Başka dinde doğsaydınız yine İslam'ı seçer miydiniz?
Hayırlı Ramazanlar 🤲🏻
Hayırlı Ramazanlar 🤲🏻
Müslüman olmadım zaten öyle doğdum. Lakin başka dinden biri olup Türk insanını görerek müslüman olmayı düşünseydim vazgeçerdim. Yalan dolan hile hurda kaçak köçek her şey bizim insanımızda maalesef. Domuz yemez haram der ama her haltı yer... Böyle müslüman olunmaz. Hatta 85 milyon nüfusun 5 milyonu farklı inançlar desek, 5 milyon da doğru düzgün yaşayan var dersek kalan 75 milyon sözde müslüman sadece
Önemli olan müslüman olarak ölmek. Allah bize bu dini nasip ettiğine göre demekki farklı bir ailede ve ülkede doğsaydıkta yine doğru yolu gösterirdi. İnsanların çoğunluğunun mümtesibi olduğu semavi dinler birbirinin devamı niteliğindedir. Bir öncekini terk edememek yanlızca gurur ve inat olsa gerek.
Dinler genelde seçime dayalı olmaz. Çoğu insan, inandığı dinin felsefesini benimsemeden yani çoğula uygun bir düşünce yapısıyla inanır. Ortalama insanın dinin içeriğiyle ilgilenmesini beklemek doğru değil.
Cevap
13Cevap
Dinden uzaklaştığım bir dönem oldu. Kendi akıl süzgecimden geçirip temelde bir yaratıcının varlığını özelde de dinleri sorguladım. İslam düşüncelerimle hayat görüşümle fazlasıyla örtüşüyor. Merak ettiklerime, olmasını istediğim hayat düzenine uygun.
Müslüman olmadım müslüman olarak doğdum elhamdülillah onu bilemem bir şey diyemem işte yabancı olsaydım olur muydum bilemem
Müslüman olmadım da, doğmadım da. Hiç bir dine inanmıyorum. 100000 kere de doğsam dinsiz imansız olurdum.
Hiç bilmiyorum ben inançlıyım ama dini yerine getirmiyorum pek. Oruç tutmam, namaz kılmam vs deist
Başka dini bilmem ama sen nasıl tatlı şeysin, hangi dinde olursam olayım seni tanımak isterdim
Ne mutlu bu dinde doğmak hayattayken kıymetini bilin
İnancımı kaybettim, günümüzde gerçek İslam’ın yaşandığını düşünmüyorum.
Ailem müslüman diye müslüman oldum ama diğer dinleri de araştırdım.
O soruyu kendime hep sordum müslüman olarak doğduğum için şükrederim hep
Müslüman değilim zaten
Ailem zorla yaptı sonradan çıktım
Öğrenme imkanım olsaydı yine İslam'ı seçerdim.
sünnet yaptılar. çoxda acımışdı
Öyle doğduğum için
Tabikide
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?