Ben paramı kazanmak istiyorum evliliği zaman kaybı olarak görüyorum.

Ben paramı kazanmak istiyorum evliliği zaman kaybı olarak görüyorum.
Bu düşünce her geçen gün yaygınlaşıyor. Evlilik itibarsizlasti artik. Evliliğin amacını anlamayan bir nesil üzerine yaşıyoruz.
Toplumsal olarak kimin eli kimin cebinde o da belli degil.
Peki hiç mi flört, sevgili, aşk , cinsellik gibi duygu istek ve beklentilerin olmayacak. Bunu nasıl sürdüreceksinjz?
Bu vesilesiyle "herkes memur olsun" kampanyası başlatalım; güzel maaş, sağlam ve garanti iş, garanti hayat, iş yok gibi zaten, rahat kebap serbest, bütün gün çay kahve sigara goygoy, üretici değil tüketici bir felsefeyi, zihniyeti benimsemek ve ona hizmet? Kulağa hoş geliyor değil mi?
Tabi ki normal. İçinden geçtiğimiz dönem nasıl artık normal geliyor ise insanların da aile kurmak ve ya üremek çoğalmak neslini yürütmek konusundaki beklenti ve hayallerinin olmaması o kadar normal. Hiç canını sıkma gayet normal.
Çok normal. Asıl hiçbir tecrüben yoksa hevesli olursun. Tecrübeli biri/birileri ilişki denilen şeyin insan psikolojisini yormaktan, onu kırıp dökmekten başka bir işe yaramadığını bilir ve evlilikten de soğumuş olur.
Cevap
50Cevap
Normal herkes evlenmek zorunda değil.
hayattaki temel amacımız evlenip çocuk yapmak değil mi her şey bunun için var. Bunu yapmaya çalışmadığın sürece kendinde bir eksiklik hissedersin bence bi tamamlanamamışlık
Bence doğru düşünüyorsun. Bu devirde kimseye güvenilmez. En muhafazakarından tut en sekülerine kadar kimin ne çıkacağı belli değil. Birini bulup evlenmeye evlenirsin ama evlilikten sonra o kişinin gerçek yüzünü görürsün. En iyisi evlilikle ilgili düşünceleri kafadan silip atmak.
Normal bu devirde ne gerek var
Herkes degil ama ana analigini baba babaligini kadin kadinligini koca kocaligini evlat evlatligini bilmiyor yaşlansan huzur evindesin gerek yok bencede
Evet, normal herkes evlenmek zorunda değil ve her genç kızın hayali evlilik değil. Bazıları hemen evlenmek ister bazıları hiç istemez bu gayet normal.💖
Bence evlen
Bende senin gibi düşündüm 36 yaşında pişman oldum
Arkadaş dost hepsi hikaye hayatına uygun birini al ve mutlu olmaya bak
evet normal olabilir bu senin hayatın senin tercihin.. çoğunluğun yaptığı gibi illa evlenmen gerekmiyor
normal.. bir de evlilik o kadar abartılıyor ki insanın canı istemiyor. işte yeni yeni uydurma adetler, uzun çeyiz listeleri vb.
Normal. Ben de bi geliyo bi gidiyo o istek 😐
Belli yastan sonra cekemiyo insan fazla irdeliyo falan, erkenden gitmek gerekiyodu sanirim 😃
Çok mantıksal bakiyorsundur farklı ideallerin vardır ama bebiş noktasında pişmanlık olabilir..
inan bana karşına pat diye birisi çıkıyor ve tüm düşüncen bir anda değişiyor.
(tecrübeyle sabit)
Normal tabii ki de herkesin düşünceleri farklı sonuçta herkesle evlenmek zorunda değil nasıl mutluysan öyle yaşa
Bu normaldir, yeterli parayla bu sorunların sizi rahatsız etmesine izin vermek yerine başka şeyler yapabilirsiniz.
Ay benimde boş ver çok normal benim bankaya gitmeye bile mecallim yok kredi ödemem lazım.
Sakın gec kalma bır an önce evlen. gec kalanların hepsi pişman
Doğru görüyorsun bu bilince genelde insanlar evlenip pişman olduktan sonra varıyor
olabilir yani insanlar tek düṣünce ile yaṣamıyor ki herkesin ideali baṣka bu dünyada
Çok normal, kendi ayakların üzerinde durup özgürce yaşarsın ✨
Düşüncelere saygı duyan bir insanım sizin seçiminiz saygı duymak lazım
Evlilik zaman kaybı değil hayatın kaybı oluyor artık evlilik diye bir sey kalmadı
karşına bir aday çıkınca bir anda hepsini istersin merak etme
normal bu ülkedeki erkeklerle evlilik olmaz zaten hepsi bi değişik
paran oluncada giden zamanı geri getiremediğin zaman anlarsın;)
Bende düşünmüyorum belkide düşündürecek biri çıkmadı
Normal, gelinlik gitmek saçmalıktır, evlenmek zorunda değilsin
Peki istediğin parayı kazanabiliyor musun? 30 yaşına kadar çok birikimin oldu mu? Aylık en az 30 bin mesela veya 50 bin? Kendi işinin patronuysan evlenme ye iç gez ama sevmek sevilmek güzel para ile değer biçilmez
Bu tiple bu kombinasyon ile zor evlenirsin zaten
Evlenmeyi istemeyebilirsin bu gayet normal ama hiç mi ilişki isteğin yok? Evlenmeden herşeyi yaşarım düşüncesine sahipsen evlenme zaten. Evliliğin bir anlamı kalmıyor çünkü.
Bir kere de saçma sorular sormayın be!!! Öyle düşünüyorsan, öyle yap. Bize niye soruyorsun?
Evliler para kazanamaz diye bir kural mı var hanımefendi
gayet te normal bir durum evliliği evlilik yapan cinseliik bunu da zaten evlenmeden karşılandığı için acayip saçma evlilik.
Gayet normal 35 yaşındayım ( gelinlik hariç ) aynı kafadayım
normal yaşam tarzın bu yönde değil demek ki
Zaman akıp gidiyo ama,
Zamanin gerisinde kalırsan daha zor olur
Para önemli ama belki ilerde seveceğin kişi çıkarsa istersin
Kocaelidemsn?
Normal ama birkaç seneye istersin bence andndnr
Benimde dusuncem yok.
Karşındaki insan bunları sana değerli hissettirir
Çalışmakta zaman kaybı
Akıllı insanın hali başka
Normal değil her kız bunun hayalini kurar
ülkemizde normal kimsede heves bırakmadılar.
Zaten kimse evini düşünmüyor anasını satayım
Normal hazır hissetmiyorsun.
Kesinlikle haklısın... Bildiğin yoldan şaşma 👍
Sen mutluysan normal.
O yola girince anlayacaksın
28 im ben de böyle düşünüyorum
Evlenmek istiyorum ama bir yandan çekiniyorum
Her kadın bence bu duyguyu tatmali
boş ver zaten
Bencede
Hayatını yaşa tatlım
Seni hayattan evlilikten soğutan şey ne?
Karşı cins
Neden peki ne yaptı sana
Senin tercihin
Bir gün elbet olucak
Benim de çok normal
Saygı duyarım
Normal
nromal
cinsellik peki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?