Sonuç olarak duyguların ve davranışların cinsiyeti olmaz, trip atmak kadınlara özgü bir davranışmış gibi düşünüyorlar, trip atan erkekleri ise aşağılıyorlar, neden böyle bir durum var ki?
Nazlanmak dişil bir harekettir eril değil . Eril enerjisi düşük veya eril enerjisini kaybetmiş bir erkeği erkek gözüyle görmem, erkeksi özelliğini kaybetmiştir
3
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
fatimat4'ün yazdığı cevaptaki yorumları okumanızı rica ediyorum😊
Hayatta insanlarin normallestirdigi veya kafalarina koyduklari birçok kural vardir. Örnegin " Erkek adam aglamaz" bu tarz genellemeleri oldukça yanlis buluyorum. Erkek soyledir, erkek böyledir vs Yapisi geregi erkek daha güçlü olmali fakat insanlar sanki erkekler robotmus ve hiçbir duygusalliga haklari yokmus gibi davraniyor. Bunu çok yanlis buluyorum ama bu da toplumun kimin koydugu belli olmayan kurallarindan.
Anladığıma göre senin biraz gelenekçi düşüncelerin var, yani ben yine de sormak istiyorum; 1) Kadınlar söz bildirmek konusunda kusurlu mu? Kusurluysa bunun için naz/trip yapması mı lazım? 2) Erkekler naz veya trip yapamaz mı? Naz veya trip yapmak kadının kusurlu olduğu için yaptığı davranışsa erkekler kusursuz mu oluyor?
Teşekkürler, sizi biraz felsefi düşünmeye sokacağım gece gece, kusura bakmayın😂😊
Aslında o sorularımda kadının kusurlu olmadığını vurgulamaya çalıştım, amacım sizde şu düşünceyi uyandırmaktı; "Aslında doğru diyor, erkekler hoşnut olmadığı bir şeyde söz bildirebiliyor, ama biz kadınlar söz bildirmek yerine, naz yapmayı/ trip atmayı tercih ediyoruz, bizim ağzımız yok mu? Biz kadınlarda hoşnut olmadığımız bir şeye karşı sözümüzü bildirebiliriz."
Ek olarak sizin kadınların doğasında var dediğiniz şey, aslında doğasında olmayan bir şey. Eğer trip atmak doğal olan davranışlar olsaydı bunun biyoloji ile alakalı bir şey olması lazımdı, sonuç olarak davranışlar kalıtsal olarak aktarılmıyor ki aktarılsaydı trip atmak erkeklerinde doğasında olurdu. Davranışların iyi veya kötü olduğunu belirleyen şey toplumsal normlardır. Toplumsal normlar sizin trip atmak, naz yapmak gibi davranışları kadın davranışı olarak görmenizi sağlıyorlar ve bunu ta doğanıza kadar indirgiyorlar, oysaki davranışların cinsiyetlerle alakası yok. Aslında kadınları dezavantajlı konumda göstermenin feminizmle bence hiçbir alakası yoktur, aksine kadınları dezavantajlı olarak görmek antifeminist bir yaklaşımdır. Feminizm der ki; "Kadın ve erkek eşittir, ikisi de insandır." Ama günümüzün feministleri kadınları dezavantajlı, hatta azınlık olarak göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar. Son kısmı kendim eklemek istedim.😁
Amma uzattınız ya tamam gidip trip ata bilirsiniz son olarak ben feminist değilim o yüzden beni pek ilgilendirmez. Kadınlar daha duygusaldır, çabuk kırılıp üzüle biliyorlar. Yıllardan beridir kadının trip ve ya naz yapması normal görülüyorsa bi sebebi var