26 yaşındayım aile evindeki eziyetten kurtulmak için evliliği seçtim babam demeye utandığım adam hergün içip içip eve gelip bize eziyet çektirip küfür ediyor annem deseniz ekmek almaya dahi zor çıkıyorum hic bi yere yollamıyor 26 yasindaki bi insan gibi davranamıyorum nişanlandım ama nişanlımdanda şiddet görüyorum ve bu evden kurtulmak icin kimseye söyleyemiyorum siz olsaniz benim yerimde ne yapardınız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılBak benim annem de çok sorunlu biri aynen takıntılı hasta bak ben daha yaşlı olduğum halde evlenmiyorum annem de meraklı değil bende bu aileden kurtulmak istiyorum ama olmuyor olamaz da bu anneyle kesinlikle olmaz kötü şeyler yaşadım atlattım yine yaşatılmaya çalışıldı yine kurtuldum Allah'a şükürler olsun babam öyle biri değil Allah'a şükürler olsun ama ailevi sorunlar var bence de ben şiddet görüyorum hayatın kararır yapma bunu iş bul çalış meslek edindirme kurslarına git gerekirse polise şikayet et
02 Yorumla
Soran+1 yılEvden dışarı çıkmama izin vermiyorlar
- +1 yıl
Polise şikayet et kades uygulaması kullan kadın sığınma evine git
En İyi Cevaplar
Abla baban seni evlenip ayrılmak istediğin zaman öldürmez ama nişanlın öldürebilir. O şiddetten kaçıp başka şiddete gidiyorsun. Belki asit dökecek belki istemediğin şeyler yapacak belki cinsel birliktelik yaşamak istemediğin zaman zorlayacak bilemezsin. Nişanlın ile nişanı sakince bozman ve başka birisini bulman gerekiyor. Belki bir erkek ile anlaşmalı evlenip evden kurtulup boşanabilirsin illaki severek evlenmek zorunda değilsin.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılneden çareyi evlenmekte buldun sırf ailenden kurtulmak için bilmediği tanımadığı sevmediği biriyle nasıl evlenir insan aklım almıyor calışsaydın zamanla kendi hayatını kursaydın ya da ne bileyim başka bir çare illa bulunur ama evlilik öyle kolay bir şey değil hele bide hiç tanımadığınla çocuk oyuncağı değil nede bir günlük bir yılık idare edilecek bir şey. yağmurdan kaçarken doluya tutulmak senin ki Allah yardımcın olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılYerimde olsaydın başka çarenin olmadığını görürdün
- +1 yıl
çare her zaman vardır yaşadığın savaştığın sürece vardır. peki şimdi ne yapmayı düşünüyorsun ordan nasıl kurtulacaksın sakın ordan kurtulmak için ikinci bir hatta yapma
O adamla evlenirsen gittiğin evde de aynı sıkıntıları yaşayacaksın. Sana çalışmanı önerirdim biraz güçlü olup hayatına bakardın ama anladığım kadarıyla evde de baskı var. En azından sana daha güzel davranacak biriyle nişanlanmış olsaydın keşke çünkü yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olacak bu
01 Yorumla
Soran+1 yılAilem çalışmama izin vermiyor
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
44Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,6b cevap paylaştı.
u +1 yılYanlış yapmışsın
00 Yorumla Bir şekilde para kazanıl biriktirip kaçman lazım ya yapıcak bir şey yok maalesef ki … internetten nasıl para kazanabilirsin en azından iyi veya kötü onlara bak. Farmasiden ürün falan satarsın belki. Aman sakın evlenme sonra senin kaderin çocuğunun kaderi olur.
00 Yorumla
+1 yılKişi alemi kendinden bilirmiş , dışarda çalışan kadını *rospu olacak sandıkları için şeninde çalışmana izin vermiyorlar , hep bi güvensizlik hep bi yetersizlik duygusu var sanırım içinde , her şey sende biter lakin evlilik çözüm değil , babanın evinde bulamadığın huzuru başkasının evinde bulman çok zor , genç ve güzelsen şansın bi tık daha fazla
08 Yorumla
Soran+1 yılAma bu bulunduğum cehennemden başka türlü kurtuluş yolum yok
- +1 yıl
Kurtuluş istersen Allah sana yeter kardeşim , Allahtan başka sığınacak kimse bulamazsın Kehf/27 , bu ayete güven
Soran+1 yılÇok istedim artık dini inancımda kalmadı
- +1 yıl
Sana destek olmak isterim , kendine bunu yapma , sen kendini önemsemez isen kimse seni önemsemez, kendine gel
Soran+1 yılKendimi önemsediğim için nişanlımdan şiddet görüyorum
- +1 yıl
Sana siddet gösteren bi adamla daha ne diye birlikte oluyorsun , aynı evin içine girdiğiniz zaman seni öldürsün diye mi evleneceksin onunla , kendine gel acilen
Soran+1 yılDün onu düşündüm belki katilimle evleniyorumdur ama dedim ya bu bulunduğum cehennemdende çok sıkıldım
- +1 yıl
Hayatının altı üstünden daha kötüdür belki , sabret yakında evlenecekmişsin bak , çocuklarının önünde dayak yemek istemezsin, benide yanlış anlama evleneceğin adam adam olsa sana el kaldırmaz , şeref ve namus davası olmadıkça kadına el kalkmaz , sadece sende kendini tatmin ediyo
+1 yılBu zor durumda olduğun için üzgünüm. İlk olarak, güvenliğini sağlamak için bir adım atman önemli. Fiziksel veya duygusal şiddete maruz kaldığında, kendini korumak ve güvenli bir yere gitmek önceliğin olmalı.
00 YorumlaEvlen derim en azından sekss hayatın olur 🙂
31 Yorumla
Soran+1 yılNişanlimin bana şiddet uygulaması yüzünden ondanda soğudum ama başka çarem yok ve sen gelmiş bana seks diyorsun
İşte buna evlenmek için evlenmek deniliyor hata yapmışsın bedel ödüyorsun ödediğin bedelden ders çıkarırsan çok iyi olacaksın yok ders çıkarmazsan daha kötüye gidecek hayatın
00 YorumlaBir an önce ekonomik özgürlüğünü eline almalısın ve bu hayata bir kere gelen bir insansın bunu kendine layık bir şekilde yaşaman lazım bu çok zor olacak ama sen güçlü olmalısın maalesef kadın olmak bunu gerektiriyor ama emin ol ayaklarının üzerinde durmaya başladıktan sonra her şey ayaklarına serilecek örneğin kpss falan bakabilirsin ya da açık öğretimden bir bölüm okuyup işe girebilirsin lisans ya da önlisans diploman olursa daha kolay olabilir
00 Yorumla
+1 yılSakın sakına öyle bir hata yapayım deme. Bu en büyük yanlışın olur. Aileni kendin seçemiyorsun ama evleneceğin adamı kendin seçebiliyorsun. İlla kurtulmak istiyorsan ailene resti çek ayrı eve çıktı. Koskocaman kız olmuşsun. Evleneceğin kişi düzgün bişi olsa karşı çıkmazdım ama nişanlı oldugunuz halde şiddet uyguluyor sana. Azıcık aklını kullan
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. yağmurdan kaçarken dokuya tutulmak bu erkek olsa kadına el kalkmaz daha resmi karısı bile değilsin kendi ayaklarinin üzerinde durabiliyorsan at nişanı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 848 cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalama bi çamurdan bi çamura atlanır mı ayrıl nişanlından
14 Yorumla
Soran+1 yılAma hergun sarhos adamdan ve küfürlerinden çok sıkıldım
- +1 yıl
Diğeri de aynı ne fark var başkasını bulsana yavrum
Soran+1 yılHic bisey bilmiyorum hergün ağlamaktan hiç bisey düşünemiyorum
- +1 yıl
Sabretmesin ya da iş filan bul en azından evde uzun vakit geçirmezsin para biriktirip ayrılabilirsin evden
- Aile & Toplum konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılYani zaten yanlış yolu seçmişsin. Çalışip kendi evine çıkıp herşeyi arkada bırakabilirdin
12 Yorumla
- +1 yıl
Yahu izin al demedim. Kendi hayatını eline almalısın eziyet eden bir aile aile değildir zaten en kötü çıkmadan iş bul bişiler sat onlara ev tut kaç kurtar kendini doğru yol. bu kolayı seçip evlendiğin için zaten hala kötü durumdasın insanlar mutsuz iken doğru seçim yapamaz
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılSaçmalama işe gir daha iyi evlenince bir şey düzelmicek aksine daha berbat olucak.
11 Yorumla
Soran+1 yılAilem işe girmeme izin vermiyor
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılMeslek sahibi olur ayrı eve çıkarım. Aile baskısından kurtulmak için evlenmen bence yağmurdan kaçarken doluya tutulmak.
00 Yorumla
+1 yılÇok üzüldüm gerçekten orada mutlu değilsen boşan hiç uzatma ayaklarinin üzerinde dur kimseye muhtaç değilsin
00 Yorumla
+1 yılHemen nişanı atıp devlet sığınma evine sığın. Hayatın zor olacak, umarım sana iyi davranıp değer verecek birini bulursun
00 Yorumla
+1 yılAile evinde mutlu olmayan herkes evlensin o zaman? Böyle bir mantık mi var? Yanlış yapmışsın ama bundan sonra nasıl bir yol izlersin bilemiyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmadığın sürece sorun yok
11 Yorumla
Soran+1 yıl😔😔
+1 yılben olsam bir iş bulup evlenmez ve kendi başıma yaşarım. düzgün birini bulunca evlenirsin
koca kadın olmuşsun cesur ol biraz00 Yorumla
+1 yılEvlen eşinden belki başka zevkler alırsın orada körüne yasamktansa seks hayatın canlandirir seni
02 Yorumla
Soran+1 yılNişanlimda bana şiddet uyguluyor
- +1 yıl
Evlenince yapmaz sen ne istediğini iyi bil yeterki
+1 yılBencd hepsinden kopar hayatını bir ömür geçer mi öyle insanlarla
01 Yorumla
Soran+1 yılBaşka kurtuluş yolum yok bu evden
Git o nişanı boz... Sen babandan kurtulmak için kendini ateşe atıyorsun.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Eziyet görmeyeceğin biriyle evlenseydin, aileni seçemezsin ama kocanı seçebilirsin
00 YorumlaKurtuluş icin secilmiş yanlış kişiye denk gelmişssin
00 Yorumla
+1 yılDenize düşmüş yılana sarılmışsin.. nisanlindan ayrıl.. bir işe gir..
00 Yorumla
+1 yılO nişanı boz. Ne bekliyorsun? Evlenince eşinin seni öldürmesini mi?
00 YorumlaHayellerim için zamanında okuyup insanlara sîktîri ceker ve ayrı yaşardım.
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni nişanlıylen dövüyorsa evlenince ne yapar kim bilir at bişsnı başka birisi çıkar karşına bol bol dua et Allaha
00 YorumlaAbla daha gencsin devlete sığın... daha sonra herkesten uzak bi şehre taşın yeni hayatini hepsinden uzak kur biliyorum yazmak cok kolay yasadiklarin cok zor ama ilk adımı atarsan hepsi zorda olsa gelir yeter ki şunlardan kurtulmak için ilk adımı at
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSanırım iki yıl sonra yaşayacağım hayat, biz ne zaman güleceğiz be
02 Yorumla
Soran+1 yılSöyleyeyim hiç bir zaman.
Cevap sahibi+1 yılVasıfsız olduğumuz için düzgün insan da bakmaz bize, hayat işte kimine kavun kimine kelek
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadın sığınma evleri çok iyi emin ol. Bizzat şahitim. Kadın sığınma evine git.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNişanlından nasıl şiddet görüyorsun ya yattın mı evlenmeden
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadın sığınma evine git kanka. Tek çözüm iş bulup ayrı eve çıkarsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim gibi birine denk gelseydin sana cenneti yasatirdim.
00 Yorumla
+1 yılİşe girerim, ayrı bir eve çıkarım, bir hayat arkadaşı bulurum ve kurtulmuş olurum. Bana anne pek umursanacak halde değiller anlaşılan. Kendin gibi genç bir erkek-kız bul birlikte eve çık.
00 Yorumlakendi paranı kazan bir otelde lojmanı işe gir. o nişanlından ayrıl seviyosan devam et ama evden ayrıl hemen
00 Yorumla
+1 yılİstersen biraz bu konuyu tartışalım uygun birimde var bildiğim
06 Yorumla- +1 yıl
Aaa nişanlısın sen ama sakın hata yapma
Soran+1 yılBiliyorum hata yaparsam yine dayak yerim
- +1 yıl
?
- +1 yıl
Bayatını karartma sakın
Soran+1 yılBaşka kaçış yolum yok
- +1 yıl
Nerdesiniz
Internetten birisiyle tanisip, plani yap kac.
Buyuk bi sehirde 3-5 ay kalacak yer bulsan yeter.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz mallık var sanki kafada
06 Yorumla
Soran+1 yılAllah canını alsın aklını almasın emin ol bende bu durumda olmak istemezdim
- +1 yıl
Çalışmıyor musun
Soran+1 yılÇalışmama izin vermiyorlar
- +1 yıl
Kim la o izin vermeyen
Çağır gelsin yanıma bi
Soran+1 yılSarhos babam ve annem.
- +1 yıl
Üzüldüm
Aile & Toplum konusunda 422 cevap paylaştı. Başla biriyle evlen o olması şart mı?
02 Yorumla
Soran+1 yılÖnümde başka birisi yok o yüzden
+1 yılŞiddet dediğin ne tür bi siddet
06 Yorumla
Soran+1 yılSaçımdan tutup arabanın camına kafamı vurması gibi
- +1 yıl
Yasin kac ayrıl bence
Soran+1 yıl26 başka türlü bu evden kurtulamıyorum
- +1 yıl
İyi bi insana neden denk gelemiyorsun sen
Soran+1 yılBilmiyorum
- +1 yıl
Kötüymüş
+1 yılKadın sığınma evine gidin.
00 Yorumla
+1 yılZengin erkek bul yalakalık yap yanına git
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Is bul evden çık! Oluyormusun?
ya da sabret00 Yorumlaİstanbula kaç kendi hayatını kur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılYağmurdan kaçarken doluya tutulma, ayril
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun inşallah
00 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun herkesten kaç
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNişanlından da ayrıl çalış kendi evini kur
07 Yorumla
Soran+1 yılOkumama bile izin vermediler
Cevap sahibi+1 yılPolise git durumu anlat ailenden şikayetçi ol kadın sığınma evine alırlar bir süre orada idare edersin
Cevap sahibi+1 yılEvlenmek gibi bir hata yapma çünkü nişanlında düzgün biri değil dediklerimi yapman senin için daha iyi olur
Soran+1 yılBiliyorum düzgün bi insan değil
Cevap sahibi+1 yılKadın sığınma evinde ev tutacak konuma gelene kadar idare edersin orada sana işte bulurlar belki
Cevap sahibi+1 yılEğer karakola gitmek dışarı hiç çıkamıyorsan ara polisi onlar gelsin
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen koskoca bir sallaksın çocuk yapma bari
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlenmeden sorsaydın derdim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 794 cevap paylaştı.
+1 yılHemen ayrilmalisjn bunu biliyorsun değil mi,
00 Yorumla
+1 yılNişani boz
02 Yorumla
Soran+1 yılBu cehennemden başka türlü kurtulamam
- +1 yıl
Ordan kurtulup başka bir cehenneme gidiyorsun İnan ki bu daha kötü
+1 yılEn yanlış evlilik adımı bu ya
00 YorumlaEyvah eyvah
00 YorumlaCahillerin icinde kalmissin uzuldum ya 😏
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Boşa gitsin
00 Yorumla
+1 yılNişanı at, başka bak
00 Yorumla
+1 yılHer iki taraf bxok yoluna çıkıyor. Nişanı at
00 Yorumla
+1 yılNormal
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 611 cevap paylaştı.
+1 yılCallsman gerek
00 Yorumla - Devamını Gör (9)
Devamını Gör(54)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 26 yaşındayım, aile evindeki eziyetten kurtulmak için evliliği seçtim ama burada da eziyet görüyorum. Ne yapayım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne