Eşimin beni anlaması için nasıl tepki vermem gerekir?

eşimle 2 buçuk yıldır evliyiz görücü usulü evlendik ta nişanlıyken bile aramızda biraz bile olsa mesafe vardı hâla da öyle aramızda belli takım problemler oldu benim aile durumum da karışık baya bugünde ufak tartışmadan dolayı ağlama krizine girdim 4 saate yakın sürdü ağlamam karşısında ağladım tartıştık vs teselli etmesini bekledim yapmadı üstelik her izinli kaldığında kavga çıkarttığımı iddia yakın bi zamanda da yetişkşn videoları karı kız fotoğraflarına baktığından dolayı kavga etmiştik bana iftiracı vs demişti ki adım gibi eminim ben yaptığına her neyse teselli etmesini beklerken çıktı gitti iftarada yetişemiyceni söyledi belli bi saat somra geldi konuşmuyoruz ben biraz sakinleştikten sonra konuşuluncanı sanmıştım ben bi ara uyurken sahura kadar tekrar yetişkşn videosu izlediğini anladım yani bilmiyorum çok kırgınım sadece sarılmasını beklemiştim o tam tersi iyi misin diye sormadı bile bazı zamanlar sevdiğini düşünüyorum bazı zamanlarsa tam tersi mecburiyetten dolayı sürdüğünü düşünüyorum tabi boşanma fikri aklımda ama düzelme ihtimalinide düşünmeden edemiyorum nasıl bi yol izlemeliyim beni anlamısı için?
Eşimin beni anlaması için nasıl tepki vermem gerekir?