Ben eskiyi tercih ederim. Dönem söylemek isteyenlerin cevaplarını da heyecanla bekliyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılTengrici Türklerin çini yendiği zamanlarda ya da Atatürk zamanında yaşamak isterdim. Zira İslamiyet kabul edilip araplaşma olduktan sonra; Afganistan gibi olduk ve Türklük hep geri planda kaldı.
Bu yüzden Atatürkten önce Türkçe yazmayı ve okumayı bile bilmiyorduk. Çünkü resmi dil, Arapça idi. Bu yüzden kesinlikle, şeriatla yönetilen Türk devletlerinde yaşamak istemezdim.. Osmanlı diyenler şunları unutmasın osmanlıda ;
1) Kadınlar sadece kocalarıyla ve çarşafla dışarı çıkabilirdi
2) evlenmeden seks yapmanın cezası 100 kırbaç
3) kadına tecavüz, dini bütün bir erkeğin tanıklığı haricinde ispat edilmesi imkansız
4) Dini değiştirmenin cezası ölüm. Yani Müslüman doğdunuz ama Tengrici veya başka dine geçmek istediniz diyelim ; ağır işgencelerle idam ediliyordunuz. Aleviler bile çok zülmlere maruz kaldı
5) Müslüman olarak doğdunuz için , sıkıysa oruç tutma bakalım. Dini de değiştiremiyorsun.. Kabus gibi..
6 ) Resmi dil Arapça olduğundan, kendini devlet kurumlarında ifade edemiyorsun. Daha sonra sen ağır vergi ödüyorsun ama araplar ödemiyor.. Yani bugünkü BAE emirliklerini, besliyordun. Türk kelimesi de hiç bir yerde geçmiyordu. Hat da devletin resmi kaynaklarında, Türklere hakaret ediliyordu. Bu yüzden Türkler ayaklanmış ve Türklere büyük katliamlar yapılmıştır. Osmanlı bu yüzden Türklerin sadakatini kaybedince, gerileme dönemine girmiştir.. Lakin dağılma döneminde, yine devlet Türklerin eline geçmişse de kurtarılması artık imkansız hale gelmişti. Tüm bunların nedeni , üst düzey yöneticilerin devşirme olmasıydı. Padişahların anaları da yabancı idi.
7) Sıkıysa şeriat inkar et , ağır işgenceli idamlar vardı
8. Kadınlar her türlü yok sayılıyordu
Tek iyi tarafı Anadolunun Türkleşmesi. Ama bunun için, araplaşmaya gerek yoktu. Zira Atilla zamanında bile, Bizans titretiyorduk. Yani Müslüman olmasaydık dahi, Çin baskısıyla İranı da Anadoluyu da alacaktık.
Son söz ; Türküz, Türkçüyüz ve Atatürkçüyüz. Biz yaşadıkça Amerika ve Amerikan işbirlikçileri, şeriatı getirip Türkiyeyi bölemeyecektir.
11 Yorumla- +1 yıl
Yapay zekanın Çok süper görüş seçilmesi için, bu kadar detaylı ve bilimsel yazdım. 300 küsür görüşümden yarısı çok süper görüş...
En İyi Cevaplar
+1 yılKesinlikle evet, çünkü konuşma tarzları çok hoşuma gidiyor
Mesela şöyle diyelim 1945 yılı =. Merhabalar efendim gününüz nasıl geçiyor bu konuyu merak ettiğim için siz nacizane vaktinizi aldığım için özür dilerim umarım sizi rahatsız etmemişimdir.
2024: Selam
Selam
Selam
Niye cevap vermiyor
Bişi sorcam
Cevap versene
Of ne güzelsin
Çok yakışıklısın
Sevgilin var mı
Bayan baksana (Kadın)
Yavrum be
Ateş ediyon
Çok iyisin
Seninde.. kalkmış cevap bile vermiyon
Dm baksana
Günümüz ilerledikçe insanların diğer insanları rahatsız etmesi yolunda ilerliyor. Bir insanın başka bir insana cevap vermesi gibi bir zorunluluk olmadığı, aksine müsade istenip gerekli konu hk. da iletişim müsaitlik durumuna göre gerçekleşebilir.
Bir erkek yanında kız arkadaşı, sevgilisi, eşi vb. Gibi kişiyle yürüyorsa sırf bana bakıcak mı? Diye çocuğa bakış atıp insanlar arasında akıl oyunları oynanıyor.
Aynı şekilde Bir kadın yanında erkek varsa erkek grupları kadını adete pazardan mal seçer gibi detaylı inceliyor.
Trafikte;
Yeşil yandığı an kornaya basılıyor.
Aciliyeti olan biri acele ediyor yol verilmiyor (ambulans, hastası olan, işe geç kalan)
Makas atan hiç bir acelesi olmayanlar diğer sürücüleri tehlikeye sokuyor
Bence yıllar ilerledikçe insanların duyarlılığı, merhameti, sakinliği bitiyor ve aksine yobazlaşıyoruz, bende 4/4 lük birisi değilim ama keşke herkes kendisine yapılmasını istemediği şeyleri başkaları için gerçekleştirmede, söze veya yazıya dökmese. Bunu seslendirdiği de çok fazla eleştiri alıyorum, umrumda mı? Değil.30 Yorumla
+1 yılEskide yaşamak değil, ortamı öğrenmek isterim zaman makinesi olursa giderdim nasıl diye ama yaşamak hayır. Nasıl zor biliyor musunuz? Şimdi bütün bilgileri kolaylıkla alıyoruz hemen. O zaman bir bilgelerin kitabını almak geçtim kitap yazamazdı bile, zordu. Sadece hiçbirşeyden habersiz öylece mutlu mesut yaşamak mümkün sadece o olabilirdi. Aklıma şey geldi fazla bilgi de problem ve dert sanırım. Baksana o zamanlar herkes böyle bilgilerden habersizdi hiç umursayacakları şeyler yoktu sadece kendilerine ve ailelerine zaman ayırırlardı. Sanırım kendilerine zaman ayırarak bizim hale geldiler evrimle. Şimdi bizler de kendimizi kaybederiz geri gideriz devrimle.
01 Yorumla
Evet ya cok isterdim böyle 50'lerde 60'larda doğmayı o zaman her şey cok güzelmis teknoloji o kadar gelismemesine rağmen ekonomik acıdan şartlar iyi olmasa da insanlar mutluymuş şimdiki dönemde her olanak var ama insanlar iyice zırvanadan cikmis haberleri görüyoruz teknoloji oldukca gelismis fakat adaleti sosyal medyada sağlıyoruz, kimse mutlu değil, ekonomi desen 21 yıldır aynı iktidar ama gün gectikce daha da kötülestiriyorlar ülkeyi
mesela eskiden ev almak yapmak daha basitmis simdi kim kalkıp ev alsın bu şartlarda cogu kisi kirada... Eskiler her zaman daha iyi ve daha güzel kalacak maalesef10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
47
Cevap
30Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılben istemem
10 Yorumla İstemezdim. Adamlar banyo yapmak için bile gidip kuyudan kova ile şu çekiyorlar sonra da suyu ıstımak için Ocak gibi bir şey de kaynatıyorlar sonra su soğumadan banyo yapmaya çalışıyorlar. Eğer kışsa mevsim bittin demektir. Şimdi öyle mi? Teknolojinin hözünü seveyim. Yaz kış fark etmez aç kombiyi gir altına. Sırf duş işi için bile olsa istemem ki geri kalan şeylerden bahsetmiyorum bile. Eski çağlar deyince hepiniz hanedan üyesi falan olacağınızı saraylarda yaşayacağınızı falan düşünüyorsunuz. Öyle düşünenlere tavsiyem gidin e devletten soyunuza baktırın. Kim bilir nerede fakir, zavallı bir köylüydü de hangi kötü koşullarda yaşıyordu?
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. zamanda geri gidip elimde bi tarih kitabı aslında binlerce olsa daha iyi osmanlıyı ayakta tutardım. misal ingilizleri birleştiren sör george mu var gidip suikast:D büyük fransız komutan napolyonu zehirleme:D ki osmanlı bugunun abd si olsun. amerika seferi yapalım padişahım diye gelirdim. ordan gelen mallar ticaret osmanlı ihya olurdu.
20 Yorumla
+1 yılEvet, milattan önce 500 lerde Asosta yaşamak isterdim, Tanrıça Athena bagliligimi sunup, denize karşı şarap yudumlamak, çok sarhos olunca aşağıya inip, bir iki denize girip çıkar, akşamları amfitiyatro ya gidip eylenir, güzel asoslu kızların peşinden koşardım.
10 YorumlaKesinlikle evet. Hayat bu kadar zor, insanlar bu kadar karmaşık olmazdı gibi geliyor.
21 YorumlaOsmanlı Dönemi olabilirdi.
Onun dışında şu andan memnunum sayılır.
21 YorumlaOrta çağda mızrak şovelyesi olmak isterdim doğuştan yetenekliyim ama bu çağda ederi yok
23 Yorumla
+1 yılBen Osmanlı'dan önceki dönemde yaşamak isterdim kağanlarin Atilla'nın döneminde
112 Yorumla- +1 yıl
En kötü nedn ya bn daha iyi yerlere layığım bi kere
- +1 yıl
En kötü çadırı diosun iyisi yokmu
- +1 yıl
Nıe düşmezmiş 🤨
- +1 yıl
Kımız ne
- +1 yıl
Degskmis
- +1 yıl
Banane bn istisnaym
- Aile & Toplum konusunda 925 cevap paylaştı.
+1 yılMilattan önceki antik çağdaki uygarlıkları, medeniyyetleri, teknolojileri, krallıkları ve inançları çok merak ediyorum.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalnızca bu çağda durumu iyi olmayan insanlar bir önceki döneme dönmek ister. Araba yoktu, mevcut yiyecek yoktu, yaşam ortamı yoktu, cep telefonu yoktu. Antik çağlara dönmek istiyorsan, çölde tek başına yaşamanı, yanına hiçbir şey almamanı ve ne kadar hayatta kalabileceğini görmeni öneririm, seni cahil insan.
00 YorumlaPeygamberlerin olduğu zamanlara tanık olmak isterdim
30 Yorumla
+1 yılBence yaşanılacak tek dönem bu dönem ne geçmiş var ne de gelecek sadece inanıyoruz çoğu şeye hiçbir şeye inanasım yok ne yalan diyim
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı. hep diyorum kalbim bu asrın dengi değil diye. kesinlikle eski dönemde yaşamak isterdim. ne hayatım ne yaşantım uyumlu bu dönemlere
10 YorumlaRönesans döneminde İtalya da yaşamak isterdim
20 YorumlaÇok isterdim. Kıyafetler kılıçlar hepsi çok güzel olurdu. Dönem olarak söylemem gerekirse Kanuni Sultan Süleyman dönemi derdim. Osmanlı devleti nasıl yükseldiğini görmek isterdim.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. istemem, eski çağlar ne kadar kulağımıza hoş gelsede kötü yanlarida var
10 Yorumla
+1 yılİstemezdim. Doğru düzgün hastane yok okul yok. Grip olsan ölüyordun.
23 Yorumla- +1 yıl
Mesela covid çıktı 1 senede aşısı bulundu. Veba ise Avrupa'nın üçte birini öldürmüştü
+1 yılNey
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıl90 larda doğdum ama 80 lerde yaşamayı isterdim daha samimi insanlar komşuluk vs başkaymış
11 Yorumla
+1 yılKral imparator sultan padişah olsaydım güzel olurdu yoksa sıradan halk olmazdım müzik yok ya en basiti
10 Yorumla
+1 yıl80 90 lar daha iyidi ve herkes mutluyudu
Hermekandan arabeks kokusu yükseliyordu11 YorumlaElde mızrak g*tte yaprak olan dönemde yaşamak istemezdim sanırım😃😃😃
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
u +1 yılYasakçı ve sürekli savaşların olduğu bir toplum da yaşamak istemezdim.
08 Yorumla- +1 yıl
Şimdi yokluyorum zihnimi ama hatırlayamadım.
- +1 yıl
Sodom ve Gomora gibi mi?
- +1 yıl
Böyle şeylerin daha eskiden de yaşandığı bilinmekte, o yüzden doğrudur bu dediğin diyeceğim.
- +1 yıl
Seviyorum ama ara verdim.
Bu çağ en berbat çağ olsa gerek, hem de çok isterdim, o zaman her şey daha güzeldi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 443 cevap paylaştı. Ne kadar eski olduğuna bağlı ben mesela bir 2010 senesinde yaşamayı isterdim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvet en azından bu zaman da sahte insanlardan uzak olurdum
00 Yorumla Eski çağ değil de şöyle 2006-2010 arası dönem de yaşamak isterdim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEski çağlarda su tüp kuyrukları vardı her yer lağım vardı, şimdi gerçek belediyecilik için AKP
01 YorumlaOsmanlı da yaşamak isterdim. Ama çok eski çağlar asla her şey çok korkunç
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 540 cevap paylaştı.
+1 yılEvet yaşamak isterdim özellikle de Osmanlı imparatorluğu zamanında ne filmler dönmüş canlı canlı görebilmek için
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılIsterdim, eski çaglarda yasam sürebilmek güzel olurdu.
00 Yorumla
+1 yılİlk çağlarda yaşamak isterdim
Elde mızrak g*tte yaprak
Ne giyecem derdi olmazdı
Tek derdimiz karın doyurmak olurdu
Yok kira yok ev yok araba
Üniversite kpss falan filan
Ye iç yat 😂02 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂
Evet Kanuni, FSM veya Yavuz zamanı olabilirdi
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 427 cevap paylaştı. sultan olacaksam isterdim 😁
11 Yorumla
+1 yıl2000ler başı olabilir
14 Yorumla- +1 yıl
Çocuk olmak istiyorum...
+1 yılAy evet hürremi cok seviyorum😅😅
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle. Dönem dizilerine bayiliyorum. Ama türk dönem değil yabanci dönem dizileri.
05 Yorumla- +1 yıl
Hangi medeniyetleri
Cevap sahibi+1 yıl@meraklıbilginpanda çin, kore donem dizileri mukemmel oluyor.
- +1 yıl
Bu kore merakı nedir millette
Cevap sahibi+1 yıl@meraklıbilginpanda basladi gene biri. Merakla ne alaka? Dizileri cok kaliteli. Kaliteli olan her şey sevilir
- +1 yıl
Merak ettiğim için bilmediğimden sordum eleştirmek için değil kızma hemen
Gizli Üye(36-45)+1 yılTaş devrinde yaşamak isterdim. Tek dertleri av ve icatlarmış
00 YorumlaBen hala aileme derim kuruluş olan izlerlerdi eski kadınlar maşallah ellerinde kılıç savaş içinde ben olsam ay anne elimi kestim diye ağlarım dedim
10 Yorumla
+1 yılPEYGAMBER EFENDİMİZ zamanında olmayı çok isterdim efendim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılFazla geriye gitmeye gerek yok , Recep Tayyip Erdoğan dan önceki dönem diyorum lale devri mk.. adam ülkenin başına karabasan gibi çöktü..
10 YorumlaBence sen harem ağası olurdun
14 Yorumla
+1 yılYaşasaydım hürremin esamesi okumazdı 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Süleyman sanki dünden razı hhhaahhhaaa
- Aile & Toplum konusunda 734 cevap paylaştı.
+1 yılHz Süleyman zamanında yaşamak isterdim
10 Yorumla
+1 yılİstemezdim kesinlikle
00 Yorumlayok ya istemezdim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
u +1 yıl3. Bölümde ölürdüm kesin Gülşah alırdı kellemi
00 Yorumla İstemezdim kadın bu kadar rahat yaşamiyor çünkü
00 Yorumla
+1 yılEskiyi isteme sebebin ne?
10 Yorumla
+1 yılTabiki
10 Yorumla
+1 yılİsterdim
12 Yorumla- +1 yıl
Osmanlı'da yaşamak isterdim Fatih Sultan Mehmet'in tahtta olduğu dönemde
Tam benlik ye iç seviş savaş
15 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılistemem
05 Yorumla- +1 yıl
ne gerek var.. yaşanmış bitmiş.. kadın hakları yok. teknoloji yok. sıkıcı bir hayat
- +1 yıl
neyse..
Ay tabikide giysileri davranislari mükemmel
01 Yorumla
+1 yılHayır
03 Yorumla- +1 yıl
O zamanlar çoğu hastalığın çaresi yoktu. Teknoloji yok, imkan yok vs vs
+1 yılEvet isterdim.
010 Yorumla- +1 yıl
Hahah
- +1 yıl
Aslında atımın üstünde Altay Dağlarının zirvesinden "Nasıl da korkuttuk ama çekik gözlüleri" diyerek yapılışını izlemek güzel olurdu..
- +1 yıl
Ben Çinli değilim.
- +1 yıl
Benden korktukları için yapıyorlar ben niye yardım edeyim. Onlar yapıp bitirsin ben geri yıkıcam
- +1 yıl
Senin keyfine göre gideceksem hiç gitmem daha iyi.
- Aile & Toplum konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılMesela taş devri
02 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
m +1 yılEvet
10 Yorumla
+1 yılYok istemen
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 898 cevap paylaştı.
+1 yılIsterdim
10 Yorumla - Devamını Gör (17)
Devamını Gör(62)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026