Kızınız, eşiniz, veya kardeşiniz kapansa tepkiniz ne olur?

BAŞÖRTÜSÜ YALANI

Mümin kadınlara de ki "Ölçülü bakımlar, iffetleri ni korusunlar. Görünen kısımları hariç ziynetleri ni açmasınlar ve örtülerini göğüslerinin üzerine kapasınlar... (24:31)

Muhammed Peygamber'den sonra en çok sulistimal edilen ve saptırılan konulardan birisi kadınlarla ilgili dini kurallardır. Müslüman din adamları, uydurma hadislere dayanarak kadınla rn temel haklarından mahrum ettiler. Islam toplumunda yer alan kadınlar, kör, sağır ve dilsiz yaratıklar haline dönüştürül dü. Sarıklı, sakallı din adamları, kadının da sahip olduğu boşan ma hakkından mahrum ederek, cuma namazlarına gitmelerini hoş görmeyerek, aybaşı halindeyken namaz kılmalarına, oruç tutmalarına ve Kuran okumalarına izin vermeyerek, eşeder ve köpeklerle bir tutarak, kara kargalara benzeterek, cehennemi onlarla doldurarak, Adem'in suçunu Havva'ya yükleyerek, öğ renim ve öğretimden mahrum ederek, danışma meclislerine ve devlet başkanlığına layık görmeyerek... yüzyıllarca kadınlara zulmettiler.

Ve tüm bunlara ilaveten kadının ancak simsiyah bir çuvala (çarşaf) bürünerek dışarı çıkmasına mümkün olduğu fetvasını verdiler. Bir kısım din adamları daha da ileri giderek kadının yüzünün siyah bir peçeyle örtülmesinin farz olduğu fetvasını ekledi. Kuranda kınanan Yahudi taktiğini aynen uygulayan profosyonel din adamları, hadis ve sünnet diye adlandırdıkları şeytanî öğretileri Kuran'la da desteklemek için kelimelerin anlamını kaydırmaya çalıştılar. 24:31 ayetinde geçen "humör"(örtülef) kelimesine "başörtüleri" anlamını verdiler. Ne yazık ki sonradan gelen birçok Müslüman geçmişten kaynaklanan bu saptırmaları pek incelemeden aynen taklit ederek kuşaktan kuşağa taşımışlardır:
Diyanet meali:

"Mümin kadınlara da söyle: gözlerini bakılması yasak olanlardan çevirsinler, iffetlerini korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünen kısmı müstesna açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar... (24:31)"

Humür kelimesi, "örtmek" anlamında kullanılan hamara kökünden türetilmiş çoğul bir isimdir. Bunun tekil hali olan ve "örtü" anlamına gelen hamr kelimesi aklı örten alkol ve uyuşturucu madde için de kullanılır (5:90). 24:31 ayetinde Allah, kadınlara iffetli olmalarını ve erkekleri tahrik etmemek için örtüleriyle göğüslerini kapatmalarını emreder. Kuran, kadınların başlarını veya yüzlerini örtmelerini değil, göğüslerini örtmeleri- ni öğütler. Ayrıca, ayetteki felyedribne (kapasınlar) ifadesi dikkat çekicidir. Ne var ki hadis ve sünnet izleyicileri bunu "salsınlar" diye çevirerek yanlış anlamı pekiştirmek istemişlerdir. "Salsınlar" kelimesi başka bir yerde, 33:59 ayetinde, felyüdnine diye geçer.

Kızınız, eşiniz, veya kardeşiniz kapansa tepkiniz ne olur?
Cevapla