2 yıldır evliyim. Ilk 1 yil çalışmadım. Eşim hic para konusunda sıkıntı yapmadi. Istedigimi aldim, harcadım. Sonra ev sıkıcı gelmeye basladi. Surekli evde ayni isleri yap temizle, yemek yap vs, sosyallesme de sınırlı geldi o dönem. Calismaya karar verdim esim bir sey demedi. Hemde sigortam baslasin istedim.
Sonra iş buldum fena olmayan bir yerde yaklasik 7-8 ay özel sektör de çalıştım. Para kazaniyorum diye esim maddi desteğini biraz cekti. Artik makyajini, kiyafetini kendin halledersin dedi.
Haliyle bana verdigi para ona kaldi fazladan. Bir sey demedim hakli da buldum. Yeri geldi kendime harcadim, altin aldim, esime hediye aldim, eve de bir seyler aldigim oldu.
Ama sonra agir gelmeye basladi. Evet para kazanmak guzel ama agir geldi. Hani izin konulari sıkıntı oldu. Bir guvencem yok. Devlet olsa daha duzenli olur her sey ve guvencen oluyor yani kamuda calisinca.
Hem evde hemde disarda calismakta zorladı. Ev isleri, yemek calismama ragmen bana kaldi. Ekstra yoruldum. Esimden destek istesem de pek oralı olmadi. O donem calismakta, calismamakta senin kararin. Calisiyorsun diye benden bir seyler bekleme demeye getirdi ev isleriyle ilgili.
Onun bunu demesinden 2 ay sonra isten ayrilmaya karar verdim. esimle daha yeni konustum. Esime söyledim yoruluyorum, sende destek olmuyorsun sabahtan aksama kadar kosturuyorum, calisirsam daha denemem devlete atanana kadar. Kalan surede de kpss deneyeceğim dedim. Tamam senin kararin dedi.
Kendi ihtiyaclarin icin benden pek bir sey isteme. 7 ay önce işe girdigin durumla simdi bir degil. her sey daha da pahalandi. Maasim eridi. Benim bu evi gecindirmem, ocakta yemek kaynamasini saglamam lazim. Calismayacaksan bu durumda, calistigin donemdeki gibi her istedigini alacak durumda olamazsın. Bunu da dusunurek ayril dedi.
Ne demek istiyorsun tam olarak dedim. Eskisi gibi sana ihtiyaclarin icin düzenli olarak para veremem. Bu evin bir butcesi var dedi. Bu evin butcesine ben dahil degil miyim dedim. Suanda durum böyle. Karar alırken iyice dusun ona gore demeye getirdi.
Benim anladığım eskisi gibi kisisel ihtiyaclarim icin para vermeyecek. Calismam, kendi ihtiyaclarimi halletmem ve eve biraz daha para girmesi tatli geldi sanirim. Bana verdigi parayi luzumsuz gormeye basladi galiba.
Kırıldım biraz. Ben kocama zorlandigim zaman, ihtiyacim oldugu zaman sirtimi her konuda dayayamayacaksam ne anladim bu evlilikten.
Erkegin her kosulda eşine bakmasi, ihtiyaclarini gidermesi lazim degil mi? Beni bir seylere zorluyor. Calismaya zorluyor mesela Şu an. Ama ben cok yıprandım. Kpss ye de bu durumda calisacak vaktim kalmiyor. Bilmiyorum ne yapacağım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Kocanla beraber teknolojiye ayak uydurmalısınız.
Telefondan kontrol edilebilen beyaz eşyalar, evde ki tüm halıları kaldırıp moplu robot süpürge ve ütü yapan çamaşır kurutma makinesi almalısınız.
İhtiyaç derken
Ayda 5 10 bin mi
Öyle ihtiyaç var mı ki
Calismadan önce 6 bin veriyordu bana. Bende alacagim seyleri alıp geri kalanini gramdir, ceyrektir vs yaptiriyordum. Arkadaslarla bulusacak, kahve falan iceceksem o 6 binden harciyordum. Yani öyle kuafore gideyim tarzi luks seylerim yok. Bana verdigi parayi maas gibi kullaniyor istedigim sekilde kullaniyordum. Eve bir sey alinacaksa o aliyordu taksitle falan. Yoksa kendi kazandigimi da bir maasimi komple kendime harcamiyorum tabii ki.
Bilemiyorum belki yetistiremiyordur
Artani da altın alman güzel
Har vurup harman savurmuyorsan sorun yok
evet gerekir ama devir çok kötü hersey pahalı yardımlaşmak lazım
Zorunda olması tek maaşı yetirebilecegi anlamına gelmiyor
Ama kadinin yuku agir oluyor. O zaman erkeklerde kadinin sorumluluklarina dahil olup yukunu azaltsin. Kadinlar siz erkeklere para sorumlulugunuz konusunda destek oluyor cunku. Bende esim bana evde destek veriyor olsa özel sektor zor olsa da biraz daha devam edebilirdim. Ama her seye yetisemiyorum. Bana da yazik. Benimde canım var. Bende bir anne babanin evladiyim. Kadiniz diye cok yukleniliyor bize. Erkek kadina ev islerinde, cocukta destek olmayacaksa kadinin evde olmasi daha iyi. Bu durumda da o erkek kadinin her ihtiyacını gık demeden karsilamak zorunda. Yoksa kadin hem calisip hem parasini kazanip hem diger isleri kendisi yapacaksa evlilige, kocaya gerek olmuyor bu durumda
Birbirinize destek olmanız gerekir haklısın,
Benimki de başta bir elini atıyordu atmamaya başladı bende kazandığım paradan temizlikçi tutuyorum ara sıra
@Miaa98 yapma derim. Bu sefer ona alışır. En azindan temizlikci parasini ona ödettir. Belki o zaman para vermemek icin kalkarda yapar. Erkekler bu tarz yerlere giden parayi bos goruyor çünkü. Bunca zaman okul okuyup, sinavlara hazirlanmayi kendin ozgurce harcamak icin mi verdin yoksa temizlikciye, bakiciya para vermek icin mi? Temizlik, yemek gibi seylerin parasini birak eşin ödesin bence
Ödemiyor parası kalmıyor son 15 güne bende veriyorum
Çok uzun ama soru başlığından yolla çıkarsam haklısın... Ama çalışıyorsan kendi ekonomik özgürlüğün demektir. Vermek de isteyebilir
Şimdi sen çalışmadan önce ne kadar veriyodu
Belki yetisemiyordur dediği gibi bende evliyim her kişisel şeyimi kendim yapıyorum hatta evede harcıyorum