Erkegin, karısının maddi ihtiyaclarini karşılaması gerekmez mi? Eşimin bu yaptığı ne kadar doğru?

2 yıldır evliyim. Ilk 1 yil çalışmadım. Eşim hic para konusunda sıkıntı yapmadi. Istedigimi aldim, harcadım. Sonra ev sıkıcı gelmeye basladi. Surekli evde ayni isleri yap temizle, yemek yap vs, sosyallesme de sınırlı geldi o dönem. Calismaya karar verdim esim bir sey demedi. Hemde sigortam baslasin istedim.

Sonra iş buldum fena olmayan bir yerde yaklasik 7-8 ay özel sektör de çalıştım. Para kazaniyorum diye esim maddi desteğini biraz cekti. Artik makyajini, kiyafetini kendin halledersin dedi.

Haliyle bana verdigi para ona kaldi fazladan. Bir sey demedim hakli da buldum. Yeri geldi kendime harcadim, altin aldim, esime hediye aldim, eve de bir seyler aldigim oldu.

Ama sonra agir gelmeye basladi. Evet para kazanmak guzel ama agir geldi. Hani izin konulari sıkıntı oldu. Bir guvencem yok. Devlet olsa daha duzenli olur her sey ve guvencen oluyor yani kamuda calisinca.

Hem evde hemde disarda calismakta zorladı. Ev isleri, yemek calismama ragmen bana kaldi. Ekstra yoruldum. Esimden destek istesem de pek oralı olmadi. O donem calismakta, calismamakta senin kararin. Calisiyorsun diye benden bir seyler bekleme demeye getirdi ev isleriyle ilgili.

Onun bunu demesinden 2 ay sonra isten ayrilmaya karar verdim. esimle daha yeni konustum. Esime söyledim yoruluyorum, sende destek olmuyorsun sabahtan aksama kadar kosturuyorum, calisirsam daha denemem devlete atanana kadar. Kalan surede de kpss deneyeceğim dedim. Tamam senin kararin dedi.

Kendi ihtiyaclarin icin benden pek bir sey isteme. 7 ay önce işe girdigin durumla simdi bir degil. her sey daha da pahalandi. Maasim eridi. Benim bu evi gecindirmem, ocakta yemek kaynamasini saglamam lazim. Calismayacaksan bu durumda, calistigin donemdeki gibi her istedigini alacak durumda olamazsın. Bunu da dusunurek ayril dedi.

Ne demek istiyorsun tam olarak dedim. Eskisi gibi sana ihtiyaclarin icin düzenli olarak para veremem. Bu evin bir butcesi var dedi. Bu evin butcesine ben dahil degil miyim dedim. Suanda durum böyle. Karar alırken iyice dusun ona gore demeye getirdi.

Benim anladığım eskisi gibi kisisel ihtiyaclarim icin para vermeyecek. Calismam, kendi ihtiyaclarimi halletmem ve eve biraz daha para girmesi tatli geldi sanirim. Bana verdigi parayi luzumsuz gormeye basladi galiba.

Kırıldım biraz. Ben kocama zorlandigim zaman, ihtiyacim oldugu zaman sirtimi her konuda dayayamayacaksam ne anladim bu evlilikten.

Erkegin her kosulda eşine bakmasi, ihtiyaclarini gidermesi lazim degil mi? Beni bir seylere zorluyor. Calismaya zorluyor mesela Şu an. Ama ben cok yıprandım. Kpss ye de bu durumda calisacak vaktim kalmiyor. Bilmiyorum ne yapacağım.

Erkegin, karısının maddi ihtiyaclarini karşılaması gerekmez mi? Eşimin bu yaptığı ne kadar doğru?