Pitbull cinsi köpeklerden korkuyor musunuz?

Saldırma durumundan korkuyorum evet çünkü ağızları çok güçlü bu köpeklerin ama şöyle bi gerçek de var durup dururken saldırmazlar bazı bir halt bilmeyenler suçu köpek de bulurlar Sadece ama kendinizi onun yerine koyun bi bir köpek neden saldırır ya korktuğu için ya aç olduğu için ya da sahibi ni korumak istediği için veya seni tanımadığı için haliyle tehlike olarak algılayabilir eğer ki güveni olursa asla saldırmazlar onlara sevgi şefkat ilgi göster insandan bile daha bağlı kalıyorlar insanoğlu öyle değil ama maalesef hayatta en nankör insan köpek yaşadığı ortama göre de huyi farklı oluyor örnek veriyorum sokak köpekleri görüyorum milletin umurunda değil aç geziyor çöpten yiyecek arıyorlar görünce içim parçalanıyor bu nasıl vicdansızlik birde bazı Şeref yoksunlari şiddet uyguluyor haliyle dengeleri bozuluyor bu yüzden saldırgan oluyorlar
pit bull'lar yanlış beslenme ve yanlış yetiştirilirse saldırgan olmaları kaçınılmazdır, çiğ et asla hiç bir hayvana verilmemeli, o çiğ etin ve kan kokusunu alan hayvan saldırgan ve parçalayan bir karakter kullanır, eğitimsiz her hayvan kontrolsüz güce sahiptir
Arkadaşımın köpeği uluorta paçama yapışmıştı babası saldır dedi diye ve o gram canımı acıtmadı tipini sevdiğim. Aç veya korumacı bir anında nasıl olurdu bilemiyorum tabi deneyimlemedim.
Hayvansever biri olarak belirtmeliyim ki, onların da insanlar gibi apayrı karakterleri var yani hiçbirinin huyu bir değil ve ötekileştirmek hoş bir şey değil.
Etiketler yüzünden bu güzelliklerden korkan birçok insan var maalesef. En beterleri de onları korkulacak şekilde büyütüp eğiten insan müsveddeleri!
Köpeklerin hepsi zararsızdır bu korku durumu sahibine bağlı sahibi zaten korkutacak şekilde yetiştirdiyse herkes korkar, hoş bir şekilde yetiştirilirse herkes sever.
Pitbull köpek sevmişliğim var ve bana saldırmadı ama geneli hırçın büyütüldüğü için biraz tedirgin yaklaşıyorum.
Cevap
37Cevap
Korkmuyorum ancak bakılmasına karşıyım. Irk malum sonuçlar ortada bakılması, ülkeye sokulması, yetiştirilmesi çoğaltılması vs. tamamen yasaklanmalı. Gerçekçi olalım sadık bir köpek isteyen kişi gider golden tarzı köpek alır. Güvenlik amaçlı ise Alman kurdu, Sivas kangalı, İtalyan bir köpek vardı adı gelmedi o tarz şeyler olabilir. Pitbull ise keko erkeklerin tamamen bilek gücü olmayıp millete artistlik yapmak için baktıkları bir köpek cinsidir. Düzgünde bakamıyorlar sonra gidiyor pitbull birilerini parçalıyor. O kişi ya ölüyor ya da kalıcı ciddi hasara neden oluyor. Misal birinin elini kopardı o el geri gelir mi gelmez. Bir ömür eli olmadan yaşayacak. Sırf gösteriş ve çakma artistlik için pitbull bakmak, arabayla makas drift atmak, hız yapmak vb. şeyler yapılmasına karşıyım.
Ne yazık ki ülkemizde bu hayvanlara karşı aşırı bir korku algısı yaratılıyor. Sadece görüntüsü ve güçlü olmasından dolayı ön yargılı yaklaşılan bu hayvanları dövüştüren vahşileştiren 2 ayaklı canavarlardan değil de köpeklerden korkmak gerek diye sürekli haber pompalıyorlar. Ben genel olarak hayvanlardan zaten korkmam hepsini de çok severim.
Hayır korkmuyorum tüm hayvanları çok seviyorum özellikle köpekleri. ve pitbull cinsi köpekleri de seviyorum. genelde saldırgan olduğu düşünülse de alakası yok. bu tamamen iyi eğitmek ile alakalı bir şey. çünkü hayvanları kendime çok yakın hissediyorum bir gün fırsatım olursa mutlaka köpek almak istiyorum.
evcil hayvanının olması insanı mutlu ediyor.
Daha önce 3 tane pitt besledim. O zamanlar okul ve işten dolayı zamanım kalmadığı için, onlara süre yüzünden ilgim azaldığından sahiplendirmek zorunda kaldım. Tekrar ailemle eve çıkmasaydım ilk işim onları geri sahiplenmek olurdu.
Eğer bir hayvanın sevgisine sahipseniz, hayatta çoğu şeye ihtiyacınız kalmıyor.
Korkmuyorum ama karakteri çok ters bir köpek ne yapacağı belli olmaz bazıları iyi yetiştirilmiş kaliteli köpekler bazıları ise kötü yetiştirilmiş çevreye zarar veren köpekler. Bu sebeple hangisinin nasıl yetiştirildiğini anlayamadığımız için en güzeli uzak durmak ki zaten bulundurulması yasak olan köpekler arasında diye biliyorum.
Beslemeyin benim arkadaşım var beraber bakıyoruz biz ve çocuğun ailesi hariç kimseye el değdirtmiyo bi kez kediyi ağır yaraladı ondada kafasına demir sopayla vurduk yoksa durmuyodu eğer size saldırırsa kafasına bir şey saplasanız bile bu köpek ölmeden durmaz
Sorun köpekte degil yetistirende, bu köpekler güclü agresif köpekler, yetistirmesini bilmeyenin elinde, sirf güc, silah, birilerini korkutma amaclki MAGANDANIN elinde büyüdüyse cok riskli, yani bir anda tuttumu öldürsen birakmaz. Türkiye'de butür köpekleride zaten kötü amacla aliyorlar, korkulur, yaninda birde kücük cocuksa varsa ya karsi kaldirma gec, ya kucagina la..
Korkutucu görünüyorlar. Sağı solu belli değil. Çocuklara bile durduk yere saldırıp ağır yaralayan kötü yetiştirilmiş kötü huylu bir köpek. Görünüş olarak da çirkin. Aklı başında ve mantıklı düşünebilen bir insan neden bir silah olma potansiyeli taşıyan, o tarz genleri olan bir köpeği besler? Binir çeşit türde köpek var git onlardan besle neden pitbull beslersin anlamıyorum ki herkes bi anormal mk ya
Yaw her bu sorunun altina da sorun kopekte degil yetistirende diyen cikmasa şasarim. Ulan andavallar sorun kopekte kopekte. Sonradan uretilmis sorunlu bir cins. Scottish fold kedilerin nasil eklem problemi varsa bunun da saldirganlik problemi var iste neyi inkar ediyorsunuz. bir gunde golden cinsi kopegin milletin bi tarafini isirdigini niye duymadik. Hic mi kotu sahibe denk gelmiyor bu goldenlar.
Başkasının köpeğiyse korkuyorum. Aslında ben aslında sadece pitbul cinsinden değil, diğer büyük cins köpeklerden de korkabiliyorum. Köpek sahipliyse ve uslu duruyorsa eğer bu korkum zamanla azalabiliyor, köpeğe iyice yanaşabiliyorum.
Evet besleyen görürsem de şikayet eder toplatırım valilik kaymakamlık orman ve Su işlerine şikayet edebilirsiniz hayvanları koruma büro da bakıyor
Yoo çok şikayet ettim yanılıyorsun
Beslemek yasak besleyen para cezası alır köpek de barınağa götürülür besliyorsan ver adresini şikayet edeyim deneyelim istersen
Haberi bırak konuma bak sen. insanı paramparca eder bu canavar. Köpek falan değil bu pitbull beslenmesi yasak
*kanuna
İnsan canlının en üst seviyesidir itle bir tutulamaz sen kendini eşit görüyorsan bilemem insan için tehlikeli herşeyin kontrol altında tutulması lazım
Nasıl değil sen konuşmuyor musun düşünmüyor musun iki ayağın üstünde değil misin icgüdülerinle mi yaşıyorsun nasıl üstün değilsin hayvan mısın sen
Evet daha ne kadar üstün olabilirim insan uçamiyor ama uçuruyor mesela düşündün mü hiç
Yürü yorumumdan ya okuduğunu anlamıyorsun senle mi uğraşacağım
vahşi doğada yaşadığı halde sözde evcilleştirildiğine inandığımız hayvanları evde beslemek bence anormal bir durum hangi tür hayvan olursa olsun fark etmez
Allahtan başka kimseden korkum yok iyi bir zamanda değiliz herkes temkinli ve boş gezmesin yanında bir şey bulundursun sonu ne olursa olsun sağlık herşeyden önemli.
bunun evladına sahiptim bull terrier :) resmini gösterirdim aslında ama üzülmek istemem bakıp
Bakılması satılması yasak bir köpek. Üstelik ağız tasması da yok. Büyük cezalar verilmeli bence. Şehirde olmamalı bu cins köpekler
Her türlü köpekten korkarım. Köpeği yanına alıp kurula kurula gezenlere de (ihtiyaçları için değil hani hava olsun diye) gıcık olurum.
Genel olarak köpek sevmiyorum korkuyorum çünkü. uysal ve minik olanlar dışında.. pitbul da aşırı korkunç duruyor
Uzun süre baktığım cins köpektir. Yeri geldi beraber aynı yatakta uyuduk. Korkmam aksine bayılıyorum kendilerine
Yeri geldiğinde sahibini bile tanımayan çenesi 2 ton ağırlıkta sıkabilen bir canlıdan bahsediyoruz 😂😂😂
Saldırgan oldukları için evet korkuyorum yoksa hayvanları severim
En İyi Cevap