Dün babama açtım konuyu.
Dertlerimi dile getirdim, tabii ki beni suçlu buldu sen seçtin sen evlendin dedi.
Dövme, içki vs yok.
Ama sürekli cinselligi düşünen sohbet edemediğim, beni boşluğa iten bir evlilik bu.
Babam sakın boşanmayı aklından geçirme dedi dün.
Ama benim içim çok kırgın, dün oje sürdüm ona bile laf etti eşim.
İçerisini kokuttun vs dedi bana saygısı da yok.
Çok bencil.
İşten yorgun geliyorum bana yok yatakları sen yap suyu sen getir tarzında şeyler söylüyor.
Ben annesi değilim.
Lütfen böyle anne kuzusu her şeyi ayağına bekleyen adamlar evlenmesin.
Ben çok yıldım.
Biliyorum eleştiriler alacağım sorum yüzünden.
Ama cikmazdayim, ailemde gerekli desteği vermiyor.
Çalışıyorum ama bir birikim yapamıyorum.
Çocum da var ne yapacağım bilmiyorum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEşin ile ilişkinizi düzeltmeyi tavsiye etmeyeceğim, evliliğinin bitmesi ve boşanmanın tamamlanması yoluna giriş yapmanın daha iyi olduğunu ifade edeceğim. Acaba boşanma konusunu konuşabilecek durumda mısın? Seni üzmeden bu konuyu açarak hızlı bir şekilde içinde bulunduğun durumdan kurtulabilecek misin? İlk hedefin bu konuyu ayarlamak olsun ve çocuğunun kim de kalacağını da ilk başta belirtmeniz gerekiyor, eğer sen de değil de, kendisin de kalacağını ifade eder ve ister ise, bu süreçte ilk hedefin boşanmanın sağlıklı bir şekilde sonuçlanması olsun. Daha sonra çocuğun ile ilgili konu ile ilgilenmeye başlayabilirsin. Belki, güzel bir adam ile tanışırsın, acele ederek hataya düşmeden ve beklentilerinden emin olarak hareket edersin. Bu yön de harekete geçebilirsin, kendini daha fazla üzme ve eğer boşanma konusu senin için bir şekilde senim üzerinde hayati bir tehlike ve baskı oluşturacak olur ise, evlilik öncesindeki en yakın arkadaşların ile iletişime geçebilirsin ve bir süre kendisiyle yaşayabilirsin, tabii ailenin sana karşı tutumuna göre, eğer ailen eve dönmeni ister ve sahiplenici bir aile ise. Hemen kurtul. 🌹
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBukadar cevap içinde bana gerek kaldı mı bilmiyorum ama dertleşme niyetiyle cevaplıyorum müsadenle:
Öncelikle şunu söyleyebilirim ki, eşinle sohbet kalitesi ile cinsel hayat terazi gibi bir şey. Bazı arkadaşlarım var, eşiyle bir cümle dahi kuramıyor, ne acı. Ama cinsellikte hiç sıkıntıları yok. Bazı arkadaşlarım var, sohbet konusunda, anlaşma, tartışma konusunda çok iyiler, gerçekten başarılı bir iletişimleri var ama kimsenin bilmediği konu: Cinsellik aşırı sıkıntılı ve üzerinde gizliden gizliye çalışıyorlar. Ya o ya bu olacak diye bir şey yoktur belki, kanun değil sonuçta. Ama ben özel hayatımda bunu çok işittim. Birisi eşiyle bir konu üzerine bile konuşamaz, biri eşinin kendisine dokunmasını istemez.
5 Sevgi Dili diye bir kitap var, yabancı bir ilişki uzmanı tarafından yazılmış. Bütün çift danışmanları o kitabı okumuştur emin ol.
Ailenin destek çıkmaması ve çocuğunun olması dezavantaj ama hiçbiri senin bu evliliği sürdürmek istememene engel değil. Hayat senin hayatın. Sonuçlarına katlanabileceksen ve gerçekten boşanmak istiyorsan, boşanabilirsin. Hürsün. Kimsenin seni mecbur bırakmasına izin verme. Çünkü hiçbir ilişki zorla yürümez, daha çok sürünür.
Erkeklere gelince, biz kadınlar biraz hassasız. Erkekler hiç bizim gibi değil. maalesef onlara karşı biraz umursamaz olmak gerekiyor. Su getir dediğinde “sen getir de senin elinden içelim bide” veya “getiremem” diyip kendi kötü hissedememekte mesele.
Yalnız olmadığının altını çizmek için anlatıyorum: yarım saat önce sahur yapıyorum ve evde su bitti. Araba kapının önünde ve eşime dedim ki, su bitti, gidip alır mısın arabadan. Önce daha içecek misin ki dedi (1 bardak içmişim), sonra da kem küm etti. Dedim vay anasını bilmem ne edeyim, gider kendim alırım. Gecenin dördünde kocası olan ve içerde bebeği uyuyan bir kadın olarak sokağa inip arabadaki damacanayı alıp geldim. Daha fazla yorum yapmıyorum, sanırım herkes durumu anladı. Öğretemezsin anacım. hiçbir şey öğretemezsin.
00 Yorumla
+1 yılYani ben açıkçası sizin yaşadıklarınıza göre sizin psikolojinize göre yorum yapmak istiyorum bunca zaman ailenizin yanındaydınız belli bir zaman sonra da evlenip başka bir adamın yanına gittiniz ne kadar evli olsanız da başka bir kültürden başka bir aileden gelen kişiyle aynı evi paylaşıyorsunuz aynı hayatı paylaşıyorsunuz, Her iki tarafın da farklı özellikleri farklı karakterleri olduğu için gerçekten bu tarz sıkıntılar çok fazla yaşanabiliyor evliliklerde hani ne kadar süre olduğu evliliğiniz bilmiyorum ama evliliğin başlarında böyle şeyler yaşanabilir.
Ya bununla ilgili zamana bırakmanız gerekiyor yapacak çok da bir şey yok boşanmak mesele değil hele bir de çocuğunuz varsa zaten boşanamazsınız. Genelde çocuk sahibi olan kişiler ne kadar boşandığını söylese de bu çok mümkün olmuyor ister istemez bir araya geliyor.
Yani emin olun ki sizin anne babanız da buna benzer zorluklar çektiği için size bu tavsiyede bulunmuş ve boşanmayı düşünme diyor olabilir çünkü gerçekten bazı şeylerde boşanmak çözüm değil benim annem de 35 yıllık evli neler çekti neler çekti yani allah yardımcınız olsun bazı şeyleri zamana bırakın ve eşinizle güzel bir şekilde konuşmaya çalışın. Yapabilirseniz bir evlilik terapistine gitmeniz faydalı olur.
00 Yorumla
+1 yılBuraya yazdığın gibi eşinide karşına alıcan konuşucan umursamadı mı bir daha bir kat sert haliyle konuşcan yine mi umursamadı bu sefer en sert halinle konuşucan ve konuşmanın sonunda ya bu deveyi güdücen ya da bu diyardan gidicen gibi bir söz söyle onunlada akıllanmıyor halen daha seni eziyor hiç mutlu etmiyorsa seçim senin
Sana şöyle bir örnek vereyim yakın akrabam eşimden çok şikayetçiydi eşi ev hanımıydı ama hiç bir şey yapmıyor gece gündüz yatıyor bildiğin hiç bir şey yapmıyor aralarındaki birbirine karşı saygıyı sevgiyi sormadım gerek bile yok her şey ortada belli oluyor neyse annesi geldi akrabamın yanına kızımı götürcem dedi olaylar filan ama bu akrabam da çocuğum var dedi ağladı o yüzden arada kaldım filan dedi şimdi ikinci çocuğu var ama eşinde değişmede yok sıkıntılar devam ediyor yani çocuk var diye sabrederim dedi ömür boyu sıkıntıyı seçti
Bu bir örnek herkesin eşi değişmiyecek diye bişey yok onun için seçim senin ve son bir önerim lütfen şapkanı önüne koy ve sağlıklı nötr bir kafayla düşün benim hatalarım neydi eşimin hataları ney kararlarınıda ona göre ver…. Adım hıdır elimden gelen budur yani anca yardımım bu kadardır umarım mutluluklar seni ve aileni bulur…00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
93Cevap
Merhaba, evliliğinde her ne sorun olursa olsun, babanın "sen seçtin, sen evlendin..." demesi kesinlikle bir babaya yakışmayan, ebeveynlikten tamamen uzak bir cümle. Yazık.
Evliliğindeki problemlere gelince, evet kişisel isteklerini her zaman senden beklemesi doğru bir yaklaşım değil, ama evde kadının yapması gereken, yatağı açmak, ya da yemek bulaşık gibi durumları problem etmen doğru olmaz bana göre, evrt hayat müşterek ama bazı sorumluluklar kadının bazı sorumluluklar erkeklerin üzerindedir ve bu değişmez.
Eşine karşı içinde duygusal bir bağ kalmamış gördüğüm kadarıyla ki evet bunda en büyük etken eşinin evdeki davranışları, ilgisizliği, sosyal sohbetlerden uzak olup sadece seks için değer verdiğini hissettirmesi vs vs...
Bundan sonraki süreçte kendine saygısı olan, saygı bekleyen, evliliğin sadece seks olmadığını, değer verilmesini, değerli hissedilmeyi bekleyen bir kadın olarak, bunları eşinle konuşmalı, düzelmedigi takdirde yerinin onun yanı olmadığını anlayıp kendi yolunu çizmen gerekir.29 Yorumla- +1 yıl
kadın da çalışan bir kadınmış ayrıca çocuğu da var. neden yatağı açmak yemek bulaşık kadının görevi oluyor ki bu durumda? kadın evde çalışmayan biri olsa evet bu işleri üstlensin ancak evde 2 çalışan bir çocuk varsa tüm işler müşterek yapılmalıdır. bu sorumluluklar tek bir insanın üstüne yüklenemez. kadınlar erkeklere göre fiziksel olarak daha kolay çöküyorlar ve daha dayanıksızlar. ama kadın hem çalışsın hem evi döndürsün erkekte bunlar benim görevim değil deyip yatsın oh ne ala memleket! bu düşünce bile insanın eşinden soğuması için yeterlidir. evlilik bencillik değildir. ne kadar alırsan o kadar verirsin. kimse daha fazlasını yapmak veya bişeylere katlanmak zorunda değildir.
- +1 yıl
yahu cam silmek yatak toplamak bunların kadının görevi olduğunu hangi zeka ürünü söyledi de siz de buna inandınız? bu kadın hasta olmayacak mı hiç yatak döşek yatmayacak mı? adam napcak aa yok yemek benim işim değil yapamam mı diyecek. sizin kafanıza ne diyim ben. bunun feministlikle alakası yok bunun insanlıkla alakası var. çalışan eşim olsun hem de evdeki ütü çamaşır yeme içme kadına ait olsun yok ya. o devir eskidendi, kadın evdeydi çalışmıyordu yapıyordu. şimdi kadın hem evi geçindirsin para getirsin hem bana bakıcılık yapsın. oldu canım aynen. bulursun. evdeki tadilat erkeğin göreviymiş:D sanki hergün evde tadilat oluyor kırk yılda bir bir yer bozulur mabadını o zaman yerinden kaldıracak beyfendi. kadın hergün yemek, temizlik yapıyor o ne olacak? hani adalet nerede burada? evlilikte görevler eşittir herkes her işin ucundan tutar. eşim çamaşırları yıkadıysa ben ütülerim. yemeği ben yaptıysam bulaşığı eşim yıkar. kimse kimseye bunu sen yap bunu ben yapayım demez. doğru olan budur zaten. ay ben erkeğiiiiim cam silemem demez, klozeti temizleyemem demez. bunlar evin işleridir cinsiyetçileştirilemez. ona bakılırsa ben de elektrikten anlıyorum ama kocamın görevi diye anladığım halde yapmiyim kalsın öyle saçmalığa bak ya yazık sizin kafanıza gerçekten
- +1 yıl
@Oyuncakçıkız harika bir cevap ben bayram temizliği yaptigimi bilirim hali silkelemek cam silmek yemek yapmak 1 söz vardır aslan yattığı yerden belli olur aslanın dişi side aslandir her is ortak olmalı hafta sonu izinlerde esim yemek haparsa salata benim 😂sofrayi beraber kurar beraber toplarız hafta sonunu beraber geçiririz evli adamin isyeri haricinde fazla arkadask olmasida sacma geliyor bana zamanında yaptığım yanlışlar hali saha kahvehane de okey şimdiki aklım olsa 1 saat iznimi bile onunla geçirirdim ayrılmak çok kolay iş ama gerçekten ayrılırken ciddi sebepler aranmalı sonradan gelen pişmanlık hissi ve özlem geçmiyor hani diyorya sair kalabalık ortasında ki yalnizligimla geçtiğim her yerden seninle yürüdüm kokun hala burnumda ve baktigim her yüzde seni aramak bitmeyen bir arayış dinmeyen bir aci
- +1 yıl
:D bence sen milattan önce kalmışsın, hiç çevrene bakmıyosun galiba. ya da senin çevren de senin gibi taş kafalılardan oluşuyor o yüzden algılaman filtreden geçirmen zor haklısın:D sizin gibiler dilerim yapayalnız ölürler. ev işlerini bile bu kadının bu erkeğin diye ayıran bir zihniyete sahipsen ananın eteğinin altından ayrılma e mi çocuğum. ağzı süt kokan 40 yaşında olup beyni gelişememiş 3 yaşında çocuk zekasına bile sahip olmayan sünepe seni
- +1 yıl
@ERTUĞRULBEY0707 ya zaten böyle olmalıdır. ki aklı başında olan her birey bunu böyle yapıyor. bu kıt beyinli taş devrinden kalmış. erkeğin de cam silebildiğini, ütü yapabildiğini ilk defa şu an burada duyuyor gibi davranıyor:D evliliğe bakış açıları tamamen bu ben evlenicem eşim benim annemin görevini devralıcak donumu yıkayacak, beslenme çantamı hazırlayacak, ağzıma mama vericek:D böyle biliyorlar evliliği sonra da bi güzel ya aldatılıyolar ya da tekmeyi yiyorlar zaten
- +1 yıl
Bak g. erzek kadın, beyni kıt olan da, hatta dahanileri duzeyde konuşmak gerekirse beyinsiz olan da sensin,, benim evde neler yaptığımı bilmeden, nasıl bir hayatım olduğunu bilmeden kendince s. lak s. alak yoruma girme. Ben sana benim yaşantımı değil toplumun genel yapısını anlattım. Etrafına bak bakalım, toplumun yapısı diyorum bak, genel itibariyle toplumun bu konuda düşüncesi , yaşayışı diyorum, olması gereken bu ya da şu değil..
İkinci olarak yoruma atlayan diğer müsfette, burası kadınlara yaranmak için yalanlar sıralanan bir platform değil, ama senin gibiler bunu böyle kullanıyor, azıcık realist ol ve cevrende gördüklerini yaz, seninle değil bu konuyu eşinle konuşmak gerekir.. şimdi yorumumdan uzayın, tekrarından sakının
+1 yılTatlım durumun öncelikle hiç kolay değil. Okurken seni gayet iyi anladım. Ekonomik özgürlük barınma aile desteği alamama gibi sorunlu evlilik yapmış olan kadınlara danışanlarım da geldiği zamanlar kadın sığınma evini tavsiye ediyordum ve sana da aynısını tavsiye ederim. Kadın sığınma evleri senin çocuğunu da uygun bir yere yerleştirir ama senden uzak bir yer olmuyor yine yakınlarında oluyor onu görme şansın hep oluyor. Sığınma evinde meslek edindirme kursları da oluyor senin herhangi bir lisans diploman yoksa da seni üzecek bir durum yok onlar kurslardan sonra sana sertifika edindiriyor ve is bulmanada yardımcı oluyorlar. En yakın karakola gitsen de seni onlar durumunu anlattığında o evlerden herhangi birine havale ederler. Sığınma evleri adreside açıkça nette olmaz güvenlik açısından yani sen yola çık zor değil bunlar boşanmayı istediğinde de onlar destek oluyor avukatları seni boşar da. Bu evliliği kafanda gerçekten bitirmek istiyorsan bir yerden başla ve kendini çocuğunu daha fazla heder etme. Sen değerlisin ve bu dünyada senden bir tane daha yok. Umarım senin için her şey su gibi akar gider✨🌸🤍
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 705 cevap paylaştı.
+1 yılÇoğu erkek eşi ile sürekli cinselliği düşünür. Sanırım sürekli çok yakın zamanda olmasından yorgun düşmüş olabilirsin. Her ne kadar istekli olmasan da, seni aldatmaktansa cinselliğe az çok razı gel derim. Cinsellikte doyumsuzluk erkeği arayışa iter…
Oje 💅 meselesine gelince. Erkekler oje kokusuna biraz kaprisliler, babam da hiç sevmezdi. Ben oje sürme işlemini başka bir oda da halleder mum 🕯 yakardım, oje kokusunu emmesi için. Başka günlerde lavaboda pencereyi 🪟 açardım havalansın diye. Çözüm çözülmüş olurdu. Bu şekil yapmanı öneririm.
Erkekler ne yazık ki evliği, kadını ona hizmet etmek bunu görev gibi anlıyor. Babamdan bilirim bana her bir 5 dk. Onu getir. kahve yap. ışığı aç vb… Bende deliye dönerdim. Sonra bunu kabullenmeye başladım. Her ne kadar yapmayı sevmesemde. Çalışan bir insan için bu extra görevler inan ki kat be kat daha yorucu oluyor. Sanırım erkeklerin anladıkları şey kadının onlara itiat etmesi beklentileri de bu. Eğer ki mutlu bir evlilik ve sorun istemiyorsan.
Küçük çocuğum var demişin. Arada bir çocuk bakma, büyütme işlemini eşine de vermelisin. Sana arada bir yardımcı olmalı ki. Sende ona hizmet ederken cileden çıkmayasın.
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle babanın dediği gibi kendini suçluluk hissini ortadan kaldır. Herkes geçmişte aldığı kararların yanlışının bedelini öder. Lakin önemli olan burada bundan sonraki hayatın ve alacağın kararlardır. Ne yaptığını bilmeyen bir kadında erkekte mutsuz bir hayata mağdur kalır. KS ya kadar bu görüş düştüyse bu durumda çaresiz kaldığının iki derede kaldığının özetidir. Buradaki kimse senin durumunu bilmez. Yaşadığın hayatı bilmez. Senin yapman gereken daha temkinli sakin otoriteni ortaya koyarak eşinle oturup sağlam bir konuşma ve anlaşma sağlamandır. Eğer karşındaki insan anlayışsız yobaz kaba birisiyse bile korkmana gerek yok. Kimse kimseye muhtaç değildir. Muhtaçlık duygusu hissetmene gerek yok. Yuva yıkmaktan ziyade yuvayı korumak bir evli insanın sorumluluğudur. Önce cesaretini özgüvenini toplayıp düzeltmeye çalış, baktın olmuyor karşındaki insanı haytıyla başbaşa bırak. Bu demek direk boşanmak değil. Mesafe koy ailenin yanına yerleş. Birsüre zaman zarfında belki insan yanlız kalınca yaptığı hatalarını anlayıp kendine çeki düzen verir düşüncesindeyim. Ozaman sana neladar sevgisi var gerçekliği var belli eder. Sonrasında en son çareyi ailenle düşünürsün.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılBu zor durumda olduğunuz için üzgünüm. Evliliklerde yaşanan zorluklar her zaman karmaşık ve duygusal olarak yıpratıcı olabilir. Ancak, size bu zorlukların üstesinden gelmek için birkaç tavsiyede bulunabilirim:
Açık ve Dürüst İletişim: Eşinizle duygularınızı ve endişelerinizi açıkça paylaşın. Birbirinizi anlamaya ve sorunları çözmeye çalışın. Ancak, karşılıklı saygı ve anlayış içinde olmalısınız.
Profesyonel Yardım Alın: Bir terapist veya danışmanla konuşmak, ilişkinizdeki sorunları ele almanıza ve daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olabilir. Birlikte veya bireysel olarak terapi almak faydalı olabilir.
Kendi Sınırlarınızı Belirleyin: Kendinizi korumak ve kendi sınırlarınızı belirlemek önemlidir. Eşinizin size saygı göstermesini sağlamak için sınırlarınızı net bir şekilde iletmelisiniz.
Çocuğunuzu Düşünün: Çocuğunuz varsa, onun için en iyisini düşünmek önemlidir. Eğer ilişkinizdeki sorunlar çözülemezse, çocuğunuzun sağlıklı bir ortamda büyümesini sağlamak için gerekirse alternatif çözümler arayın.
Kendi İhtiyaçlarınızı Unutmayın: Kendi ihtiyaçlarınızı ve mutluluğunuzu ihmal etmeyin. Kendinize zaman ayırın ve kendi kişisel gelişiminize odaklanın. Gerektiğinde, kendi iyiliğiniz için cesur adımlar atın.
Çıkış Yollarını Araştırın: Durumu değerlendirin ve geleceğiniz için çıkış yollarını araştırın. İlişkinizdeki sorunlar çözülemiyorsa ve sizin için sağlıklı bir ortam sağlamıyorsa, ayrılık veya boşanma gibi seçenekleri düşünmelisiniz.
Sonuç olarak, bu zor zamanlarda kendinizi yalnız hissetmeyin. Destek alabileceğiniz birileriyle konuşun ve sağlıklı bir çözüm bulmak için adımlar atın. Unutmayın ki kendi mutluluğunuz ve sağlığınız önemlidir.00 Yorumla Baban cok iyi yapmış. Evliliklerin bitme sebebi arkada anne ve babanın ben senin arkandayım oglum veya kızım demesinden kaynaklanıyor. Sen artık evlisin yuvana sahip çık boşanırsan daha fazla dağılacaksın bunu da yaz kenara. mükemmel evlilik yok bunu aklından cıkarma. Etrafında cok mutlu görünen çiftler seni aldatmasın herkes çektiğini bilir. Sabret muhakkak rahat edersin birgün evlenmiş boşanmış insanlar gördüm tecrübe ile konuşuyorum.
26 Yorumla
Soran+1 yılAnlayabiliyorum ama cikmazdayim boşluktayım kimsem yok Rabbimden ve oğlumdan başka.
Güçlü olmaya çalışıyorum ama takılıp düşüyorum
Soran+1 yılTam seveceğim eleştiriyor kızıyor bana yapamıyorum içimde zerre sevgi bırakmadı merhamette ona bakınca öfke doluyum
Soran+1 yılSevecek bir kalp bırakmadı inanın
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Seninle niye sohbet etmediğini niye ona sormuyosun? Durumuna çok üzüldüm
İnsanların istemedikleri bi ilişkiyi yaşamak zorunda kalmaları çok üzücü
Bi aile terapistine gitmeyi eşiniz kabul eder mi ?
her şey müşterek olmalı
Sizde ondan su istiyebilirsiniz
Hayat müşterektir
Evlilik öncesi nasıldı? Yoksa sonradan mı değişti?
Ben tam tersi konuşmayı sohbet etmeyi çok severim cinsellik ikinci planda gelir
Cunki anlaşamadığım kendimi ifade edemediğim biriyle asla sevişemem
Bu cansız bi et parçasını sevmek gibi bişey olur
İnşallah evliliğiniz kurtulur
10 Yorumlaöncelikle geçmiş olsun. ben hemen ayrıl demiycem babanızın söyleminide bu bağlamda düşün anne baba çocuklarının hep arkasındadır ama evli çocularına ilk etapta tamam ayrıl gel ben arkandayım demezler yuvayı kurtarmaya çalışırlar. eşine gelince; eşler çalışıyorlarsa evde görev dağılımı yapılmalı. en net olanı budur. ben mesela evin ince işinden anlamam. sadece ütü yaparım, çay yaparım. diğer işleri bana yaptıran pişman olur:) ama eşim bi iş yaparsa yardım etmem gerekiyorsada ederim. cinsellik evliliğin olmazsa olmazıdır ama sanırım sizde onun dışında bişey paylaşmıyorsunuz. asıl sorun bu işte. insan değer gördüğünde iş zor gelmez seve seve yapar. ama eşiniz bu konuda eksik. bence konuşun görev dağılımı yapın evdeki diyaloglarla alakalı kararlar alın. boşanmak 2. 3. sırada gelen sonuçtur. saygılar
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle üzülerek ve Türkiye gerçeği aile yapısını aileden gelen desteği görmeyince. Kaç yıllık evlisin ve neyin cinsellik düşkünlüğü bu diyeceğim ama onuda yapamıyordur zaten bencildir o konuda da ve boşansanda yalnız kalacak ve mücadele etmek zorunda kalacaksın gibi birikim maalesef önemli ki sende çalışıyormuşsun neyse ki Bi yönden iyi ekonomik özgürlüğün olması ama dünyanın işini yapıyormuş gibi çalışmana rağmen her hizmeti senden istemesi zaten kendini belli ediyor uzun uzun yazarım ama okur musun bilmiyorum o yüzden şimdilik bu kadar yazayım aklım yeter mi bilmiyorum fikir vermek için destek olabilirim dinlerim sorunlarını
00 YorumlaSorunun detayını okurken aklıma gelen ilk şey, çocuk yetiştirmenin ne kadar önemli olduğuydu. Erkek çocuklarını çocukluk dönemlerinde ayrıcalıklı bir şekilde yetiştirdiğimiz için, maalesef ki yetişkinlikte her şeyi kolayca elde etme eğilimindeler. Bu durum, evlendiklerinde de her şeyi eşlerinden beklemelerine neden oluyor. Oysa ki, çocuklara kendi işlerini yapmayı ve ev işlerine yardımcı olmayı öğretmeliyiz. Küçük yaşlarda bu alışkanlıkları kazandırmak önemlidir.
Evlilikte ise rahatsızlık duyduğun konuları eşinle açıkça konuşmaktan çekinmemelisiniz. "Ben böyle yapamıyorum ve rahatsız oluyorum" gibi tavrını koyman önemli.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 823 cevap paylaştı.
+1 yılEleştiri yapılacaksa size değil kocanıza yapılır çünkü tamamıyla bencillik evlilik bu değil ki evlilik her anında bir şeyler paylaşmak birbirine destek olmak değil midir hoşlanmadığı bir şey de varsa nedenleriyle birlikte açıklayarak konuşarak çözüm aramak değil midir ki iyi arkadaş olamıyorsan evlilik gerçekten işkenceye döner bence de tanrı kolaylık versin ne diyeyimbabanızın yaptığı da kötü bir şey yani sonuçta mutlu değilsiniz size böyle baskı yapması da ilginç kız çocuklarının daha değerli olması daha el üzeri tutulması lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaban haksız ama çoxugun oldugu için sabretmeyi tavsiye etmiş olabilir.
diğer söylediğin konularda haklısın hem çalışıp hem ayağına bekliyorsa zor ve düşüncesizce
Yani içindeki duygular ölüyorsa bunun sebebi karşı taraftır. Karar alırken kimseyi dinleme babanda olsa. Senin hayatın bu hayata birdaha gelmeyeceksin ve kimse sana geçmişi geri vermeyecek
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılBu arada eşine söylesen bunu ayrılmak istiyorum diye düzelir biraz bilgin olsun bi dene
Eşinin ailesine bu durumu izah ettin mi yahut ta eşini karşına al uygun tatlı bir dille ilişkiniz hakkında konus şikayet etme hep. iyi yönlerinide
Dile getir erkler takdir edilmeyi çok sever asla şikayetçi kadını sevmez bende 1 yılık evliyim eşimde bende çalışıyoruz ben çorba yapınca o salata yapmasını istiyorum izin günlerimiz aynı gün geçen hafta fenerbahcenin maçı vardı tv onla izledim keyifle bir ara pleytetsin oyunu oynadım onunla oda benimle pasta yaptı eşime sorumlularını tatlı dille söyle bizim evde kural vardır eşim ya da ben birbirimize sinirliyken yan yana gitmeyiz gider abdes alıp ya da duj aliriz sakinleşince iki medeni insan gibi konuşuyoruz baban haklı sen bugün eşini şikayet ettin sonra barışınca unutursun. ama ailen kingüder eşine karsi30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılAyrıl demek kolay lakin ailen destek vermiyorsa hele bir de evladın varsa çok zor bir durum. Bir süre baba evine geçip yokluğunu hissetirebilirsin belki kıymetini anlar.
12 Yorumla
Soran+1 yılDenedim anlamadı
- +1 yıl
Hımm durum ciddi o zaman. Yatağını ayır ne diyim.
+1 yılÇareyi burada arama. burada sana yorum yapacaklar seni gerçek ve yeterli tanıma sansina sahip degiller. Sözüne güveneceğin, sana düzeltme yolları sunacak, objektif çözüm önerileri olacak biriyle görüş. Psikolog olabilir, bir aile büyüğü olabilir, bir arkadaş olabilir.
20 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun eleştiren yorumlar olmaması sevindirdi. İnşallah çıkar yol bulursunuz. Maalesef ülkedeki çoğu kadının dersi bu isteyerek evlenmeme durumu çok yaşanıyor. Seninki öyle değildi sanırım ama sonuçta kötü duruma gelmiş. Boşan diyeceğim ama o da zor. Bilmiyorum ya keşke elimizden bişey gelse. Bol dua et başka aklıma bişey gelmiyor inan ki. Bence boşanmaya ikna et gibi geliyor bana. Ailelerin karşı çıkması da çok ayrı bir sorun. Evlatlarına destek çıkmalılar
10 YorumlaBak ben evli değilim ama fikrimi söyleyim kalabalık çok geniş ailede büyüdüm yengelerim kızkardeşlerim var biliyorum az çok olaylara
Sorun tarafından bakarsan çıkamazsın aile olmayı dene bi ağaç gibi düşün kupkuru bir ağaç dahi yerinde ve zamanında su aldığında yeşeriyor konuşarak çözmeye çalış yuvayı dışı kuş yapar derken boşa dememişler yıkmak kolay inşa etmek mesele ayna gibi düşün ne verirsen o yansır ne ekersen o biçersin sevgi ekip nefret biçen görmedim inşallah yuvanız güzel cıvıl cıvıl olur bak ne güzel yuvanızın meyvesi altın topunuz da var 😊😊🤲🤲🤲10 Yorumla
+1 yılKocan ojenin kokusundan kızmamış sana emin ol seni aşırı seviyor ve kıskanıyor onunla beraber alkol almayı deneyin ona alkol alıp saçmalamak istediğinizden bahaddin onun fazla içmesini sağlayın ve hakli olduğumu göreceksiniz size deli gibi aşık ve kiskanc
115 Yorumla- +1 yıl
Bir insana ahlaksızlığı doğruyormuş gibi göstermek kişinin özünü ne olduğunu tam ifadesidir
- +1 yıl
canım
- +1 yıl
Efendim canım🤗
- +1 yıl
Adam yukarıda demiş ya alkol almayı deneyin yol göstericiye bak
- +1 yıl
Yanlış yazdı canımı şu edepsize bişey dedim canıma çevirdi
- +1 yıl
Evet bu uygulama öyle küfür edince tam tersini çeviriyor
- +1 yıl
@farhannn esiniz size kendini acik acik anlatamiyor muhtemelen duhgularini ifade etmede sikinti yaşıyor bu durum size ilgisiz ve alakasizmis gibi geliyor bende eşiniz sizi seviyor alkol almak eşinizin size karşı söyleyemediklerini söylemesi için bir. kilit noktası dediğimi 1 defa yapacaksın alkolik yap demedim adamı
- +1 yıl
Neden alkol olmasa aile aile olamıyor mu belki mütedeyyin bir ailedir belki bir taraf mütedeyyindir
- +1 yıl
@sertkaya65 kardes eşinin ilgisizliği maçolugundan ve kıskanç muhtemelen bu kardeşimizde ilgi bekliyor eşinden güzel bir söz duymayi istiyor bende buna 1 defaya mahsus 1 çözüm sundum denendi bilmediğimiz konulardan gelin
- +1 yıl
Ya bu arada alkolle alakası yok @ERTUĞRULBEY0707 çünkü alkolle kendini açacaksa hiç açmasın daha iyi. Evlilermis eşine karşı kendini ifade edemeyen adam alkolle ifade ederse kim bilir neler çıkar ortalığa. Hem bir kere oldu mu ikincisi üçüncüsü de gelir daha sonra adam bu kadın beni alkolik yaptı der
- +1 yıl
@farhannn tamam da bu adam evlenmeden once cokmu romantik ti elbette hayır bu haliyle sevmişler birbirlerini bu saatten kimse kimsenin değişmesini beklemesin ben bu hanım efendiye aslinda eşinin kendisini sevdiğini ama bunu (maço erkek deriz biz) bir türlü yansıtmadığını kendisine olan duyguları öğrenmesi bilmesi için bir çözüm önerisiydi 1 defa alkol alıp ta kimse alkolik olmaz kandırmayalım birbirimizi alkol u tavsiye etmiyorum elbette ama bir yuvada bu şekilde dağılmamali si. diden yorumlarda sacma sapan boşanma avukatları türemiş akbaba misali
- +1 yıl
@farhannn bende bu dediğinize katılıyorum ama es maço bu kadin buraya derdini yazana kadar bu senin dediğini yapmamismidir bir sorsaniza 1 defaya mahsus bu uygulanmali adamin sergiledigi davranis hem. eşini hemde kendisini degistirecektir
- +1 yıl
Bilmiyorum ya yanlış anlamayın ama kimse için değmez. Kadın bunalmış ve buraya yazmış haklı olduğunuz konular var. Lakin soyle de düşünün bu adamın bastırılmış bir çok duygusu vardır ve sırları da içtiğinde emin olun her şeyi ortaya dokebilir ve durumun içinden hanfendi hiç çıkamaz. O yuzden kesin çözüm değil.
- Aile & Toplum konusunda 638 cevap paylaştı.
+1 yılSeks yapmayı bende çok seviyorum. Benim içinde ilk sırada diyebilirim.
Ama iletişim, sosyal aktivite, değerli hissettirme gibi şeylerde olmalı.
Ayrıca evlilik kesinlikle kader değildir.
Mutlu değilsen kesinlikle ayrıl derim. Ayrılmak ve kendine yeni bir yol çizmek falan bunlar okadarda göz korkutucu şeyler değil.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılAilene ne gerek var uzatma boşanma davası aç bana kalırsa sen ayaklarının üzerinde durabilen bir kadınsın en azından ailen bir zaman sonra çocuğuna bakar nafaka alırsın belki tazminat da alırsın her şey bir düzene girer valla perişan olursun çocuk psikolojisi falan kimse bunlara girmesin çocuklar herkesden daha iyi anlar olanları sizin birbirinizi istemediğinizi umarım çözersin ben çözeceğine inanıyorum kendine iyi bak
00 Yorumla
+1 yılÇok üzüldüm bende evlendim şiddet görüyordum ve kimseye söylemiyordum 9 ayın sonunda babama söyledim ve hemen boşanmamı istedi boşandım ve oda bana hizmetçisiymişim gibi davranıyordu davar bende babam kabul etmez diye korktuğum için 9 ay her iğrençliğe katlandım ama korktuğum gibi olmadı. Keşke ailen sana sahip çıksa çocuğun da varmış. Bence babanla tekrar konuş ve benim bu evden ölüm çıkınca mı ne yaşadığımı anlayacaksınız her insan gibi bende hata yaptım bilemedim ama şuna pişmanım ve hayatımı idam ettiremiyorum ya bana sahip çıkarsınız ya da ben boşanıp kendi hayatımı düzenimi kendim kurarım dersin. Şiddet yok ama ağır bir psikolojik şiddet var.
01 Yorumla- +1 yıl
Ve sana tavsiyem iyi bir astrologla görüş o sana her tavsiyeyi doğru yolu süreci söyler boşanman gereken doğru zamanı ya da düzelmesi gereken yöntemleri felan. İstersen öneririm de hem uygun hemde 2 saat konuşuyor seninle bir psikolog gibi bi dene derim.
Çok kötü üzüldüm gerçekten senin yerine. Dua et ALLAH 'dan yardım iste. Bir psikologa danışman doğru olacak. Böyle evlilik yürümez ki. Allah eşini islah etsin. Kardeşim. Bu memleket dağ başı değil eşin bile olsa sana böyle davranma hakkı yok. Kimse sana zulum yapamaz. Ailen de yanlış yapıyor sana en çok bu durumda tam destek durması gerekir. İnşallah evliliğin yoluna girer Allah eşini islah eder. Senin kiymetini bilir. Boşanma davası açada bilirsin. En son durumda tabii ki. Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.
00 YorumlaTatlım evlenceğin adama aşık olduğun için kör olduğundan gözünü evlendiğinde açtın bu çıkmaz yoldan eşinle konuşmayı deneyebilirsin eşin seni dinlemiyorsa eşinin yakın bir arkadaşına anlat. Çözüm yollarını hâlâ bulamadıysan annenle babana inat boşanmayı dene.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yılBenim oğlum yapar, oğlum bir tane, aman oğlum sen yapma ben yaparım veya tam tersi kizlar içinde aynı şeylerle büyüyen bireyler ileride bu tarz sorunlar çıkarıyor, o yüzden herkes çocuk yapmamalı, yapan da düzgün büyütmeli. Babanın arkanda durmaması kötü ama baban bugün var yarın yok, bir karar verilecekse bunu sen ver ve kararından pişmanlık duyma, olmuyorsa olmuyordur zorlamanin anlamı yok bence
00 Yorumla
+1 yılSeni çok iyi anlıyorum. Bende hemen hemen bunlara benzer sorunlar yaşıyorum evliliğimde. 2 tane çocuğum var benimde. Bu sene şunu anladım bir insana ne yaparsan yap değişmiyor arkadaşım. 7 sinde neyse 70inde o hesabı işte. Olan kendimize oluyor. Yıpranan biz oluyoruz. Senin yapman gereken tek şey aynanın karşına geçmek ve kendine “ben bunları hak ediyormuyum? Ben kendim için neler yapabilirim? Eşim hayatımda olmazsa nasıl bir hayatım olur? “ gibi aslında cevabını bildiğin ama cesaret edemediğin soruları kendine sormak. Umarım kendini bulabilirsin. Unutma sen çok değerlisin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikteki cinsellikte duygu olmadı mı bir süre sonra iğrenç geliyor eşin saygısı vs yok ise bir müddet uzak sessiz ol ona karşı konuşma soğuk bakalım tepkisi ne olacak sana böyle davranmasının ardında başka bir kadın da olabilir... ona annecilik yapma
00 Yorumla
+1 yılOnu sevmediğini söyleyip anlaşmalı boşanma talep et. Eğer kadınlardan talep gören karakterli erkekse, seninle evli kalmaz. Şayet ben senin gibi kadınla, kesinlikle evli kalmak istemezdim. Ama erkekten, hiç bir şey talep etmeyeceksin. Talep edersen, boşamaz. Altınlar elden çıkmış ise, altınlarını bile almayacaksın. Zira baya para yapıyor..
Ya da peşine dedektif tak, aldatıyorsa delil bul ve sen boşanma davasının aç. Bir Red Pilci Avukat olarak, tarafsız yorum yapmış oldum böylece.
01 Yorumla- +1 yıl
Ama dedektif tutmak, suç bu arada. Ama ciddi cezası yok. En iyisi , anlaşmalı boşanmayı teklif etmen
Merhabalar
Sen kaç yaşındasın mesleğin var mı herkes boşanabilir ama sırf aile büyüklerin istiyor diye boşanmayacam üzülecem deme ayrıca babana cinsellik diye anlattıysan babanda sana hak vermiyorsa kusura bakmasın sen cinsel obje değilsin00 YorumlaAnlaşılan sevgi saygı yok ilişkinizde her şeyden önce size saygılı olmalı bunu elde etmelisiniz seviyorsanız bunun için mücadele edin size saygı duymasını öğrenmeli aksi halde bu evlilik ya ömür boyu bir kölelik ya da mutsuz huzursuz bol tartışmalı bir evlilik olacak ve bu tür evliliklerin sonu genelde kesin boşanmak oluyor ya da farklı sonuçlar doğabiliyor
00 Yorumla
+1 yılBoşan diyenlere bakma sen abla hayatın monotonlaşmış alışkanlık haline gelmiş bazı şeyler. Gelen emin ol eşinden daha iyi olmayacak. Biraz farklı şeyler yapın tatlı sürprizler yap notlar bırak. Babanlarda kal biraz özlesin seni.
22 Yorumla- +1 yıl
Sen iyi misin adamın nasıl davrandığını okumadın mı ne süprizi ne farklılığı ne monotonlaşması
- +1 yıl
İlişki yok ortada bitmiş bu adamdan hayır mı gelir
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvliligin sadece cinsellige bakıcılığa olduğu öğretilmiş ve bunu yapanda maalesef ki bir kadın. Çift terapisi kurtarır belki. Ama yerinde olsam işi bırakırım sorumluluk yüklerim duygularımı paylaşırım. Ondanda anlamaz ise kendi yaşadığın olayları başkası yaşamış gibi anlat Altan Altan tehtit et kaybetme korkusu yaşat en etkili bu oluyor denendi. İşte bir arkadaşın evliliği böyle böyle miş kadın çocuk evlilik dinlememiş terketmiş saygı sevgi muhabbet ortak yaşam olmayınca olacaklar bunlar de kadın gitmekte haklı kimse vazgeçilmez değil dgil. Hisslerini kaybediyorum aşık olduğum adamı istiyorum de. Sabrediyorum ama yildim de tüketiyorsun kendine gel yoksa karşında ruhsuz sevgisiz birini bulursun.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaç yıldır evlisin? Çocuğun kaç yaşında? Bence bu saatten sonra sağlıklı bir evlilik kurman zor olur eşini ikna edip belki bir terapiye gitmesini sağlayabilirsin oda olmazsa boşanma davası açmalısın seninde psikolojin bozulur mutsuz olursun çocuğuna da yansır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoşanmalısın bence ama burada kendi gelirin çok önemli bu şekilde hayat sürmez ömür boyu hayatını zindan edicek sana keşke en başta evlenmeseydin ama insanlar görüldüğü gibi olmuyor sonra gerçek yüzleri ortaya çıkıyor ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama maddi gelirin iyiyse bırak kurtul çocuklarınla ayrı bi hayat kur daha sonra o çocuğun büyüdüğünde mutsuz birisi olucak ve sen bosanmadigin için pişman olucaksin
00 Yorumla
+1 yılIletişim kurmayı beceremediğiniz insanlarla ne diye evlenirsiniz ki evlenmeden önce hiç mi iletişim kurmadın Sen bununla hiç mi iletişim özürlü oluşunu görmedin evlenmeden önce ben de bu kafayı anlamıyorum
10 Yorumla
+1 yılÜzüldüm, ilk 3 sene çiftler birbirlerini tanımalı çocuk yapmamalı, çocuğun olmasa her türlü başa çıkarsın ailen onay vermezse en azından ev arkadaşı bulur hayatına düzen vermeye çalışırsın ama çocuk varsa bunlar zor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılNiye birikim yapmiyorsun? Evine falan harcama kocan olacak herif harcasin. Sen parani biriktir. Biriktiremiyorsan da cocugu al isinde calis bide guzelbbi tazminat baglattir kocanin akli basina gelsin.
18 Yorumla- +1 yıl
En mantıklı yorum👍
- +1 yıl
@Nar__cicegi hakediyor. Boyleleri yuzunden biz samimi erkekler de zarara giriyor maalesef.
- +1 yıl
Evet hak ediyor. Evlilik böyle bir sey degil.
- +1 yıl
@Nar__cicegi onuda gectim ailesinin tavri cok kotu. Resmen iki arada bir derede kalmis. Eve gelme nedir ya. Dogurmasaydiniz ozaman. Sanki bize sordular dunyaya gelmek istermisiniz diye...
- +1 yıl
Aynen bir aile ne olursa olsun cocuguna sahip cikmali, evlendi diye evlatliktan reddedilmedi.
- +1 yıl
@Nar__cicegi cahillik resmen. Hemde en sahip cikmalari gereken zaman. Kocasi olucak hyar simdi cok sevinmistir.
- +1 yıl
Dişli bir kadin varsa karsisinda cok da sevinemez. Dedigin gibi bosanip tazminat ve nafaka alirsa iyi olur ama cekismeli bosanmalarda bu durum uzuyor baya.
- +1 yıl
@Nar__cicegi uzasin daha iyi adam gidip elsin. Guclu durus yapacaksin
+1 yılEvliliğin en başta ki amacı cinsellik zaten ancak kadınların gönülleri hoş ve sıcak tutulmalı.
Bir ilişkide her iki tarafta kendini düzeltmeli geliştirmeli, bu da ancak Terapiyle tedaviyle mümkün. Başka türlü yüzleşme olmuyor çünkü.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik terapisti valla biz gittik birileri söyleyince ancak ayıkıyor erkekler veya son noktaya gelince tavsiye ederim burdan sana bir cevap gelmez ancak yürüyen olur canım kolay gelsin👍🏻
20 Yorumla
+1 yılOof.. of of. Çok ters seninki. Benzer şeyleri gördüm, reel hayatta.
Sığınmaya çalıştığın şeyler we kişilerle dar alanda yaşayacaksın maalesef. psikolojin bozulacak, kafeste bir onyana bi bu yana çarpar gibi. Kötü olmuş
00 Yorumla
+1 yılBu ne ya kendine eş mi hizmetçi mi arıyor kesinlikle aileni dinleme yarım bugün bekleme boşan aç davayı direk baban geri kafalı sanırım sana saygı duymayan biriyle devam etmen hata keşke başta olmasıymış çocuğunu al bırak bence.
00 Yorumla
+1 yılÇekerim dersen çek senelerce ölene kadar bu adam düzelmez alışmış ama dayanamiyom dersende bian önce boşan zaten çalışıyorsun bı şekilde sosyal yardımda alır ayakta durursun busuru bu şekilde kadın var
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 499 cevap paylaştı. Evlenmeden once iyi dusunmek tanımak lazim insanin gozu kör oluyo galiba uzuldum gercekten
12 Yorumla
Soran+1 yılGaliba kördü Buda benim imtihanım
+1 yılçocuk olmasa daha basit kararlar alabilirdin ama çocuk olduğu için onu da düşünmek zorundasın. En radikal karar profesyonel destek almak olur ilişki terapisti gibi ama onun dışında aile desteğin yok ise kendini garantiye almadan riskli kararlar alamazsın. İpin ucu kaçmış bir kere alışmış her şeyi yapmana ve kabul etmene. Bence eğer profesyonel destek alamıyorsan önce ilişki hakimiyetini ele almaya çalış. z
10 YorumlaBence hayat müşterek olmalı çalışan birisin ev işi ortak olmalı bu yüzden ev işi paylaşımı şart iki çift de çalışıyorsa bence konuş güzel bir dille kalbini kırdığını söyle
10 Yorumla
+1 yılBu dünyanın adaleti tersine işliyor. elinden iş güç gelen karşındakini zahmete düşürmemek için yardımcı olanlarlar istenmedi sizlerde bahsettiğiniz gibilerine kaldınız yapacak bir şey yok maalesef
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılAnne kuzusu erkekleri sevmem, biraz delikanlı olsunlar da kadınlara iş yaptırmazlar. Ayrıca bu evlilik çocuk oyuncağı değil hata yaptın ama kocanı değiştirebilirsin.
10 Yorumla Kesinlikle ayrılacaksın. Evet insanlar tercih edebilir bir şeyi ama hata da yapabilir. Bu çok normaldir. Ama sana saygısi olmayan ezik, seni sürekli aşağılayan, seni asla anlamayan bir adamı ne yapacaksın ki.. sanki bu soruyu annen yazmış gibi hissettim o yüzden senin ne yaşadığını çok iyi anlıyorum. Düzgünce konuş eşinle ama hala devam ediyorsa ayrıl
10 Yorumla
+1 yılİçki vb bir şey yoksa iyi canım bence cinsellik konusunda normal çünkü sonuç olarak evlisiniz bence sende biraz daha ilgili olabilirsin eşine karşına benim hissiyatima göre sende eşine karşı biraz soğuk gibisin geldi bende senin yaşadıklarını yaşadım sürekli herşeyi eleştiri yapıyordu evlilik diye bir şey kalmamıştı ailem arkamda durdu geldim boşalacagm hayatımın en iyi kararı olabilir çünkü öyle insan olmayan adamla ömür geçmez
10 Yorumla
+1 yılKimsenin ayrılmasını istemem ama senin sonun ayrılık gözüküyor. Bugün olmazsa yarın mutlaka ayrılırsın. Daha fazla yorulmadan bu adamdan ayrılman gerekli. İleride psikolojinizide bozacak. Muhtemelen artık senden hoşlanmıyor, tecrübesiz, aile kavramının farkında olmayan, kadını mal gibi gören tip
10 YorumlaKadınların varlığı dünyayı güzelleştirirken erkeklerin egemen olma baskısı kadınları nelere itebiliyor görün?
20 Yorumla
+1 yılKeşke hemen çocuk yapmasaydiniz. Bir süre bazi konularda onun da yardimci olmasi gerektiğini söyle. Hala devam ediyorsa boşan. Çocuğuna mecbur destek olacak.
00 YorumlaDava açmadıgın her gün için ilerde kendine lanet okican, elim ayagım tutuyordu öalısıyordum bir sekilde ayakta kalırdım kafam rahat olurdu dersin,
Ailen yasamıyor bu sorunları veya baskası, bizzat sen sahit oluyosun bunlara, kendin ve cocugun için ayrıl
Mutlu yaşa, bir defa geliyorsun hayata bunu da saçma sapan adamla aynınyastıga basını koyarak harcama00 YorumlaSürekli seni hizmetçi sanan ve cinsel birliktelik hariç diyaloğun olmayan bir eşe sahipsin anladığım kadarıyla bfnce neyi istiyorsan onu yap bosanman gerekiyorsa boşan tabiki ilk zmnlarin zof olur düzenin çocuğunun durumu çalıştığından dolayı zmnla düzelecek sabret ilk bekar anne sen dglsin birde çocuğunun yaşı kac
00 YorumlaAh kardesim keşke çocuk yapmasaydın böyle birinden. Kendine saygı duy, dik durki eze bilmesin seni, şimdi mi böyle oldu yoksa ilk günden böyle miydi? Kendine deger ver, ne yapmak istiyordqn bu hayatta onu yap. Terapi almanı şiddetle oneririm. Boşan ve ya boşanma demek bize düşmez. Kararı sen verceksin. Kendi paranı kazanıyorsun babana birsey kabul ettitmek zorunda değilsin. Ne yapmak istiyorsan yapmaya hakkın var.
00 Yorumla
+1 yılHayatını Boyle birisiyle gecirmektense boşan , hem baban kim oluyormuş ya sana boşanma diyormuş, koca kadınsın ne yapib yapmayacagini o mü ögretecek sana sanki. Ayrilmak istiyorsan ayril.
00 Yorumla
+1 yılÇift terapisine gitseniz? Eşini al karşına güzelce anlat durumu. En son çare ayrı eve çıkman olur. Eşinden gizli kiralık bi ev bulucan alıcan cocugu bavulunu gidicen. Başka çare yok
00 YorumlaHayat sürdürmeye devam mı edeceksin? Çocuklar da var demek ne bileyim kendine yazık ediyorsun eğer böyle hödük tarzı adamda.
04 Yorumla
Soran+1 yılBir tane oğlum var biliyorum ediyorum yazık nereye kadar giderim bilemiyorum ama sevgim kalmadı
Soran+1 yılDüşünmüyorum ama okuyorum herkes buna benzer şeyler yaşıyor belki süreçtir
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk oyuncağına çevirdiniz iyice yapamayacaktin neden evlendin böyle basit sebeplerden evlilik mi bitirilir asıl senin gibiler evlenmemeli
04 Yorumla
Soran+1 yılBasit sebepler mi pardon?
Klavye delikanlılığı yapmak ne kadar kolay
Başına gelmeyen bilemez.
- +1 yıl
Basit sebepler tabi aldatma yok ihanet yalan yok neymiş sevişmek istiyormuş ne isteyecekti
Soran+1 yılAldatma olmadığını ne biliyorsunuz? Belirtmedigim belki başka durumlar da var.
On yargı ne kadar kolay ya.
Allah size böyle sıkıntılar yaşatmasın- +1 yıl
Ne yazdığını oku bı
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇift terapisine gidin derim, onuda kabul etmiyorsa kendi hayatınıza kıymet vermenizde fayda var.
10 Yorumla
+1 yılZor. İnsan olmayana ne anlatırsan anlat dinlemez o değil boşanmakda kolay değil ama bir hayatı pişmanlıkla yaşamak hiç kolay değil.
00 Yorumla- Devamını Gör (90)
Devamını Gör(135)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ne yapacağımı kestiremediğim bir evliliğim var. Bana tavsiyeniz olur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler