Ülkemin olduğu yerden memnunum. Hiçbir kıtaya almam. Bu topraklarda doğup büyüdük. Her ne kadar stratejik konumuzdan dolayı bize düşman çok da olsa buraları kimseye yedirmeyiz.
Şimdiki konumumuz vazgeçilmez kesinlikle. Dur daha duuur, ileride ABD kendi kıtasını bırakıp Türkiye olmak isteyecek ammaaa.. Kimse ülkemiz olamazz..❤️🇹🇷
Vatanımızı seviyorum cümlesi eksik olmuyor. Vatanını seven aynı zamanda vatanına tüm kâlbiyle inanmalı. Sende o yürek yoksa vize al ABD seni bekliyor arkadaş 😃👍
Vatanını sevmek demek koşulsuz onu bir ütopya olarak lanse etmek demek değil, bilmen gerekir. "Dur daha duuur, ileride ABD kendi kıtasını bırakıp Türkiye olmak isteyecek ammaaa" iddiasında/önermesinde bulunan sensin. Bu iddianın rasyonel bir temeli olması gerekir dediğin alternatif gerceklige bu kadar güveniyorsan. Ben de " Usa/kanada civarlarında olmayipta bizim cografyamizda bu kadar cazip olan şey nedir?" dedim. Bunda bu kadar alınacak bir şey görmüyorum.
Düzgün bir iletişim kurmak imkansız. Çok basit bir şey demen gerekir ama işi megalomaniye vurup alınganlıkla tartışma ortamına zemin hazırlaman güzel bir tutum değil. Altı üstü iddianı doğrulayacak bir bilgi vermeni rica ettim. Yani çok basit konular için bile kibrimize yenik düşmememiz gerekir.
Benim örneklendirme isteğim sonrasında "Vatanımızı seviyorum cümlesi eksik olmuyor. Vatanını seven aynı zamanda vatanına tüm kâlbiyle inanmalı. Sende o yürek yoksa vize al ABD seni bekliyor arkadaş " şeklinde sadece şahısa yönelik bir söylemde bulunmak alınganliktır. Bu alınganlığın temel sebebi de iddianızın tutarsız ve sizin tarafınızdan destekleyici unsurlarla açıklanamayacak kadar rasyoneliteden uzak ve düz mantıkla öne sürülmüş olması ve akabinde de doğal olarak açıklayamamanız. Bunda da yanlış bir durum görmüyorum."Vatanımı seviyorum ama evet, dünyada da birçok güzel cografya var." gibi söylemlerle tolere edilebilir. Buradaki temel sorun kendi kendinize inada bindirmeniz durumu. Uzun uzun yazmamın tek sebebi yaptığınızın psikolojik bir savunma göstermekten ibaret olduğunu açıklamak. Ben zaten yazarken cevap alamayacağımı biliyordum ama yine de şansımı denemek istedim bu mantıksız iddia karşısında. Bende iyi günler dilerim.
Savunma yapan yok sana ben zaten kendimden eminim. Sen git ispat istiyorsan tarihi ve yakın tarihi oku oradan günümüze gel, yürek varsa geleceğe inan. Abd ye git bence yine de. Askerliğini yaptın mı ihbar edeyim mi seni 😎👍
Kisaca durum %100 narsizim. Siz daha kendinizden emin değilsiniz ki. Boş yapıyorsunuz ve zırvalıyorsunuz. İçiniz-dışınız bir ve boş. Üzücü. Daha askerliğime var bayağı😺. Umarım ilk önce kendinizi tanır/kavrar, sonra da fikirlerinizi optimum sosyal ilişki kurma becerilerini egonuzu kenara atarak öğrenip belirtebilme meziyetine sahip olursunuz. Tarih konusunda da dünyada masum bir tarihe sahip ulusun olmadığı tartişılmaz bir gerçek. Tarihle olsaydı bu işler medeniyeti dünyanın en ücra , izole köşelerinde arıyor olurduk. Kibir cahilliğin kampçısıdır.