Sizce yaşamımızın yüzde kaçı bizim kontrolümüzdedir?
Yüzde yüz
Yüzde elli
Yüzde yirmi beş
Sıfır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce yaşamımızın yüzde kaçı bizim kontrolümüzdedir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
Sıfır bizim kontrolümüzde çünkü biz kontrol etmiyoruz maalesef
%100 demeyen arkadaşlar... Hayat etki tepki üzerine kurulu bir düzenden ibaret. Her insan da yaptıklarının ya keyfini sürer ya da bedelini öder. Her insan kısmetindeki yer orası ayrı ama bu yan gelip yatacağınız anlamına gelmemeli
%100 olamaz olsaydı her insan bir tanrı olurdu. Her şeyi kendinde toplayan ve kontrol sahibi olan tanrıdır. İnsanlar sapmaya uğrayan varlıklardır. Cinsiyetimiz, kan grubumuz, ten rengimiz, doğduğumuz yer ve konuştuğumuz dil. Bunlar bizi biz yapan en temel şeyler ve hiç biri bizim elimizde değil. Öyle olsaydı senin dünyaya kız olarak gelme hakkında olurdu.
Sorumluluk konusunda evet, onda %70 diyebileceğimiz bir oranda sorumluluk ve kontrol bize ait çünkü bize akıl ve vicdan verilmiş. Ancak hayatta kelebek etkisi denen bir durum olduğu için bazen iyi niyetle giriştiğimiz bir iş bile kelebek etkisiyle bize gerek maddi zarar gerek manevi zarar gerekse ölüm olarak geri dönebilir. Diğer insanlarla etkileşim halinde olan varlıklar olduğumuz için orada da kontrolümüz %100 değildir. Kendi üzerinde %100 kontrole sahip olan tek şey evrenin yaratıcı gücüdür, kimisi buna tanrı der kimisi Allah kimisi krem peyniri..
canım fark ettiysen %100 yetki bizde dememişim. Yorumum %50,25 ve 0 ı oylayanlar için yapılmış, dikkat edersen son cümle de senin yorumda bahsetttiğin şeyleri kısaca genellemişim zaten
%50 diyebiliriz. Nihayetinde şartlar da bizim seçimlerimiz doğrultusunda oluşur. İnsanın kaderi çabasına göre şekillenir. En basitinden arkadaş seçimini örnek verebiliriz.
100 de 100 diyen ileri zekalılari görelim iki tane gebe kadın biri hindistan da dogruyor biri Amerika'da büyük bir ihtimal biri ineğe tapip köle olucak dieri iyi bir eğitim iyi bir beyaz yaka olucak temiz sokaklar güvenlikli bir ortam zekiyse ihracat yapar zengin olur
%1 ihtimal bizi ayakta tutuyor. O olmasa çoktan bitmiştik..
Kontrol disiyim Allaha emanet gidiom bakalim hayirlisi
%0 desem daha doğru olur çünkü her şeyde bir şeylere bağımlıyız.
Yüzde sıfırı, başkalarının bize dayattığı hayatı yaşıyoruz.
Kader 7 kol'a ayrılır ve biz sadece 2 kolunu yönlendirebiliyoruz..
%100 biz ve bılıncaltımız dahilinde hayat akar
Yüzde ellisi, bu ülkey Abd yönetiyor, uydurma kitap Kuranın kurallaeına göre insanlar evleniyor, yaşıyor.
yüzde 1 o da sadece niyet etmek o işin olup olmayacağı Allah'ın takdirinde nefes almak bile öyle aldığın nefesi veremezsen ıgkh diye gidersin
Sıfır sürekli tanıdık tanımadık tüm insanların yönlendirmesiyle hayatımızı sürdürüyoruz
Yaşamda size verilen seçenektir. Seçenekler ya da tercihler yaşamınızı belirler kısaca %80 diye bilirim
Dış minaklar algı operasyonlarını saymadığımız zaman %25 kontrol var
şu an iradem dışında üniversite dersine gidiyorum
Gitmek istemediğim bir yere zorunlu olduğum için gidiyorum bu yüzden yaşamımda benim kontrolüm sıfır
her şey Allah'a mahsustur biz sadece kaderimizi yaşarız
Bence pekte kontrolümüzde değil gibi
Yarı yarıya bizim elimizdedir..
Yarı yarıya demek daha doğru
Her şey bizim elimizde
%25, kendi ayaklarının üzerinde durduğunda %50.
Orasi ile hici lgilenmiyorum
75’i benim elimde.
Değişir ya bu
Kişiye göre değişir.
%sıfır bizim kontrolümüzde
% 0 kadar yani hiç
Yüzde yirmi beş
50 si bence
%50 gibi bir şey.
Yuzzz
Kaderden kaynaklı
%1 falan😄