Neden bazi ailelerde evlenmek cok kolaymis gibi bir cirpida evleniyorlarda ben hala evli degilim. Istedigim gibi biri cikmadi hala karsima. Ama baskasi tanistirilinca hemen onun tipi cikiyor. Anlamiyorum bir turlu. Sizce evlilik kader midir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılSadece kader değil.
Kaderlik durumu var doğru ama ona da herşeyi bağlamamak lazım.
Biraz tercih , biraz istek, biraz görmek , kendinizi bilmeniz, yaşadığınız şehir, yetiştirilme şekliniz, çevreniz.
En önemlisi ise kendinizi yetiştirebilmeniz.
Ben 39 yaşındayım.
Hiç evlenmedim.
Gerçi bunu söyleyince inanmayan insan sayısı bir hayli fazla da olsa gerçeği değiştiremem.
Gerçek ve doğru hep hayat felsefem oldu.
Çoğu insanın ağzından düşürmediği iki kelime olsada fiile dökeni görebilmek çoğu zaman mümkün olmuyor..
Belki bu yüzden yalnızım.
Her koşulda insan ; bir şey öğreniyor hayattan.
Feci bir kaybetme korkusu vardı bundan yıllar önceye kadar.
Artık yok.
Evet güzel zamanlarımız yıllarımız geçiyor.
Çok haklısınız.
Eğer diğer türlü hayat zindan olacaksa neden yapıyım.
Ya hep ya hiç derim her zaman.
Sevmek , sevilmek kolay bir şey değil.
Güvenemediğim birini nasıl sevebilirim ki.
Şıp sevdi olmadım hayatım hiç bir evresinde.
Ne istediğimi biliyorum. Ona göre yaşıyorum.
Her zaman söylerim.
Gerçek bir huzuru , sevgiyi isteyen biri ise bunu göstermesi lazım , söze değil fiile dökmeli.05 Yorumla
Soran+1 yılIstedigim biri insallah cikar ama bu zamanda erdemli insan bulmak zor...
- +1 yıl
Yapacak bir şey yok.
Ben ben olmaya devam edeceğim.
Bu beni yetiştirenlerin suçu.
Beni Gerçek bir insan yapmak istediler yaptılar.
Öğretmen bir annenin çocuğu ancak bu kadar olur. - +1 yıl
İnşallah.
Yinede umudum var.
Olmuyor diye de karalar bağlamış değil.
Hayat herşeye rağmen yaşamaya değer. - +1 yıl
Erdemli insanı bulmak zor demişsiniz ama kimileri bulamıyor, kimileri de önünde olduğu halde bakmıyor.
- +1 yıl
Dedim ya gerçek ve doğru.
Hayatın gerçeği.
En İyi Cevaplar
+1 yılSana öncelikle şunu söyleyeyim evlilik tam anlamıyla bir kader aynı zamanda evlendiğin zamanda tam bir kumar oynuyorsun yani evlenince mükemmel olacaksın %100 mutlu olacaksın Her şeyin güzel olacak diye bir garantili de yok kötü olacak diye bir Garanti de yok Ben de 33 yaşındayım hayatım ve sevgilim olmadı evli değilim Ben de bekarım dert ediyor muyum etmiyorum çevremde evli olup da bir ton derdiyle uğraşan insanlar da var mutsuz insanlar da var ama mutlu insanlar da var ama mutsuz insanların sayısı daha fazla evliliğe karşı bakış açına sorarsan insan bir ömür boyu yalnız geçirmez yani yalnız olmak Allah'a mahsustur gerçekten ama dolayısıyla illa evlilik yapacağım 32 yaşına geldim şöyle böyle diyerek de kendine kriterler koymalısın bunu sadece para olarak demiyorum karakter olarak kültür olarak kendine uyumlu biriyle evlilik yapmalısın ne yazık ki çoğu insan bunu yapmadığı için bugün evlilikler sağlıklı olmuyor yani evlenmek yeni dünyanın başı evlenmemek ne dünyanın sonu dert etme nasibinde varsa bir gün olacaktır yoksa da o da nasibindir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla ben şahsen doğru kişiyi bulmadığını ve içinde bazı korkular buna sebep olduğunu düşünüyorum!
Yazı vardır elbet, yazı varsa kader de vardır!
Ama koskoca peygamberlerin bu konuda suskunluklarını koruduğunu göre göre, bizim bu konularda ezbere konuşmamız doğru değil bence!
Zaten anlatıldığı gibi olsaydı! Hiç kimse din seçemezdi, misal ayetler var namazla alakalı! Yasaydı, biz namazımızı dosdoğru kılıyor olurduk. Şimdiyse hep aksatıyoruz ve çeşitli gerekçeler uyduruyoruz!
Bir de yazı anlatıldığı gibi olsaydı, ne cennet olurdu ne de cehennem! Çünkü seçme şansımız olmazdı! Hiç kimse, sınava tabi tutulmazdı ve kazanması gereken bir cennet olmazdı! Aslında yazılacak çok şey var fakat, biz yazdıkça, onlar da korkmadan iftira edip, ötekileştiriyorlar!
Allah cümlemizi ıslah etsin ve herkese haylı nasipler etsin!00 Yorumla
+1 yılBende Anlamıyorum Dediğin Gibi Herkes Bir Çırpıda Evleniyor. 35 Yaşıma Gireceğim Ne Evlilik Ne Nişan Ne Söz Geçirdim. Öyle Çok da Bir Kriter de Aramıyorum Karşımdaki İnsanlar Sürekli Olarak Kriterlerini Değiştir Diyor da Aradığım Kriter Belli; Sevgi, Saygı Çerçevesinde Mutlu Ve Huzurlu Bir Evlilik Başka Hiç Bir Şey. Kader Değildir Ya Bence Zamanı Gelmemiştir Veya ALLAH Seni Başkalarının Şerriden Koruyordur Bunu Bilemezsin Belki de Böyle Hayırlı Görüyordur. Hz. Mevlana'nın Bir Sözü Vardır; "Bir İş Olmuyorsa Zorlama Ya En İyisi Olacağı İçin Olmuyordur Veya Olmaması Gerektiği İçin Olmuyordur" Der. Elbette Ne Demiş ALLAH Yalnızlık Bana Mahsustur Diye Elbette Çıkacaktır Karşına
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
77
Cevap
174Cevap
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik kader kısmet gel gör ki kısmetinin nerden çıkacağı hiç belli olmaz gadası
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence seçimdir bazen de şanstır.. önemli olan aramanız.. gidip arayın bulursunuz belki de
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYorumlarda sacmalayan ve soranı yargilayan olmus. Elbet istedigimiz gibi birini isteyecegiz bir ömür gecirmek icin imza atiyoruz sonucta. Sececegimiz kisi hayatimiza mâl olabilir ve cocuklarimiza anne/baba olacak bu kişi.
Kriterlerin yüksektir diye yargilayan kisiler ozellikle erkeklerin hic mi kriteri yok acaba? Ya da yoldan gecenle cinsiyeti kadin olsun yeter, bana nasil es olur, cocuklarima nasil anne olur, huyu suyu nasildir diye bakmadan mi evlenmeyi dusunuyorsunuz.
Allah bizlere benden her seyi isteyin derken kullara ne oluyor da birilerinin istedigi seylere karisiyorsunuz? Birilerine gercekten istedigi gibi biri nasip oluyor. Sorsaniz bunu soylerler kendim gidip secsem bu kadar benlik, istedigim seylere sahip birini bulamazdim der.
Ha akli basinda olan insanda kriterlerini %100 saglayan aday bulamayacagini bilir. Bunu soranın da farkinda oldugunu düşünüyorum. %60-70 karsilasa bile o kadar iyi ki herkes icin. Dinimizde icine sinmeyenle evlenmeyin der zaten.
Ha herkes evlenmek zorunda da degil. Evlilikte bir rizik. Kimi evliligiyle, kimi evlenmemekle imtihan edilir. Evlensen o kisi imtihanin da olabilir, sukur sebebinde olabilir. Evlenmemekte imtihan olabilecegi gibi sukur sebebi olabilir. Allah'in bizi neyden sakindigini biz bilemeyiz.
Bu iş gercekten tamamen nasip meselesi. Hani sinavin vardir ya da bir projen vardir calisir, elinden geleni yapar basarili olursun. Allah o emegin karsiligini verir. Ama evlilik oturup calisip, elinden geleni yapip sonra bekleyecegin bir sey degil. Elden gelen hayırlısını istemek oluyor.
41 Yorumla- +1 yıl
Seni alnından öpmek istiyorum 🌸
+1 yılEvet, kader olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki ; nice kilolu ve çirkin kadınlar yakışıklı orta halli veya zengin erkeklerle evleniyorken, daha güzel kadınların evde kalması kesinlikle kader.
Ha şu da var, eğer kadın cilve yapmayı bilmiyorsa ;nefes alsın yeterci veya sadece iç güzelliğe önem veren muhafazakar erkekleri de kendine çekemez ki genelde de böyle erkekler evleniyor zaten..
Yoksa kadınlara kolay ulaşabilen ve genelde dış güzelliğe önem veren elit alfa kemalist erkekler , kolay kolay evlenmiyor ; alayına yürümeyi tercih ediyor
Gerçekten de çok fazla, iç güzelliğe önem veren erkeklerin olduğunu görüyorum. Hepsi de yakışıklı olup kadınlar kilolu veya çirkin olmakta. Ama iyi cilve yapabiliyorlar ve erkeğe kendini Melek gibi gösteriyorlar. Böylece, erkek nikah masasına oturuyor.
Yani evde kalan kadınları; biraz da toksik ( erkek gibi sert kadın) , kimseyi beğenmeyen egolu veya cilvesiz olduklarını düşünüyorum. Eğer bu özellikleri barındırmıyorsan, kesinlikle kader.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKeşke ne kadar şanslı olduğunu bilseydin, evlenmeyip tek başına hayat yaşayabilen insanlar çok başarılı buluyorum çünkü herkes evleniyor bk var gibi, bunu yapmamak asıl büyük başarı. Ayrıca herkes boşanıyor iken bile bile evlenmek de aptln işi, nasıl olsa bitecek bir evliliğe adım atmak akıl karı değil, ülkede hele kadınlar evlenince köle olur erkekler sultan. Şu an kendin Sultansin neden bir erkeğe Sultanlığı devredip köleliği satın almak istiyorsun. Erkeğin hizmeti çocuk derdi ailesinin hürmet hizmeti bitmez bu ülkede evlilik bu. Razı isen bunlara evlen. Ama ne kadar akıllı ve başarılı olduğunun şu an farkına var
33 Yorumla- +1 yıl
Sultanlık konusu bambaşka bir olay
Yani herzaman erkek sultan olur demek doğru değil mesela benim evliliğimde de eski eşim sultandı her istediğini yapmak her istediğini almak için dört dönerdim
Eşimin ve kaynanamın isteklerini en iyi şekilde yerine getirdiğim halde hiçbirzaman da yaranamadım
En son ayrıldık ayrıldıktan sonra çocuğumuz doğdu sonra kızla evliliğimize yeniden devam etmek için teklif ettiğim halde o başkası ile evlendi şimdi çocuğum 4.5 yaşında ama hiç göstermediler sevdirmediler o şimdi üvey babasını öz babası zannediyor
Bende çok büyük depresyon geçirdim henüz kendime de tam manası ile gelemedim ama çocuğu görmek için onları mahkemeye vermekte bana doğru gelmedi sonuçta onlarla bir aile olduk kötü anılar gibi güzel anılarda yaşadık
Kendi rızaları olmasını bekledim ama onların vicdanı bile yokmuş
Yani böyle evliliklerde oluyor ve iyiler üzülüyor
Cevap sahibi+1 yıl@çakıltaşım benim sözlerim çoğunluğu geneli kapsar, her iki taraf içinde tek tük istisna olması sonucu değiştirmez. Ayrıca bu dediğin şeyler boşanma sonucu olağan şeyler, evlilik içindeki durum değil
+1 yılKader ve seçim bir aradadır. Neden geç diye düşünüyorsun yanlış yerde olmaktansa geç ama doğru yerde olmak önemlidir. İnsanların çoğu için evlilik maalesef kaçış rahatlık anlamına geliyor yüzde kırkı boşanıyor ilk 3 ile 6 yıl arasında. Yüreğine eş olmayan sohbet edemediğin biz olamadığın biri olacağına yanlız kalmak şikayet edilecek bir durum değil. Yalnızlık kimsesizlik değil hak ettiğim ve beni de hak eden insani bekliyorum demektir. Yoksa en çirkin kıza da erkeğe de en güzel. Yakışıklı kıza erkeğe de insan cok
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba evlenmedigine bazen sevişmelisin belki Allah bazı şeyler den koruyordur ben 24 yasindayim 7 aylık evli 3. ayin içinde hamileyim eşim narsist bir adam kavga ile besleniyor hamile olduğum halde hergun sınır edip ağlatıyor 7 aydır evlendiğimden beri de böyle hergun 7 ayın hergun u sınır imi bozuyor bana psikolojik kurguluuorsun ben bir şey yapmıyorum diyor gözü disarda babasına oğlun hasta tedavi ettir dedim hasta olduğunu kabul edip sustu sadece cozumsuz başına bir şey gelse de kurtulsam diye dua ediyorum o derece biktim belki evlenmemek daha hayırlı bilemezsin kendi hayatından orneklendirdim bekar olsaydım mesela kafam rahat olucaktı dert etme böyle şeyi
37 Yorumla- +1 yıl
Boşan o zaman
Cevap sahibi+1 yılÇocuk var sana ordan demesi kolay hamileyim ben
- +1 yıl
İçine alan sensin ben değil 🤷🏼
Cevap sahibi+1 yılBoş yorum yapma kardeşim ya az edep
- +1 yıl
Sohbet etmek istersin yazabilirsin
Soran+1 yılDurumuna cok uzuldum. Bir narsistle yasamak cok kotu. Ablamdan biliyorum bir de ablamla gorusmek istemiyorum ama sen maalesef eliisin. Sen bilirsin ama onlar duzelmez. Ayrica cevremde baska evliliklerde de var aynisi. Onlar devam ediyor sanirim mazosistler ama sen degilsin bence
Cevap sahibi+1 yılAblan ile görüşmek istememekte haklisin öyle insanlar hiç çekilmiyor ama bazen hayat insani mecbur bırakabiliyor yok onlar dan değilim
+1 yılKısmetin çıktığı zaman evleniyorsun o işler öyle maalesef ama dua et karşına çıkacak olan kişi iyi birisi olsun dua etmekten başka yapacak bir şey yok hani flört vs bunlar bile hikaye
Ama görücü gelen olursa ya da hoşlandığın kişiler veya tanışıp anlaştığın insanlar o kişileri kendince değerlendir evlilik ile ilgili bir gelişme olduğu zaman ailesini kendi karakterini araştır babası iyi ise hanımına ve ailesine iyi davranıyorsa oğluda iyi olabilir
Benim kaderimde evlilik ayrılık ayrıldıktan sonra kadının başlası ile evlenmesi ve çocuğumu doğumundan bugüne kadar 4.5 senedir hiç göstermemesi varmış çok ağır şeyler yaşadım yüzden Allah tan iyiyi hakımızda güzel ve hayırlı olan şeyleri istemek lazım
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 845 cevap paylaştı. Cünkü Süpermen yok maalesef kadın tanıyorum 50 yaşında hala istedigi gibi biri çıkmamış evdiyon keşke o gelenle evlenseydim bu ne demek ya daha iyisi çıkarsa e 50 yaşadın gözün hala 30 yaşındakilerde senin bakacagın artık 50 60 güzelde değilsin canım sında evi varmış maşı varmış babasının emeklisi varmış nikah yapmazmış bide bunlardan o adamda olacakmış bakış acını değiştirir sen her şey olur
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenzer durumdayız, ben de anlayamıyorum neden başkalarına daha kolay oldugunu ama benim karakterim biraz zordu mesela o yüzden olmadi biraz da hem kendime bunu itiraf ediyorum artık...
bence kendine bi don bak derim neden olmadi diye bir dusun, belki sen sans vermedin ya da uygun ortamı sen yaratmadın vs vs..
evlilik kesinlikle kader, senin nasibin baskasinin olmayacak ama belki bunun zamanını sen yaklastirabilirsin ya da yaptigin hatalar yüzünden erteleniyor olabilir...
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Siliye mükemmeli degil en iyisini aramak... en iyisi beni ne yapsın diye sormalıydım kendime :D
+1 yılEvlenenler de ellerinde olsa bir çırpıda boşanmak istiyorlar.. insanoğlu işte yaşayamadigi her şey içinde kalıyor... evlilik çok da aman aman bir şey değil zaten.. ruhunun ikizini de bulsan.. onunla evlendiğinde.. şimdiki şu hayatından çok daha mutlu olmuyorsun inan bana..
11 Yorumla
Soran+1 yılHmmm. Aslina bakarsan mutku evlikik pek goremedim hatta yeni tanistigim biri evliligini cok guz tarof etti ve umudumu yeserrtii ama en sonunda ben cocuklarima yatiyorum esimin odasi ayri demesin mi?
- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik dediğin olay nasipten başka bir şey değil.
Kimi erken bulur, kimi geç.
Kiminin bulduğu bulaşır kiminin ki ömre ömür katar.
Eğer içine sinmiyorsa evlenmiş olmak için evlenmenin anlamı da faydası da yok.
Hayatının tek başına da tadını çıkarmayı öğren.
Belki nasipte hiç evlenememekte var.
Değil mi?10 Yorumla
+1 yılBen 35 yaş bekarım. Asıl evli arkadaşlarımin en güzel yılları boşa geçiyor. Eğer doğru kişiyi bulmazsan evlenmek ölmeden mezara, hapse girmektir. O yüzden takma kendine yatırım yapıp kendini bulabileceğin en güzel zamanlar. Evlendiğinde sorumlulukların o kadar artarmiski kendine zaman kalmaz. Hayatı, hep birilerini memnun etmeye çalışmak, çok saçma.
12 Yorumla- +1 yıl
*Hayatı hep birilerini memnun etmeye çalışmak ile geçirmek. Çok saçma
Evlilik elbette ki kadardır sırf evlenmek için evlilik yoluna girenlerin çoğu ya aldatıyor ya yarı yolda boşanıyor evlilik sevgililik gibi bir süreç değildir sadece kan bağı değil can bağ da teşkil eder bu yüzden herkesin alnına yazılmış olan kaderini beklemesi daha sağlıklı olur
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılOlayın esası şöyledir, önünde seçenek varsa kafana yatan birisine şans vermeli, sen dört dörtlük tanımına hiçbirisi uymuyor diyerek eleme yaparsan o zaman o seçenekler çok azalır. Çünkü o dört dörtlük olmuyor, üçü bile olmuyor.
Ve evet, en istikrarli zamanlar böyle böyle kayıp gidiyor10 Yorumla Devir çok kötü bir devir hali almış artık evlilik nedir bilinci nerede ise bitmiş derecede evlilik de en önemli olan ömürlük kişiyi bulmak iyi günde kötü günde gerçekten yanında olcak insanı bulman gerek önemli olan insanın kalitelisini bulmak şerefi olan vefakar kalbi güzel dürüst merhametli yuva nedir bilinci olan insanı bulmanız lazım evlilik Bir hayat arkadaşlıgıdır yarı yolda kalmamak gerek
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvli olup da boşanma aşamasına kadar gelmektense, eli maşalı erkeğe denk gelmektense bekar kalmak iyidir. Halimize şükretmek ve hayırlısını istemek en güzelidir.
40 Yorumla Aile & Toplum konusunda 518 cevap paylaştı. Eskiden evlilik için çok erken derdim. Hayatım biraz daha düzene girsin, eksiğim gediğim olmasın, asgari hayat standartlarını sağlayayım falan derdim.
Şimdi zamanı geldi, hayatımda belli bir düzene oturdu diyorum ama bu sefer en gerekli olan parça eksik kaldı :D Zihinsel, fiziksel ve ruhsal olarak kendime uygun o kadın yok ortalarda. İşin kötüsü eksik olan bu parçayı çalışarak falan bulmak ta pek olası değil. Kader konusu burada devreye giriyor sanırım
00 Yorumla
+1 yılbakma sen evlilik kötüdür vs diyenlere hepsinin aklı fikri çapkınlıkta aşağıdaki hem cinslerinde öyle yakısıklı peşinde kosup gününü gün etme derdinler.. diğer yandan anlasıcak cocuk yapacak birini bulmak iyi bir nimettir.. hayat yaslandıkca yalnız çekilmez duygusallasır birini ararsın yanında.. bende bekarım tanısmak isterseniz buyrun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılevet nasip gerçekten ben Bi falcıya baktirmistim her yerde de söylüyorum ama cidden garibime gidiyor yani önceki gün iş yerine Bi oğlan başlamış o çocukla evlilik yoluna gideceksiniz ama nikahiniz yok dedi cidden nasıl oldu bilmiyorum kendimi evlilik teklifi alırken buldum tamam dedim ama ne yaptım ettim ailem vermedi nasip ötesi olmuyor
01 Yorumla- +1 yıl
😅komik
Doğru hissediyorsunuz ama hissetme sebebiniz sosyal baskı. Sosyal baskıdan ziyade sağlıklı çocuk sahibi olabileceğiniz yaşları geçiyorsunuz. Kısacası biyolojik saatiniz geçiyor. Üzerine insanlar da bunu sık dillendirince siz de rahatsız oluyorsunuz sanırım. Yine de doğru partneri bulmadan bunlar üzerine konuşmamız farazi olacaktır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaderdir, çünkü Allah dilemedikçe yağmur yağar mı bu da bunun gibi bir şey. Ama kader deyip de aramadan durursan nasibindekini o zaman da bekar kalırsın, mesela ben olduğum yerim de durayım ama o gelecektir gözüyle ya da düşüncesi içerisinde olayım ne kadar mantıklı olur.. olmaz tabi ki, velhasıl kelam doğru kişiyi bulduğumuz da bir şeylere adım atmamız gerekiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"Her nasip vaktine esirdir" derler. Bir de "Belki de güç olmasın diye geç oluyordur" derler. İkisine de katılıyorum. Belki de Allah'a güvenip dayanıp salmak lazım biraz. Rabb'im iki cihanda da birlikte olacağın hayırlı bir eş nasip etsin inşallah. 😇
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimsenin karşısına cuk diye biri çıkmaz insanlar mutlu olduklarını söylediklerinde rol yapıyor olabilirler ben çok biliyorum mahkeme günü alıp eşi ile sosyal medyada fotoğraflarını paylaşan kişiler neden yaptın zaten ayrılacaksınız diyorum milletin ağzına laf mı verilir diyor
Ayrıca çok kasma kimseyi değiştiremezsin belki sadece o senin huyuna alışır sende onun huyuna alışabilirsin. Kimse kusursuz olamaz belki sende ilişkide çekilmez bir karektere bürünüyorsun olabilir01 Yorumla- +1 yıl
Kimsenin karşısına cuk diye biri çıkmaz insanlar mutlu olduklarını söylediklerinde rol yapıyor olabilirler ben çok biliyorum mahkeme günü alıp eşi ile sosyal medyada fotoğraflarını paylaşan kişiler neden yaptın zaten ayrılacaksınız diyorum milletin ağzına laf mı verilir diyor
Ayrıca çok kasma kimseyi değiştiremezsin belki sadece o senin huyuna alışır sende onun huyuna alışabilirsin. Kimse kusursuz olamaz belki sende ilişkide çekilmez bir karektere bürünüyorsun olabilir
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence kader olması gerekiyorken bir çok insan geç kalma korkusuyla yanlış kişiyle işi aceleye getiriyor, ama açık olayım artık kadınlar tükettiğimiz besinlerden ötürü anne olmak için eskiye göre elini daha çabuk tutmalı. Önceden 45 hatta 50 de olan şeyler artık 35-40 yaşlarda oluyor. Bu bakımdan yüzde yüz eşleşeceğimiz kişide ısrar da etmemeliyiz. Zaten çoğu sevgilerin sonradan oluşması ilk bakışta aşka göre daha mümkün bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerhangi biri ile herkes evlenir önemli olan içine sinen biri ile evlenmek
Yaş 32 ise sorunları gör ve onar acaba beyaz atlı prens mı istiyorsun o masallarda
ya da cevren kötü seninle evlenmek isteyenler de haliyle kötü olur çevreni değiştir gibi
00 Yorumla
+1 yılBen de 30 yaşındayım ve bekarım yani evlilik elbette kader ayrıca erken yaşta yanlış kişi ile evlenmektense geç evlenip doğru insanı bulmak mühim olan benim fikrim bu yönde.
32 Yorumla- +1 yıl
Seçicilik çok artiyir kismeyi begenmiyoruz ozmn
+1 yılŞans bence karşına çıkmadıysa yapcak bişi yok 🤷♀️ mutsuz bi evliliğin olacağına yalnız kalmak daha iyi bana göre..
40 Yorumla
+1 yılÖmrünüzün en güzel yılları zaten gitmiş ama o yıllar zaten bekar olarak gitmeliydi. Şimdi evlilik çağına gelmişsiniz. Bu yaşlar hayatın değil evlilik çağının en güzel yılları
20 Yorumlaİnsanin en iyi dönemleri gençlik dönemleridir 30 yaşında Evlenip ne yapıcam ki işin heyecanı kalmıyor zaten her şey bitiyor 30 yaşını normal olarak görüyorlar ama hiç normal değil yani şahsen bana çok fazla geliyor
00 YorumlaBu yazidan sonra hala evlenmediysen ayip.
resmen kackisi teklifde bulunmus, hatta bazilari sendende genc.
Bence evlilik çevre isi, yani ailenin ya da senin çevrenin genisligi çok önemli.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılÜzgünüm ama en güzel yılların gitmiş zaten. 20-40 arası en güzel yıllardır. Ben de hiç evlenmedim. Doğduğun ev doğduğun coğrafya kaderinmiş bunu anladım. Çok zor döneme denk geldik
11 Yorumla- +1 yıl
Gerçi şu da var. Evlenenlerin çoğu boşanıyor yani evlenmenin de garantisi yok. Dert etme sakın her şeyde bir hayır vardır. Hayat hızlı geçiyor. Asıl gideceğimiz yer önemli. Oraya hazırlık yapmak lazım
+1 yılBen de 29 yaşındayım hala bekarım. Kader mi değil mi bilmiyorum. Kendimi geri çektim ben.. birilerinin beni üzmesini kaldıracak durumda değilim.. bekarlık daha güzel. En azından şimdilik
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılValla 29 olacağım az kaldı ben de bekarım ama ben 29 umda evlenecegim duracağım duracagim turnayı gözünden vuracağim 😂
12 Yorumla
Soran+1 yılIyi insallah evlenirsin
- +1 yıl
Ben 29 unda talibim sana. Artık kırılmanı istemiyorum kimse tarafından en güzel hisleri yaşatacağım sana aşk bahçem ❤️🔥
+1 yılHer şeyi kadere bağlamak yanlış. Külli irade ve Cüzi irade denilen bir durum var. O halde duruma bakarsak şu an bulunduğun durumu cüzi irade. Yani senin seçimlerin sonucu evlenmemişsin.
10 Yorumla
+1 yılHerkes evlenmek zorunda değil,,, günümüzde ilişkilerde borca gir evlen akraba lar göbek atsın falan vs 2 ay sonra boşan... Böyle bir şey istermiydin?
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl30 yaşındakiler gidiyor 20 yaşındaki alıyor ondan kimse bulamiyor 30 yaşındaki kadını içi geçmiş olarak tabir ediyorlar 40 üstüne bak bence bacım senin yastakiler yanaşmıyor
23 Yorumla
Soran+1 yılSen kendine bak. Ne 40e be. 32 yasindayim tam yasimdayim. 38 olsam haklisin ama gayet guzel bir yastayim
Cevap sahibi+1 yılNe sinirleniyorsun benim çevrem böyle ondan yazdım size bir şey diyen yok
Cevap sahibi+1 yılSeni kırdıysam özür ama kötü niyetle demedim. Benim annemle babam arasında 7 yas var gül gibi geçiriyorlar umarım istediğinizi bulursunuz
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. 37 yaşında halen bekarım. Ömrümün en güzel yılları gitti
Kimseyi sevemedim hiç aşık olmadım karşıma çok kisi çıktı ama olmadı
Kader sanırım02 Yorumla
Soran+1 yılBabanizla iliskiniz nasildi? Bebim babamla iliskim saglikli olmadigi icin sanirim erkeklere guvenemiyorum
Eğer evlenmek istiyorsan daha çok sosyal aktivitelerin olmalı örneğin kurs, eğitim , iş kaliteli yerlerde kaliteli insanlarla ve aynı zevklerinizin olduğu insanlarla karşılaşman daha olası. Ama içinden gelmeyip sırf toplum baskısı için bunu yapma … sonrası pişmanlık
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Paracı olmanın zararları erkekleri öyle bir korkutunuz ki sorumluluk sahibi efendi insanlar borç yapmaktan korkup evlenmiyor piyasada duygusuz sorumsuz anlık zevk arayanlara kalıyor
00 Yorumla
+1 yılÖmrünüzun güzel günleri bitmiş ztn yasiniz olmuş 32 bence çok geç artık bir çocuk isrseniz anca 37 -38 inizde yaparsınız:/ ama hâlâ çok geç değil güzel bir aile kurabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılNasip işi olduğunu düşünüyorum. Ben hislerini içinde tutamayan birisiyim, hoşlandıysam söylerim bu sebeple görücü usulüne dayalı kaç tane görüşme gerçekleştirdiysem bu sebeple olmadı. Söyledikleri bahane henüz kendimi bir ilişkiye hazır hissetmiyorum. Ama belli bir süre sonra tekrar görüşmek istediler bu sefer ben istemedim.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. evlilik kaderdir ama bu kaderi sen belirliyorsun... uygun kişi çıkmadıysa karşılaştığın kişiler ya da kriterlerinde bir şey var demektir ya da yanlış yerde arıyorsundur
00 Yorumla
+1 yılCevabı kendin vermişsin, istediğin gibi biri ni ararsan tabi evlenemezzin işin sırrı burada. Herkes aslında hayalini kurduğu gibi biriyle değil tam hayalinin zıttı ile evlendiği için bi çırpıda evleniyor, ama ya aşktan gözleri kör oluyor göremiyorlar ya da evlenmiş olmak için evleniyorlar sense ince eleyip sık dokudugun için hala evlenememissin. olay bu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi tip olarak kötü ama karakter olarak on numara birini karşına çıkarsalar "yeaaa ben şuanda evlenmeyi düşünmüyorum yeaa" diye geri çevirirsin
019 Yorumla
Soran+1 yılKimse kusura bakmasin ama tipte onemli yani en azindan benim icin. Uktra yakisikli beklemem ama eli yuzu duzgun olsun karakteri de.
- +1 yıl
O zaman sana şöyle soylim aradığını b00k bulursun sen
Soran+1 yılSen de bana book yazarsin bir daha
- +1 yıl
Neden bi daha yazıyorum ki sana? Sen kimsin ki yazayım?
Soran+1 yılAma yine yazdin. Sorumu terk edersen dedigin seyi yapmis olursun 😁
- +1 yıl
Soruyu gördüm yazdım. Canım öyle istedi ve yaptim. Bu hayatta canımın istediğini yapmak benim işim.
Soran+1 yılHayir bunu bile anlamiyorsun. Son yazdigiji kastettim
- +1 yıl
İyi de ben senle mesajlasiyor muyum ki tekrar yazamayacagimi bana ima ediyorsun? Normal sitedeki bir sorunun altına yorum yapmışım ben. Bundan fazlası var mı? Senle birebir mesajlaşma mi var?
Soran+1 yılboş ver ya yine anlamamissin sanirim Turk erkegiyle evlenneyecegim. Baksana kucucuk seyi bile anlamiyorlar. Veya alingan davraniyorlar
- +1 yıl
Sen de Karabük üniversitesine git. Orası hoşuna gider belki
Soran+1 yılBen hollanda da yasiyorum ve ne demek istedigimmni anlamadim. Ama buna gerekte yok. Hadi ugurlar olsun
- +1 yıl
Arattır istersen Karabük üniversitesi hakkında. Anlarsın neler olduğunu
Soran+1 yılGerek yok. Ayrica yazip duruyorsun yazmicam dedigin halde.
- +1 yıl
Yavrum ben sana mesaj olarak mi yazıyorum? Direk yorumun altına yorum yapıyorum.
Soran+1 yılNe fark eder. Bebi onemseyip yazmaya devam ediyorsun. Konu bu. Senin algilamanda bir tuhaf ha
- +1 yıl
Ne bilim ben birebir senle mesajlasmadan sana yazıyormusum gibi gelmiyor bana
Soran+1 yılIste sorunda tam burada. Neyse hadi sen yoluna ben yoluma
- +1 yıl
Ben yolsuzum
Bacim yalnız değilsin bende 32 yaşındayım birak evliliği ilişkim bile olmadı 🙃
31 YorumlaBazılarında maksat evlenmek olsun kim olursa olsun kafasında olduğu için bir de parası var tamamdır her sey hazır
10 Yorumla
+1 yılBen de anlamıyorum benim de yaşım 28 daha karşıma biri çıkmadı. Milleti görüyorum hemen evlilik kararı alıp nikah kıyıyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
Görüşelim ozman
Bende aynıyım eskiden işim yoktu diye uğraşmadım bu işlerle şimdi memur oldum ama 30’u geçince insana yaşlı gözüyle bakıyorlar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,4b cevap paylaştı. Evlilik kaderdir. Yaşı gelmiş her insanın artık evlililik zamanı geldi evde kalmış baskısı algısı yapılıyor.
Bi insan tercihine göre hayatı boyunca evlenmeyebilir.
Şans de kader de kısmet de ne dersen de.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynı şeyi bende düşünüyorum hatta yaşım ilerledikçe aradığımı bulmam daha zor gibi geliyor. Gerçekten kader mi bende merak ediyorum ve bu işin sonu ne olacak bilmiyorum bir yandan da kafana takma bulamazsan evlenmezsin diyorum belki de kaderimiz yalnızlık
00 YorumlaEvliliği kafanda büyütme olmayınca olmuyor işte konu aslında düzenli ilişkiye girmek sabret ve dua et sadece
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Evlilik kader değil bir tercih meselesidir ve güzel birşeydir. Evlilik insanın yarım kalan yanlarını tamamlamasıdır. İmkan bulursanız evlenin.
00 Yorumla
+1 yılEvlilik kader ama evlenme bence biz evlendik Sürünüyoruz
06 Yorumla- +1 yıl
Evlilik kader ama evlenme bence biz evlendik Sürünüyoruz
- +1 yıl
Papağan gibi niye tekraraladin
Soran+1 yılDidismeyin 😂
- +1 yıl
Taklitler aslını yaşatır didismiyoruz🤣🤣
Soran+1 yılNeden surunuyoruz dedin merak ettim. Evliler bana once evli misin diyor sonra bekarim deyince, daha iyi evlenme diyorlar.
- +1 yıl
Evlenecek sen adam gibi seven biriyle evlen aileler falan sıkıntı arkanda duracak adam yokta ondan evlenme dedim
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende 26 yaşındayım hala bekarım benimde evliliğe gerçekten çok ihtiyacım var artık canıma tak etti ne bileyim her zaman sarılıp öpüşebileceğim doyasıya sevişebileceğim birine gerçekten çok ihtiyacım var
00 Yorumla
+1 yılevlenmek diye bir kural mı var zorunda mısın evlenenler çok mu mutlu başka motivasyonların olsun yaşamla ilgili
00 YorumlaElbette kader. ama. insan da belli bir yaştan sonra daha ince ekiyor sık dokuyor bu kadar sık dokunmamali
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBende 36 ama nasip demekden baska ne care miz var ki genclikte calisip birseyler yapik cok sukur ama iste sans olmalibinsan da
00 Yorumla ya kısmet bu işler ya en guzel zamanlar degerlendir ailenle filan bolca vakit gecir iste kismet varsa olcak zaten (bekarim 😂rahatim )
00 YorumlaYanlız değilsin emin ol. biriyle karşılaşmak nasip :) onunla geçireceğin zaman kader :) sonrasıda kısmet
00 Yorumla- Devamını Gör (191)
Devamını Gör(236)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 32 yaşındayım ve hala bekarım. Ömrümün en güzel yılları gidiyor gibi hissediyorum, evlilik kader mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler