Kuzenim bekar ama evli bir erkekle görüşüyor ona karışabilir miyim beni ilgilendirirmi söylediğimdede annem misin babammısın diyor dedikodu mu yapma diyor
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Hayır edemezsiniz
Neden miş o
İlgilendirir ama sadece uyarmak ile sorumlusun. Gerisine karışma boş ver.
Namıussuzluk yapıyo
Şikayet edeceğin biri varsa et ya da evli olan adamın karısına söyle. Başka bir şey yapamazsın.
Ailesine söyleyeceğim
Söyle
Orispi söylicem
Başkalarının kusurlarını, ayıplarını yaymaya ne kadar meraklısınız. Bu ilişkinin zararı sadece yaşayana olur. Evli kadını da kocası düşünecek. Size giren çıkan yok yani.
Ne kadarda genişsiniz
Başkasının hayatına karışmamanın genişlikle ne ilgisi var? BAŞKASI bak, dikkat et, BAŞKASI. Siz mi sorumlusunuz hatasından, günahından?
Akrabam diyorum bak farkındamısın akrabam
Olabilir. Herkes yaşadığının sonuçlarına kendisi katlanır. Akraba da olsa herkes kendi hayatından sorumlu. Özellikle bu konularda.
Asıl bu konuda karışır hadi gidip bekarla sevgili olsa karışamaz kıyafeti açıksa yine karışamaz vs şeyler ama buna karışabilir
Buna cevap ver hadi
Bu konuda da, başka konuda da yapabileceğin en fazla uyarmak olur. Ötesi, haddini aşmak olur. Bir gün biri çıkar "sana ne lan, kimsin sen, anam babam mısın, haddini bil" der, sen de ona cevap veremezsin.
Kimse senin gibi düşünmüyor ama
Olabilir, kimse bir başkası gibi düşünmek zorunda değil. Sen de kimseden seninle aynı düşünmesini bekleyemezsin.
Mesela kuzenimde bana karışamaz sınız dese hakkımıdır
Ben karışmazdım bi kere karıştım ve pişman oldum hoş ver ne halt ediyorsa etsin
Neye karıştın
Tam karışmış sayılmam ve yılarca yan yana yaşıyorduk hergun sabahtan akşama kadar beraberiz ve o olaydan sonra bidaha konuşmadık konuşsak haber nasilSin falan okadar
Ne olayı
boş ver herkesi kendi haline bırak.
Herkes bir yol seçer, ve seçtiği yolun bedelini öder.
Seni ilgilendirmez. Karışma. Gidip başkalarına da söyleme.
Karışmaya, başkalarına yaymaya hakkın olduğunu sana düşündüren nedir?
Sadece uyarabilirsin yani. Yanlış olduğunu söylersin, o kadar. Ama evli adamın karısına, kuzeninin ailesine falan söylemen büyük hadsizlik olur. Adamın karısı "sana ne lan, kocamın şeyinin bekçisi sen misin?" dese ne yapacaksın?
Özel hayat kavramından haberin yok... Kuzenin suç işliyor olsa neyse. İkisinin kanunen suç olmayan ilişkisi sadece kendilerini ve adamın karısını ilgilendirir.
Suç işliyor zaten şu an evli biriyle olmak suç değilmi
Hayır, öyle bir suç yok. Yani cezası yok. Sadece evli çiftler için boşanma nedeni, o kadar.
Sen türkiyedemi yaşıyorsun
Evet, ne alaka?
Akraba da olsa başkasının özel hayatı, kusuru, ayıbı konusunda "bana ne" demeyi, bunların seni ilgilendirmediğini öğrenmen gerekir.
Özel hayatın gizliliği ve korunması hakkı nedir?
"Kişinin sadece kendisinin belirlediği kişilere açtığı, bilinmesini istemediği ve korunmasını istediği bu hayata, özel hayat denilmektedir. Her insan, özel ve mahrem hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Bu hak yasalarca da güvence altına alınmıştır."
Bu ilişkiyi ifşa ettiğinde sen suç işlemiş olursun. Kuzenin senden davacı olsa hapis cezasıyla yargılanırsın.
Akraban da olsa, kimse özel hayatını, ilişkisini senin onaylayacağın şekilde, onaylayacağın biriyle yaşamak zorunda değil.
Mesela ben şimdi gitsem ona karışsam annesine babasına söylersem beni şikayet edebilirmi
Edebilir, özel hayatımı ifşa etti diye şikayetçi olup savcılığa suç duyurusunda bulunabilir, ki hakkıdır.
Sen ciddisin
Kuzeninin, adamın karısına karşı bir sorumluluğu da yok. Eşine karşı sadakat yükümlülüğü bulunan kişi sadece evli bireydir.
Evli biriyle ama ve günah zina işliyor
Başkasının günahının hesabını sen vermeyeceksin ki...
Aynı mantıkla herkese zorla oruç tutturalım, namaz vakitlerinde camiye gitmeye zorlayalım, olur mu? Olmaz. Konu zinaya gelince neden karışma hakkı oluyor? Herkesin günahı, sevabı kendine. Ayrıca, belki inancı yok, zinayı günah kabul etmiyor, kime ne?
Oruçla tutmamayla evli biriyle birlikte olmak aynı şeymi be
Temelde aynı şey. İkisi de sadece kişinin kendisini ilgilendirir. Günahsa, Allah ile onun arasında. Bak, suç işleyen birini gidip ihbar edersin. Suçtan zarar görmemiş olsan da birinin birine maddi veya bedensel zarar verdiğini biliyorsan suç duyurusunda bulunursun, çünkü bir suçlunun serbest gezmesi senin için de potansiyel tehdittir. Haksız kazanç elde ettiğini bildiğin bir kamu görevlisini ihbar edersin çünkü dolaylı olarak da olsa senin cebinden çalmıştır. Zina eylemi, eylemi yapan iki kişi ve evli bireyin eşi dışında kimseyi ilgilendirmez. Bunu anlamak çok mu zor? Sana ne? Sana giren çıkan ne?
Bak çok yanlış düşünüyorsun biz insanlara doğruyu göstermek le yükümlüyüz tammı
Yahu sadece kendisini uyarabilirsin, o kadar. Gidip de başkalarına ifşa etmek ne demek?
Ayrıca biri gelip bana neden oruç tutmuyorsun, namaz kılmıyorsun, günaha giriyorsun derse onu çıktığı deliğe geri sokarım.
Mevlana, "kusurları örtmekte gece gibi ol" demiş. Bundan da mı haberin yok? Hem, ne geçecek eline ifşa edince? Babasının kızı öldürmeyeceği ne malum?
İşlenen bir günahı açığa çıkarmak gerekir mi?
Hz. Ömer (Radiyallahü Anh) bir kişinin bazı hallerinden şüpheleniyordu. Sonunda onun evinin duvarına tırmandı ve çok kötü bir günah ile yakaladı. Kişiye halinden dolayı öfkelenmiş, tenkit etmeye başlamıştı. Bunun üzerine o kişi: “Ya Emir-el Müminin! Ben bir yönden Allah'a isyan etmiş isem, sen üç yönden Allah'a isyan etmiş bulunuyorsun!”
Hz. Ömer (Radiyallahü Anh) duraksadı ve hayretle: “Onlar nelerdir söyle bana?” diye sordu. Kişi: “Allah (Celle Celalühü) Hucurat suresinin 12. Ayetinde ‘…Birbirinizin kusurunu araştırmayın…' buyurmuştur.
Yine Bakara suresinin 189. Ayetinde: ‘…İyilik, evlere (cahiliye devrinde olduğu gibi) arkalarından (girmeniz) değildir…' buyurmuştur. Hâlbuki sen damdan içeri girdin.
Ve de Nur suresinin 27. Ayetinde: ‘Ey iman edenler! Kendi ev ve odalarınızdan başka evlere, sahiplerinden izin almadan ve selam vermeden girmeyin.' buyurmuştur. Sen ise selam vermeden girdin.”
Bu hadise karşısında Hz. Ömer (Radiyallahü Anh) kalbinin titrediğini hissetti ve o kişiyi tövbe şartı ile serbest bıraktı.
Kıssadan anladığımız üzere, eğer günah gizli işleniyor, kişi günahının ortaya çıkmasından dolayı utanıyorsa; o kişinin günahını araştırmak ve mahcup etmek caiz değildir.
Hatta Müslüman kardeşinin günahını örtene şöyle bir müjde vardır: “…Kim, bir Müslüman'ın ayıbını örterse, Allahü Teâlâ da onun dünya ve ahirette ayıbını örter…” Hadis-i Şerif (Buhari 2442, Müslim 2564, Tirmizi 1426)
Şunu da oku:
https://sonpeygamber.info/gunah-ve-teshir
Zaten 3 yıldır gizli yaşıyormuş ve ortaya çıkması ndan çok korkıyormuş ama bu onun suçsuz olduğu anlamına gelmiyo
Suç, günah, kusur, kabahat onun. Senin değil. İfşa etmen, yayman ayrı bir günah.
Bak biz onun akrabasıyız babam onun amcası oluyor annemde yengesi her şekilde karışmaya müdahale etmeye hakkımız var onu kötü yoldan çıkarmaya çalışıyoruz biz sadece
Anası babası biliyorsa uyarmak onların görevi, senin değil. İlişkisine devam ederse ne yapacaklar? Eve mi kapatacaklar, dövecekler mi, öldürecekler mi?
Bu ilişkiyi onun ailesine, kendi ailene ifşa etmen de günah diyorum, yine anlamıyorsun.
Gerekirse eve kapatıcaz işede gidemez
Eve kapatmanız, işe gitmesine engel olmanız da Türk Ceza Kanununda hürriyeti tahdit suçunu oluşturur. Zorla evde tutamazsınız. Bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası var. Zor kullanılırsa, kaba kuvvet varsa 7 yıla kadar çıkar. Belli ki siz kanun tanımayan, hayatınızı din kurallarına göre yaşayıp, dinin emirlerine göre herkese her şeyi yapabileceğini zanneden oldukça tutucu bir ailesiniz. Eve kapatmak nedir lan bu devirde? Kuzeninin *misin derdi seni niye gerdi bu kadar?
kuzeninin *mının derdi seni niye gerdi?
Sana bişi söylimmi sende keşke biraz kuran açıp okusan bu kdar özgür olmazdın
Senden mi öğreneceğim ne okuyacağımı? Siz de ailece açıp biraz Türk Medeni Kanunu, Türk Ceza Kanunu okusaydınız din kurallarıyla yönetilmeyen bir ülkede yaşamadığınızı öğrenirdiniz. Dini emirlere dayanarak bu ülkede kimseye ceza veremezsiniz. Onu yapmak istiyorsanız gidip İran'da, Suudi Arabistan'da yaşayacaksınız.
Ailenizde biri zinadan daha büyük günah olan Allah'ı inkar günahını işlese öldüreceksiniz yani...
Boşuna parmaklarımı yormuşum bir mülteciye laf anlatmaya çalışarak... IŞİD kafalılar...
Kimseyi öldürmeyicez tabiki ama kısıtlama şart
Merhaba nerdesiniz bişey söyleyeceğim
Uyarını yap ama kurcalama
Kuzeninle samimiyetine bağlı 🙏🏻
Nasıl yani
Eğer çok yakınsanız elbette hakkın var ama pek muhabbetiniz yoksa uzaksanız müdahale edemezsin
Çok yakın değiliz
Bulaşma o zaman
Neden miş
Sen zaten uyarmışsın karar kendisinde
Uyardı m anlamıyo
hakli sanane elalemin ahlak bekcisi sen misin?
Biz doğruyu göstermek le yükümlüyüz
evet zorlamakla degil.. soyledin gorevin bitti.. peygamber bile zorlamamis sen kimsin aplaa..
begenmiyorsan konusmazsin ayni ortamda bulunmazsin kendi isine bak gunahini bilirsin ama pismanligini bilemezsin insanalrin
Ne saçmalıyorsun sen ya
herkes her bpoku yesin
asil sen ne sacmaliyon aplaa.. sana zarari varsa git hincini al.. dersini ver.. burada sana b o k yemek duser.. adamin karisi adam varsa cocuklari kuzenin ve onun ailesini ilgilendirir..
Ne kadar genişsiniz ya
yahu bunun genislikle ne alakasi var ma l misin apla... baskasinin isine burnunu sokmamak bu.. davranisi ters ise de o insanlardan uzak durmak.. senin gibi dedikodu aksiyon ders verme pesinde degilim.. once kendi ahlakimla ilgileniyorum...
Vayy çok namuslusun yanlış a susmak doğru 👍
Noldu korktun kaçtın
yok kiz niye korkup kacayim yanlisa sus demedim ki yanlis seni incitiyorsa git hakkini ara dedim.. seni incitmiyorsa uyarmakla mukellefsin uyar devam ederse yol ver konusma muhatap olma elalemin ahlak bekcisi sen misin dedim.. sen baskasindan once kendi ahlakina namusuna bak kendinle ilgilen dedim aplacim.. bak yine hepsini bir paragrafta topladim sana guzellik olsun diye daha da bundan anlamiyorsan hadi s g ne diyim yani..
Çok bilmiş seni
sana da öğreteyim gel.. sevdim seni atarlı giderli kuzen..
Hayatta "bana ne" ve "sana ne" demeyi öğrenin, rahat edersiniz. Başkalarının özel hayatına da burnunuzu sokmayın.
Anne babasına söyle gizliden