Genel olarak çok asabi ve dar görüşlüler 24 yıldır hayatıma müdahale etmekten beni kısıtlamaktan başka bit katkıları olmadı bana. Çalıştığım zamanlar sürekli ev-iş arası gidip geliyordum onun dışında asla rahat bırakmadılar. Çevremdeki insanları tek tek kaybettim. Herkes hayatını yaşarken ben sürekli kaygı içinde ve bunalımdayım. Ağustosta 25 yaşına gireceğim.. arkadaşlar yaşlanıyorum ve iyi değilim psikolojim bozuldu. Bunu yumuşak bir dille dahi anlatsam onlara ağıma edecekler. Kendileri gittikleri yere beni de sürüklüyor Bakırköy’e kapatılacak kıvamdayım. Uyku uyuyamıyorum stresten kafamda saç kalmadı dökülüyor ne yapacağım? Kurtulmam lazım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAyrı eve çıkacağını düşünmek yerine, ailene yardımcı olmaya çalış. Onlara anla. Ayrı eve çıkmak pek iyi fikir değil. Onlara sevgiyle yaklaş ve sevgiyle isteklerini belirt. Çatışma yaratırsan ve güç kavgası yaparsan asla hiç bir yerde mutlu olmazsın. Ailenle aranı düzelt.
07 Yorumla
Soran+1 yılRuhsal ve psikolojik olarak bitik hissettiğin yerde durmak sence mantıklı mı? Senin dediğin şey tam olarak kocan ne yaparsa yapsın kabul et demekle aynı yere geliyor
- +1 yıl
Evli misin? Değilsin. Çok abartıyorsun bazı şeyleri. Özgürlük sizin derdiniz, aile olmak değil ki.
- +1 yıl
Bir bireyin hep ailesiyle yaşaması size sağlıklı e mantıklı geliyor mu? Elbette ki özgürlüğüne müdahale edildiğini gören herkes bireysel özgürlüğünü savunmak için çaba sarf etmelidir
- +1 yıl
Aileden bireyler vefat ettikçe analşılır bu durum. Keşke daha iyi vakit geçirseydim der insan. O yüzden fazla kafada büyütülmemeli. Ki Türkiye şartlarında ayrı eve çıkacak gücün varsa çıkmalı insan, aksi ise fazla üstelemesinin anlamı yok. O yüzden her şeye duygusal kararlar alarak devam edilmemeli.
- +1 yıl
Bence de... Özellikle ailesiyle sorun yaşayanlar, ailesine karşı empati yapmalı :) buna katılıyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılBen de seninle aynı şartlarda büyüdüm. En basit örnek bak. Dün sahurda annem yuvarlak yufkadan ekmeğin üstüne yumurta pişirmiş. Ben de doymam diye bir yufka daha aldım yumurtayı ikiye bölüp dürüm yapacaktım 2 tane. Annem de babam da yemeyi içmeyi bırakmış beni izliyor. "napıyorsun?" dediler 2 defa. Yumurtayı niye kesiyorsun dürüm yapsana dedi annem. Siz işinize baksanıza beni niye izliyorsunuz dedim sinirli sinirli. Babam ısrarla naptığını soruyorum dedi. İki tane dürüm yapacağım dedim. Ulan yemek yiyoruz aw bunun neyine karışıyorsınuz ruh hastası mısınız yemeğinizi yiyip gitsenize. Durmuş beni izliyorlar ve naptığımı soruyorlar şaka gibi ya. Filmde veya dizide görsek ne kadar saçma senaryo, böyle bir şey anca filmde olur deriz. Olaya bak ya...
Senin soruna gelince. Ekonomik bağımsızlığını kazandıktan sonra yapman gereken, "Ben kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum. Siz ebeveyn olarak bana güzel imkanlar sundunuz teşekkür ederim. Bazı şeyleri kendim başarmak istiyorum, hayata dair tecrübe kazanmak istiyorum. Bu yüzden kendi evime çıkmak istiyorum. Zaten aynı şehirdeyiz, sık sık sizi ziyarete gelirim merak etmeyin. Evden kaçmıyorum, dediğim gibi kendi ayaklarım üstünde durmam lazım." Dersen onay verip desteklerler bence.20 Yorumla
+1 yılAileniz size bu kadar kötü ne yaptı da ayrı eve çıkmak istiyorsunuz? Öncelikle büyük şehirde yaşıyorsanız özellikle asgari ücret civarı bir maaş alıyorsanız işiniz zor. Aile gibisi yok aslında. Güzelce açıklasan kendini, isteklerini belirtsen anlayışla karşılarlar ancak hovardalık peşindeyseniz (mesela diyorum direkt söylemiyorum yanlış anlama olmasın) aileniz de bunun farkındaysa çatışma söz konusu olabiliyor. İşte siz daha rahat bir hayat yaşamak için ailenizden sıkılmış olabilirsiniz ama bana göre yanlış düşünceler. Ailenin yanında rahat rahat yaşamak varken sırf daha hesap sorulmadan bir yaşam için ayrı eve çıkmayı düşünmeyin derim. Geçinmesi bir sürü zorlukları var.
01 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKendi paranı kazanıyorsan bence artık özgür birisin düzgünce konuş baktın kabul etmiyorlar yine de çık eve. Benim ailemde çok katıdır her attığım adını bilmek isterler. Mesleğini eline alana kadar bizdesin kendi paranı başladığın an karışamayız sana diyorlar. Kendi evime atandığım zaman çıkacağım yani inşallah. Atanıp gitmek benimde hedefim. Gerekirse kpss sınavlarına falan gir bence. Para kazandığın sürece söz sahibisin maalesef.
11 Yorumla- +1 yıl
biraz inatçı ol. Beni de üniversite için şehir dışına asla göndermeyiz dediler. Zar zor ikna ettim
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
66
Cevap
40Cevap
Sni çok iyi anlıyorum ben de böyle dar görüşlü bir ailede yaşıyorum ve ben d bunalıma girmek üzereyim 31 yaşındayım ve hala kendi kararlarımı veremiyorum öyle bir korku saldılar ki içime fikrimi bile söyleyemiyorum anlayabiliyorsun değil mi? Üzüntüden kalbim sıkışıyor bazen nefes alamıyorum. Benim de ayrı eve çıkma imkanım yok keşke olsa yine de ben kendimi mutlu edecek birşeyler yapmaya çalışıyorum arkadaşlarımla buluşuyorum bazen kardeşime gidiyorum derdini anlatacak birilerinin olması bile iyi geliyor insana sen de öyle yap çık arkadaşlarınla vakit geçir gez dolaş çeşitli kurslara git yeni bir çevre edin kendine evde durmamaya çalış biraz olur iyi gelir sana.
10 YorumlaÖncelikle ailenin böyle bir şey yapmaya hakkı yok bu hayat senin hayatın hatalarıyla da sevaplarıyla da senin hayatın. Başkasının kaderini yazmasına izin verme ki üzülme. Özgür ol ailene de söylerken hiç çekinmene gerek yok rahat bir şekilde ayrı eve çıkacağına söyle ve çık. Herkese açıklama yapmak zorunda değilsin. Sana huzurlu bir hayat dilerim. zor olacak senin için sınır çizmek sanırım çünkü daha önce mesafe koymamışsın aranıza. Ama korkma yanlış bir şey yapmıyorsun. Mesafe koy be onlarda bunu kabul etmek zorunda. Sen değişince çevren zaten değişiyor. Sen izin vermedikçe yaklaşamazlar sana. İstediğin gibi yaşa hayatını rahatlarsın 🤍
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 372 cevap paylaştı. Aynı durumu ben de yıllarca yaşadım. Bunun erkek kız çocuğu farkı yok. Öncelikle kesinlikle maddi özgürlüğün olmalı. Maddi olarak ailene bağımlı olduğun zaman asla diş geçiremezsin. Bu sorunu aşmanın ilk kuralı bu.
2. Aşama, onlara ayrı eve çıkacağını söylerken kelimeleri iyi seçmelisin. Unutma onlardan izin almıyorsun, sadece haber veriyosun. Patronun bu noktada sen olduğunu belli etmen gerek. İstikrarlı ve kararlı bi duruşun olmalı.
3. Planlı ve kararlı olmalısın. Eğer eve çıkarken bi sorun yaşarsan tekrar o eve dönersen burnundan getirirler. Her planın ayrıca bi B planı olmalı ki, sorun yaşadığında başka bir alternatif düşünmelisin. Bu süreç biraz zorlu fakat finalde harika bir özgürlük var. Ben son 6 senedir bu lüks hayatı yaşıyorum. Başarılar 🙋♂️20 Yorumla
+1 yılYa aslında anlıyorum fakat bir kız olarak iyiliğini bu şekilde istiyor olabilirler diyeceğim de hani söyleyecek çok da bir şey yok, onları en iyi sen tanıyorsun en iyi de sen bulursun bunun yolunu, hani mesela evlenmek o aileler için en etkili çözüm fakat hayatının insanı olduğundan emin değilsen karşındaki insanın, kesinlikle öyle bir hata yapma, bence mesleğin varsa bir şirket veya devlet kurumu gibi bir şey için şehir değiştir fakat gelemeyecekleri bir yer olsun, en etkilisi böyle sanırım, (örn; ege bölgesinde otellerde pansiyonlar var öyle bir tercihte bulunabilirsin hem iş için gitmiş olursun hem de kalacak yerin daha uyguna gelir)
00 YorumlaAbla memur isen tayin iste git o şehirden ama değilsen başka şehirde iş bulmaya çalış ama şehirden ayrılamıyor isen. Direkt ev tut de ki ben gidiyorum. Bu nasıl bir şey ya kocaman kadın olmuşsun bu nedir. Korkunç bir hayat kesinlikle o evden gitmelisin resmen hayatından 4 yıl çalmışlar.
30 YorumlaBenim ailem de öyleydi. Sırf memlekete dönmemek için okulu uzatmıştım. B. k gibi işlerde çalışmıştım. Sonra baktım okul bitmiyo iyi bir işim de olmuyo anne rızası alayım diye memlekete döndüm. Yıllarım heba oldu. Tekrar üni kazanıp tekrar başka memlekete gittim.
En son siz yaşlandınız size bişe olsa ben ne yapıcam. Bırakında Düzenimi kurayım erken erken diye acıtasyon yapıp ayrı eve çıktım😅🥺 olan giden gençliğime oldu
10 Yorumla
+1 yılBizler ailelerin her dedigini yaptığımız ve onlara asla karşı gelmedigimiz icin onlar da kendilerinde hak buluyorlar ve herşeye karışıyorlar asla büyüdüğünü hesaba katmıyorlar bence birkac kere bu durumu aşmak içim kendi kafana göre hareket et haber verme birkac kere kızıyorlar sonra baş edemeyince alışıyorlar bu şekilde yavaş yavaş alıştırırsan ayri eve çıkmana bile gerek kalmayabilir ama illa çıkacam diyorsan ailen seni silebilir haberin olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de aynı dertten muzdarip ama güzel bi işim yok ve ruhsal sorunlarım da iyice artmış durumda bi de dandik bi iş bulmuş babam beni o işe zorluyo. Önceleri kısıtlayıp şimdi git çalış demek tam bi beyinsizlik. Kurmalı oyuncak zannediyo galiba beni, nefret ediyorum nefret. Böyle hayat olmaz olsun.
20 Yorumla
+1 yılMerhabalar, öncelikle eğer bu duruma nasıl tepki vereceklerini tahmin edebiliyorsanız psikolojiniz de kötü etkilendiği için bir psikoloğa görünün. Eğer bununla ilgili de sorunları olursa kendimi kötü hissediyorum falan filan diyerek işin içinden kurtulabileceğinizi düşünüyorum. Eve çıkma isteğinizi söyleyene kadar hem ruhsal açıdan iyileşirsiniz hem de psikolog da bu konu üzerine size gerekli desteği sağlar.
Umarım isteğinize ulaşırsınız.
10 YorumlaMerhabalar! Ben KızlarSoruyor'un en gelişmiş yapay zeka aracı Freshzeka olarak siteye terfi etmiş bulunmaktayım 👑💫
Şu asabi, kulaklarından öfkeyle buhar tüten insanlarla başa çıkmak oldukça zor olabilir ancak yaşın konusunda içerlenmekte biraz haksız gözüküyorsun, hayat bir yarışma değildir ve her yaş sahibinde kendisini bambaşka gösterir. Ailenin sen reşit bir birey olduğun hâlde sana karışabileceklerini sanmaları sinirine dokunuyor, anlıyorum. Belki de bir aile danışmanı ile randevu almayı deneyebilirsiniz, ne dersin? 😉10 YorumlaKendi paranı kazanıyorsan izin almak zorunda değilsin yetiskinliginin sorumluluğunu alacaksın sadece
13 Yorumla
Soran+1 yılYahu laftan anlamıyorlar hep kendileri haklı kendileri doğru. Ben eve erkek atarmışım bilmem ne kafalarında kurup bana psikolojik baskı yapıyorlar. 17 yaşında mıyım ben? Eve erkek atmak nedir nasıl bir mantık. Kafayı yedim ya
Soran+1 yılYa haHshdhxhc
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. 26 yaşında bir erkeğim. Sürekli nerdesin napıyorsun nerde kaldın eve gel diyorlar erkek olmama rağmen bende artık saldım kafama takmıyorum ve hep dozumu arttırarak konuşuyordum. Çünkü erkek olduğum için bu gibi şeyler bana ağır geliyordu. Tartışmasız ne işim olduğunu söylediğimde laf etmemeye başladılar bu olaylar yeni oluyor yani bilgin olsun. Ben eve çıkacam felan gibi şeylere girişecektim senin gibi ama düşündüğün gibi değil. Sorumuluğun artıyor felan bence iyi düşün
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılZengin biriysen çalışıyor ve ev alacak herşeyi yapacak şansın varsa bir ev al herşeyi yaptır ordan git ama şunu demeyi ihmal etme siz benim ailemsiniz isterseniz evime gelirsiniz arada hakkınızı helal edin affedin beni beni de anlayın empati kurun sizle yaşanmıyor
00 Yorumla Ben tek yaşıyorum başka şehirde ama ailem buna rağmen etkili hayatımda, mesele Amerika'ya bir müddet yaşamak çalışmak için gitsem annemin Allah korusun yüreğine iner diye korkuyorum. Salmıyorlar bizi ya..
11 Yorumla- +1 yıl
Mesela*
+1 yılBen 29 yasindayim ve hala ailemleyim. Hissettiginin 10 kati durumdayim. Soyleme anlamazlar bu tip aileler. Ya uni kazan git donme ya da ise gir ve hemen ayri eve cik. Baska caresi yok maalesef
22 Yorumla- +1 yıl
Aynı ben ah ah 26 yasındayım
İmkanın varsa, kendi başına tutunabileceksen söyleme direkt git oradan kardeşim ve lütfen kendini diri tut. Onları değiştiremezsin, zor durumdasın ve çok net anlatmışsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEv araştır ve taşın. Hasta ailelerle yaşamak çok zor.. Ben aklım olsa çoktan yapardım.
21 Yorumla
Soran+1 yılAilemin kirada bir ev var Mayıs gibi çıkacak kiracılar o eve taşınırım.. kafamda bin tane soru düşünce bilmiyorum nasıl yapacağım. Maddi olarakta bitiğim ev kiralayamam
Gizli Üye(25-29)+1 yılBöyle bir aile ayrı eve asla izin vermez. Tek kurtuluş okuyup evlenmek. Bu tür aileler Allah düşmanımın başına vermesi babamdan çok çektim 100 kilo oldum evden dışarı çıkarmadı. Sürekli kızgın suratla baktı. Kısa zamanda evlenicem inşallah. Ben de 24 üm hayatımı bitirdi. Ne diyebilirim ki annelerimizin bir hatasını biz çekiyoruz... olan bize oldu
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTanışmak ister misiniz? Aynı kaderi yaşıyoruz...
18 yaşını geçmiş bir birey olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirsin kendi hayatın kendi kararların.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 499 cevap paylaştı.
+1 yılsen bensin benim gelecekteki halim şu an 20yim demeki zamanla bile bazı şeyler değişmiyor bunu görebiliyorum
10 Yorumla
+1 yılMaddi durumun varken en kısa zamanda yapmaya bak. Tehdit edemezler seni. Bende yapmak istiyorum
10 YorumlaBence ayrı eve çıkmak istiyorum demek yerine ben ayrı eve çıkacağım da bu yaşında izin alır gibi söyleme kendi kararlarını verebilecek yaşta olduğunu göster onlara karşı çıkarlarsa size fikrinizi soran olmazdı kendi kararımı verdim ben diyebilirsin
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 871 cevap paylaştı.
+1 yılBen de Ağustosta 33 olacağım ama şöyle söyleyeyim sana şu anda Türkiye şartlarında ayrı eve çıkma fikiri bence çok saçma ancak şunu yapabilirsin seni azcik rahat bırakmalarını iste yoksa eve çıkma fikirini bence az daha düşün
00 Yorumla Senin hayatın, yöneten de sen olmalısın. Rest çekip tavrını ortaya koyman gerekiyor gibi.
10 Yorumla
+1 yılAilen kotulugunu istemez. Zaman kotu ekonomi kotu daha gencsin ayri ev fikri tamamen bence sosyal medyadaki insanların hayatlarini gormekten kaynaklidir. Herkes gider aile kalir anneni babani uzme bence sonra ölüp gittiklerinde bu gunlerini bile ararsın
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılDirekt söyleyeceksin. Her gün bitmektense 1 2 ay üzülürsün biter geçer
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİzin almak mecburiyyetinde degilsin ki. Sadece al karşina konuş. Razı olmazlarsada sen yine de kendi bildiğin yap. Öyle ailələrlə ömür gecmez
30 YorumlaBence evi ayarla, birikmisinnvarsa ikinci el eşyalara bak ondan sonra söyle çünkü seni kırıp evde kalmani sağlamaya çalışabilirler
04 Yorumla
Soran+1 yılÜvey? Soruları karıştırdım sanırım
Soran+1 yılKarıştırdın*
+1 yılsöyleme direk iş bul başka şehre taşın izini kaybettir güvendiğin bi arkadaşın varsa aynı evde yaşayın kirayı da bölüşürsünüz
10 YorumlaSenin hayatın senin kararların bence her genç kız kendi ayakları üzerinde durabilmeli aileye muhtaç yaşamamalı sende nasıl istiyorsan onu yap yetişkin bir insansın sonuçta
20 YorumlaAyrı eve çıkmak istediğini söyle ilk başta tepkilerini ölç eğer izin vermiyorlarsa bu hayat senin hayatın kendine güveniyorsan kendi istediğin hayatı yaşa aynı sorundan muzdaripim
20 Yorumla
+1 yılSeni anlıyorum zor bı durum hiç demeden çek git onlara hesap vermek zorunda değilsin artık bende bıktım
03 Yorumla- +1 yıl
@ruveydaaerr o halde sen de hiç demeden cek git onlara hesap vermek zorunda değilsin artık. ;)
- +1 yıl
Sen ne zekisin öyle
+1 yılAyrıl 25 yaşına gelmişsin kendi kararlarını kendin verebilirsin bi ne yesem diye düşünürsün başka zararı yok
00 Yorumla
+1 yılDoktora gidip hem şu an ki psikolojin için tedavi görmen hem nasıl bir yol izlemen gerektiğine dair daha doğru bir yol gösterecektir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 518 cevap paylaştı.
11 ayBaya bı zaman geçmiş merak ettim şu an napıyorsun ayrı eve çıktın mı
00 Yorumla
+1 yıl18 yaşına basınca evden atan alman aileleri geldi aklıma 😂
00 Yorumla
+1 yılAyni sehirde ayri eve cikmak cok zor. , farkli bi sehirde is bulup gidebilirsin bence
00 Yorumla
+1 yıl"Anne, ayrı eve çıkmak istiyorum" böyle diyebilirsiniz 🥰
00 Yorumla
+1 yılLojmanli iş bul turizm sektörü gibi biraz uzaklaş sonrasını düşünürsün
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilenden kaçıyorsun ama yine ailene ait bir eve taşınmayı planlıyorsun hiç katkıları olmamış sana hemde ne garip sağlıklı düşünemiyor olabilir misin?
01 Yorumla
Soran+1 yılKendi evimiz olduğu için en minimum seviyede kızacakları çözüm arıyorum. Başka bir eve kira versem daha da şiddetli bir tepkileri olacak bunu bilerek kendi evimiz olan bir eve çıkmayı tercih edeceğim sonrasına bakarım :)
+1 yılAl karşına isyanlar olmayan bir dille konuş. Bunları sebep olarak gösterme tepki verirler.
00 YorumlaNe iş yapıyorsun yanı ekonomik olarak durumunu öğrenebilirmiyim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba kaderimiz aynı galiba ben atamayı bekliyorum sende korkma reşitsin güzel bir hayat kur kendine
03 Yorumla
Soran+1 yılİşte öyle kolay olmuyor.. aile atsan atılmaz satsan satılmaz hayatım kaydı. En güzel yıllarım çöp oldu gitti
Cevap sahibi+1 yılAşkım aileni silip atmayacaksın pek başkaldıran biri değilsin sanki zaten 2 seçenek var önünde ya böyle devam etmek ya da karşı gelip gitmek affedwrler merak etme
Soran+1 yılYa öyle bir baskılamışlar ki yıllar boyunca ne ara 24 oldum ne ara bu kadar yalnızlaştım fark bile edemedim. Pişmanlık zaten hat safa bir şekilde evden çıkıp kendi başımın çaresine bakmak istiyorum böyle olmaz
+1 yılSöylersen her işine karışırlar. Söylemeden çat diye yapıcaksın. Benim ailem radikal islamcı sana öyle söyleyeyim fkekkeflsşdl söylemeden işini görüceksin.
20 Yorumla
+1 yılYapabilir miyim edebilir miyimden daha çok bu kararı net verdiğini dile getirmek zorundasın
20 YorumlaBir işte çalış biriktir paranı çık ayrı eve sana karışma hakları yok çoktan 18ini geçmişsin zaten
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAnne ve baba ben düşündüm taşındım ayrı eve çıkmaya karar verdim de direk kurtul.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKnk bende cok istiyom ama hic bi halt yapilmyio cnkü beddua ediyolar hayatin mahvoluyo
00 Yorumla
+1 yılEvi döşe sonra onları sizi bi yere götürcem de git evini gezdir böyle yap yani konusarak anlamıyorlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBazen en iyi yol ben yaptı oldu demek (tövbe estağfurullah)
00 Yorumla Anlayışla karşılamıyacaklar evi kendin tut haber verme eşyalı ev tut istersen ne zaman maddi durumun müsait hale gelirse o zaman taşın
00 Yorumla
+1 yılBence onlara bunu iyi bir zamanda , akşam yemeğinde, sadece böyle bir karar aldığını söyle anlayacaklardır
00 Yorumla
+1 yılEv al kendine Ama bilmesinler sonrada Kaçarsın İnternetten söylersin 👍(denendi onaylandı)
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Sen bu kadar stresle tez yaşlanırsın
10 YorumlaAyrı eve çık kardeşim çık ki kendin ola bilesin, özgür ola bilesin. Seni anlıyorum
00 Yorumla
+1 yılHayatım, yaşın gelmiş hayat arkadaşı bulmanın tam zamanı
00 Yorumla
+1 yılKız arkadaşımla ayrı eve çıkacağız de (ailenin güvendiği tanıdğı bir kız arkadaşınla )
00 Yorumla
+1 yılNe söyleyecen ya paran varsa çık kurtul hatta kirana ortak olabilirim
00 YorumlaÜniversiteye git başka şehirde oku ya da evlen başka türlü kaçış yolu yok
00 Yorumla
+1 yılSevgilin olduğunu söyle. Ben öyle yaptım evden atıldım şu an anne babam yok
00 Yorumla- Devamını Gör (46)
Devamını Gör(91)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem