekilde hazırca dolapta buluyor. S*c*ığı yer bile tertemiz. Oturdugu ortam süpurulmus, silinmis, duzenlenmis...

Ama ben evde ne yapiyorum ki. Sabir tasi olsa catlar catladim da zaten. Ramazan zaten yogun geciyor normal gunlere gore. Aksama oyle aparatif seyler istenmiyor. Aksama kadar oruc tutmuşum boyle seyler mi yiyecegiz oluyor. Corbasindan tatlisina kadar hazırlık oluyor.

Eşim yine en son sen yapiyorsun ki diye kucumsedi. Kendisi cok yorgun her zamanki gibi. Bende evet hicbir sey yapmiyorum, bir tek sen yapiyorsun. Emegimi kucumseyip duruyorsun. Bundan sonra dedigini yapacağım bir sey yapmiyormuşum zaten bundan sonra da yapmiyorsun demezsin herhalde. Yapsam da diyorsun yapmasam da diyeceksin. O zaman kendimi yormaya gerek yok dedim.

5 gündür bir sey yapmiyorum. Aksam eve geldiğinde yemek yok. Sahura kalkiyor yemek yok. Kiyafetleri yikanmamis, utulenmemis. Ortaligi b*k götürüyor. Erkekler dogdugundan beri ömür boyu bu seyleri hazir buldugu icin gokten iniyor, kendi kendine oluyor saniyor galiba.

3. gun gonlumu almaya çalıştı. Kabul etmedim. Kac defa sineye cektim cunku bu ilk kez ya da 5. Söyleyişi falan degil. Bende bir insanim sabrim tasti artık.

Erkekler verilen emegi niye görmüyor? Takdir etmek bu kadar zor mu? Biz kadinlar onlarin disarda calismasini kucumsuyor muyuz? Adam yorgun geldi evdeysek elbet önune yemek konmasi lazim diye hakta veriyoruz. Ama bizim hakkimizi ne erkekler goruyor ve savunuyor ne de kadinlar. Yoruldum gercekten.

Yillardan beri atalardan, dedelerimizden babalarimizdan beri kadinin yaptigi iş, emek bir turlu gorulmuyor. Bedavaya çalışıyoruz. Maas, sigorta, emeklilik, mesai de yok. Vermisler elimize bu isleri, bedavaya yap. Abi bari kucumsemeyin ya. Siz ne yapiyorsunuz ki demeyin. Ne kadar kırıcı cumleler. Allah'tan korkun.

Erkekler neden kadının emeklerini küçük görüyor?