Annem ve babamın kavgalarına dahil olup ortada kalan ben oluyorum ne yapmam gerek?

Annem 16 babam ise 29 yaşındayken evlenmişler ve tabiki de bu evliliğin beraberinde de annem bir sürü negatif olaylarla karşılaşmış, özet geçmek gerekirse babam kumar oynuyor, annemi aldatmakla suçladı, evin içinde sürekli bi huzursuzluk ve geçimsizlik var, akşam yemeğinde onların yanında asla oturmuyorum, yine kavga etmelerine şahit olmamak için. Kendimi bildim bileli babamı sevmedim hep uzak durduk birbirimizden, varken yokmuş gibi olması çok canımı yakıyor, bana senden bir bok olmaz dedi, daha lisedeyken okulu bırakıp babamın istediği mesleği yaptım, onu da bir süre sonra bırakmak zorunda kaldım, anlayacağınız babam bir kere bile gurur duymadı benimle, bir kere bile bir şeye ihtiyacım olup olmadığını sormadı, anneme de aynı şekilde hep bir aşşağılama durumu küfür, kıyamet annemle ayrı kaldığı zamanlarda da beni sürekli tehdit etti, hangi deliğe girerseniz girin sizi bulur vururum tarzında, şu an öyle şeyleri yok sadece kumar oynanması sıkıntı ama şu anda olmasa bile geriye dönüp baktığımda çok zoruma gidiyor, bu durumdan çok bunaldım artık evde durmak istemiyorum, defalarca kez annem babamı affetti neden yaptın diye sorduğumda da sizin için demekten başka hiç bir şey söylemedi, babam beni öyle bir dövüyordu ki düşünün sanki evladı değilmişim gibi, daha kreşe başlamamış olan bir bebek büyük bi adamı sinirlendirip bu kadar dövmesine sebep olacak ne yapmış olabilirdi? Boğazımı sıkıp boğmaya çalışarak... En son ki olayda da babam annemden tişört istedi annemde işten gelmişti yorgun olmasına rağmen gitti tişört getirdi ve babama giydiriyodu (babam o sırada telefonda kumar oynuyor sadece telefona odaklanmış) bi anda anneme dönüp kafasındaki tişörtü çıkarttı ve ben sana bunu mu getir dedim, diyip yere fırlattı, git düzgün bir şey getir dedi, annem ağlayacak gibi olunca bende kaç yaşında adamsın elin ayağın tutuyor, kalk kendin alsana diyerekten bi cevap verdim. Sizce annemi bu kadar savunup arkasında durmam doğru mu yoksa ikisini kendi haline bırakıp kendi hayatıma mı odaklanmalıyım?

Annem ve babamın kavgalarına dahil olup ortada kalan ben oluyorum ne yapmam gerek?