Dul olması değil de çocuğu olması dert. Eski karısıyla sürekli görüşmesi ve arkadaş olması gerekir, çocuğun dertleri ve sorumluluğunu da paylaşmam gerekir. Benim olmayan bir çocuk için hayatımda sorumluluk olmasını da istemem anneyle sürekli görüşmeleri de beni bozar.
Tecrübeyle sabit. Karşılaştırılmak , yerine koyulmak hiç bir zaman kabul edemediğim tek sey. İnsanın eğer amacı mutlu mesut yaşamaksa gerçekten eskiye neden dönmek ister. Amacın kendine yalan söylemek ise kusura bakma ama beni aptal yerine koyamazsiniz. (Kusura bakmayın bu kelimeyi yazdığım için.)
Teşekkür ederim yorumunuz için. Aslında bu benim haklı olmamla ilgisi yok gördüğüm kadarıyla. Çünkü ben şöyle tanimliyorum. Bu benim doğrum. Katılmaya bilirsiniz. İnsanoglunun unuttuğu bir şey var. İnkar ettiginiz kabul etmediğiniz şeylerden kaçamazsınız. Onlar hep besinizden gelir. Nereye giderseniz gidin.
İşte karşı cins bunu sana surekli olarak yansıtıyor. Gerek söz , gerek vücut dili ile. Çoğu zaman bunun farkında olmadan yapıyor. Fakat bende öyle kıvama geldi ki bu durum ister istemez insanın güveni kırılıyor. Karsilastirilmak zoruma gidiyor. Elbette eskiyi dusunebilir insan. Ama karşındakinin de bir insan evladı olduğunu unutmamak lazım.
Bence şu anda kendini çok iyi ifade ettin ama senin anlatmaya çalıştığın durum şöyle ki; ne istediğini bilmeyen kadınlar sorunsalı, nereye giderlerse gitsinler, ne yaparlarsa yapsınlar eskilerini unutamamış hatta bana göre hastalık boyutuna getirmiş kadınlar tamam hatasız kul olmaz diyede değer biçersek anlatmaya çalıştığın konuya senden kaynaklı hatalarda olabilir o kadında sana o olsaydı bunu yapmazdı ama gibi cümleler kurarak seni kırıp, üzmüşler belli ki ama sana öylesi kadınlar denk gelmiş diye yorumluyorum konuyu. Anlatmaya çalıştıklarından yola çıkarak yanlışmıyım.
Öyle olmasını ümit ediyorum. Fakat her şey bizim elimizde olmuyor maalesef ki. İmkan dahilinde yapabiliyorum. Aslında biraz öz eleştiri de yapıyorum ara sırada olsa. Nerede yanlış yapıyorum diye. Şunu buluyorum. Çok net oluyorum. Değiştirmek için çok uğraştım , denemeye çalıştım ama olmuyor. Hani derler bir şey üzerinde bir şey durmaz diye olmuyor. Neyse gece gece kafanızı sisirdim kusuruma bakmayın. Tekrar tekrar teşekkür ederim. Hem soru, hemde yorumunuz için.