Kaynana ismi koyma sorunsali?

Esim kizimiza kaynanamin ismini koymak istedi, itiraz etmedim ama 2. Bir ismi olsun istedim. 2 isim koyduk, ama kimse 2. ismi kullanmiyor, bende esime 2. ismi kullanmalarini soyledim, cunku gorumcem kayinpederim ve herkes resmen kayinvalidemin yerine koyuyorlar. Ve bu beni uzuyor cocugumu benimseyemiyorum ve ismi duydukca hassasiyet olustu. Esime boyle soylemedim tabiki.

Soyledigim sey, 2. ismide kullanmalarini soylermisin, ben soyluyorum sende soylersen daha cok dinlerler, kayinvalidemin yerine koymalari beni uzuyor dedim. Esimde bana, ismi resmen istemedigimi, ona deger vermedigimi, annesinin yerine koymalarinin iyi birsey oldugunu boylelikle kizimizi daha cok sevdiklerini, kimseyi 2. ismi kullansin diye zorlayamicani, benim zoruma bu isim konusu niye zoruna gidiyormus anlamiyormus falan saydirdi. Ben diyorum ki seni anliyorum, sende beni anla. Diyor ki, beni anlasaydin bu konuyu acmazdim, 2. isim zaten koymicaktim sen istedin diye kabul ettim, evlenmeden once annenin ismini koymam deseydin senle evlenmezdim dedi ya! Konuyu tekrar acmak istedigimde yanlis anladi beni diye dusundugum icin, konuyu tekrar aciyorsun resmen niyetini belli ettin diyor ya ben napicam o isim oraya sus olarak mi geldi?

Kaynana ismi koyma sorunsali?