avrupadan buraya taşınalı 3 sene falan oldu. asla alışamadım. insanı fazlasıyla asosyalleştiren bir yer. ben arabaya ihtiyaç duymazdım buraya geldim araba en önemli ihtiyaç oldu. yollar daha geniş, trafik daha tahammül edilebilir seviyede diyeyim. iyi yanları bu. ama haftasonu özellikle cumartesi günü otobüse vs bineyim deme. buranın en kötü yanı da tek ulaşım aracının otobüs olması. en çok bundan yana sıkıntı çekiyorum. başka alternatif yok. güya metro çalışması var yıllardır açılacak ama hala ses seda yok. sana tavsiyem bu taraflara geleceksen en azından metroya yakın bir yerlere gel. kadıköye üsküdara hızlıca inebileceğin yerler olsun. burdan kadıköy üsküdara ekspress otobüsler var hiç durmadan giden ama otobanda bir trafik oldu mu bitti günün. ama bazı saatlerde de 20 dk ya gidebiliyorsun öyle hızlı. burayı tek kurtaran şey otobandan giden otobüsler. o da dediğim gibi belli saatlerde.
avrupa artık aşırı karmaşıklaştı. insan ırkları çok birbirine karışmıştı kendimi daha az güvende hissediyordum. burada da var suriyeli vs ama avrupa kadar değil. burası doğunun karanlık yüzü gibi daha çok. doğudan göç eden insanlar hep buraya yerleşmiş. doğulu problemleri var yani. o da nedir işte erkeklerin kaba yadırgar gibi bakması, kadınların çok çocuklu olması, eğitim seviyesinin düşüklüğü gibi etkenler. bana zararları yok. zaten depremden sonra çok farklı yerlerden göç aldığı için şu an çok entel dantel tipler de görüyorum. gratiste mesela trans bir birey çalışıyordu görünce çok şaşırdım sultanbeyli insanı çok yadırgar böyle şeyleri normalde. gittikçe burası da değişiyor anlayacağın.
kiralar istanbulun diğer semtlerine göre bir nebze daha iyi. ve hepsinden önemlisi evleri çok güzel. ben nezih bir sitede yaşıyorum cidden hiç sultanbeyli demezsin ama dışarı adım attığında anlıyosun nerde yaşadığını. biraz köy biraz şehir hayatı gibi. istanbuldasın ama değilsin gibi. mesela araban yoksa geç vakitte bir konserden mi döndün. merkeze kadar gelen otobüs buluyorsun ama merkezden çoğunlukla taksi bulamıyorsun eve geçmek için. acillik olsan taksi yok hep dolu. kaygılarımdan ötürü araç aldım sırf bu yüzden. anneme babama bişey olur ya yetiştiremezsem vs diye. ama yollar aşırı rahat arabayı çek yolun kenarına git alışverişi yap gel. park sorunu yok (merkez dışındaki yerlerden bahsediyorum). gerçi merkezde bile zorlanmıyosun o kadar. en kötü avm ye girersin. geçen bakırköye gittikte arabayla perişan olduk. arabaya yer bulana kadar canımız çıktı bir de trafik. öyle olunca çokça şükrettim sultanbeyliye.
he birde bol bol koru var. orman, dağ ve yeşillik, sosyal tesis, piknik alanı. dediğim gibi hem köy hem şehir hayatı iç içe. geleceksen bunları bilerek gel
Istanbulun heryeri kötu knk heryeri İstanbul disinda olsun icinde olmasin-bende eskiden öyle dusunuyordum ama fikrim degisti İstanbul'da yasanmaz ben hep eylence gozuyle bakiyordum-
En İyi Cevaplar