Güncellemeler
+1 yıl
Çok korkunç, çok ama çok korkun. Böyle bir ses böyle bir şiddet olamaz. Sela sesinden hayvanlar nasıl çığlık atıyor. Dehşet!!
Çok üzülüyorum köpeklerin hisleri duyguları her bir davranışı gayet belli ediyor. Dehşet korkuyorlar ezandan, titriyorlar, ağlıyorlar, uluyorlar, çok kötü hissediyorlar. Benim gibi düşünen?
Hayvanları bu denli korkutmaya hiçbir varlığın veya ibadet şeklinin hakkı yok. İbadet bireysel olmak zorundadır. Bireysel olan ibadet saygı duyulasıdır. Evrensel olan iyilik olmalıdır. Herkes tek bir dinin peşinden gitmek zorunda değildir. Artık bir şeyler değişmelidir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Ezanı sevmiyorsun, istemiyorsun köpekleri bahane ediyorsun.
Yok gerçekten öyle değil. Az önce olan şeyi paylaştım direkt. Lütfen güzelliklerde buluşalım, kötü niyet bize fayda getirmez.
Detayı okuyunca ezanı istemediğin açıkça belli ki zaten bunu belirtmişsin 😀 müslüman olmayabilirsin, müslüman bir ülke olmayabiliriz laik bir ülkeyiz evet ama çoğunluğu Müslüman bir ülkeden oluşuyoruz, çoğu kişi müslüman ezan okunacak, okunmalı.
Beni tam olarak anlamadığını, doğal olarak da tanımadığın bir insanı iki satır cümle ile değerlendirdiğini düşünerek yazıyorum: İnan bana öyle değil. Benim ne fikrine sahip olduğumdan ziyade toplum olarak neye ihtiyacımızın olduğuna bakmalıyız. Sorumun ana düşüncesi aslında din kesinlikle değil. Hayvanları hafife almamalı, depremde bile , daha deprem yaşanmadan neleri bize bildirebiliyorlar. Yok saydığımız, hiç gördüğümüz diğer canlıları insansılardan hep aşağıda saydık. Bunun yanlış olduğunu belirtiyorum aslında. He beraber, rengarenk yaşamanın mümkünlüğünden bahsediyorum. Hayvan sezgisi ile ezana nefret duyulmalı da demiyorum. Lütfen anlamaya çalışın...
Anladım, tamam hayvanları seviyorsun ben de severim, köpeklerin korktuklarını düşünüyorsun ama tek sorun ezan okununca korkmaları mı? Hem sen bunu nereden çıkardın, gayet de hayvan sezgisiyle ezan okunmamalı diyorsun hayır böyle bir şey olamaz fikrine katılmıyorum maalesef.
Hayvanlar onlara zarar veren insanlardan da ezandan da korkuyorlar, bunu belirtiyorum. Korkulan şeylerden bahsedebilmem için bir şeyler mi gerek?
Bir anda yüksek sesten dolayı ürküyorlardır muhtelemen. Genelde sabah ezanında duyabilirsin.
Evet sabah da daha belirgin tabii, etraf sessiz olduğundan... Ama hepsinde aynı tepkiyi veriyorlar. Bunu sadece köpekler yapmaz bilirsin.
Sizce nasıl bir değişiklik olmalı ezanı okutmayalım mı
Hiç bir ses yüksek sesle olmamalı zaten. Korna da siren de her ani ve yüksek ses zarar verici.
Sizin nasıl bir insan olduğunuzu artık anladım.
Nasıl bir insanım
Bağnaz.
Kişi kendinden bilirmiş karşısındakini yazık üzüldüm sana
Sen direk ben islam düşmanıyım desene kendine rezil
Bunu da nerden çıkardın?
Hayvanın h 'sini bilmiyorsun.
Seni gördüğüm günden beri biliyorum.
Ov çok güzelsin. çok teşekkür ederim. hayvana benzetilmek büyük ayrıcalık. Çünkü sen zavallı iki ayaklı gelişememiş yara*tıksın. :)
Korktuğunu nereden çıkardın
Çıkardığımı kim söyledi. Ezandan korkan sadece köpekler mi sanıyorsunuz? Hayvanları hafife almayın derim. Onların hislerine kulak vermelisiniz.
Tamam ezan okununca bir çok hayvan tepki veriyor ama bunu korktukları için yaptiarini nereden çıkardın senin dediğin gibi hayvanların hisleri kuvvetli ama bu korktukları anlamına gelmiyor
Kaç köpek baktın, sorabilir miyim?
2 tane baktım
Hiç ezan sesinde ulumadılar mı, rahatsız olmadılar mı?
Uluyorlar evet ama bende diyorum ki ulumalari korktuğu anlamına gelmiyor
belkide korktukları için değildir
Ne içindir?
Korktugunu nasil anladin
Bizzat içlerindeyim, görüyorum. Kaç yıldır hayvanlara bakıyorum. Bunu anlamak zor olmasa gerek. Değişim şart. Hiçbir canlı acı çekmemeli. İbadet sadece kişinin kendi evinde yaşanmalıdır. İbadethanelerden vaaz, ezan olmamalıdır. Bu bir (üzülerek söylüyorum) taciz şeklidir. Birbirine saygılı insanların çoğalmasını istiyorsak dediğim olmasa olmazdır. Tek tip insana kesinlikle karşıyım ama tek bir dinin zorbalığının herkese dayatılmasını da doğru bulmuyorum. Her tipte insan her tipte insan her tipte insana saygı duymak zorundadır. Anlayış, hoşgörü olmadan rengarenk olamayız.
Her tipte insan her tipte insana saygı duymak zorundadır.*
Hiç böyle birşeyin varlığını bilmiyordum.
Burası Müslüman ülke begenmiyosan yallah
Göstersene, kanıtla. Müslüman olduğun için mi elin sürekli yar**raanda.
Neyin değişmesini istiyorsun
Okunmasinmi sence ezan knk
Cevabını bildiğin soruları sorma.
😂😂🤣🤣
Onun sebebi Baska
Seksmi, ne?
Ne alaka köpekler ezan okunurken cinleri kaçısını görup farklı reaksiyonlar gösterebilir
Hani hayvanlarda perde yok ya göz perdesi
Cin? Bu devirde cin diyen tek insan olabilirsin sanırım.
Evt olabilirim cunkü havas ilmi biliyorum
Bu konumuz dışı lütfen, sınırlarımıza girmeyelim. Cin diye bir şey yoktur.